Hirdetés

2024. július 3., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI notebookok

Hozzászólások

(#10601) EveRY


EveRY
csendes tag

jól látom, hogy az msi ex720 -hoz csak vistás driver van a beépített kamerához? Ha igen, akkor honnét lehetne letölteni xp-set?

EveRY

(#10602) kali válasza EveRY (#10601) üzenetére


kali
legenda

magát a kamerát alapban - illesztő nélkül - felismeri és telepíti az xp, ha az utility részlegben megtalálható simple camera application az amire gondolsz, az csak egy alkalmazás, ami a kamerához van.

(#10603) Mr. Teddy


Mr. Teddy
őstag

Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá egy MSI PR200as subnotihoz. Minden tökéletesen működik, üzemel. (kopkop).

Egyre viszont kíváncsi lennék, hátha ti tudjátok a pontos választ.
Sok olyan infot hallottam, hogy MSI szervíz nincs egész európában, és minden hibás laptopot kipostáznak taiwanba, és ott javítják, így egy garanciális szervizelés több hónapig eltarthat. Nos, azért olyan vagyok, aki nem hisz el minden szóbeszédet, így megkérdem tőletek:

Hogy folyik pontosan egy MSI laptop szervizelése, hol és kb milyen gyorsan javítanak?

Lentebb olvastam, hogy fehérváron van szervíz, ezek szerint ott is csinálják a javítást?
Ha igen, gondolom nem hónapokba, maximum egy hónapba telne egy szervizelés, ugye?

Köszi az infokat előre is!

(#10604) EveRY válasza kali (#10602) üzenetére


EveRY
csendes tag

ja jólvan akkor köszi!

csak azért kérdezősködöm a laptoprol ennyit, mert ha gagyi akkor inkább nem veszem meg.

EveRY

(#10605) Prince30


Prince30
csendes tag

Hello.Vettem egy MSI VR630X-042HU notit.Az a gondom,hogy nem tudom felrakni az xp-t.Elkezdi betölteni a dolgokat,aztán elkezdődne a telepítés,de helyette kidobja ezt a hibaüzit:A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodása megelőzése érdekében leállt.Ha elöször látja ezt a hibaképernyőt,akkor indítsa újra a számítógépet.Ha ismét megjelenik,akkor kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést.Távolítsa el az esetlegesújonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket.Ellenőrizze,hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva.Futtassa a CHKDSK /F a lemezhibák megkeresésére,majd indítsa újra a számítógépet.Technikai információ:
*** STOP: 0x00000078 (0xF78d2524 , 0xC0000034 , 0x00000000 , 0x00000000).
Valaki segítsen,mert már nem tudok mit kitalálni mi lehet a probléma.Előre is köszi. :W

(#10606) Spec válasza Prince30 (#10605) üzenetére


Spec
őstag

Ez már jó párszor le lett írva előzőleg. Ezt az okozza, hogy az XP nem tartalmazza a notebook chipsetjéhez szükséges drivert. Töltsd le az MSI honlapjáról a szükséges vezérlőt és integráld bele a WIndows XP telepítő CD-jébe nLite -al. Ezután menni fog simán.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#10607) kali válasza Mr. Teddy (#10603) üzenetére


kali
legenda

a székesfehérvári szervízben történik a javítás, viszont valóban lehet/kell 3 - 4 héttel számolni - főként ha cserés alkatrész kell a notiba, amit rendelniük kell...

(#10608) Mr. Teddy válasza kali (#10607) üzenetére


Mr. Teddy
őstag

Köszi, értem. Ez mindenképpen jobb, mint amit nekem mondtak, hogy Taiwanba küldik ki és 3 hónap a szervizelés, és hogy emiatt ne vegyek msi-t, mert csak a szívás lesz vele, ha gariztatásra kerül a dolog.

(#10609) kliszi


kliszi
senior tag

Sziasztok ! Van egy kis problémám van egy MSI gx701 notebookom és ha xp telepitek rá a driverek után a hangot letiltja ! Pedig az MSI honlapjárol töltöttem le a drivereket . Nem rögtön tünik ell a hang hanem bekapcsolás után pár percel . Az ezközkezelöben jol müködik felirat van hogy használatban van és semmi probléma . Mi lehet a gondom szerintetek ? Bios frisités megoldaná ezt a problémát ? Vista allat nem csinálja ezt ! Segitségeteket elöre is köszi !!!

(#10610) kali válasza Mr. Teddy (#10608) üzenetére


kali
legenda

az msi esetében az a főbb probléma, hogy nincs raktárkészlet, még egy kis ventit is rendelni kell, és mire az megjön + a javítás ideje = ~ 1 hónap!
példának okáért; az asus amellett is gyorsabb általában, hogy kiviszik a csehekhez a szervizelni kívánt notit! ~ fele idő szokott lenni!

(#10611) yodgi


yodgi
csendes tag

Nem mondanám, hogy kötekedőek a szervizesek. Nekem mindent szó nélkül kicseréltek (WiFi kártya, venti, akku) ,igaz pont 1 hónapba telt. Ezt sajnos tudomásul kell venni, viszont ne felejtsük hogy MSI-hez 2 év gari jár !

(#10612) fisi válasza kliszi (#10609) üzenetére


fisi
senior tag

Nekem is GX 701- em van, de soha nem volt vele ilyen jellegű probléma!!! De ne csüggedj, mindjárt itt van a topic ügyeletes guruja kali mester- aztán majd kitalál vmit!!! :K :K

(#10613) kliszi


kliszi
senior tag

Csak xp vel csinálja ezt . Minden driver fel van rakva rendesen de néhány perc mulva ki ir valami hiba üzenetet és nincs hang de az ezközkezelöben minden rendben van azt irja . Szüz windoz esetén is azt csinálja ha felkraktam a drivereket tehát nem kodec pac probléma . Ezért kérdem hogy uj biost rakjak fel vagy mit csináljak . A windoznak marad handja de semmi másnak nincs . Segitsetek nekem hogy mi a megoldás ? Te is xp-t használsz neked nincs ilyen gondod ?

[ Szerkesztve ]

(#10614) kali válasza kliszi (#10613) üzenetére


kali
legenda

mit ír ki hibaüzenetnek?
a hangerőszabályzóban vagy az audio manager - keverő és audio i/o részében nincs letiltva esetleg valamelyik funkció?

[ Szerkesztve ]

(#10615) kliszi


kliszi
senior tag

Nem tudom mit ir ki mert most a vista van fent de vista alatt nem csinálja ezt ! Nincs lekapcsolva semmi ahogy gyárilag van , nem állitottam ell semmit a telepités után . Fel szeretném rakni megint az xp-t de nagyon zavar ez a probléma . A játékoknak van hangja a win nek van de a media playernek nics driver hibát ir ki , de az ezközkezelöben minden rendben van . Netezés közben is lekapcsol néha és elmegy a hand . Valami win32 problémát ir ki ugy emlékszem . Az egyik ismerösömnek is ugyen ez a problémája és neki asus notija van . Segits nekem kérlek mi lehet a gond ? Bios frisités ezt megoldja ? Köszi a válaszod !!

(#10616) kali válasza kliszi (#10615) üzenetére


kali
legenda

nem hinném, hogy a bios frissítése megoldaná a hibát! nem bios jellegű probléma, hanem opendszer szintű!
szerintem szoftveres probléma lesz; a win32(akármi).exe hibát észlelt és leáll - vagy hasonló hibaüzi?
ha a haverod asus notija is azzal az oprendszerrel problémázik - értem ezt; azonos telepítőről lett felhúzva a rendszer -, akkor lehet, hogy az xp okozza a problémát; esetleg buherálva lett a telepítő, és emiatt jelentjezik a probéma!
ha az oprendszernek van hangja, de a media player süket, az többnyire kodek probléma szokott lenni - de te azt írtad korábban, hogy az oprendszer és az illesztők feltelepítése után - még a kodek felhúzása előtt is jelentkezik a probléma...
kellene egy normális xp sp3 telepítő - ami nem buherált -, arra rá az msi honlapjáról a noti típusának a letöltési részlegéből lehúzott illesztők, valamint egy normális kodek csomag (például én ezt használom xp és vista alá is; link) és úgy kipróbálni, hátha megszűnne a hiba!

(#10617) kliszi


kliszi
senior tag

Több xp telepitövel is kiprobáltam és ugyan az a probléma . Nem tudom mi lehet .Tudom hogy igy nem lehet megoldani hogy pontosan nem tudom a hiba üzenetet leirni de valami generic vagy valami ilyesmit ir ki . Valoszinü nem helyesen irtam . Ha felrakom az xp-t akkor tudok majd pontosan irni hogy mit ir ki . Irhatok majd neked ? Hátha te tudsz segiteni ! Netezéssel nincs kapcsolatban ? mert amegszakad akkor és ugyan ezt irja ki és hang nincs .

(#10618) kali válasza kliszi (#10617) üzenetére


kali
legenda

esetleg ilyesmi; a generic host process for win32 services hibát észlelt ezért leállt!
ez netezéskor akár kártevő okozta hiba is lehet! nem feltétlenül kötném össze a hang eltűnésével - pláne mert azt írtad, hogy a hang már az oprendszer és a telepítők felhúzása után is jelentkezik - netezni meg gondolom csak a teljes telepítés, és a rendszer - védelmi programok - beállítása után szoktál?!?!

(#10619) kliszi


kliszi
senior tag

Ja és az is a gondom hogy ha felmegyek a netre akkor rövid idön belül lekapcsol . Driverek az MSi honlapjárol töltöttem le és ugy néz ki hogy min jo az ezközkezelöben . Különbözö xp teleitökkel is kiprobáltam és ez jött elö mindig . Teljesen szüz windows után csak a driverek vannak fent . Netezni lan kábelen keresztül szoktam a munkahelyen ez számit ? Ez egy korház ahol gondolom egy nagy központi szerver van és az osztályokon vannak a kapcsolodási pontok . Viszont mobile netem van othon és azzal nem kapcsol le és nem irja ki a hiba üzenetet de a hang hibát kiirja és a playarnak nincs hangaja . Szerintem jo xp-m van de van még 3 másik is . Valamejik driver szoftverje okozhatja ezt ? Pl kamerának vagy wlan vagy kártyaolvasonak ?

(#10620) kliszi


kliszi
senior tag

Szerintem pont ezt irja ki amit irtál !!!! Akkor mi a tendö hogy ez ne forduljon elö ? Köszönö a válaszod !!

(#10621) kliszi


kliszi
senior tag

Jo lenne ha tudnál segiteni ! Szinte biztos vagyok benne hogy ezt a hiba üzenetet irja ki amit irtál ! Mit lehet tenni ? sajnos lehet hogy netezés után csinálja mindezt amit irtam és az üzenet is ezután jött elö ! Köszi a válaszod !

(#10622) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok,meg tudná mondani nekem vki,hogy a gx600px-214hu-ban merre van a wifi antenna?
Meg hogy lehet-e vmi plusz kiegészítvel erősíteni a vételt?

Köszi.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10623) kali válasza kliszi (#10621) üzenetére


kali
legenda

próbáld meg ezt; link

(#10624) kliszi


kliszi
senior tag

Köszönöm a választ ! Remélem megoldodik ! Szia !

(#10625) hamy


hamy
csendes tag

Sziasztok!

Erről mi a vélemény:

MSI GX610PX-059HU
http://www.notebookzone.hu/mid.php?mid=1&lkod=103&skod=1158

Mire számíthatok egy xp v. vista instalálásnál, freedos-al szállítják? MSI szervíz milyen?

(#10626) Milan24


Milan24
aktív tag

Szevasztok valhol olvastam hogy a GX720-as notit lehet kapni 1440x900-as natív felbontásos kijelzővel! De nem találok róla semmit! Valaki esetleg? Nekem jobb lenne a kissebb felbontású! 1680már nagy főleg game-kbe natívba!

(#10627) radiatorcso válasza hamy (#10625) üzenetére


radiatorcso
csendes tag

Szerintem átlagos de a jobbik, mire használnád?

Ahogy olvasgatom a szervíz Mo.-on nem az igazi:( de ne ezzel indíts:)

(#10628) radiatorcso válasza Milan24 (#10626) üzenetére


radiatorcso
csendes tag

szia

én is 720-ast szerettem volna de a nagykerekben is ritka darab nagyon kelendő:(:)

(#10629) radiatorcso válasza Milan24 (#10626) üzenetére


radiatorcso
csendes tag

szia

én is 720-ast szerettem volna de a nagykerekben is ritka darab nagyon kelendő:(:)

(#10630) Prince30 válasza Spec (#10606) üzenetére


Prince30
csendes tag

Köszi szépen te angel.Sikerült megoldani. :DD

(#10631) kliszi


kliszi
senior tag

Köszi KALI ! Felraktam az xp-t és megcsináltam a javitást ugy ahogy irtad . Tökéletes minden a haverom is kiprobálta és neki is jo ! Mégegyszer köszi !

(#10632) AbleChem


AbleChem
csendes tag

Sziasztok!
2 hete van meg az MSi gx620-063-as notebook-om, de azóta többször lefagyott a billentyűzetem. _Még a kikapcs gomb sem működik. Xp32 fut rajta. Minden illesztőprogram passzol. Van, hogy naponta 3-szor is lefagy, de van, hogy 3 napig nem. Ezt elég nehéz lesz a szervízeseknek elcsípni.
Van valakinek ötlete, esetleg hasonló tapasztalata?
Előre is köszi! Able

(#10633) kali válasza kliszi (#10631) üzenetére


kali
legenda

nem az én szerzeményem az írás - én csak linkeltem, mint lehetséges megoldást - de örülök, hogy működik! :C

(#10634) Walacky


Walacky
csendes tag

Hát nem semmi ez a M(i)SI szervíz.

Egy hónapja beadtam a lányom EX600-át, és ebből kb. 3 hete azzal vígasztalnak, ha érdeklődök, hogy meg van rendelve Hollandiából.

Istenkém, a mai TNT-DHL-FeDex korszakban.

Amúgy a gép jó lenne, csak hát az alaplap elszállt. de ez bármelyiknél előfordulhat.

(#10635) helkis


helkis
addikt

üdv!
visszaolvastam, illetve keresgettem is a topicban, de nem találtam hasonló hibát egy kis help kellene, van nálam egy noti MSI M673x-039hu nekem kellett újraraknom az oprendszert (vista32) mert nemrég járt szervízben, ahol alaplapot cseréltek benne, mert nem vot kép..
tegnap felraktam a vistát, nagyvonalakban beállítottam, ma tesztelem, pöccre megy, bementem a városba, majd vissza közben ment a gép az asztalon, látom hogy lement standbyba, be akarom kapcsolni semmi.. aksi levesz, csak hálóról, semmi.. akksi vissza semmi.. tünet: powergomb lenyomásakor venti beindul, led világít minden normálisnak tűnik, a wlan/bluetooth ledek is felvillannak illetve a hdd.ledje is dolgozik egy ideig, de nincs kép, illetve az oprendszer nem indul, mert közben lefagy, numlock egy ideig megy majd feladja.. próbáltam külső monitort rádugni, de ugyanez van.. az LCD-n még a háttérvilágítás sem indul be.. :( tipp?

előre is köszi!

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10636) kali válasza helkis (#10635) üzenetére


kali
legenda

a vista alá való 7.0A bios van a notin? vista és xp alá eltérő bios verziók vannak; link

(#10637) helkis válasza kali (#10636) üzenetére


helkis
addikt

nem sima 1.0c, tegnap próbáltam flashelni a 7.0A-ra de dosban azt írta ki hogy az EC-vel nem kompatibilis.. :F így hagytam, MSI fórumon úgy is azt olvastam utána, hogy instabil a vistás bios ehhez a notihoz..

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10638) kali válasza helkis (#10637) üzenetére


kali
legenda

akkor viszont más problémák is fognak jelentkezni, mivel az xp alá kiadott bios nem képes rendesen átadni a vezérlést a vista számára, és ez sok hibát okoz/okozhat!
úgy próbáltad a bios frissítését, hogy a letöltött és kicsomagolt állományokból mind a három rendelkezésre állt?

(#10639) helkis válasza kali (#10638) üzenetére


helkis
addikt

természetesen és az update-el indítottam a flashelést..
esetleg lehet valahogy vakon újra flashelni? :F
illetve az alaplapon merre találom a bios-t? :) lehet szétkapom, hátha van egy clear c-mos jumper is arra felé..
arra gondolsz, hogy mikor lement standbyba = az örök bitmezőkre távozott a lap? :F

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10640) kali válasza helkis (#10639) üzenetére


kali
legenda

a bios főtáblájára beenged? ha az működik rendesen, akkor valahogy csak kellene rá a vista alá kiadott bios!
én egy buherált hiren's boot cd/dvd lemezzel (+ pendrive) szoktam frissíteni/módosítani a bios verzióját, sőt nullázni is annak a segítségével szoktam - van hozzá külön utility!
nem feltétlenül halt meg az alaplap, reméljük, hogy csak téli álmot alszik, és egy kis csesztetésre felébred!

(#10641) helkis válasza kali (#10640) üzenetére


helkis
addikt

én is remélem, mivel külön cumi, hogy nem az enyém, és nálam jött elő ez a problem.. semmilyen dologba nem enged be, illetve kép sincs.. :( az életjeleket mindössze a ledeken látok, de ott is fagy egy idő után..
én is egy hiren's bootcd-vel akartam csinálni, de nem jött össze, aztán végül formáztam egy 256Mb-os pendrive-ot bootolhatóvá, azzal próbálkoztam, de nem jött össze úgy sem az EC miatt.. tényleg EC-resetet mennyi ideig kell csinálni?
már szétkaptam, találtam egy elemet azt lehúztam, majd vissza de semmi..
lehet aztán csak várni kellene.. :D

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10642) helkis


helkis
addikt

megtaláltam a bios-t! ;) ilyet szerencsére Dryman tud frissíteni, ha jól emlékszem, rákérdezek nála hogy mizu, sajna c-mos clear jumpert nem találtam.. :(

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10643) kali válasza helkis (#10642) üzenetére


kali
legenda

teljesen süket bios? a főtáblájára sem lehet belépni?

(#10644) helkis válasza kali (#10643) üzenetére


helkis
addikt

nem..

de ma asszem megoldottam egy rejtélyt! ;)
tejlesen torpára szedtem a notit, mint a képen is látszik, semmit nem találtam, hibásnak, a hosszú ideig tartó áramszünet sem segített, már úgy voltam, hogy amint Dryman visszaír hogy ráér megyek Győrbe így estére, jó program lett volna egy forrasztásos biosupdate..
összeraktam, újra próbáltam indítani semmi javulás, ekkor idegességembe, vagy az MSI isteneitől vezérelve nyomtam egy: ctrl+alt+del-t folyamatosan + a power-t és ezzel alapba állítódott a bios, cheksum error-ral ugyan, de elindult a gép - F1 biosba belépett, majd mentés: pöccre indul minden fain! :R tehát :

Ctrl + Alt + Del + Power!!! = C-MOS Clear!!!

mostmár csak a biost kellene update-elnem erre a vistásra, mit lehet tenni e ellen az EC error ellen?

[ Szerkesztve ]

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10645) AbleChem


AbleChem
csendes tag

Sikerült megoldanom a billentyűzet problémámat! Ha valakinek hasonló problémája akad a billentyűzetével a gx620-on, akkor a következő oldalra látogasson el:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=122245.0

Itt le van irva hogy kell megoldani, valamint az EC error elkerülésére is van tipp.

http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=112416.0

Remélem tudtam segíteni!

Üdv! Able

(#10646) helkis válasza AbleChem (#10645) üzenetére


helkis
addikt

ezt próbáltam, de nem működött a én esetemben, a cikk amit linkeltél arról szól, mikor sikeresen flasheltél egy új biost akkor EC-resetet kell csinálni! nálam kicsit más jellegű volt a gond, ha visszaolvasol.. ;) mindenesetre köszi! :R

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10647) helkis


helkis
addikt

megint rápróbáltam erre az EC-s hibaüzenetre szó szerint ezt írta: EC does not permit bios update google barátunk pedig megmondta a frankót, nem elég jól feltötött akkuról frissíteni a biost, a hálózati töltőnek is be kell lennie dugva! ;)
és sikerült is frissítenie minden hiba nélkül a biost! :R
nehezen, de mégiscsak összejönnek a dolgok! :C
köszi mindenkinek a helpet! :R

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10648) kali válasza helkis (#10647) üzenetére


kali
legenda

ja, hogy te hálózati táplálás nélkül - akkumulátorról - próbáltad frissíteni a bios-t?
jááááájjjjjjj!!!! :DDD How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf
(minden módszernél külön, piros színnel, vastagon kiemelve; Make sure the AC adapter is firmly connected to your notebook before you run this utility.)

(#10649) helkis válasza kali (#10648) üzenetére


helkis
addikt

hát ja, de már rájöttem mi kavart be, valahol minta azt olvastam volna hogy akkufesz legyen 30% fölött.. :D és minden oks.. végülis mindegy, hála ennek tuddok cmos-clear-elni notin :DDD
ja és a vistás biosszal tökéletesen lemegy alvásba, majd vissza is az M673-as :R

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#10650) kali válasza helkis (#10649) üzenetére


kali
legenda

a lényeg, hogy jól működik! :C
(a vista alá készült bios verzióról meg biztos azok írtak negatív - instabilitásról szóló - vélemyént, akik xp oprendszert tettek rá... :DDD )

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI notebookok
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.