Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Klaus Duran: Kellemes Ünnepeket.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
Hali!
Köszi, hogy válaszoltál és azt is, hogy ennyire részletesen és bocsánat az esetleg pongyola szóhasználatért, idáig csak kóstolgatom az elektronikát.
Amiért a kérdéseket feltettem:
Itt van ez az oldal, ahol van egy ilyen áramkör
és ez van a kép alá írva, idézem:Component Type
R1 3.3 Kilohms (3k3)
R2 1.2 Kilohms (1k2)
R3 820 Ohms
R4 68 Ohms
Q1 BC548BNote that most general purpose NPN transistors will work in place of Q1.
Eszerint a BC548B helyett más NPN kialakítású tranzisztor is jó lenne. Pontosan nem tudom, hogy mikori a sematika, de nem tegnapi az egészen biztos.
Arra gondoltam, hogy a BC548B nem is tudom hogy írjam talán családjában jöttek már ki újabb típusok és azok valamelyikével helyettesíteném.
A BC560B-vel benéztem, mert nem NPN de mondjuk egy BC550B már igen, de más NPN kialakítású tranzisztorokat is néztem, amelyek kicsit nagyobbak és hogy esetleg azokkal is menne a dolog, de ezek szerint nem helyettesíthető tetszés szerint egy bármilyen másikkal.Igazából olyanra gondoltam, aminek hasonló az áramerősítése mint a BC548B-nek de nagyobb a tűrőképessége.
Nem tudom, jól fejeztem-e ki magam.Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 3930K / 32GB DDR3 / RX 480 8GB / 500GB SSD!
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi