Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsipapucs

őstag

válasz Redneck #7459 üzenetére

Helló!

Igen, tudom, hogy 11-es a max szorzó. Ezt nem értem miért írtad le nekem, volt is ilyen procim alaposan megcibálva, ma linkeltem is.

Igen, vissza kell osztani majd a ramot, de pofon egyszerű! Mivel 333-as FSB-re húzod. Szabvány FSB, 200, 266, 333, 400 voltak, amikkel kijöttek 775 procik. A biosban lesz olyan osztó a ramnál, ami engedi 333FSB mellett 800-on járatni. System Memory Multiplier néven lesz és 2.40-es értékre kell tenned.

A BIOS-ban amúgy vannak ilyen elnevezések hogy: Standard, Turbo és Extreme.
    Ezek a ram időzítéseire vonatkoznak. Ilyen a CL4 (4-4-12-vel folytatódik azt hiszem a te ramodnál), csak nem olyan fontosak mint a 4-4-4-12, hanem másod- , meg harmadrendűek. Ezeket az értékeket állítja az a funkció.
    Ahogy mész a standardtól a turbo felé, úgy állítja egyre kisebbre őket, ezzel kisebbre a késleltetésüket, szorosabbra és erősebbre őket.

Egy-két napig még nem nyúlok hozzá, újra kell húznom. Ezt a hülyeséget! :DDD :N
    Bemész a biosba, fixálod a PCI frekit 100-ra, beállítod a feszeket normalra, a procifeszt kézzel alapra, az FSB-t feltolod 333-ra és kész. elmented és kipróbálod. Bajod nem lesz belőle és ezzel is előrébb vagy. Persze a te döntésed, viszont szerintem nincs vesztenivalód.

2GB ram: ha nem fut a háttérben skype, torrent, böngésző 25db flash oldallal, videó konvertálás, stb., akkor jól fog futni 2gb rammal is, 32bites OS-en.

Még ez jutott eszembe: a ramjaid elsőrendű időzítésével lehetnek majd problémák (5-5-5-18-ra áll be, vagy eköré), ha így lesz, akkor szólj és segítek!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés