Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
válasz
[balage] #2232 üzenetére
ÜDv!
Nekem volt már IRiver IFP 790-esem és most utánna egy Dcube 712G-m van!
Tehát jó összehasonlítással szolgálhatok esetleg..
Tény: Az IRiver tényleg nagy márka. Szerintem messze a legtöbb funkcióval rendelkeznek az mp3 lejátszói és a hangzásuk is nagyon jó.
Három kivetnivalót találtam a 790-esben: a háromszög alakja elég kényelmetlen a zsebben, külön program kell a használatához (bár mondták hogy firmware-el ez kiküszöbölhető) A másik ami pedig minden IRiverre érvényes: hogy kurva drága.. Az alak miatt ajánlatosabb az IFP 800-as széria.
DCube 712G - 512 Mb-ennyi szerintem elég. AMi a lényeg: pendrive formája van, nem kell hozzá semmilyen program a file fel-le töltésekhez és méretben is elég jó kicsi. A hangzása nagyon-nagyon tiszta, amiről azért tudni kell hogy függ a file bitrátájától és a fülhallgatótól is. Igazán csak ekkor lehet érzékelni hogy hibátlan a hangzás, különben akár egy IRiver. Ez az SRS Wow hangzás érdekes..
stereo csatornából térbeli hangzást kelt. Érdekes megfigyelni hogy tényleg olyan mintha a zeneszámból némely dallam minta jobbról és elölről jönne, a másik dallamrész hátulról kicsit, aztán balról stb.stb. de ha egy zakatoló BKV buszon ülsz hidd el, nem fogod ezt érzékelni... ahhoz teljesen kikéne szűrni a külvilág zaját. Egyébként természetesen minden funkció bennevan ami azért egy jobb lejátszótól elvárható, persze a file-ok közbeni léptetés is. Ami különösen tetszett, hogy a mellékelt programmal megszerkezthető, hogy az mp3 lejátszása közben folyamatosan írja ki a lejátszó a dallam - vagy bárminek - az előre - általad begépelt szövegét! Ezzel én eddig más programban nem találkoztam, lehet csak nekem újdonság. a kimeneti feszültsége azt jelenti, hogy SRS hangzás nélkül csak 6+6mW, az SRS bekapcsolása után pedig 20+20mW.
A DCube egyszerűen olyan amilyet pont akartam egy mp3 lejátszótól: praktikus, kis méretű, minőségi, megfelelő akkuélettartammal, különösebb használati 'bűvészkedésektől, maceráktól' mentes.
[Szerkesztve] -
Üdv!
Bővebben: link
Valaki próbálta már ezt a fülest? A Sony legújabb fülbedughatós csúcs fülhallgatója itthon (persze külföldön már kapható a digitális zajszűrővel ellátott változata potom 100USD körüli áron) a Media Marktban több mint 10e Ft az ára.. Az érzékenységét nézve tényleg csúcs, de kíváncsi lennék a hangjára, azaz hogy egyáltalán érzékelhető-e a gyakorlatban is a minőségbeli különbség?
Amúgy meg holnap szerzek egy Dcube 712 –es típusú, pendrive-os mp3 lejátszót. Erről azt írják hogy valami különleges 24 bites D/A átalakító van benne, (no és SRS WOW hangzás) amitől különösen jól szól a darab. Erről a lejátszóról valakinek tapasztalata?
[Szerkesztve] -
Srácok!
Gyorsan-gyorsan elkéne adnom az IRiver IFP 790-es mp3 lejátszómat.
Nagyon jó kis karcmentes, garis, fullminden megvan hozzá cucc.
Bővebben: Bővebben: link
35e Ft kp értékben szeretném eladni, de beszámítás is lehetséges, a lényeg hogy 18e Ft kp kellene SOS. Az ár többi részét rugalmasan letudhatjuk.. -
ÜDv!
Akit érdekel: Eladó lett az IRiver IFP 790-es mp3 lejátszóm.
256 MB fix memóriás, júniusig garanciális, hibátlan, karcmentes darab.
Bolti új ára 48e Ft én 37e - ért odaadnám további alku nélkül. Csakis pénzhiány miatt.
Minden jót!
[Szerkesztve] -
!!! Lenne egy kérdésem. Olvastam itt a Sinos lejátszók gyenge szerepléséről. (Az ára miatt majdnem én is ilyet vettem.. huh) Nos, nem lehetett volna egy hasonszőrű IRiver IFP 300-as firmware-el updatelni a Sinost?
-
Nah, ittvan pár kép arról a philps fülesről amelyről fentebb szóltam. Szerintem egész jól szól.. én ezt használom:
[Szerkesztve] -
válasz
loszerafin #258 üzenetére
No és pontosan melyiket? A munkatársam keres USB csatis mp3 lejátszót 15e Ft-ig.
-
Nos láttam én is ezt a KOSS fülest, de valahogy nem igazán jött be a fülbedugó része (tudom hogy abszolut nem ez a lényeg, de halál csórikán néz ki rajta aza szivacsdarab...) A másik: Kétszer annyiba kerül mint a Philips füldbedugós fülese..
Ettől eltekintve biztos jól szól, de én úgyvoltam a dologgal hogy utcán megelégszem egy 'közepes' hangminőséggel, révén úgysem tudok annyira a zenére figyelni, meghát mégiscsak ott az utca forgataga. Igazán úgyis otthon szoktam 'minőségi hangzású' zenét hallani.. -
Nah.. IFP 790-es tulaj vagyok.
Kb 4 hete használom a cuccost és egyszerűen eddig semmi bajom nincs vele.
(Talán a rádiója kicsit túlérzékeny bár régi 49-es villamosokon közlekedve nem is csoda hogy néha egy pillanatra beserceg.. szerintem semmi árnyékolás nincs ezeken a járműveken)
Egy fontos dolgot viszont ne felejtsünk el - és ez minden létező lejátszóra érvényes! - Nem lehet kihagyni a számításból a fülhallgatókat! Elvégre akármilyen is lehet egy lejátszó, azért ezen keresztül fogod hallani a lényeget. És fülhallgató és fülhallgató között óriási ! különbségek lehetnek. (Gyakorlati tapasztalatból mondom) A múltkor betévedtem a westend-i media marktba ahol egy érdekes, piros színű Philips fülbedugós fülest láttam, valami hangzatos surrond sound felirattal reklámozva. A lényege hogy a hallójáratba bemenő része hosszabb mint a többi átlagos fülhallgatóé, ráadásul egy jókora gumi 'tömítéssel' a végén, ami mégjobban kiszűri a kültéri zajokat. Vettem egy ilyet mert nagyon kíváncsi lettem rá és amúgy is kellett egy füles. Nos az eredmény: Az IRiver gyári alap Sennheiser 200-as fülesét olyan 23 -as hangerő fokozaton kellett használnom hogy a BKV-n közlekedve azért halljam is amit szeretnék. Ezzel a Philips fülessel pedig -nagy meglepetésemre- bőven elég 16-17-es fokozatra állítani a hangerőtt, jobb hangminőség mellett! SZVSZ csak van valami értelme a dolognak, és -igaz hogy kicsit erőltetve, illetve gyengén észrevehetően, de tényleg van valami 'térbelies' azaz inkább 3D-s hangzás ezzel a fülessel. (Ha beszélgetést hallgatok, akkor kicsit olyan csengősen hallani, mintha fürdőszobában vagy valami jobb akusztikájú teremben hallanám) Majd készítek képet és belinkelem a fülesről. Érdekes szerintem.
(Konkrétan arra a szintén Philips fülesre lennék kíváncsi nagyon, amelyikről valahol közöltek egy hírt hogy digitális zajszűréssel rendelkezik, azaz digitális úton szűri a külső hangokat..)
[Szerkesztve] -
Igen igen, az IRiverek nagyon ottvanak a témában..
Én is annakidején rengeteget szívtam a CD-s lejátszókkal, hamar lemerültek, azért csak-csak megugrott a fej rajtuk (samsung MCD 85-ös és egy gagyibb Roadstar mp3 Cd-sem volt) és a méretük is túl nagy volt, továbbá azért teljesen felesleges 650 Mb-nyi zenét cipelni mert annyit azért úgysem hallgat az ember egyvégtében. Ezeknél a memóriásoknál pedig abszolút kicsi a méret, -a lejátszási idő jóformán túlszárnyalhatatlan, (700-as sorozatnál nekem a gyakorlatban - sokat variálva hangerővel, rádióval, le-fel töltéssel, meg nyomogatva csak úgy- hanem is 40 órát, de úgy 29-32 órát kibírt egy alkáli elemmel) és a másik dolog hogy nincsenek olyan zavaró tünetek hogy csak úgy körülbelüli az elemmerülés-jelzése, hanem szinte hajszálra korrekt. Talán csak annyi, hogy azért aki sokat rohangál a városban - mint én - annak kevés lehet a 256 MB. 512Mb az ideális szerintem. (Ha előfordul olyan hogy pár napig nemvagyok PC közelben, akkor sem gáz x-edszerre végighallgatni ugyanazokat a számokat. (Különben én nagy zeneevő vagyok, amióta -kb 7 napja- megvan az IRiverem, egyfolytában, mindennap nyúztam vagy 4-5 órát - a legnagyobb megelégedésemre..
Mindenkinek ilyet ajánlok aki mp3-as lejátszóban gondolkodik. Szerintem megéri spórolni rá. (Igaz a 82e Ft-os 512MB-s változat talán már túl drága azért..) -
Nah, tegnap 'bedurrant a fejem' és elég sok hezitálás után vettem egy IRiver IFP 790-est. Kemény 55e Ft-volt. Bár jóformán eddig csak lejátszottam vele, még nem próbáltam ki minden funkcióját, de eddig aztkell mondanom hogy tényleg 'korrekt'.
Azt kapod amit ígérnek. A lejátszási minősége mind rádiónál mind mp3-nál egyszerűen élmény.. Tisztán, erősen, szépen szól - még azzal az alap fülessel is amit hozzáadnak! Én konkrétan az IRiver magyarországi -szerintem elsődleges- forgalmazójánál vettem, ahol ki is lehet próbálni őket (bár azért aki erre kíváncsi az kérdezzen rá, infók itt: Bővebben: link ) Rengeteg sokmindent tud ez kis lejátszó, kicsit a bőség zavarát is érezni a menübe lépve, hogy most mit is állítok, mi ez a sokféle EQ meg hangzásállítás itt..Ezzel együtt logikus és könnyen elsajátítható a menüje, bár egy-két funkció elsőre nem magától értetődő..
Van hozzá magyar nyelvű leírás így ez nem probléma. 1 év garit adnak rá.
Elég sok mp3-as készüléket kipróbáltam/használtam már, de aztmondom hogy eddig ez a csúcs. (Talán már csak egy nagyobb memóriával rendelkező verzió lett volna jobb..) -
Igen-igen, jó is aza 512 MB, csak aza hozzátartozó 82500 Ft csúnyácska...
Ajj ha lenne ezekben az IFP 790-es sorozatban memóriakártya bővíthetőség, akkor tökéletesek lennének.... -
ÜDv!
Én is nagyon régóta vivódom már egy jobb mp3-as lejátszó beszerzésével. A mobiltelefonos, PDA-s megoldások felejtősek, nem említhetőek egy kategórában egy igazi memóriás mp3-lejátszóval. Addig-addig kóstolgattam, kutattam, elolvastam 20-30 mp3 lejátszó leírását, hogy arrajutottam veszek egy IRiver IFP 790-eset. Még egész friss cucc, az ára kicsit durva (55EFt) de annyit eszeltem már rajta és elég sokat is akarom használni, úgyhogy belenyomon a lóvét és lelesz tudva ez az ügy. Eleddig egyszerűen a legjobb, legtöbbet tudó, és a leghosszabb lejátszási idővel bíró memóriás lejátszó ez. Szerintem a 256 Mb memória (közel 4 órányi zene) bőven elég. Ennél többet nagyon ritkán szoktam zenéthallgatni. (megaztán rádió is van benne) AMi nálam szempont volt, aza direkt mp3-ba felvétel külső lejátszó egységről. Az IRiver ebben is verhetetlen. Egyszerűen ez a LEGJOBB és kész!
Jó alternatíva lehet még a SINOS MS 868 - IRiver IFP390 - klón is most 33EFt-ért..
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest