Hirdetés
Aktív témák
-
JJános
addikt
válasz Integra #25814 üzenetére
Nekem 35 éve, 1974-től van nagymotoros jogsim, és én is meg értem sok gondot, bajt. Többször buktam kisebbet, volt, hogy sikeresen kikerültem nehéz helyzetből. Volt 350-es jawa-m is. Mostanában yamahával járok.(robogó). Egyszer kismotorral mentem, és nem vett észre egy autós, és azóta is nyögöm a találkozást.
Szerintem a szituáció az egyik fontos dolog, és ott a lélekjelenlét, hogy van-é, és a legfontosabb meg a rutin. Ha nincs elég rutin, és száguldás meg igeen, akkor törvényszerűen jön a bukta. Megéltem, tudom miről beszélek."az angoloknál megváltoztatták a motoros rutin vizsgát, és 60% főlé emelkedett azonnal a bukási arány?! meg lábtörések etc?"
2007-05-06 óta itt!
-
-
JJános
addikt
válasz Nippon #25866 üzenetére
Így van, mindannyian megyünk gyorsabban, mint szabadna, és az autósok is, és a gyalogosok sem tartják be a szabályokat. Senki sem tartja be.
Nem is tudnám elképzelni, hogy ne rángassam meg kicsit a "bajszát". Ha az előirt sebességet alapgázon is elérem, akkor a motorozás közlekedéssé degradálódik. Kell néha kicsit gurulni is. Persze a törvényt is be kellene tartani.
Picco:
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Nagyon bírom ezt a topicot.
Sajna a motoros idők nem jönnek. De legalább jöhetek ide, bár némi indulatok már gyűlnek bennem is.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
válasz Prof01 #26029 üzenetére
Én is gratulálok a kreszvizsgához. Nekem másodikra sikerült csak. És sok sikert kivánok a rutin vizsgához!
Emlékszem a bátyám vitt be vizsgázni. Elsőre ment, és mondtam neki, hogy menjen haza busszal, mert csak egyszemélyes jogsim van. Majdnem megvert.2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Üdv Mindenkinek!
Ma elkaptak a zsaruk. Gondoltam lemosom a gépet, és előtte kicsit motoroztam. Majdnem hazaértem, és megálltam szedrezni. Közben útba lettem, mondom az út túlfelére rakom a motorom. Felugrok rá, megyek pár métert megfordulok az úton, abban a pillanatban ott egy rendőrautó. Pffff.
Fel kéne ám tenni a sisakot! Igen, igen, csak épp szedert kajálni jöttem. Meg voltam ijjedve rendesen. Rendőr vigyorog, bólogat, és elmegy. Megúsztam. Ilyen se volt még!2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
válasz runner 125 #26304 üzenetére
Hát velem még ilyen nem történt.
Eddíg, ha elkaptak, akkor mindíg elkértek tőlem egy kis zsét, mármint kp. Hibát persze könnyű találni. Most a "nincsen sapkája" című eset forgott fenn. Máskor az a gond hogy van sapkám.2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Üdv!
Szombat délután én is végre jól kimotortam magam.
Én is igyekezek segíteni előzni, és jól kommunikálni az úton. Nagyon sok motorossal találkoztam, akik szembe jöttek, a nagyobb része intett, és igyekeztünk kulturáltan közlekedni. És végre igazi jó idő volt, és nem ilyen.....vacak esős.Sokan ki vannak rúgva a motorosokra, de alaptalanul. A többi közlekedő között is legalább ugyanannyi az, aki semmibe veszi a közlekedést, nincs morálja, és halvány fixa ideálja sincs a normális közlekedésről, és csak megy, és ki akarja sajátítani az utat.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
válasz Topiccsendőr #26576 üzenetére
Nálam csak egy rövid biccentés a fejjel, vagy a bal mutatóujj felemelése miközben a többivel a kormányt fogom.
Tetszett a videón kigyorson a kamera az eget pásztázta.
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
-
JJános
addikt
Én is gyors gyógyulást kívánok!
Eszembe jut tavaly május végén, védett úton haladva, bekapcsolt lámpával, piros motorral, piros sisakkal egy autó úgy lökött fel, hogy majdnem távoztam az élők közül. Totálkár, rohammentő, satöbbi, és hosszú-hosszú gyógyulás.
A drótok még a térdemben vannak, de már sok km-t motoroztam, pedig még csak egyenes részen tudok rendesen járni. Ahol ferde az út, ott rendesen még járni sem tudok, csak sántikálni.Mindez abból jutott eszembe, hogy írtad: "Valszeg előbb fogok motorozni, mint járni."
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Ilyen állatkák mifelénk is laknak. Tegnap reggel, mondom el kéne menni tankolni. Szeretem, ha csurig van.
Beérek a városba, a főúton egy combi akar megfordulni a menetirányból ellentétesen. Satuzok, keresem az egérutat a padka, járda felé. Nagy nehezn kikerülöm. A mögöttem jövő nagyon drága, és új autóval jött, alig bírt megállni. Úgy tudott, hogy közben a forgó csákó is megállt.
Nézem a tükröt, pasi ugrik ki, és beszéli meg a manőverezővel. Remélem megtanította kesztyűbe dudálni.
Kúton szállok le, remeg kezem-lábam.
Gondoltam kössz szépen. Aztán vártam az út szélén 10 percig, hogy meglássam, jön-é a csákó, hogy tudjak neki jelezni valamit. (valami csúnyát)
De úgy látszik a másik autós még nem engedte el. Megbeszélték hosszan, hogy kell megfordulni.
Én meg kismotorral is elmegyek inkább két utcával odébb, hogy ne kelljen hátra arcot csinálnom.2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Hát én nem tudom felétek milyen idő van. Itt a bakonyban esik a hó. Meg a eső.
Egyébként én is jártam úgy. Mellékúton szépen elment, aztán kiértem a 82-esre, pici gáz, és a hátúlja elment előre. Tanya. Kecmergés. Aztán lépésben haza.
Jó, hogy nem nagymotorral volt, mert nem bírtam volna felhúzni.2007-05-06 óta itt!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest