- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalacskepu: ASRock 775i65G R2.0 iGPU rekordok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
Szeretném a véleményeteket kikérni,CBF600N-t erőteljesebbé szeretnénk tenni,az első lánckereket szeretnénk kicserélni 15ös helyett 13 vagy 12-re,ti mit ajánlanátok melyiket lenne érdemes?
Vagy azon is gondolkodtunk hogy elsőt 13-ra hátsót 42 helyett 44-re.
Szerintetek melyik a jobb megoldás?Válaszotokat előre is köszönöm! -
Gaboman
nagyúr
Átalakítottam képen egy 2004 SMC660 műanyag idomait,gondoltam megosztom veletek hogy sikerült.
Jöhet rossz és jó kritika egyaránt.
Eredeti
Átalakítva -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
[lAyCsI] #24869 üzenetére
Én is kérdeztem ez ügyben motorszerelőt méghozzá a KTM-nél mert én is gondolkodtam a dologban,de nem túl meggyőző amiket elmondtak róla.
Lehet hogy valamivel jobb a levegő áteresztése de ez úgy lehetséges hogy nagyobbak a lyukak rajta.
Így a szennyeződések is könnyebben bejutnak,így én nem kockáztatok ezzel.ALI_G:Kisebb Hornetet még nem próbáltam bár az sem különbözhet túlzottan úgy gondolom,mert a CBF600N alul ugyan olyan mint a Hornet és ahhoz volt már szerencsém.
-
Gaboman
nagyúr
Nem feltétlen muszáj 600-ról egyből 1000-re váltani.
Van 600-ból is kajak motor,de ha feljebb akar lépni a létrán a 750/800 tökéletes választás 600 után.
Az 1000 kategória hirtelen sok de úgy gondolom talán amúgy is kihasználhatatlanok ezeken a szuper utainkon.
Meg az 1000 sor4-es gépek már irtózatosan erősek,inkább akkor abból is V2es.
Én 600-ból Yamaha R6-ot vennék,Fazert nem azt gyengének érzem az enyém után. -
Gaboman
nagyúr
Értem köszönöm a segítségeteket.
-
Gaboman
nagyúr
A segítségeteket szeretném kikérni,haverom egy 2007-es Honda CBF600N-re szeretne Power Commandert rátetetni.A kérdése az lenne hogyha erősebb lesz tőle a motor akkor az olajcsere periódus nem fog neki sűrűbbé válni?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Integra #24763 üzenetére
Haver mondja,idézem:
ő:hogy hú bakker a faluban észre se vettem mennyivel megyek.
én:miért mennyivel mentél?
ő:észre se vettem azt 180on volt az óra.
éne állat normális vagy te hogy csináltad ezt?
ő:hajnalban jöttem meg részegen,reggel 7kor meg felkeltem hogy tépjek egyet a motorral hogy kijózanodjak.
én:gratulálok hozzá te barom,remélem holnap is így mész azt megfognak.
Hogy valakinek ennyi esze legyen. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Prof01 #24761 üzenetére
Mert azt hiszik mennyire menőek ezzel hogy mennyire tudnak,közbe a szánalmas,nyomorék agyukig nem jut el hogy mennyi ember életét veszélyeztetik ezzel.Azt hogy felcsavarodnak egy fára és ott pusztulnak a kutyát sem érdekli aki ilyen köcsög,de más normális embert nem vigyen magával a barom állatja.
Ilyenkor ha tehetném utánafordulnék megvárnám hol áll meg és jól szétbasznám a fejét,eltörném legszívesebben kezét,lábát hogy ne tudjon motorra ülni.Gyűlölöm az ilyen embereket legyen az motoros,autós,vagy akármilyen marha is. -
-
Gaboman
nagyúr
Most jöttem meg mocizásból,hú de jót mentünk egy FZ6-os sráccal.
Zirctől Veszprémvarsányig mentünk együtt ők mentek tovább Győrbe. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #24710 üzenetére
Egy ismerősöm is így vett 1989-es 400as Sportmotort hogy állt pár évet és a világon semmi baja neki,aksit kellett cserélnie benne ennyi.
80E Ft-ért jutott hozzá ami egy 400as motorért nagyon jó vétel.
Ha én is hozzájutnék ennyiért apámnak vennék egyet. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
Mezőfalván voltam vele,kimentünk egy egyenes részre és volt ott egy ki emelkedő is.
A viselkedése nagyon tetszik mármint a kezessége,könnyedsége,eddigi legkönnyebb naked amin ültem,és nagyon kényelmes is,az üléspozíció és az egész testtartás kellemes rajta.A ülés nagyon puha ami olyan érzetet keltett bennem mintha fotelban ülnék.A motor igazán alacsony építésű,sportos kinézetű és hangzású,de a CBF600N rugalmasabb,reakció dúsabb érzést kelt és a GT650R-is.
Azt hozzáteszem hogy hiába gyengébb mint az említett 2 motor valahogy mégis megfogott,nagyon bejött úgy összességében.
Ez a motor egy 800 vagy 900 as blokkal és máris megvan a eddigi kedvenc nakedem.
Mert amint írtam is ez a 695-ös volt és az enyémnél gyengébb motorra nem cserélek. -
Gaboman
nagyúr
Na megjöttem a Ducati 695 kipróbálásából,nem ez lesz az a motor amire elcserélném az SMC-t.
Lehet hogy szép,kényelmes,könnyű,de gyengébb mint a mostanim így kiesik a pikszisből.
A mostaninál erőtlenebb motorra nem szeretnék váltani. -
Gaboman
nagyúr
válasz
SzalaiG #24537 üzenetére
2005 KTM SMC 625
Tayrol
álunk már esik,viharos szél,még durva vihar lehet ebből.
-
Gaboman
nagyúr
Holnap megyek Mezőfalvára kipróbálni a Ducit 10 órára,persze ha az idő is engedi.
Ő az a szépség! -
Gaboman
nagyúr
válasz
zsoltee10 #24461 üzenetére
Na és ez az ami igazán érdekel engem,hogy azért kényelmes is legyen és menjen is rendesen.
Mert ha megy mint egy SV650 már az is bőven elég hiszen az SV is megy mint a szél.De ha még arra rá is pakol egy lapáttal akkor meg hová ennél nagyobb erő túrázni és néha tépni a szarvát. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #24428 üzenetére
Hát ez lenne a lényeg számomra is,hogy kb ennyi baj legyen vele 60000 vagy akár több km-en keresztül.
-
Gaboman
nagyúr
Srácok Ducati Monster 695-ről véleménye valakinek,megbízhatóságról,hibáiról?
A lényeg hogy küszködni ne keljen vele mert nem megbízható,2007-es gép Ő lenne az.
Azt már tudom hogy nagyon megy állítólag és a szervizperiódusa is 12000km ami nem rossz.
Meg hogy kényelmes még 2 személynek is elfogadható helyet nyújt.
Kicsikét tartok tőle azért lenne jó a véleményetek hogy megnyugodhatok vagy nem alaptalan a félelmem. -
Gaboman
nagyúr
Hát nekem tetszik a kijelző ami van rajtuk.
Meg az egész motor úgy ahogy van,most jöttem meg megnéztem egy SV1000-et,hú de szuper egy motor.
Nagyon tetszett egyben volt meg minden. -
Gaboman
nagyúr
Túrázásokra kell hogy jobb legyen bármelyik is mint a KTM,a szerpentineken sok esélyt nem kapna egyik sem (Z750/1000) ha arról lenne szó.
De nem is ez a mérvadó hanem a rázkódásmentesség,kényelmes ülés és testtartás akár 4-5óra folyamatos vezetés mellett is.
Az 1000 biztos dúrva lehet,én múlt héten mentem egy SV1000-el az is eléggé állat volt. -
Gaboman
nagyúr
Véleményeteket szeretném kikérni,2006-2007es évjárattól Kawa Z750 és Z1000 érdekelne.
Mi a véleményetek róluk esetleg tapasztalatok,tesztvezetések érdekelnek. -
Gaboman
nagyúr
válasz
bajnokpityu #24232 üzenetére
Szerintem erről ennyi is meggyőző!
Back-to-back on the Dynojet dyno at My Garage in Ventura, California, the FZ6 wins the peak rear-wheel horsepower contest, with 90.5 at about 11,800 rpm, vs. 83.6 at 11,700 from the 599 and 73.4 at 8,800 in the SV650. The Suzuki wins the peak torque award, however, with 47.2 lb-ft at 7,000 vs. about 43 lb-ft at 8,500-9,000 in the other two bikes. But get this: the SV650 makes significantly more torque and horsepower than the 599 or FZ6 from idle up to about 9,000 rpm—in other words, it has more power in the most usable part of the powerband. At just 436 pounds wet it’s also the lightest by 11-22 pounds, so it’s no surprise that it stomps the other two in roll-on contests at legal speeds.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125 #24228 üzenetére
A motor karakterikája jobb az SV-nek a V2 végett.
Már alul is jól tol,nyomatékos lentről is egészen a leszabályzásig,mellette sokkal jobb súlyelosztású mint a Fazer.
Sőt nem csak a súlyelosztás hanem a tömege is jóval kevesebb. -
Gaboman
nagyúr
válasz
bajnokpityu #24159 üzenetére
Én is ebben az évben már 13000km-nél járok és ebből volt 3hónap kihagyás meg még csak jövő hónapban lesz meg 1éve a gép.
Tehát 8hónap alatt letekertem 13 ezer kilométert. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Daren89 #24094 üzenetére
Én arra gondoltam hogy ha 660-at vennék egyszer akkor a régebbi 2004est választanám.
2005-től még jobban utca orientáltak lettek az SMC és LC4 típusok.
Az biztos hogy ha egyszer lesz 660 akkor FR idomokkal fogom felruházni és a titán kipufogó rendszert ami 1 dobos lesz,középen fogom elvinni a sárvédő alatt.Hasonlót szeretnék egyszer majd összehozni,egy ilyen motor az álmom.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Daren89 #24057 üzenetére
Akkor neked is már a 2kipufogós 660 van úgy mint nekem a 625.
Képeket kérnék szépen róla.
Én azért nem vettem anno 660 mert nincs rajta önindító,kicsikét kényelmes vagyok ilyen téren.A 660 így valamivel könnyebb is mint a 625 ugye nincs aksi,önindíró motor,meg a segéd váz is alumínium ötvözet kb 6kg.Teljesítményben hasonlóak annyi hogy a 625 pörgősebb,de azért kipróbálnám a tiedét szívesen. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #24019 üzenetére
Ha megtehetném és lenne csak erre a hobbira annyi pénzem lenne is egy pár motor a garázsban,minden nap egy másikkal mociznék.
De hát nem szarom a pénzt,örülök ha egy jó van. -
Gaboman
nagyúr
válasz
zsoltee10 #24005 üzenetére
Ezt én is hallottam már az új 690-ről hogy alul gyenge.Nem is értettem hogy 1 hengeres motor létére hogyan lehet alul gyenge egy 654cm3 gép.A régebbi blokkos mint az enyémet pont ezért szeretik sokan,mert nyers,erős minden hol.
Szélben tényleg gáz velük menni,úgy belekap hogy alig bírsz haladni velük,2személyes túrára megint csak az de nem is arra való!
Autópálya sem az ő világuk de,160-al végig lehet karistolni simán egy 70-100km vele.Én a 8-as autóúton Szfv-Veszprém oda,vissza téptem neki,rádőlve a motorra.Ezek a motorok a szerpentinekre valók,ott vannak igazán elemükben.
Itt nálunk a Bakonyban kijön mit is tudnak a sok kanyargós utakon. -
Gaboman
nagyúr
Akrapovic kipufogók a legjobbak a világon.
Ezt a tesztjeik is bizonyítják meg sajnos az áruk is,mert őrült drágák.
Én is gondolkodtam anno hogy veszek az enyémre de a 2dob lett volna 320 és a cső plusz 160.
Így lemondtam róla és a töredékéből megcsináltattam a rendszeremet.Zsoltee:Ez gyönyörű,én is néztem az oldalán,állatul néz ki vele a Kawa.
Jól döntesz úgy gondolom,én meg az enyémnek a tetejére belevarratok egy vastagabb narancssárga csíkot. -
Gaboman
nagyúr
válasz
TayRol #23985 üzenetére
Nem hanem nála lesz csináltatva:Motorkárpit.hu
Eszméletlen szép üléseket csinálnak. -
Gaboman
nagyúr
Azon gondolkodtam hogy a motoromra csináltatok egy puhább ülést,van valakinek ötlete hol lehetne esetleg ilyent csináltatni?
Annyira szeretem ezt a motort nem szeretnék megválni tőle ilyen gond végett.
És egyszerre megoldódna minden problémám a kényelem terén is. -
Gaboman
nagyúr
Megcsináltam haver gépét (Hyo GT650R),a tankkal voltak problémák,tele volt neki ganyéval méghozzá nem is akár milyennel.
Annyi volt benne hogy a tankban lévő benzinszűrőt teljesen ellepte ezért nem tudott menni a gép tőle.
Örült neki mint majom a farkának hogy végre jó lett. -
Gaboman
nagyúr
Sajna ez van,mivel ha valami nem jó arra amire használom akkor cserélni kell.
Ha 100-200km-es túrára mennék akkor nem kellene ennél jobb motor,de ez nem így van.
Nézegettem most a Z1000 és SV1000 meg a Ducat S4-et.
Persze minden azon múlik hogy mit adnak érte,mert szarért nem adom el a super motort.zsoltee:A 690SM-et vagy 690SMC-t próbáltad ki?
És gyengébbnek hatott az ER-6N-nél?Az kemény mert az én SMC-m jóval erősebbnek tűnik érzésre mint az az ER6N amivel mentem. -
Gaboman
nagyúr
Feltettem én is hirdetésbe az SMC-t.
Oka hogy stílusváltás lesz belőle ha elviszik vagy becserélik másikba,túrázni szeretnék még nagyobb távolságokat megtenni erre pedig alkalmatlan már,vagy az is lehet hogy én vagyok az.200-300 km még oké,de a fölött úgy szállok le róla hogy sajog mindenem.Nagyon szeretem ezt a motort fájó szívvel fogok megválni tőle! -
Gaboman
nagyúr
Fiuk,lányok,amit az interneten elterjedt sebességhatár túllépésük és büntetésük nagy kamu.
Tegnap jelentették be a rádióban hogy ennek semmi igazság alapja nincs.
Maximum 3-4km/h sebességtúllépés enged meg a trafi utána már bünti van. -
Gaboman
nagyúr
Ma voltam próbakörökön a Yamaha Top Tatánál,kipróbáltam az XJ6-ot és a Fazer 600-at.
Hát mit is mondjak róluk az XJ6 egy nagyon kezes túramotor,ami tetszik benne az hogy 2000 fordulattól lehet vele közlekedni bármelyik fokozatban.
6-ban 40 úgy megy mint ha más motorral 2-ben próbálkoznánk.
Viszont nem egy erőgép itt nem kell hirtelen megindulásokra számítani,folyamatosan szépen gyorsul,igencsak nyugodt motor.Aki túrázáshoz keres partnert és nem a vadság érdekli számára ideális választás lehet.
A Fazer kicsikét másabb ugye az alapból 98LE,de ő sem egy túl agresszív motor,a hátba rúgás 8000-9000 fordulat környékén érkezik meg,de ez sem túlzottan rémisztően adja elő.
Hanem kellőképpen megindul a motor az addigi tempóhoz képest.6000-7000 fordulatig nem sokban tér el erőben az XJ6-hoz képest,ez meglepett benne,sőt alsó tartományban 2000 fordulaton nagyobb gáznál a Fazer többet gondolkodott ugyanabban a fokozatban.
Nagyon jól kezelhető motor mind a kettő,siklanak az úton egy rezdülés nélkül hála a sor4-es motornak és a jó injektor összhangjának.
Mind a két motort csak ajánlani tudom bárkinek aki Yamahát szeretne venni és nem egy adrenalinbombára vágyik. -
Gaboman
nagyúr
válasz
bajnokpityu #23813 üzenetére
Ráhúzza,nem is ezzel van a gond hanem hogy lehet hogy megint várni kell neki heteket ha olyan a baj.
És ebből van már elege hogy most is várt már 5hetet rá,meg ki tudja hogy mennyit kell rá neki majd megint.
Remélhetőleg csak valami kis gond van vele amit 1 nap alatt orvosolnak rajta. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #23796 üzenetére
Igen,ez az óta van neki sajnos,megcsinálták azt megint valami nem stimmel.
Hát igen nagyon rossz dolog ez,amikor már az ember fél a saját motor ától.
Kösz mindenkinek a részvétet. -
Gaboman
nagyúr
Srácok haver hogy járt szegény feje,múlt héten lett kész a gépe (Hyo GT650R),új gyűrűk,szinkronállítás meg miegymás,került 132k-ba neki és 5 hétig várt rá.
Azóta tett bele 200km kb,tegnap elindultunk egy kisebb kőrre,Veszprémig minden rendbe volt a géppel,beérünk a városba és integet hogy valami gond van a motorral.
Megállunk a Mól kútnál azt mondja 6000 fölött rángat a gép,itt Veszprém előtt kezdte el csinálni,mondom nem már hiszen ugyan ezt csinálta előtte is ezért lett elvíve szervizbe.
Kipróbálom neki és tényleg 1-től 5-ig 6000 alatt semmi baja 6000 fölött meg mintha elvágnák,rángat nehezen emelkedik a fordulat,6-ban meg már alul is rángat.
A szervizesek azt mondták hogy a gyűrű volt megkopva azért csinálta akkor neki ezt,lehetséges lenne ez most is,hogy elszállt volna az új gyűrűk valamelyike.
Az szép lenne ha 200km bírt benne a gyűrű.
Mindenesetre teljesen maga alatt van a gyerek,azt mondja szinte sehová nem mer elindulni a motorral mert hogy mindig van neki valami baja.
Ez tény sajnos hogy amióta megvette állandóan küszködik vele,pedig a gép 2006-os és 12000km van benne.
Felhívja ma a szervizest azt ha kell fel is megy vele,megcsináltatja azt ha kész eladja vagy beszámíttatja valami másba.
Csak a beszámításba az a baj hogy a motor lízinges így kereskedő nem hiszem hogy átvállalja a hitelt ha ő hozna helyette valami mást.
Eladni meg úgy tudná hogy kb 250000Ft Kp +hitelátvállalás havi 25000 2évig.
De akkor már 1 év 25000 befizetett hitelt bukna meg a többi szarságot is.
Szar ügy ez neki minden hogyan. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #23727 üzenetére
Ő sem most kezdte a motorozást,már majdnem úgy nyomja mint én!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
[lAyCsI] #23619 üzenetére
Hát ha egyszerre nem 300km akar menni vele akkor nagyon semmi gondja nem fakad belőle,főleg a LC4 640 nyergében.
Az enyém már keményebb azon nincs olyan komfort,ott már ég a seggem ennyi egyfolytában tekerés után.
Valójában nem is arra találták ki de 150km keresztül ez is elfogadható kényelmet biztosít. -
Gaboman
nagyúr
válasz
jasszer #23598 üzenetére
átlagosnál hosszabb rugóút mellett nem túl magas súlypont (eleve paradox)
Bármelyik Supermoto tudja ezt,mert a súlypont annyira alul van hogy szinte alig érzed a gépet.
max. 200 kiló
Még a legnehezebbek is 160-170kg között vannak.
legalább 600-as blokk
SM610,LC4 640,625SMC,XR650,
szélvédelem
120-130 tempóig elviselhetőek,ennél gyorsabban meg minek menni.
emberi fogyasztás
A legtöbb 4-6L között eszik ezekből a nagy cm3 SM gépekből mivel nem kell őket pörgetni,nyomatékból mennek. -
Gaboman
nagyúr
Hétfőn megyek Tatára kipróbálni a Yamahának az új üdvöskéjét az XJ6N-t,meg ha ott vagyok akkor a Fazert is és esetleg még más típusokat is.
A 2 motor közti különbség árban 60E Ft igaz a Fazer 2008-as kiadás,de ez túlzottan nem érdekel.
Azt előre gondolom hogy viszont teljesítményben eléggé eltérő lesz a 2 motor.
Átírással 1960000 az XJ és 2200000 a Fazer.
Bár ha igazán cserélni akarnám a motoromat akkor egy SV1000N-re esne a választásom.
2007-es kiadásban már 1.5-1.6 milláért már hozzá lehetne jutni,és az kenterbe vágná mind a 2 gépet,ráadásul egy nyomatékhegy amit én nagyon szeretek minden motornál. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #23550 üzenetére
Kulturált egy tag meglátszik a szövegén,eléggé primitív így a videó alapján.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
jasszer #23512 üzenetére
Azt csak hiszed hogy az ilyen magas építésű motoroknál magasan van a súlypont is.
Az enyémen is 90cm magasan ülsz és a súlypontja annyira lent van hogy úgy döntheted mintha semmi sem lenne a segged alatt.
2008-as CBR600RR 165kg aztán azt hittem sózsák az enyémhez képest amikor ráültem és megdöntöttem.
Pedig súlyban annyira nincs nagy különbség köztük,sokkal többnek tűnt.Mindenki vegyen Supermotot vagy Túraendurót és le van a gond a rossz minőségű utakról.
Aktív témák
Hirdetés
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Politikai mémek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Playstation 5 Pro 2027.12.30. Media Markt vásárlás
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest