- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
tyielow #19289 üzenetére
Én is anno a nulláról kezdtem a barkácsolást (most sem vagyok sokkal magasabb fokon
), szóval ne add fel. Egy jó sarokcsiszolóval, 1 mm-es korongokkal és kellő türelemmel (a legtöbben itt rontják el, hogy 5 perc alatt akarnak kivágni egy oldallapot pl.) nagyon szép munkákat lehet alkotni...
Nem feltétlenül a "szép munka" gondolatmenet folytatásaként, de itt van pár saját munkám gépház témakörben, amik mind sarokcsiszolóval készültek, semmi Dremel, vagy hasonló "kis-tárcsás" gép (de itt van az összes gép egyben, a terveimmel együtt, ha érdekel). Csak türelem és lassú mozdulatok kellenek az ilyen vágásokhoz, meg persze stabil kéz. Persze túl lassú se legyen az előtolás, mert akkor meg felhevül az anyag és ledobhatja a festéket. Ezt ki kell tapasztalni az adott oldallap festés- és anyagminőségével, ezért én úgy szoktam, hogy 1-2 mm széles próbavágásokat ejtek az oldallap azon részén, ami biztosan kiesik. Ha már "lyukas" az oldallap és ez a nyílás lesz megnagyobbítva, akkor az élek mentén végzem el ugyanezt. 2-3 különböző vágási stílus (gyors haladás-agresszív előtolás, lassú haladás-de agresszív 1-2 mm-es tolás, lassú haladás-lassú és finom tolás). Ezek közül általában elég jól látszódik, hogy melyik fog működni (nekem szinte mindig a legutolsó).
Ha van az ismerősi körben eszterga (és szerencsésen kör alakú vágásra van szükséged (akár négyzet kibővítéséhez is például így, vagy így), valamint az elforduló átmérővel is beleférsz a keretbe), akkor azzal is szépen meg lehet oldani oldallapokat. Nekem csak egy kisméretű esztergám van, de kisebb gépházakat így is meg tudok rajta oldani (nem röhögni, mivel nincs síktárcsám, igen az ott egy oszlopos fúró tárgyasztala az esztergában).
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Automata kávégépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült a Hell is Us
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged