Hirdetés

2021. március 5., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#451) jeni válasza Soká (#448) üzenetére


jeni
félisten

Segítség,de nem hiszem,hogy ebből a tutit fogod kiválasztani. Az első,hogy lépj be egy clubba és játsszál.
Majd kiderül mi is lesz a stílusod,játékod! Utána érdemes arra menned,hogy milyen fát és milyen borítást vegyek?

Külföldi oldalak.

Paddle Palace
tabletennis11
Reference

A harmadikban meg az egyes országok játékosaik,hogy mivel játszanak mint fa és borításokat tekintve.

A védő és a támadó játékos eltérő borítássokkal - eltérő fával játszanak. Ez vonatkozik az Allround játékosokra is.

A gyakorlat és a tapasztalat azt mutatja,hogy a fákat variálják a legkevésbé a játékosok.

Abban viszont nem találsz infót,hogy azok milyen mm-s borításokkal játszanak!

Magyar oldal!

PPKO

Ezen oldalon nagyon sok infót megkapsz!
Azon belül aprós oldal is van ott.

[ Szerkesztve ]

(#452) jeni válasza Soká (#448) üzenetére


jeni
félisten

(#453) Soká


Soká
senior tag

Sziasztok!
Köszönöm nektek a hozzászólásokat!

Őszinte leszek, de kérem senki ne vegye rossz néven. Csak azt mondom el, hogy mi volt segítség és mi kevésbé.
Energomatt mondandója számomra nagyon kevés fogódzkodót adott sajnos. Bocsánat, hogy laikusként kételkedem, de nehezen hiszem el, hogy ne lehetne az ütőkről olyan leírást készíteni (nem neked és nem az én kedvemért) ami valamelyest értelmezi egy kívülálló számára az előnyöket, hátrányokat.
Ha valaki tőlem fényképezőgép-vásárlásban kér tanácsot, akkor nem azt fogom ecsetelni, hogy milyen nehéz a választás, hanem elmondom, hogy mi az előnye és mi a hátránya, ha valaki mobillal, kompakt fényképezőgéppel, bridge géppel, ultrazoomal, milc géppel, tükörreflexessel vagy netán középformátumú géppel szeretne fotózni. Erről találni is irodalmat a neten.
Tehát az ütőknél is el tudnám képzelni, hogy van egyszerű, kézzelfogható, világos magyarázat arra, hogy egyes fának, egyes borításnak mi az előnye, mi a hátránya.
Nem hiszem, hogy 40 ütőt végig kell próbálni ahhoz, hogy az ember választani tudjon. Ha bemegyek a cipőboltba, ott sem próbáltatja fel velem az eladó a gumicsizmát és a lakkcipőt, ha annyit elmondok, hogy túrázni szeretnék nyáron.

jeni,
köszönöm neked a linkeket!
De, hogy értsétek:
"A védő és a támadó játékos eltérő borítássokkal - eltérő fával játszanak. Ez vonatkozik az Allround játékosokra is."
Ez az, amit én is tudok és amit nem nehéz logikai alapon kiokoskodni. De a lényeg éppen innen kezdődne, hogy miben különbözik egymástól a védekező és a támadó ütő? Nem hiszem, hogy ezt ne lehetne megfogalmazni és, hogy ez nincs valahol leírva.
Folytathatnám a sort, de nem akarlak fárasztani benneteket.

Én magam elmúltam 50, az utóbbi 25 évben egy kezemen meg tudom számolni sajnos, hogy mennyit játszottam. Kamaszként pedig leginkább a játszótéren betonasztalon. :) Ebből nagyjából sejthetitek a színvonalamat. :) De fiatalon olyan nagyon nem is érdekelt az ütő kérdése, mert azzal játszottunk ami volt. Először volt egy Gold Cup névre hallgató ütőm, később, katonaként vettem egy Double Happiness ütőt, ez most is megvan. Én nagyon szeretem, ezt szoktam meg, de az igazsághoz tartozik, hogy olyan nehéz mint egy féltégla és rettenetesen pattog rajta a labda, legalábbis az általam kipróbált egyéb ütőkhöz képest.
Szívesen játszanék ha lenne hol és lenne kivel, nyilván olyannal, aki mellet labdába tudnék rúgni ütni :)
Csak gondoltam, hogy amit idáig ösztönösen csináltam, arról olvasnék is valamit. :)

Ráadásul dolgozom fával, mindenféle ritka, speciális fafajokkal, attól sem riadnék vissza, hogy készítsek magamnak egy ütőt. Nem azért mert az lesz a legjobb, hanem mert élvezném, ráadásul a kezemhez illeszthetném.

(#454) energomatt válasza Soká (#453) üzenetére


energomatt
senior tag

Nos igen. A kérdésfeltevéseid csak egy részére válaszoltunk. Arra, ami konkrét volt és ami megválaszolható. Első körben érd be ennyivel. Nem tudunk ilyen típusú leírásról. Ennek lehet, hogy csak az a magyarázata, hogy nekünk, akik feltehetően kicsit komolyabban tudunk pingpongozni, és nem is nem akarunk magunk ütőt készíteni, nincs ilyenre szükségünk. Lehet, hogy a neten majd találsz valami ilyesmit.
Arról azonban aligha találsz majd leírást, hogy egy ötrétegű ütőfában mi az előnye és hátránya annak, ha ott egy száz évig szárított afrikai citromfaréteg van negyedik rétegként egy ébenfa réteg helyett, vagy mi történik akkor, ha a harmadik és negyedik réteget felcseréled.
A fotós analógiát értem és most hivatkozok is rá. Ha megkérdezik azt, hogy mi az előnye, egy nagy fényerejű objektívnek egy kisebb fényerejűvel szemben - tételezzük fel, hogy fix gyújtótávolságú objektívek - akkor el lehet mondani előnyként, hogy gyengébb fényviszonyok között is lehet fényképezni vele azonos izospeeden
azonos expozíciós idő mellett, jobb a háttérmosása portrézásnál, hátránya, hogy drágább és nehezebb. Persze leegyszerűsítve, a teljesség igénye nélkül.
A pingpongütő az más tészta. Ugyanis ugyanaz lehet az előnye, ami egyúttal a hátránya. Vegyünk csak két fontos paramétert a sok közül, a sebességet és a tapadást !
Ha gyorsabb az ütő az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Előny ha a támadó ütés gyorsabban érkezik a másik félhez, és hátrány ha védeni kell az ellenfél gyors ütését és az emiatt túlszáll az asztalon.
Ha jobban tapad a borítás az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Ha jobban tapad jobban tudunk pörgetni vele, a szerváknál nagyobb falsot tudunk beleadni, stb. Hátrány, hogy az ellenfél falsos szerváját, vagy pörgetését nehezebb kezelni, mintha nem tapadna.
Az ütőválasztás tehát nagymértékben az egyéni képességekre, tudásszintre épülő stratégiák függvénye, nem véletlen, hogy annyiféle különböző ütővariációt használnak a gyakorlatban.
Próbálj meg úgy kérdezni ha valami még érdekel, hogy értsük a kérdés motívációját is, mert ez az alapja, hogy annak, hogy jobb válaszokat tudjunk adni. :-)

(#455) jeni válasza Soká (#453) üzenetére


jeni
félisten

Ráadásul dolgozom fával, mindenféle ritka, speciális fafajokkal, attól sem riadnék vissza, hogy készítsek magamnak egy ütőt. Nem azért mert az lesz a legjobb, hanem mert élvezném, ráadásul a kezemhez illeszthetném.

Ennél legfeljebb a súlyát tudnád eltalálni és a nyélfogását. Azon kívül semmire nem mennél vele és eltöltesz vele 1000 órát.

fa és gumiborítás :

Stiga offensive+ Stiga Almana max piros+ Stiga Almana Sound

ez másképpen használható mint ez a felállás

Xiom Classic Allround S+Yasaka Mark V GPS+Yasaka Mark V

Egyik lassabb fa a másik gyorsabb fa a másikon lassabb borítás és szintén gyorsabb borítás a másik felén

Ha ilyet kézbe vennél nem tudsz egyformán játszani vele,még a nyél típusokat sem tettem ide.Kimaradt a lényeg: a gumi borítások vastagsága az ami szintén befolyásolja az egyén játékát,nem tettünk említést erről. Az is változtat a játék menetén.

[ Szerkesztve ]

(#456) energomatt válasza jeni (#455) üzenetére


energomatt
senior tag

Van egy fiókom, amiben talán 15 féle borítás van + van ötféle elég márkás fám. Ezen kívül kipróbáltam, legalább harmincféle borítást, vagy többet, amit kölcsönkaptam. Sok esetben kipróbáltam mások ütőit és még sokféle egyéb fát. Ezek után találtam rá néhánt év alatt a kb. igazira, de az is csak úgy igaz, hogy a jelenlegi játéktudásomnak talán legmegfelelőbbre és nem a mondjuk néhány évvel ezelőttinek megfelelőre. (Na most erre a legkönnyebb azt mondani, hogy nem hiszem el, hogy ennyi félére van szükség.) Most van egy olyan ütőm, ami nekem nagyon jó, de senki más nem játszott ilyennel az elmúlt években sem a csapattársaim, sem az ellenfeleim közül. Ez pedig legalább 2-300 játékost jelent.

(#457) jeni válasza energomatt (#456) üzenetére


jeni
félisten

"84" óta Stiga defensive Kjell Johansson fával játszom. A borítás ami mindig jellemző volt rajta az a 1,5mm soft (Sriver-Tackiness) A másik oldalán Pillangó-Super Anti ,aztán a Nittaku Best Anti ,utána a Feint Long II,és most valami hasonló Kínai van rajta. Egy NB-1-s védőjátékos most a TSP szemcsésre esküszik és Matsushita Pro védőfára. A védő szemcsések hosszú szőrűek. Próbálkozom támadóra áttérni,de bennem van a génjeimben az alap védekezés,pedig azon az egyik felén támadó szemcsés borítás is van rajta ami rövid szemcsés valami Challenger 2.0mm. Ma már annyira felgyorsult a játék, a labda (sokan panaszkodnak a forrasztás nélküli műanyag labdákra,kemény könnyen törnek.stb...) is meg a játékszabályok,hogy nem kedvez a védőjátékosoknak a mai pontozás a 3x11. Nekem se nagyon tetszik a mai játéktrend.
Persze aki nagyon jól tud védekezni és letámadni-kontrázni annak mindegy mennyi pontos az adott szett játék. Ha az ellenfél elhúz 3-4 ponttal akkor szerintem az a szett elvileg már lefutót. Anno a 2x21 szettes abban volt jó,hogy volt időd javítani és úgy mond bemelegedni is. Mellette meg vannak 3 támadó Stiga (2db Hybrid Wood NCT valamint 1db Stiga Ebenholz NCT V) és egy szintén régi Stiga Allround Ulf Bengston) . Nagyon úgy tűnik belefutottam a Vaterán keresztül 1-1 db hamis Stiga-ba-más a festésük,ez az ami zavaró. Így azokat betettem a fiókba,lehet nem hamis ezt kell kiderítenem valahogy valakivel kipróbálgatni milyen is az a fa (Hybrid Wood és a EBENHOLZ V.) ? Anno Hans Alser is volt de nem emlékszem már miért cseréltem el az Ulf Bengston fára?

Természetesen a korral együtt változik a játék stílusunk is. Lassabbak leszünk,kevésbé megyünk a gyors labdákra,stb...

Soká

Ha Bp-i vagy akkor érdemes elmenned a Kosztolányi LH-Sport boltba (a címet,az elérhetőséget megadtam korábban neked) és viszonylag olcsón összeraknak Allroundos fát és gumit ami a kettő között van játékban.

Akár 15000Ft-ból megúszod. Ma már ennyi egy komplett ütőre már nem pénz!

De a legfontosabb igazolj le bármely clubba!

[ Szerkesztve ]

(#458) Soká


Soká
senior tag

Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Annyi mindenről volt szó, hogy inkább nem reagálok mindenre mert követhetetlenné válik a gondolatmenet.

Ami a motivációmat illeti, szerintem nagyon egyszerű: kicsit eligazodni az ütők világában. Úgy képzeljétek el a dolgot mintha egy más sportág gyakorlójának szeretnétek elmagyarázni a lényeges részleteket. És a lényeg - az én értelmezésemben - nem az, hogy az egyik fa meg a másik fa különbözik egymástól, mert az nyilvánvaló, ha nem különbözne, akkor nem gyártanák, hanem, hogy miért is különbözik?
Nagyon egyszerű dolgokra gondolok és most blöffölök: a fának van ötféle tulajdonsága, ami alapján mérni szokták: ütőszilárdság, merevség, sűrűség, hajlítószilárdság, bütünyomás. Ebből most az első és utolsó bennünket nem érint, mert nem vésőnyélnek használjuk az ütőt. A hajlítószilárdság sem érdekel bennünket, hiszen nem éri akkora erőhatás az ütőt, amitől az eltörhetne. A sűrűség már számít, mert a rohadt nehéz ütőket senki nem szereti lóbálni, tehát a legfontosabb tulajdonság a merevség lesz nekünk, mert ettől függ az, hogy bla-bla-bla itt jönne a magyarázat...
Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy az átlagfelhasználó nem tudományos alapon csupán tapasztalat alapján alakítja ki a preferációját. Ugyanakkor a gyártónak illik ismernie a fizikát, illik tudnia, hogy mit miért csinál, mit miért változtat. Jó esetben legalábbis, bár én azt is elhinném nektek, ha azt mondanátok, hogy a gyártók is sokszor sötétben tapogatóznak és egyszerűen próbálkoznak így-úgy, a végén meg majd csak kisül belőle valami. Persze, mondani nem fogják a valódi szempontokat (hogy tapogatóznak, hogy olyan fát favorizálnak, amit éppen sikerült nagy tételben olcsón beszerezni, stb.) és az is érthető tény, hogy a titkaikat védelmezik. Miért is ne.
(kicsit olyan szakma ez, mint a hangszerkészítés, bár azért hozzáteszem, ma már a legfontosabb ismereteket nem lehetetlen beszerezni, a youtube-on jószerivel mindent megtalál az ember)

Az ütőkészítést egyébként felejtsük el, ezt csak azért említettem, hogy ha van létező ütő-recept (ahogyan vannak létező DIY hangsugárzó megoldások) úgy az sem jelentene egyébként akadályt.

De a lényeg: én tulajdonképpen el vagyok a 30 éves ütőmmel, nem az az első, hogy mindenáron cseréljek, azt akkor tenném meg, ha rendszeresen játszanék és valamilyen formában érzékelném, hogy jobbra van szükségem. De itt nem tartok :) Ott tartok, hogy érdekelne valamelyest az ütők lelkivilága.

Kezdve olyan primitív kérdéseknél, hogy most a fonák és tenyeres oldal borítása hogyan viszonyul egymáshoz?

De mondom, nem azt várom, hogy Ti most minden hülye kérdésemre kimerítően válaszoljatok, csak abból a feltételezésből indultam ki, hogy létezik pingpongos kisokos, ami a legalapvetőbb ismereteket tartalmazza, túl olyan közhelyeken, hogy "sokat számít az ütő minősége" és a kedvencem, hogy "speciális anyagból készült".

"De a legfontosabb igazolj le bármely clubba!"

No, ha kérhetem, ezt kicsit részletezzétek, hogy mit is jelent! A "leigazolás" nálam az élsport ismérve, én legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy elmegyek valami olyan sportcentrumba, ahol x forintért bérelni tudok egy asztalt és játszom, ha beszerveztem magam mellé egy partnert is. Vagy van olyan fedett hely ahol összejárnak amatőrök és csatlakozni lehet a társasághoz? (Budapesten)

(#459) jeni válasza Soká (#458) üzenetére


jeni
félisten

Megpróbálok röviden válaszolni.

Az ütő milyenségre nem reagálok,hogy merevség szilárdság,stb... Ezt te is tudod milyen a fa szerkezete,felépítése. A Youtube oldalon több videó van erről,hogy hogyan készülnek az ütőfák,amit nem deszkából rakják össze hanem lapokból és azt préselik,ragasztják egymáshoz és kész formára,méretre vágják ki.

Tehát olcsóbb ha készen veszel fát az ismertetett boltban vagy játszol még a 30 éves fával ami neked van.

Az egyesületet illetően azt kell kiválasztanod,hogy a lakóhelyeden melyik sportegyesület van? Oda kell bemenned és az ott régóta játszó hazai játékost megkérdezel,hogy van-e lehetőség belépni,tagságot szerezni? Természetesen nem jelenti,hogy máris hetente versenyezni fogsz. Nyilván feltérképeznek téged mit is tudsz az asztalnál?

A havi tagsági díj 2000-10000Ft között lehetnek.

Hova is mehetnék?

II-XII-XXI. kerületi asztalitenisz csapatbajnokság

XIX.ker bajnokság

A menü sorban felül ,ott a csapatok-nál és arra rákattintva jelenek meg az egyesületek címeik.

Ezek példák a tájékozódáshoz,és nem rangsor alapján vannak.
A megadott listában vannak címek is,tudsz a neked legszimpibb helyet kiválasztatva ,ott érdeklődni.

Ha Moszkva térhez laksz közel akkor a Statisztikánál tudsz érdeklődni.
Ha a Zuglóban laksz akkor BVSC vagy a KSi-be lehet érdeklődni a belépéshez.
Ha a Mátyásföldön laksz akkor a Stiga -Csintalannál.
Ha Kispesten ott akkor a ABC-Centerline egyesületnél ami az Ecseri metróhoz van közel (egy Szakközép iskolában tartják).

Az is megoldás,hogy heti vagy havi felbontásban vannak amolyan amatőröknek is edzési és versenyezési lehetőségek,hogy azonnali fizetéssel órai felbontásban játsszál a partnereddel. Ez a megoldás drágább,de nem jelenti a kötöttséget számodra.

[ Szerkesztve ]

(#460) Soká válasza jeni (#459) üzenetére


Soká
senior tag

Köszönöm a tanácsokat!

Nos, az a helyzet, hogy nekem eszembe sem jutott versenyezni, szerintem olyan kategória nincs is, amibe én tatoznék, hacsaknem külön van a 80+-osoknak :))
Ezzel együtt jó ötletet adtál, hogy elmenjek egy ilyen versenyre legalább beleszagolok ebbe a világba. :) Nekem egyébként Dél-Buda esik "kézre".

Írtam a fáról, de aztán kitöröltem. Nincs jelentősége.
Anélkül, hogy utána néztem volna, meglepődnék ha a versenykategóriában ne lennének legalább kísérletek szintetikus anyagok használatára. Szerintem minden mérhető kategóriában túl lehet szárnyalni a fa képességeit. Legfeljebb azt lehet mondani, hogy annak nem lenne "lelke" mert mind egyforma. De ennek inkább hangszerek esetében van jelentősége, egy pingpongosnak az előny ha valami szabványszerűen ugyanolyan.

(#461) energomatt válasza Soká (#458) üzenetére


energomatt
senior tag

Én egy kicsit mást javasolnék, bár ismétlem csak magam. Az amatőröket, pláne a te korodban, nem szívesen látnak ilyen csapatokban, mert nem valószínű, hogy olyan játéktudással rendelkezel, ami ott a minimum elvárás. Ám ha mégis így lenne, mert mondjuk szerencséd van, akkor is megrekedsz egy elég alacsony szinten. Én azt javasoltam, hogy fizess edzőt, aki néhány hónap alatt fel tud hozni egy elfogadható szintre, ami után már találhatsz edzőpartnereket, klubbot és a további fejlődésed az alapok birtokában önállóan is biztosított. Ez nem kerül egy vagyonba, mondjuk rászánsz kb. havi 15e Ft-ot első időben heti egy edzésre. Ha ez konkrétabban érdekel privátban rákérdezhetsz. Természetesen olyan valakit ajánlanék akivel nekem is jó tapasztalataim voltak régebben, de nem vagyunk semmilyen egyéb kapcsolatban. Szakképzett edző.

Én hosszú hifis múltam alatt csak egyszer találkoztam olyan DIY hangdobozokkal, amelyek az én igényszintemnek is megfelelően zenéltek, de ott a hangszórókészlet áráért, ma 15 pár jónak mondható hangszórópárt lehetne vásárolni készen.
Volt akinek sikerült már elég elfogadható ütőfát készítenie, de az csak egyféle fa volt. Ez 30 emberből egy valakinek éppen megfelelhet, de 29 tud számára jobbat vásárolni. Ezért, bár azt állítod, hogy csak úgy általában érdekelnek az ütők, ott érzem mégis azt a valós szándékot, hogy magad szeretnél ilyet készíteni. Kísérletezz vele, ha van hozzá kedved, a gyártók sem csinálnak mást, csak ezerszer jobb helyzetben vannak nálad.

(#462) jeni válasza energomatt (#461) üzenetére


jeni
félisten

nem akartam a korával és a tudásával előállni (a ping-pongos tapasztalata sem erről tanúskodik) de sejtem,hogy megköszönik majd és mint pártoló tagságot kínálnának fel neki. már bekerülni is nehéz a csapatba. több helyen egy ottani játékos kihalásával lehet csak bejutni.
valamint ha az illető nem hozza a várt eredményt,de ez esetben az adott clubban egy szinttel lejjebb kerülő csapatba kerül le.

nálunk is vannak 10% vagy ennél gyengébb játékosok,sőt 0% is. sajnos nem szép és nem szívesen dicsekednék ezzel,de azt leírhatom,hogy épen a 0% játékos a legelhivatottabb az egyesületnél. szinte minden edzésen és versenyen ott van még akkor is ha nem tud bekerülni a csapatba mert mindenig van kéznél jobb játékos nála! nem fiatal már ő sem és a 40-s születésű generációhoz tartozik. sok jobbnál jobb ütője van neki,de mégis azt kellett múltkor javasolnom neki,hogy ne vegyen másik borításokat és ne is azt vegye ha már szeretne valami jobbat. a tudását bármilyen ütővel is kombinálnánk nem tudna jobban játszani vele,legfeljebb 2-3 ponttal szerez többet,de attól még nem tud 3-4 partis győzelmeket szerezni az adott csapatban.
abban viszont számára nagyon jó,hogy kimozdul otthonról és játszik egy jót, kapcsolatban marad a többiekkel.kikapcsolódik egyet. szerintem az ő korában nagyon sokat jelent,hogy mozgásban van.

[ Szerkesztve ]

(#463) Soká válasza energomatt (#461) üzenetére


Soká
senior tag

Nem akarlak meggyőzni, hidd el, nem életcélom, hogy ütőt készítsek. :) Ezt a vágyamat legfeljebb azok tudják "kiprovokálni" belőlem, akik eleve lehetetlenek gondolnak bizonyos dolgokat, leginkább amit meg sem próbáltak, vagy amivel maguk kudarcot vallottak. De tényleg! :)

A hifis hasonlatodra annyit tudok mondani, hogy minden létező gyári doboz úgymond DIY-ként kezdte, mert az elsőt darabot minden gyártó kísérletezésekkel egyediként rakja össze. Aztán, amit jónak talál, és eladhatónak gondol, azt sorozatgyártásra optimalizálja. Nálam a konyhában a szekrény tetején ez a doboz szól vagy 15 éve. 1. Nem azért mert ez lenne "a" doboz, hanem mert elszórakoztattam magamat vele.

Ez az egész pingpongos kérdés onnan jött, hogy a 10 éves fiacskám odabent a suliban lelkesen forgózik. Én meg megörültem, hogy na, a negyedik gyerekemet esetleg érdekli a pingpong? Milyen jó lenne együtt ütögetni. Aztán utánaérdeklődtem és itt a kerületünkben szombat délelőtt lenne gyerekeknek valamilyen edzés-lehetőség. Erre kiderült, hogy a fiacskám szombat délelőtt valami színjátszó körbe jár (most kezdte...) szóval ugrott a pingpong. Én meg arra gondoltam, hogy azért én még ütögethetnék. A baj csak az, hogy a baráti körömben senki sincs aki partner lehetne, illetve aki mégis, nála meg még én is jobb vagyok.

De az az igazság, hogy bennem semmi versenyszellem és 53 évesen nem kezdek neki edzőhöz járni, egyszerűen azért mert számomra nem az a cél, hogy megtanuljak versenyző módra pingpongozni, eredményeket érjek el, hanem egyszerűen jól érezzem magamat és mozogjak kicsit.
Azt felettébb sajnálom, hogy kölyökkoromban a szüleim nem vittek el egy sportklubba, akkor még lett volna esélyem, hogy mondjuk középszinten versenyezhessek, de ezen már kár lenne keseregni utólag. A gyerekemnek megadnám a lehetőséget, ugyanakkor azt sem szeretném, hogy rajta éljem ki a saját meg nem valósult álmaimat.
Nyilván az én szempontjaim egészen mások mint a Tiéd, remélem ez elfogadható. Tulajdonképpen ha lenne egy nagyobb garázsunk, vennék egy egyszerű asztalt (vagy csinálnék, ha-ha...) és akkor csak találni kellene egy hasonszőrű partnert és kedvünkre játszhatnánk. Például a régi szabályok szerint.

(#464) Soká válasza jeni (#462) üzenetére


Soká
senior tag

Ezt most olvasom.
Hát, igen, én csak annyiban különbözöm az említett úrtól, hogy esetleg reálisabb az önértékelésem és nem esek abba a hibába, hogy a játékszertől várjam a csodát.

Szeretek görkorcsolyázni és látom ott is, hogy az emberek a kerekektől, a csapágyaktól, a sínektől várják a csodát, pedig annak csak akkor van igazán jelentősége, ha a mozgás már teljesen rendben van. Ugyanez van a fotónál is, látom, hogy a képalkotás ellen védőoltással rendelkező emberkék veszik a drágábbnál drágább cuccokat, azt hiszik a technika fog helyettük jobb képet készíteni.

(#465) jeni válasza Soká (#463) üzenetére


jeni
félisten

szerintem megadtad a tökéletes választ magadnak!

ha van garázs ami nagyobb is lenne a mostaninál akkor feltételezem,hogy kert is van nektek.
tehát lehet kapni kültéri p.p. asztalt és kedvetekre tudtok játszani jó időben,akár a barátokkal együtt,vagy a környékbeliekkel.
nem kell gyártani,több helyen már akár 50000Ft-ért is vehető egy jó asztal (nem versenyszintű de hobbinak tökéletes) . én még akkor is elpakolnám az asztalt ha még kültéri asztalként is van hirdetve.ezek nem betonból vannak és nem időtállóak!
ha pedig mégse tetszene a gyereknek az asztalitenisz akkor sincs nagyobb baj,rosszabb esetben eladód majdnem ugyanannyi pénztért a ping-pong asztalt.

(#466) Soká válasza jeni (#465) üzenetére


Soká
senior tag

Ez kicsit bonyolult. A kert nem alkalmas sajnos, kicsi is, lejt is, osztozkodás tárgya is a szomszédokkal, és azért az én tapasztalatom az, hogy ritka a szélcsendes idő.

(#467) energomatt válasza Soká (#466) üzenetére


energomatt
senior tag

Azért az egy óriási előny lenne, ha megtanulnál szélben, ferdén álló asztalon pingpongozni, miközben a szomszédokkal veszekszel. Akkor jó körülmények között szinte szárnyakat kapnál. :-)

(#468) Soká válasza energomatt (#467) üzenetére


Soká
senior tag

Ha-ha... :)
Most keresgéltem videókat, de nem is olyan könnyű látvány alapján eldönteni, hogy hová kategorizálhatom magamat. Arról nem beszélve, hogy két éve, amikor utoljára játszottam egy barátomnál, elég elkeserítően sok rossz ütésem volt önmagamhoz képest. Szóval, hanyatlik az ember, nem csak kondi tekintetében.
Velük talán partiban lennék.(?) Velük már valószínűleg nem. De látvány alapján nehéz ám eldönteni a dolgot, magamat nem láttam még kívülről :)

(#469) jeni válasza Soká (#468) üzenetére


jeni
félisten

A Pénzügyőr sráchoz hasonló képességgel rendelkező játékosok vannak 500-n a Kerületiben. Az első videó alapján meg 100-n.

(#470) energomatt válasza Soká (#468) üzenetére


energomatt
senior tag

Ilyen videókból nehéz megállapítani a valós tudást, legfeljebb halvány elképzeléseink lehetnek. Mondok egy példát: nagyon régen történt, amikor még abszolút amatőr voltam, de már sokat gyakoroltam előtte., Elmentünk agy kollégámmal egy tömegsport rendezvényre, azon belül, a pingpong versenyre. Bemelegítettünk. Korán érkeztünk csak a mellettünk lévő asztalon melegítettek ketten. Ha azt a videót most fel tudnám tenni, ami persze nem létezik róluk, ahogy ők melegítettek, azt gondolhatnád, hogy NB I. Persze kis túlzással. Mondtam is, csak nehogy ezekkel kerüljünk össze mindjárt az elején! Sokan jöttek még azután, hát nem megkaptam az első fordulóban az egyiküket?
Első szett 21:0 a második 21:5 volt a javamra. Persze később simán kiestem. Erről ennyit.

(#471) jeni válasza energomatt (#470) üzenetére


jeni
félisten

Nem mernék kiállni ellened ahogy leírtad,hogy az első szett 21:0 és a második szett 21:5.
21:5 ilyenem volt De,hogy 21:0 az sose jött össze.

Akkor írhatom nyugodtan,hogy már veterán játékos vagy.
A mai 3x11:x esetében könnyen össze jöhet. Itt már volt 11:1 eredményem.

[ Szerkesztve ]

(#472) jeni válasza Soká (#468) üzenetére


jeni
félisten

ezért nem érdemes gyártani ütőket (fákat) otthonra,hogy a kertiben a haverokkal játsszak meccseket.
ottani célra nincs is jobb ennél!

2 darab versenyminőségű ütő és 3 darab 3 csillagos labda, tárolótáskával :Y :W :DD

valamilyen bútorlapból van készítve a fa. a súlya mennyi is lehet?

ELLENBEN az ITTF jelzés rajta tehát versenyzésre alkalmas! :))

távolról még azt hittem valami Schildkröt labda van a csomagban.

[ Szerkesztve ]

(#473) Soká


Soká
senior tag

Videó alapján egyébként tényleg nehéz megállapítani, hogy ki ki ellen mennyire lenne eredményes. De igazából én nem is az eredményességet tartottam szem előtt inkább a játék jellegét. Ez mondjuk más jellegű.

21:0-ra nyerni, hát az elég hihetetlenül hangzik. Pontosabban hitetlenkedni nem akarok, inkább elképzelni nem tudom. Nyilván én is játszottam úgy, hogy nem jött ki 5-ből az ellenfél, de olyan nincs, hogy én ne rontanék. Egyébiránt a tapasztalatom az, hogy nagyon meghatározza az ember teljesítményét az ellenfél. Egy gyenge partnerrel szemben magamat is rém gyengének érzem, egy jó ellenfél ellen meg úgy érzem többre is képes vagyok mint gondoltam. Persze, biztosan van az a kategória is, amikor egyszerűen meghalok mert mondjuk egyetlen adogatást sem tudok fogadni és gyakorlatilag nincs labdamenet.

Jeni, az aldis ütők ára tényleg nevetséges, persze tekintsünk el az akciós ártól, ami egyszer egy helyen, ki tudja hány percig elérhető. De az eredeti ára is rendben van. De azt hangsúlyozom, hogy az ütőkészítést én nem gazdaságossági okokból vetettem fel. Egyszerűen jó érzés saját készítésű dolgokat használni. Ez más kategória. (és felejtsük is el végre, már bánom, hogy szóba hoztam)
Azon mosolygok, hogy miközben a gyerekeim nem is pingpongoznak, kiderült, hogy van egy rakás ütő tartalékban. Még bontatlan is. De csak a két Yoola, ami úgymond aldis kategória, a többi inkább elrettentő eszköz. Szerintem régen nem létezett ez az ultrasilány minőség.

(#474) jeni válasza Soká (#473) üzenetére


jeni
félisten

Lehet mondani rájuk, hogy szinte mindegyik Tesco-s ütő.

Vannak verseny ütőfák ami újszerűként eladó ami 6000Ft is beszerezhető.

Lásd Facebook-pingpongos oldal.

TIBHAR Balsa Defense 25.
Gondolom valakinek túl lassú és könnyű a fa neki ezért adja el ami valójában 14999Ft
Valójában én se vennék Balsa fát sem támadóban sem védőben. Harmadik ami nem tetszik benne, hogy könnyen sérülnek oldalt .
Szerinte azzal a Joola fával lehet nyomulni a haverokkal. Majd ha belépsz egy kisebb clubba akkor ráérsz váltani egy komolyabra ha látsz magadban fejlődési potenciált.

(#475) Soká válasza jeni (#474) üzenetére


Soká
senior tag

Annyit irkáltam, hogy nyilván elsikkadt, ezek az ütők a gyerekeké, én a 30 éves ütőmmel jól elvagyok. Így, hogy x évente előveszem :)
De tényleg :)

(#476) dead_loop


dead_loop
újonc

Edzőpartnert keresek, II-III. ker. Kezdő.

(#477) energomatt válasza dead_loop (#476) üzenetére


energomatt
senior tag

Az aligha segít rajtad. Ne edzőpartnert, hanem edzőt keress!

(#478) dead_loop


dead_loop
újonc

Az előző postom nem volt túl bőbeszédű, kis kiegészítő,
néhány hónapja kezdtem játszani, heti egy edzés edzővel,
PÜ ha van kedved gyakorolni/iskolázni/meccsezni/pötyögni rendszeresen vagy rendszertelenül.

(#479) jeni válasza dead_loop (#476) üzenetére


jeni
félisten

Lépj be egy clubba már is lesznek partnereid az edzésben.
A lakóhelyedhez közeli egyesültet keress fel.

(#480) energomatt válasza jeni (#479) üzenetére


energomatt
senior tag

Arrafelé kevés van. A kezdőket pedig nem kifejezetten várják máshol sem.

(#481) jeni válasza energomatt (#480) üzenetére


jeni
félisten

Tudnál jobbat javasolni mint helyszínt a srácnak?

Baross Gábor SK XII.Tamási Áron utca 64 (Pház)

Jó nagy terem,több asztalon mennek a mérkőzések,és az edzések.
Tagdíjat fizeti rendesen aztán majd csak szorítanak neki edzés lehetőséget.

Hidegkúti SC Klebelsberg II.Templom utca 2-10 (Kultúrház)

[ Szerkesztve ]

(#482) energomatt válasza jeni (#481) üzenetére


energomatt
senior tag

Nem tudnék jobbat, legfeljebb hasonlókat. Ha bárhol Budán jó egy csapat, akkor ezek a te elméletedbe beleférnek. Ezzel az erővel persze a pestiek sem esnének ki.

(#483) jeni válasza energomatt (#482) üzenetére


jeni
félisten

a BSE megszűnt,a Statisztika már magas lenne neki.

MVM club az a Budai rakparthoz közel van,Kelenföldön a Gamma pálya.
Budai XI SE,stb...

A pesti clubbokat direkt nem kerestem neki.

[ Szerkesztve ]

(#484) energomatt válasza jeni (#483) üzenetére


energomatt
senior tag

A Marczibányi téren több kerület kettes csapatnak is van bérelt ideje. De sorolhatnék még többet is, ha ez lett volna a kérdés, de ugye nem ez volt. Nincs értelme, mert az érintettől füg minden, nem mi ketten fogjuk eldönteni, hogy megpróbál-e már most belépni egy klubba, vagy ez még korai neki. Ráadásul az edzője látja, hogy mit érdemes tennie, ha az tényleg edző. De akár mi is látnánk, ha látnánk.

[ Szerkesztve ]

(#485) lorcsi


lorcsi
veterán

Akciós Mizuno cipők kollégától

[ Szerkesztve ]

"sokaknak kevés, keveseknek sok jut"

(#486) energomatt válasza lorcsi (#485) üzenetére


energomatt
senior tag

"az asztaliteniszezők világranglistán levő TOP 50 játékosaik 95%-a Mizuno cipőben játszik!"
Név szerint?
Vagy melyik 3 játékos az aki nem, és közülük ki az a féllábú aki benne van a top 50-ben?

[ Szerkesztve ]

(#487) jeni válasza energomatt (#486) üzenetére


jeni
félisten

Ha nagyon keresed a kukacot akkor a videó alapján amin a Youtube oldalon látsz rá tudsz keresni ki miben játszik.
Biztos,hogy többen vannak mint 3-n.
Jó,hogy nem azt írtad,hogy félkarú.

Lehet,hogy a 95% túlzó adat,de a 65% biztosan meg van.

Butterfly az amiben játszanak sokan. A többi márkát tekintve csak elvétve vannak a top játékosok lábain.

(#488) energomatt válasza jeni (#487) üzenetére


energomatt
senior tag

Ugye a matek egyszeregynél csak valamivel bonyolultabb része az megy fejben is? 50 játékos 95%-a az 2.5. Tehát annak a háromnak egyike, aki eredeti állításod szerint nem ebben játszik, értelem szerint féllábú, esetleg felemás cípőt hord. Ez volt a tréfás megközelítése egy tudatosan hamis reklámszövegnek.
Komolytalan az egész, Nem kukac ez, hanem óriáskígyó.
Nekem egyébként nincs rá szükségem, hogy ellenőrizzem, hogy ki miben játszik, mert nem az élvonalat kell majmolni, hanem mindenki a saját igényei, képességei, adottságai alapján válasszon felszerelést, kipróbálások és ne reklámszövegek alapján.

(#489) energomatt


energomatt
senior tag

Csak elírás volt, 50 játékos 5 százaléka a 2.5, vagyis aki nem ebben játszik.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.