Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1195) Slaanesh75


Slaanesh75
újonc

Sziasztok!
Remélem olvassa majd valaki és tud is nekem tanácsot adni. Szóval, lecseréltem a gépemet (azaz a belét, Alaplap, CPU, RAM) Egy MSI Z77A-GD55 alaplapot, i7 2700k CPU, 2*4Gbyte HyperX Blu ramot odaadtam anyósoméknak, legyen már egyszer egy normális gépük, azok helyett az öreg hulladékok helyett amit a németek már meguntak. Ez eddig mind szép és jó. Mivel a saját házamat nem akartam odaadni, ezért vettem a géphez egy olcsóbb házat nekik, pontosan ezt: [link]
A gépben most ezek vannak, alaplap+CPU+RAM+1 db Corsair SSD+1 db LG DVD-Rom (alaplapi integrált VGA+LAN+Audio). Összeraktam, telepítettem egy friss Win10x64-et. Minden szuper volt, csak netezésre meg levelezésre kell a gép, nagyon nem is csinálnak rajta semmit.
Itthon tökéletesen működött minden. Felvittem, anyósom kérte, hogy a régi gépükből tegyem át az adataikat, mentéseket tartalmazó régebbi HDD-t, azaz 1DB öreg 160Gbyte-os WesterDigital-t. Beépítettem, indít, minden ok, gyönyörűen megy a gép. Win10 frissítés bekapcsolás után, telepítés (2-3 hétig nem volt használva a gép miután itthon összeraktam és telepítettem). Gép újraindít, minden ok. Ezután jött egy kikapcsolás. Majd miután újra bekapcsoltam, nincs LAN! Nézem, driverhiba? Eszközkezelő, hardver eltávolítása, és minden ok megint működik. De csak a következő kiapcsolásig, utána megint ugyanaz, nincs LAN kártya, eszközkezelőben felkiáltójel a hardwer mellett, eltávolít, újrakeres, minden ok, működik. Egy szó mint száz, azóta mióta felkerült a gép és beletettem a HDD-t, LAN csak akkor működik, ha a bekapcsolás után nyomok egy újraindítást is. Sima bekapcsolás után piros x van a hálózati jel mellett, el kell távolítani és újrakerestetni a hardwer csak akkor működik. Drivereket frissítettem, BIOS-ban amit lehet megnéztem, de nem jutottam előrébb.
A házban gyárilag, "csak" egy 450W táp van. Amikor megvettem gondoltam, hogy az alaplapi molex csati nem lesz elég, ez be is igazolódott, ugyanis az alaplapra nekem 8-as csati kell, de a tápon gyárilag csak 4-es csatlakozó volt. Ezt orvosoltam egy kis kábellel, ami a 4-esből 8-as csatlakozót varázsolt. Összerakás és telepítés közben semmi probléma nem volt. Mindezek után a neten olvasva azt láttam, hogy itt táp probléma lesz, mégpedig mert az kevés vagy ócska, ehhez az alaplaphoz erősebb kell. Annyi a kérdésem, hogy volt-e valakinek (vagy van-e) ezzel kapcsolatban tapasztalata? Addig nem akarnék + 10000 Ft-ért egy nagyobb minőségi tápot venni, amíg ki nem zárom a hibákat. Esetleg tegyek be másik LAN kártyát? Mondjuk csak PCIExpress X1 foglalaltom van, olyan LAN kártyát kellene vennem bele, mert csak sima PCI-os van kb 10 darab az ömlesztett cuccaim között. Tudtok segíteni mit nézzek még meg, vagy próbáljak ki?
Bocsi a sok rizsa miatt. A válaszokat előre is nagyon köszönöm. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.