- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Matteo005: 9800X3D
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
gordonfreemN #12172 üzenetére
Ilyen alapon a teleppel minden terhelés (a konverter is) párhuzamosan kapcsolódik, viszont a konverter utáni terheléssel a stabilizátor sorosan van kötve. Vagyis ez sem párhuzamos (sönt) stabilizátor, hanem ugyanúgy soros, mint egy lineáris stabkocka.
Külföldről rendelni csak nagyobb tételben és/vagy itthon beszerezhetetlen alkatrészeket szokás, én sem konverter IC-ket rendeltem tőlük.
Az LM2941 nem kapcsolóüzemű, hanem hagyományos lineáris stabilizátor, mint a 78xx-sorozat, csak nem fix feszültségű, hanem beállítható, és a dropout-értéke is sokkal alacsonyabb azokénál.
"Szerintem felfele amúgy is felesleges konvertálni a tápfeszültséget, mert akkor már eléggé lecsökkent a töltőáram."
Ez így kicsit kétértelmű, de legyen. Az biztos, hogy tisztább ügy, ha csak az egyik irányban kell konvertálni. De ha én például külső NiMH-k helyett egy Li-ion akkuval szeretném megoldani az USB-s táplálást, akkor bizony felfelé kell konvertálni. Márpedig a Li-ion is lehet alternatíva, mert pl. egy 18650-es cella kapacitása (és egyben energiatartalma) is 70..80%-kal nagyobb, mint az eredeti 1230mAh-s akkué. Ha meg két ilyen cellát sorosan kötök, ami még mindig elviselhető méretű pakkot eredményez, akkor azt csak lefelé kell konvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest