Aktív témák

• roxan

senior tag

Hali!
    Lecseréltem a gépem a következő cuccokra:
    MSI 865PE Neo2-PFISR alaplap
    P4 2,8@800 HT 512c proc
    2*512MB@500 válogatott GEIL memória
    Zalmann 7000AlCu hűtő
    Chieftec 360W táp
    Seagate 120GB SATA 7200 vinyó
    Sapphire ATI Radeon 9200 128MB-128 bit

A vinyón kívül van még egy cd-rom, és egy cd-író, valamint egy mobil rack, ami általában üres.
    A gondom már a bios beállításnál kezdődött:
    - SATA vinyón van a rendszer, a két CD-t egy-egy IDE masterjára raktam, a racket meg az egyik slave-re. A rackbe tett vincsit sehogyan sem látta a bios, csak ha az egyik cd-t leszedtem. Na mind1.

Felraktam a WIn XP Prof. magyart. (eddig is ez volt)
    - Intel chipset driver után kékhalál, utána felállt a rendszer.
    - Feltelepítettem mindent (NOD32-vírusell, ZoneAlarm, zip, adsl, hálózat, ATI driver, stb.
    - Aztán azzal jött a vindóz, hogy minden kilépéskor, és néha egy-egy program indításakor kiírta: ''windows hiba a: meghajtón - lehet, hogy nyitva van a maghajtó ajtaja, vagy nincs benne lemez. Újra, Mégse, Kihagy'' Bármelyikre klikkeltem, csak akkor lépett ki, ha betettem egy flopit. Ha biosban letiltottam a flopit, nem volt gond.

Kikapcsoltam a vírusellenőrzőt, a tűzfalat, mindent, amire gondoltam, de semmi. Több XP-t raktam fel már ezekkel a progikkal, de ilyen még soha nem fordult elő.

Aztán updateltem az alaplap bios-át. A flopis gond megszűnt, viszont lett más.
    Nem nagyon akartam hízni a gépet, de gondoltam, kipróbálom. A Performance Mode-ot Normálról Turbora, majd Fast-ra tettem. DOT Range pedig Captain. AGP/PCI fix 66/33. A rendszer instabil lett, pedig csak 204 MHz volt az FSB. Többször indítás után pár másodperccel kékhalállal kilépett (portsys, Ati2drv, stb). Egy indításkor pedig be sem jelentkezett a vindóz, egyből újraindult.

Most alapra tettem a biost, így klappol minden.
    De nem tudom, mi lehet a baj:
    - a memóriának bírnia kéne, 250MHz-t tud
    - a prociban kéne lenni eggyi tartaléknak
    - kicsi a táp?

Lécci segítsetek

Roxan,

Aktív témák

Hirdetés