Hirdetés

2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#453) Soká


Soká
senior tag

Sziasztok!
Köszönöm nektek a hozzászólásokat!

Őszinte leszek, de kérem senki ne vegye rossz néven. Csak azt mondom el, hogy mi volt segítség és mi kevésbé.
Energomatt mondandója számomra nagyon kevés fogódzkodót adott sajnos. Bocsánat, hogy laikusként kételkedem, de nehezen hiszem el, hogy ne lehetne az ütőkről olyan leírást készíteni (nem neked és nem az én kedvemért) ami valamelyest értelmezi egy kívülálló számára az előnyöket, hátrányokat.
Ha valaki tőlem fényképezőgép-vásárlásban kér tanácsot, akkor nem azt fogom ecsetelni, hogy milyen nehéz a választás, hanem elmondom, hogy mi az előnye és mi a hátránya, ha valaki mobillal, kompakt fényképezőgéppel, bridge géppel, ultrazoomal, milc géppel, tükörreflexessel vagy netán középformátumú géppel szeretne fotózni. Erről találni is irodalmat a neten.
Tehát az ütőknél is el tudnám képzelni, hogy van egyszerű, kézzelfogható, világos magyarázat arra, hogy egyes fának, egyes borításnak mi az előnye, mi a hátránya.
Nem hiszem, hogy 40 ütőt végig kell próbálni ahhoz, hogy az ember választani tudjon. Ha bemegyek a cipőboltba, ott sem próbáltatja fel velem az eladó a gumicsizmát és a lakkcipőt, ha annyit elmondok, hogy túrázni szeretnék nyáron.

jeni,
köszönöm neked a linkeket!
De, hogy értsétek:
"A védő és a támadó játékos eltérő borítássokkal - eltérő fával játszanak. Ez vonatkozik az Allround játékosokra is."
Ez az, amit én is tudok és amit nem nehéz logikai alapon kiokoskodni. De a lényeg éppen innen kezdődne, hogy miben különbözik egymástól a védekező és a támadó ütő? Nem hiszem, hogy ezt ne lehetne megfogalmazni és, hogy ez nincs valahol leírva.
Folytathatnám a sort, de nem akarlak fárasztani benneteket.

Én magam elmúltam 50, az utóbbi 25 évben egy kezemen meg tudom számolni sajnos, hogy mennyit játszottam. Kamaszként pedig leginkább a játszótéren betonasztalon. :) Ebből nagyjából sejthetitek a színvonalamat. :) De fiatalon olyan nagyon nem is érdekelt az ütő kérdése, mert azzal játszottunk ami volt. Először volt egy Gold Cup névre hallgató ütőm, később, katonaként vettem egy Double Happiness ütőt, ez most is megvan. Én nagyon szeretem, ezt szoktam meg, de az igazsághoz tartozik, hogy olyan nehéz mint egy féltégla és rettenetesen pattog rajta a labda, legalábbis az általam kipróbált egyéb ütőkhöz képest.
Szívesen játszanék ha lenne hol és lenne kivel, nyilván olyannal, aki mellet labdába tudnék rúgni ütni :)
Csak gondoltam, hogy amit idáig ösztönösen csináltam, arról olvasnék is valamit. :)

Ráadásul dolgozom fával, mindenféle ritka, speciális fafajokkal, attól sem riadnék vissza, hogy készítsek magamnak egy ütőt. Nem azért mert az lesz a legjobb, hanem mert élvezném, ráadásul a kezemhez illeszthetném.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.