Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
I3EI\ICE
aktív tag
Ahogy én a makrókat nézem a pixelszerkezetről, nekem úgy tűnik a méretbeli különbséget darabszámbeli különbséggel nagyjából már eleve kompenzálták. A zöld pixelek "feleakkorák", azokból dupla mennyiség van. Másrészt meg a subpixelek fényerejével is kompenzálható az eltérés. Hiába vannak egyforma méretű pixelei egy IPS panelnek is, fehéregyensúly beállítás nélkül általában azokon sincs normális fehér (Az általam kedvelt WCG monitorok általában zöld tónusú fehéret adtak alapbeállítással, színprofil nélkül). Szerintem ugyanennyi lenne a "normális fehér" problémaköre, ami ugye az amolednél ráadásul hajlamos elmászni, a különböző színű ledek különböző mértékben veszítenek a fényerejükből az idő előrehaladtával (Bár úgy tudom a pentile pont ezen a problémán hivatott javítani). A sima Galaxy S-en, amelyiken volt lehetőségem a színekkel babrálni, ott tudtam rendes fehéret csinálni. Nem arról van szó szerintem, hogy ne lenne képes az amoled technológia (akár pentile matrix-ban) rendes fehéret, vagy pontos árnyalatokat megjeleníteni. Szerintem csak szoftveres támogatás kéne hozzá, amivel helyre lehetne tenni a megjelenítés karakterisztikáját.
Az általad preferált telefonkijelzőkön semmi sávosodás, illetve loss nincsen egy feketéből fehérbe átmenet megjelenítésekor? (persze a losst könnyebb kikerülni összehasonlíthatatlanul kisebb kontraszt mellett, sőt gyanítom, hogy a sávosodást is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...