Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:53:32

LOGOUT.hu

OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13043) Fiery válasza dezz (#13041) üzenetére


Fiery
veterán

"A Jaguar az a CPU magok mikroarchitektúrájának a neve, nem?"

De igen.

"Ha kihagynák a HSAIL-t és ezzel együtt a virtuális ISA-t, akkor nincs is miről beszélni, egyszerűen csak egy OpenCL 2.0 fordítót kell készíteniük, ami csak saját HW-re fordít"

Pontosan. Es ezt hivhatjak barminek. Ha kiegeszitik a HSA mas elonyeivel (gyors kernel launch, jobb queing, videodriverrol valo levalasztas), akkor szinte minden elonyet atveszik a HSA-nak, anelkul, hogy HSA-nak "kellene" hivniuk.

"Kérdés, ki lesz kíváncsi a MIC-re?"

Barki, aki nem akarja magat bezarni az AMD okoszisztemajaba :DDD Ami plane annak fenyeben hasznos lehet, ha megnezzuk, mekkora az AMD reszesedese a CPU/APU piacon. Egyebkent ha a MIC tenyleg HSA-szeru lesz, akkor ha OpenCL-re programozol, akkor megkapsz mindent, amit a HSA-val kapsz, legfeljebb nem pont ugyanazt a teljesitmenyt a vegen (a GCN2-t nehez utolerni).

"És esetleg lemondhatnak a C++ AMP, .NET, stb. támogatásról is"

Talan. Vagy nem. A Microsoftot nem nehez meggyozni Intelkent, eddig egyetlen esetben nem sikerult (AMD64) :)

"Full kompatibilis rendszer licencdíj nélkül? Az nem fog menni."

Csak a source végén kompatibilis (OpenCL), a tobbi reszenel meg nem kell foglalkozni a kompatibilitassal, hiszen zart rendszer. Az OpenCL meg nyilt, ugyhogy nincs licencdij tudtommal.

QPI: mondjuk nezzuk meg, milyen piaci penetraciot ert el az egyik mára, es a masik. Melyikbol mennyit adtak el, amiota letezik. Sajnos a technologiai innovacio vegso ertekmeroje az eladasi darabszam ill. a realizalt profit. Ott pedig az Intel vs. AMD osszehasonlitast szinte sosem az utobbi nyeri.

"Az AMD-nek 512-bites memóriavezérlője is van (dGPU-hoz)"

Az Intelnek is van ennyi erovel, sot. Lasd Westmere-EX es a 12 magos Ivy Bridge-EP. A dGPU-kat egyebkent sem kellene direktben egy CPU-hoz hasonlitani, teljesen mas teszta

"Mármint itt ugye full saját platfom(ok)ról beszélsz, HW-rel együtt, ugyebár? Más szóval, nem csak SW szinten kellene lenyomniuk a világot (mármint, hogy valóban csak OpenCL-ben kódoljon mindenki, neadjisten direkte AVX-512-re), hanem HW szinten is (mindenki MIC-et vegyen mindenhova)."

Igy van, kell hozza hardver is, nyilvan. Egyebkent a multban sem volt akadaly nekik, ha nem ok gyartottak a legerosebb CPU-t vagy platformot, annak ellenere is tobbet tudtak eladni, mint a konkurensek. Szoval SZVSZ boven eleg lenne a Skylake-nal, ha hoznak mondjuk a Trinity iGPU teljesitmenyet egy HSA-szeru, MIC vagy nem MIC alapu iGPU-val.

"Ehhez azért kellett az AMD "segítsége" is"

Ez teny :) Es mindenki jol jart vele, me'g az Intel is, ha vegre el tudja engedni a nyavalyas Itanicot.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.