Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
a folyamat az alábbi
-- termék lista frissítés --
1.) letöltöm a csvt (20-30.000 sor pl az egy beszállító adatbázisa)
2.) soronként md5 hasht generálok
2.a.) ha a sor md5 hash-ét megtalálom a dbben (SELECT) akkor nem csinálok semmit mert az a sor az adatokkal már szerepel
2.b.) ha a sor md5 hash nem szerepel az adatbázisba akkor lekérem a cikkszám szerint a terméket
2.b.I.) ha megvan a termék cikkszám szerint (UPDATE) és az md5 hasht is frissítem
2.b.II.) ha nincs meg a termék (INSERT)
3.) az összegyűjtött md5 hash-en kívüli termékeket inaktiválom (mert a lista mindig tartalmazza az összes elérhető terméket (de néha ki be kerülnek termékek + seo szempontból a nem kapható termék is google találatráadásul igen elöl ... ehhez meg az ügyfél tud megadni alternatív termékeket melyre az ügyfél át tud ugrani...
-- kategória frissítés --- (az ügyfél kérése, hogy minden kategóriában megjelenjen, hogy hány termék van és csak az a kategória legyen amiben van termék)
4.) lekérdezem az összes kategóriát ami egyik kategóriának se a szülője (azaz a leveleket) (SELECT)
5.) végig járom a leveleket majd a szülőiket berakom a tömbbe ha még nincsenek ha vannak akkor összeadom az adott kategória elem számát a szülőjével ... azaz egy fabejárást csinálok, és minden kategóriát csak egyszer frissítek mikor már kiszámoltam a kategóriák elemszámait ...
6.) egyesével lefrissítem a kategóriák elemszámát... Ez a lassúpedigg a fenti query fut le ... most annyit raktam még bele, hogy
UPDATE webshop__category
SET productnumber = ".$numCount."
WHERE id = 10370
AND productnumber != ".$numCountÍgy csak akkor updatel amikor valóban változott a product number ... Ma kiderül mennyivel jobb a helyzet ...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest