Hirdetés

2024. július 3., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI notebookok

Hozzászólások

(#10301) cjdimitri


cjdimitri
csendes tag

sziasztok van egy msi vr630 042-esem és nem tudom a wifit bekapcsolni se a web camerát se semmit . hogy lehet mert nincs funkció billentyűje a leírása alapján érintő gombja van de arra nem reagál. vista van rajta. segítsetek köszi tamás boro.t@citromail.hu vagy a fórumra írjatok hátha más is járhat ilyen cipőben. :W

(#10302) Crockoo válasza krystman (#10300) üzenetére


Crockoo
csendes tag

A zsírozás átmenetileg segíthet, de tényleg arról van szó, hogy a venti álló része és a forgórészének illesztése nélkülöz minden, a gépészetben bevett gyakolatot. ÉS sajnos idővel kikopik a tengely is a és a persely is, így imbolyogni kezd a járókerék, így nemcsoda, ha beleér vmibe. Sajnos ez kuka. :(
De mivel szabvány 50mm-es venti kell, így nem lehetetlen, csak meg kell találni a beszerzési forrást. Mivel a szerszámiparban dolgozom, így van némi fore-om, de ha meglelem a forrást, megosztom veletek.

(#10303) krystman válasza Crockoo (#10302) üzenetére


krystman
őstag

Értem köszi! Hát az jó lenne, ha sikerülne ilyen helyet találnod, ahol be lehet ilyet szerezni. Igazából nekem akkor berreg, ha nagyon rákapcsol. De, gondolom, ha így csinál, akkor előbb utóbb beadja a kulcsot is nem?

(#10304) krystman válasza cjdimitri (#10301) üzenetére


krystman
őstag

Hát nem tudom, hogy a hálózati helyeknél engedélyezve van-e a Wlan. Nekem a bill felett vannak a funkció billentyűk, amivel be lehet kapcsolni a Bt, kamerát stb. De, ha nem kapcsol be, a funkció billentyűkre, akkor szerintem ott valami gond lehet. Esetleg XP-el próbáltad?

(#10305) seemany3


seemany3
tag

Hi! A GX623-ról tud valaki valami használhatót(megjelenés,ár)? Esetleg, hogy a mobil 4670 milyen teljesítménnyel bír? Őszintén szólva játékra kellene :D ( Warhammer 2, Diablo 3) Talán nem túl nagy gépigényű játékok, de nem tudom bírná e a gép. :R

Páromat idézve:ha nem jössz azonnal,veszek egy gépet és találkozunk a neten?!!!

(#10306) cjdimitri válasza krystman (#10304) üzenetére


cjdimitri
csendes tag

szia köszi a választ . szóval az xp nem megy fel rá mert amikor indul el betőlti a telepítőt és amikor a vinyóhoz érne akkor kékHALÁL!!!!!!!!!!!!!!! mi az orvosság rá? nekem funkció billentyűm az nincs elméletileg érintő gomb van helyette de nem reagáll semire atheros wifim van de nem tudom szoftveresen sem bekapcsolni mert csak illesztőlye van .

(#10307) kali válasza hurut (#10296) üzenetére


kali
legenda

azért nem írtam/írok konkrétumot, mert hiába az írott jogszabályok, ha azok gyakran csak képlékenyen írják le - és nem mindig elő -, hogy egy gyártónak/forgalmazónak...stb nagyjából milyen iránymutatás adott.
hiába egy felületes hazai jogszabály, ha egy külföldi gyártó másként gondolja...
mindig az/egy adott helyzet határozza meg, hogy mit érdemes tenni, érdemes/kell az asztalt verni, vagy kompromisszumra kell törekedni, kihozható-e egyáltalán valami a dologból. van olyan, hogy sokkal rosszabbul jársz, ha jogszabályokkal dobálózol, hajtod az igazadat, és a gyártó/forgalmazó meg szépen húzza az időt akár egy évig, holott ezen idő töredéke alatt, már kedvezőbb közös megállapodás is született/születhetett volna.
linkelni (a szabályos linkelés mikéntjéhez, a súgóban találsz leírást) és másolni én is tudtam volna, de minek?
hidd el, tisztában vagyok a jogszabályokkal, a munkám során rengetegszer leírom a § jelet, éppen ezért többnyire képes vagyok felmérni, hogy mikor van értelme hadakozni egy (akár garanciális) ügyben, és mikor nincs. ;)

(#10308) kali válasza cjdimitri (#10306) üzenetére


kali
legenda

az xp nem tartalmazza az achi/sata illesztőt - vista alapban tartalmazza! - és mivel a notidon jelenleg aktív az ahci funkció, ezért hal be az xp telepítése! ha régebbi - kimondottan vista alá készült - bios verzió van a notidon, akkor kikapcsolni sem tudod az ahci funkciót, hiszen nincs ilyen opció a bios beállításaiban. az ideális megoldás a bios frissítése, miután már lesz lehetőséged az ahci kikapcsolására, és az xp is simán települ majd! megoldást jelenthet még, hogy integrálod az xp telepítőjébe a szükséges ahci/sata illesztőt, de a régi - vista alá készült - bios verzióval így adódhatnak problémák, mivel a vista alá készült bios nem mindig jól adja át a vezérlést az xp számára! az integrálás inkább akkor javasolt, ha xp alatt is aktív ahci módot szeretnél.
utolsó megoldás az, hogy az xp telepítése során külön beadagolod a szükséges ahci/sata illesztőt (például külső, usb csatolású floppy meghajtó segítségével), de a korábban említett vista bios vs. xp probléma itt felmerülhet!

[ Szerkesztve ]

(#10309) krystman válasza cjdimitri (#10306) üzenetére


krystman
őstag

Mint Kali is írta, AHCI módot ki kellene kapcsolni a BIOS-ba, azért nem megy fel. Én 2hete futottam bele egy ilyeb laptopba, egy HP volt, és ez miatt nem ment fel az XP. Miután kikapcsoltam, gond nélkül települt. Ha, találsz benne ilyet, akkor kapcsold ki, és mennie kell. Az, hogy miért nem tudod bekapcsolni, a BT, Wifi-t stb sajna nem sok ötletem van. Funkció gomboknak működniük kellene, a driver telepítése után mindjárt. :F

(#10310) cjdimitri


cjdimitri
csendes tag

szia köszi a választ van igen a biosban ilyen funkcio de át teszem disablera és ugyan ugy meg hal a telepítő. szóval nem kapcsolja ki.üdv tomi

(#10311) urbanjozsi válasza cjdimitri (#10310) üzenetére


urbanjozsi
senior tag

Ahogy Kali írta töltsd le a megfelelő biost, utánna jó lessz! Én nekem is Ő segített :R

(#10312) Hairos


Hairos
csendes tag

Sziasztok:)
Itt ott olvasom,h többeknek is vannak problémái az MSI szervízzel.Egyik barátomnak és nekem msi 655x notink volt aminek több baja is lett a használata során.A fő probléma az a zsanérok megrepedezése majd eltörése volt.Később alaplap gondok is lettek.Október elején vittük vissza a boltba(garis volt még mindkét gép).Onnan elkerült az Albacomp-hoz .Ott aztán hogy mit csináltak vele azt nem lehet tudni de jó sokáig ültek a dolgokon.Sem a gépet sem pedig az árát nem tudtuk visszaszerezni .Egy darabig.aztán Decemberben,amikor már igencsak szükségem lett volna a gépre ,vagy az árára ,hogy újat vásárolhassak és már minden kötél szakadt ugyanis a bolt(PCLand) valamint az Albacomp ZRt csak egymásra mutogattak,megkértem egy ügyvéd ismerősömet,hogy nézzen utána azoknak a jogszabályoknak amik alapján bármilyen követelésemiet érvényesíttethetném.Az ügyvéd végül megszorongatta őket ugyanis már készen álltunk arra is ,hogy perre vigyük az ügyet és én múlthét hétfőn végre visszakaptam a teljes vételárat.A barátom sajnos kapott egy levelet miszerint az Albacomp megállapította ,hogy szándékosan rongálta meg a gépe.Most perre készülnek.Érdekesség az ,hogy amikor visszavittük a boltba a gépet és meglátták milyen típus,rögtön azzal kezdték ,hogy felesleges szervizelni,mert a Holland gyártó elismerte ennél a típusnál a szériahibát ami hiányos anyagfelhasználásból ered.
Igazából ezeket azért írtam le ,hogy ha valakinek bármilyen problémája akad,akár a bolttal ahol a gépet vette akár a szervizben akkor ne hagyja magát.A legjobb lenne ha összejönne mindenki akinek hasonló problémája van és együtt nyújtanák be a követeléseiket.

(#10313) Nagya21


Nagya21
addikt

Hali MIndenki!!

Teganap a Lányom szólt, hogy belassult a net nála(VR610-es noti),próbálgattam mindenhogy (atheros chipszet kezelje, windows kezelje a hálozatot, szomszéd hálozata)és sehogy sem akart 700Kb/3Mb fölé menni a net.(egyébként 6Mb/12Mb szokott lenni)
Már kínomban Drivert frissítettem,de az sem segített. :O
Kérdés az lenne, hogy a vinfos okozhatja-e a jelenséget, vagy a noti szart be?

Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#10314) JoeYi


JoeYi
őstag

Sracok tud valaki valami extra infot/tesztet ezekrol a szepsegekrol (MSI GT727, GT725): [link]

,vagy akar errol: [link]

Eleg utos lehet 4850-el (bar az ara 310k forintnyi dollar, afa nelkul)

[ Szerkesztve ]

(#10315) shagy válasza Hairos (#10312) üzenetére


shagy
tag

Nem akarok lázadást szítani, de biztos vagyok benne h most is vagyunk egy páran ITT, akik elég kilátástalanok a gépük ügyében (köztük én is)...
Múlt héten is felhívtam a szervízt. Már van egy közvetlen számom is azokhoz, akik az MSI gépekkel foglalkoznak, de annak már nincs értelme ugyani munkaidőben (8-16h) foglalt mindegy mikor csörgök, azon túl csak ügyfélszolgálat van, aki kb semmit nem tud mondani.
Ezért csak megkérdeztem az ü.f.sz-ost, hogy hogy van ez a 30 nap után majd kapok egy gépet dolog... mire felvilágosított, hogy neem... 30 MUNKANAP! tehát laza 6 hétig ellehetnek... :W

- shagy

(#10316) shagy válasza Hairos (#10312) üzenetére


shagy
tag

valamiért duplázott a mocsok bocs :R

[ Szerkesztve ]

- shagy

(#10317) gyemipapa válasza krystman (#10287) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Ventilapátok merőlegesen állnak, (kb 20 lapát van) mivel oldalt fúj, hogy mindegyiknek az éle érintkezik-e, az kizárt dolog mer nem tudom :-)))

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#10318) JoeYi válasza shagy (#10315) üzenetére


JoeYi
őstag

úgy rémlik nekem 30 nap után cserélték. Vagyis hogy pontos legyek 30 nap után mondták, hogy visszakapom a pénzt. Végül valamivel több, mint 3 hónap után érkezett meg a zseton a számlámra.

(#10319) JoeYi válasza shagy (#10315) üzenetére


JoeYi
őstag

ja és még tudok ajánlani két linket. Mindkettő megtörtént sztorin alapszik, az én sztorimon :)

[link] és [link]

(#10320) _ak_ válasza Hairos (#10312) üzenetére


_ak_
addikt

:Y Holnap akarom szervizbe vinni a pr210emet (szintén Pclandnél vettem), de akkor ezek szerint semmi jóra nem számíthatok. Igaz szerencsére csere notira futotta, úgy h addig sem maradok noti nélkül, na de mégis, mire visszakapom lemegy az ára is. :( Amúgy neked a pclandosok küldték ki az albacomphoz? Csak mert az oldalukon azt írják, h a vevőnek kell intéznie a garanciális ügyeket. Bár nekem tök8, ha már le kell mennem pestre, akkor mind1 hova megyek, gondolom a bp-i albacomp szervíz ugyan úgy átveszi tőlem.

Btw gondolom dobozában mindenestül kell leadni a notit, ugye?

Let's begin, de gozaimasu!

(#10321) krystman válasza Nagya21 (#10313) üzenetére


krystman
őstag

Nem hinném, hogy a laptop hibája ez! Ez lehet a szolgáltató hibája is! De, az XP is csinálhat fura dolgokat. Én múltheten szedtem le az XP-ét, mert minden DVD RW lemezt 1x írta. Először azt hittem, hogy a drive a rossz, de mellé feltettem egy új XP-ét, és tökéletesen működött. Ettől függetlenül, hibátlanul működött, csak a DVD írta 1x-en. Szerintem nálad a kettő közül valamelyik lesz a gond, de nem hinném, hogy a laptop lenne a ludas.

(#10322) krystman válasza _ak_ (#10320) üzenetére


krystman
őstag

Mivel garanciális, így minden cuccot amit adtak hozzá, lemez, papírok, stb. mellé kell tenni. Csak így veszik vissza. Vagy cserére.

(#10323) Hairos válasza _ak_ (#10320) üzenetére


Hairos
csendes tag

ak!
Vidd a géped vissza a PCLANDHOZ!áTKELL VEGYÉK ÉS KELL ADJANAK SZERVÍZ JEGYZŐKÖNYVET RÓLA AMIBEN PONTOSAN LEVAN ÍRVA MIKOR VITTED BE ÉS MILYEN PROBLÉMÁKKAL.aZ EREDETI DOBOZBAN KELLENE VISSZAVINNI A GÉPET,SZÁMLÁVAL EGYÜTT.a SZÁMLÁRÓL KÉSZÍTS FÉNYMÁSOLATOT.ÉS HA TUDSZ SZEDJ LE MINDENT A GÉPRŐL,NE TURKÁLJON BELE SENKI.
A SZERVIZELÉST KÖTELEZŐ A BOLTNAK ELVÉGEZNIE,ILLETVE Ő KELL VELE SZALADGÁLJON.sZERZŐDÉSE NEKI VAN A MÁRKASZERVIZZEL.HA NEM VESZIK ÁT,KÉRD ,HOGY ADJÁK ÍRÁSBA MIÉRT NEM VESZIK ÁT,DE NE HAGYD HOGY KIBÚJJANAK A FELELŐSÉG ALÓL.uGYANIS HA VALAMI TÖRTÉNIK A GÉPPEL AKKOR NEM LESZ AKI KÁRTALANÍTSON.áTKELL VEGYÉK.íRJ A PANSZKÖNYVBE,ABBÓL KAPSZ EGY MÁSOLATOT ÉS LEHET MENNI A FOGYASZTÓVÉDELMI HIVATALHOZ.

(#10324) _ak_ válasza krystman (#10322) üzenetére


_ak_
addikt

köszi!

Hairos: tőled átvették gond nélkül? Az oldalukon is írják a garancia résznél:
...A garancia a garancialevélen feltüntetett cég szervízében érvényesíthetõ.
A termék szervízbe történõ eljuttatása a vásárlót terheli.

Let's begin, de gozaimasu!

(#10325) Milan24


Milan24
aktív tag

Üdv mindenkinek. Nekem régi gépem valami Fujitsu Amilo fos volt ami szarakodott visszavittem, ment a huza vona a szervízzel. Beadtam a boltba, az elküldte Szombathelyre valami céghez és az a cég küldte tovább a szervízbe! Gondolhatjátok 3 kézen végigment mennyi időbe tellett! Jah meg hogy szarrá is karcolták az egész gépet! Nagynehezzen kicsikartam egy cserét, hogy olyan árba elhozhatok egy másik gépet! Tudni kell, hogy sulinetbe vettem még azt a fost 235ezerér igaz visszakaptam belőlle 60ezret! A választásom az MSI L735-re esett amit megkaptam nettó árba, mer még mindig nem volt semmi gépem. Tudni kell akkor 300ezer volt ez a gép és 5ezret fizettem rá mer nettóba 240ezer volt:). Most ezzel nem tudom mivan. Nekem igaz ventivel semmi gondom! Alpból: HDD: 36-40C°; GeForce Go7600: 62C°; CPU: 48-57C° között mozog! Ha játszok akkor is maximum 85C° volt a CPU meg a vid kari is! Jó mondjuk az zavaró ha HD filmet nézek, és a venti 3-4 fokozatba megy, vagy ha játszok akkor FULL-ba megy a venti. Ezér is akarok majd olyan gépet ami legalább HD film nézésekor nyugton van. A gondom, hogy a kijelző már néhol pixelhibás. Ha lehajtom a kijelzőt recseg, (olyan mindha nem lenne zsirozva hanem műanyag a műanyagon), nyikorog, szal nehéz beállítani rendessen mer nehezzen mozog. Ha menet közbe viszem a gépet és ha jobb oldalt alul fogom a gépet akkor mindig befagy a windows, ha nem ott akkor nincs gond, ilyenkor nincs más mind a kikapcsoló gomb hosszas nyomása, majd újra bekapcs. Szerintem tavasszal visszaviszem mer van gari még rá, és csere valami jobbra, de szerintem HP vagy maradok MSI mer ezen kívül nincs vele gondom, ja és 17" kijelző mindenképp, már nem tudnék kisebbre váltani. Szerintem. Valaki tapasztalt hasonlót a problémámból? A nagyobb gond hogy lefagy a gép amikor mozgatom és ha jobb alul fogom:(. Lehet azér mer egyszer öcsém egerét dugtam rá gépre és durr zárlat, mondjuk azóta csinálja. Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett. Amúgy akinek még L735 van vélemény?:) Tapasztalat?

[ Szerkesztve ]

(#10326) Hairos válasza _ak_ (#10324) üzenetére


Hairos
csendes tag

ak:):):)

mikor bevittük a PCLandba leakartak rázni de akkor szóltunk,hogy tudjuk h át kell vegyék.Jogszabályok:):):) Akkor tovább papolt a figura a pult mögött.Aztán szóltunk h kérjük a boltvezetőt és akkor az kukk nélkül megírta a jegyzőkönyvet,hoyg milyen panasszal adtuk le.Ez a tiszta menete a dolgoknak.Keménykedni kell.

(#10327) matykooo válasza Milan24 (#10325) üzenetére


matykooo
aktív tag

ezt hogy kikapcsol az enyém is csinálja, de asszem az enyém pont bal oldalon a dvd oldalán, szal a tapipad mellett, de csak akkor ha egy kézzel fogom meg és pont, aztán felemelem... ilyenkor ilyen kékhalálos szisztéma féle, elszámol valami rohadt gyorsan és cső, nem tudom mitől lehet...

''a walesi srác aki legenda lett''

(#10328) _ak_ válasza Hairos (#10326) üzenetére


_ak_
addikt

Értem, köszi a választ.
Az esetben is érdemes hozzájuk vinni, ha nekem sokkal közelebb van az albacomp szerviz? Vagy más az eljárás, ha rajtuk keresztül vagy általam megy a szervizbe?

Let's begin, de gozaimasu!

(#10329) _ak_ válasza _ak_ (#10328) üzenetére


_ak_
addikt

Megérdeklődtem és szerencsére az albacomp kihagyható láncszem, csak mert az alba szerviz nekem útba esik és akkor egyból bedobhatom hozzájuk. Mindenesetre köszönöm az infókat itt is!

Let's begin, de gozaimasu!

(#10330) Nagya21 válasza krystman (#10321) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
Csinyátam rendszervisszaállítást,+ ujabb nod 32+ellenörzés+ujraindítás és voilá hála istennek meg gyógyút a gép :C :C :C :C
üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#10331) fisi válasza Milan24 (#10325) üzenetére


fisi
senior tag

Na jelentkezem uraim!! :)

Megjött ma ez a retek gép végre a szervizből- majd másfél hónapra.. :S
A f..sz tarisznya szerelők elfelejtettek valamit összedugni, mert a vinyó ledje nem villog ha dolgozik az istenátka! :O
Mi a faxt kell még bedugni, hogy világítson a led??? :F :F
Másodjára azt hittem pixel hibás az LCD- je, de mint kiderült, csak kosz volt a képernyőn... :D :D :D

[ Szerkesztve ]

(#10332) B.Tamas


B.Tamas
csendes tag

Vettem egy csodás MSI GX-720X-et és az érdekelne, hogy monitor kalibrációt végzett e ezen már bárki, és ha igen ennek a profilját meg lehet e kapni? Mellé egy tesztlink se lenne rossz :)

(#10333) Lamair


Lamair
aktív tag

nekem kellene egy kis infó EX630X-018HU-ról ha valaki tudna mondani pár dolgot!
kérdésem az lenne leginkább,hogy a HDMi kimenetén 720p-és 1080i/p filmeket zökkenőmentesen támogatja-é!

részletek
AMD mobil athlon 64 X2 QL62
4096MB ddr2/667mhz
Nvidia Geforce GO 9400M-GS 256MB

plees valaki írjon, mert ma kellene gépet rendelnem és nemtok dönteni :B

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#10334) EQ


EQ
tag

Egy kis érdekességre bukkantam a netezés közben. Akinek volt problémája MSI notijával annak kötelező darab (kis angol tudás nem árt hozzá). [link]

Üdv.: EQ

A számítógép jobb, mint a szex.

(#10335) sublot


sublot
csendes tag

Tegnap meguntam, hogy már netezés közben is 65-70 fok a CPU, és a venti irányábol ill. a hűtő felöl is adtam neki egy kis sűrített levegőt. Nem sok por, de azért valami megmozdult :) (most 1 éves még nem volt takarítva)
Aztán bekapcsoltam és a 40 fokot is alig akarja eléri. Jobb mint amikor eredetileg :)

Nem gondoltam volna, hogy tényleg ilyen kevés por mennyiség is ennyit számít. (remélem több jött ki mint befelé :Y )

[ Szerkesztve ]

(#10336) JoeYi válasza EQ (#10334) üzenetére


JoeYi
őstag

Az oké, hogy letesztelik, de vajon törődnek is-e az eredménnyel? :) Mármint a minőség tesztelés a normál forgatókönyv szerint úgy megy, hogy mondjuk minden 1000 legyártott gépből találomra kiválasztanak hármat, és ha elbuknak a teszten, akkor elvileg mind az 1000-ret visszakellene tatani. Ez a visszatartás ami elmarad időnként ha jól gondolom :)

Amúgy némelyik teszt eléggé kifogásolható. A dobálosnál például pont az aljára ejtik a cuccot, holott a valóságban ez a legritkább eset szerintem.

Nyitogatásnál meg mindig egy nagy erőlökettel nyitják ki és csukják be, holott szerintem sokkal jobban megterheli a zsanérokat és a burkolatot, amikor valaki csak gyengéden módosítgat kicsiket a kijelző pozícióján.

(#10337) JoeYi


JoeYi
őstag

[link] 9800m gs teljesítmény. Ilyen lesz az msi gt625/627ben

(#10338) lemcsi


lemcsi
tag

Üdv

Tegnap jutottam hozzá egy MSI VR 602X notihoz.

Nincs vele semmi bajom, csak épp nem jöttem még rá hogy lehet a videokártya memóriájának a méretét állitani.
Gondolom lehet, mivel integrált cucc van benne.
SiS Mirage 3+

Javaslatok?

(#10339) Milan24


Milan24
aktív tag

Üdv, tavasszal akarok váltani a jó öreg és jól megszolgált MSI L735 (Gamer noti)-ról egy MSI GX720-as notira aminek a nativ felbontása 1440x900 mivel a régi is annyi és már nagyon megszoktam a 17"-es kijelzőt! Nos akinek ilyen notija van! Írjon már nekem a játékok hogyan mennek, gondolok COD4. COD5, stb......! Nekem az a lényeg hogy game közbe ne mennyen 85C° fölé, mivel a mostani vasam játék alatt igen is felmegy és a procihűttő meg megy mind a barom! Jó mondjuk ebbe az a baj, hogy szar a CPU: AMD Athlon 64 X2-TK-53 (1.71Ghz) Alpból nekem a hőmérsékleteim:

HDD: 36-42C°
VGA: 59-65C°
CPU: 47-58C°

Akinek van GX720-as notija az írja már le hogy mennyi a hőfok ott illetve a procihűttő mennyire pörög, HD film nézésnél mennyire pörög stb......! Vagy ha van valami jó kis teszt valaki belinkelhetné! Jah és mindenképpen 17"-os gépet akarok, ami árba is jó illetve játékokat is szépen viszi natívba. Lehet más márka is ha valaki tud! Meg persze ne melegedjen annyira, vagy ne fújjon legalább izomból a CPU hűtő legalább HD film alatt ne, mer nekem most ennel igen:( süvít.

[ Szerkesztve ]

(#10340) Milan24


Milan24
aktív tag

Ja vagy pedig MSI GX701X-095HU ez olcsóbb és P9300-as procival van! Az L735-ösöm is ugyanebbe a házba van! Valakinek ilyen van? Az is rhatna róla, a melehedéssel kapcsolatossan. Meg hőfokok. Nem akarom, hogy magasabb legyen mind nekem a mostani.

(#10341) joey_attila


joey_attila
csendes tag

Sziasztok!

Van egy MSI M677x notebookom és a következő történt! A fedlap bal oldalán alul, ahol csatlakozik a teteje az aljához elrepedt egy kicsit, kb 1cm hosszan. Ez sajnos azt idézi elő, hogy a monitornak holtjátéka van, kb ilyen fél centis...
Nincs véletlenül valakinek valami ötlete, hogy hol lehetne ezt megcsináltatni illetve meg lehet-e csináltatni avagy sem.

Köszi előre is a segítségeteket!

(#10342) krystman válasza Lamair (#10333) üzenetére


krystman
őstag

Nekem egyel kisebb a procim TK-55-ös AMD, ez 1.8Ghz-en megy, és gond nélül megy a Full HD-és film is. Persze megfelelő kódek kell hozzá, ami kihasználja a 2 magot. Erre a Core Media Player meg a Core media kódek kell. Így szépen lejátsza. A proci viszont, 80-90%-on megy persze. 720p filmnél, ez 50-60%.

(#10343) fisi válasza B.Tamas (#10332) üzenetére


fisi
senior tag

No eza kalibrálás engem is érdekelne.
Valaki a vinyó ledre- ötlet?? :F

(#10344) Eazy


Eazy
csendes tag

Sziasztok!
Elég fontos kérdésem van!
MSI GX600PX 214HU notim van, amivel nagyon is meg vagyok elégedve. Ám a napokban egyre zavaróbb melegedési problémákkal küszködik. Alapállapotában is 60 fok fölöttiek a magok, most is 66 fokosak az Everest szerint. Ha elkezdek kicsit Cs-zni, máris felugrik 70 fölé, sőt, simán 80 fölé is. Ma például játék közben egyszer csak kikapcsolt. Ez volt a második ilyen esetem vele.
Na gyorsan cséztem is egyet, 76 76 lett a két mag...
Tapogatva a gépet érzem hogy meleg meg jól zúg a venti de ezt én még normálisnak érzem...
Az alja sem éppen tűzforró, nem mondanám meg így hogy 80 fok körül van benne. A kifújt levegő meleg, de nem forró.
Most nem igazán tudom mi tévő legyek, mert azért a csének nem kéne max terhelést adnia, egyrészt. Másrészt nem kéne alap helyzetében 60-65 fokosnak lennie, hanem mondjuk 45.
Most vagy félre mér az everst vagy nem tudom. Leginkább a kikapcsolás aggaszt. Magától kikapcsolnia nem kéne, szóval lehet tényleg nem mér rosszul a dolog...

Ha valaki segítene, azt nagyon megköszönném!

(#10345) fisi


fisi
senior tag

Bocs, nagyon láma kérdés..
Hol lehet kikapcsolni az automatikus rendszer visszaállítót a Vistában??
Köszi. :R :R

(#10346) Eazy


Eazy
csendes tag

Amit elfelejtettem még beírni, hogy 2077-en pörög folyamatosan a proci...ez is aggasztó.

(#10347) kali válasza fisi (#10345) üzenetére


kali
legenda

vezérlőpult -> rendszer és karbantartás -> a biztonsági mentés és karbantartás központja -> visszaállítási pont konfigurálása és a beállítások módosítása -> a rendszervédelem füllel megnyíló ablakban pipa ki a meghajtók előtt található négyzetekből -> rendszer-visszaállítás kikapcsolása -> alkalmaz!

(#10348) matykooo válasza Eazy (#10344) üzenetére


matykooo
aktív tag

sztem te is pucold ki a hűtőt, mondjuk nekem nem olyan notim van, de nekem is ez volt a megoldás... túlmelegszik, leold magától! lakótársamnak 610es van, neki olyan 45-48 között van alapon, viszont ma gta vice-ozott fel is ugrott olyan 75fokra kb...

''a walesi srác aki legenda lett''

(#10349) B.Tamas válasza Milan24 (#10339) üzenetére


B.Tamas
csendes tag

Én most vettem nemrég az MSI GX720X-et és igazaból elégedett vagyok vele teljesen.
Jah igen előre elnézést szeretnék kérni, hogy a tesztben sajnos nem tudtam olyan részletes eredményeket közölni mint például a terhelés alatti hőmérséklete a notinak 6 részre bontva, vagy a képernyő színhelyessége, illetve a zajszint mértéke. A megfelelő eszközök nem állnak a rendelkezésemre :)

Picit részletesebben:

A vas maga:

Konkrét specifikációkra nem is pazarlom a szót, hisz a gyártó weboldalán bárki elérheti a részletes leírást:

[link]

Nem feltétlen a GX720X hez tartozik, de az MSI notebookjait ellenörző procedúráról egy kisfilm: [link]

A tesztelés közben kicsit eltérően a megszokott körülményektől egyidejűleg a Windows 7 (Vienna) operációs rendszert is kipróbáltam. Az általam mért adatok eltérhetnek más rendszereken természetesen, főleg ha figyelembe vesszük, hogy más power planeket is használhatunk :)

Benchmark:

Tesztelésre a 3dmark'06-ot használtam default beállításokon. Hálózatról üzemeltetve a gépet egész szép pontot kaptam (5200), ha lehuztam a hálózatról a Win7 leszabalyozta az órajelet így nagyjából az elért pontszám 2100 körül van.

Adapteren:

Aksin:

Ugye a laptopot úgy forgalmazzák hogy beépített overclocking van benne. Leteszteltem hát ezt is. A Turbo gombot csak akkor lehet használni, ha hálózatra van dugva a gép. Ez még a kisebb probléma lenne, viszont semmilyen órajel emelkedést nem vettem észre a Rivatunerben, csak a ventillátorok kapcsoltak magasabb fordulatszámra. Ennek ellenére rejtélyesen 150 ponttal többet adott a 3dMark'06 "Turbo" módban. Lehet másnak más tapasztalata van ezzel a gombbal, és csak a driver kisebb inkompatibilitása a windows7-el miatt volt számomra kevésbé "hasznos" ez a funkció. Természetesen az összes driver működőképes Win7 alatt, azonban pár helyen a konfig menük nem hajlandóak lefutni. Sajnos másik op rendszeren nem volt időm tesztelni.

Turbó Gombbal:

A frekik változása adapterre kötés után:

Gaming:

Igazából szeretek játszani, ezért is kerestem olyan notit aminek rendes VGA-ja van nem pedig integrált x3100-as :) Van pár elég új játékom, de komolyabb izzasztást játékkal még nem végeztem a notin (Crysis). Általában a játékokat igyekeztem a monitor natív felbontásán tesztelni (1680*1050).

Kezdem is egy új játékkal. Mirrors Edge. Nem féltem a beállításokat maxra tolni, és így se esett le az FPS em jelentőssen.

Beállitások:
Felbontás: 1680x1050
Textúra részletesség: Highest
Grafika minősége: Highest
Élsimítás: x2
Physx: Off (fagy a játék ha be van nyomva)

FPS: Fixen 20 fölött marad kültéren is.
A turbo gomb benyomása után ez az érték 22-24 körülire emelkedett.

Régi kedvencem a TF2: Ugye ez már a megújitott Source motort használja.

Beállítások:
Res: 1680x1050
Model detail: High
Texture detail: Very High
Shader Detail: High
Water Detail: Reflect All
Shadow Detail: High
Color correction: Enabled
Antialiasing: 16xQ CSAA
Filtering mode: Anisotropic 16x
Motion Blur: Enable
HDR: Full

FPS: Nagyobb harcokban sem esik 25 alá, zárt terekben pedig 40 fölé és megy

COD4:

Res: 1680x1050
Anti-aliasing x4
Shadows: Yes
Specular Map: Yes
DoF: Yes
Glow: Yes
Number of Dyn. Lights: Normal
Soften Smoke Edges: Yes
Ragdoll: Yes
Bullet Impacts: Yes
Model Detail: Normal
World Detail: Normal

FPS: 17-25 között

World of Warcraft:

Egy picit kilóg a jaték egy teljesítményteszt sorából, azonban a popularitása illetve az új patchek nyomán fellépő eszméletlen memória használata végett nyugodtt szívvel teszem ide az FPS eredményeket.
Beállítások szerint a Natív felbontást használtam 1680x1050-ben. És minden beállítás high-on. A játék eredeti szerveren természetesen és legfrisebb patchel volt kipróbákva. A köztudottan bugos és memóriazabáló Dalaranban is simán hozott 35-40 FPS-t ami egész jónak mondható, de nagyobb csaták alatt se esett a mutató 20 alá.

Hőmérséklet:

Melegedés szempontjából a noti szerintem egész jól teljesített. A gép teste nem melegedett jóval a testhőmérséklet felé, és a proci és a vga se izzadt le a tesztek során.

3dMark'06 Akkuról:

3dMark'06 Adapterről:

Kb negyed óra Mirrors Edge után a hőmérséklet alakulása:

Hangok:

Sajnos mint korábban említettem zajszintet nem tudok rajta bemérni eszközök híjján így kénytelen voltam a botfülemre támaszkodni ;) A ventillátorok csendesen és ritkán zümmögnek fel még terhelés alatt se lesz a gép "hangos". A turbo gomb használatakor hallhatóan emelkedik a fordulatszáma a ventillátoroknak, sajnos órajelen nem tapasztaltam változást :S

Hangrendszere 4.1-es. Igazából nem tudom ki milyen igényeket támaszt ezzel szemben, de nem egy faládás mélynyomóval ellátott gépre kell számítan :) Szebb a hangzása mint egy 2.0-ásnak de aki műkedvelő úgyis külső hangrendszert fog használni :)

Szerkezet:

Ami először is szembetűnő volt számomra a notin azok az érintőkijelzős mediagombok. Szépek és az érzékenységükkel sincs probléma, azonban sötétben nehézkes a megfelelő gombok megtalálása. A power gomb picit közel helyezkedik el az ESC hez, de nem vészes. A billentyűzeten egyedül a hosszú í van logikátlan helyen a többi gomb szerintem rendben van. Annak ellenére, hogy nincs felfestve a tapipad jobb széle természetesen gördítősávnak használható (érthetetlen miért nem festették fel). A szerkezetének talán egyetlen hátránya a DVD tálca, melynek van egy miliméteres "elmozdulása" felfelé ha alányúlunk.

Ajándékba járt hozzá egy táska és egy egér is. Igazából mindkettővel elégedett vagyok azt hiszem. A táska mérete megfelelő, és kényelmesen belefér minden. Az egér feliratát tekintve MSI, de egy Trust márkájú egér átcimkézett változata :) Ami pozitívum az egérrel kapcsolatban az, hogy a drivere alapértelmezetten felülírja a windows által lekorlátozott USBport frekvenciáját és 500 HZ-et (2ms) használ.

Utólagosan is elnézést kérek a Wall of Textért, és a kókler tesztért. =)

szerk. HTML tagokat javítottam

[ Szerkesztve ]

(#10350) B.Tamas


B.Tamas
csendes tag

Asszem most kihúzom a gyufát. Sry a doublepostért de szerkeszteni se tudom már a hozzászólásomat :( Egy admin segítene beméretezni a képeket? köszönöm

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI notebookok
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.