Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
válasz
zsolti75
üzenetére
És szerinted ha valaki mást ajánl, mint Te, akkor a másik fél a saját ajánlását nem ismeri?
Nem tudtuk mi a kívánalom, milyen sebességet szeretne a kolléga elérni?
(Csak annyit, hogy többet, mint amit jelenleg a telefonja kültéren tud).Mennyi a keret rá? (
Ezt még most sem tudjukmár megtudtuk).
Én a kolléga válaszából indultam ki:
Mikrotik hap ac 2 4G stick-el Huawei E3372 (ablakban).
Ha valaki egy 18k (jelenlegi használtpiaci árú) routerrel rendelkezik és egy max 7-8k értékű több éves CAT4-es (használtpiaci árú) usb stickkel próbálkozik, akkor akar egyből 60k vagy 110k áru routerre beruházni (új ár)?Nyilván a használt piac olcsóbb.
Ahogyan a teszt készülék is hasonló aspektusból lenne beszerezve, látható a lentebbi válaszból a kollégától.#11829Damateo
"Köszönöm. Van 5G, erre gondoltam. Tudnátok meg típust ajánlani ? Váltó színüket tesztre egy használtat keresek.""Azért ajánlottam azt amit, mert egyrészt tudom milyenek, másrészt közel nulla rizikó. Ha nem jön be a várt sebesség eladja ugyanannyiért mint vette."
Szerintem akármelyik gyártó hasonló LTE termékébe ruházol be, máris egy szűk csoport lesz a célközönséged, mert kevesebben vagyunk akik mobilnet képes routert használunk, mintha csak egy simpla wifi routert akarnánk eladni a piacon....Azt megállapítani, hogy ugyan annyiért eladod, mint amennyiért vetted és ez nulla rizikó a Te termékajánlásod alapján, nem tudom milyen kutatási eredmények támasztják alá.
Új áron megveszem és el tudom adni bármelyik ajánlásod az új árában napokkal, hetekkel később?
Vagy használtan vegyem meg és el tudom adni bármelyiket ugyan annyiért?
Miből gondolod, hogy egy használt Mikrotik nem menne el a hasonló áron, mint a beruházási költség? (akár használt, akár új)Attól, mert lehet nem ismered a terméket?
Csak annyit, hogy 2023-as típusnak hívni a CAT6 Mikrotiket lutri?Vagy mert mindenki bedől annak a tuti biznisznek, hogy beltéri router képes lesz nyákra mart antennákkal de CAT22-vel, 3km-re lévő tornyra csatlakozva (ami lehet csak 2 sávon ad ), 4000 mbit/s-s letöltési sebességet produkálni?
(Mert még azt sem ismerjük, hogy az említett 2km-re lévő 1 báziállomás, vagy a 3km-re lévő 2 db bázisállomás hány sávon produkálja magát.)Végül pedig ha nem tudja, akkor jöjjön vissza a kolléga, ha már megvette a tuti ajánlást, ajánlunk neki egy 2 x 2500ft-s 10dbi-s kukába való LTE botantennát, de ha még ezzel se hozza a várt eredményt, akkor 15 ezertől a csillagos égig terjedő nagyon jó minőségű és nyereségű kültéri antennák is vannak és máris nem kell semmilyen IP68-as dobozba tenni semmit, ha az antennát kitesszük oda, ahová való.
Kültérre."A 889 már nem ilyen, nem ismerjük a helyi adottságokat, de ha mégis van rá lehetősége, padlásra vagy kültérre is teheti bridge-be a mostanival, akár egy IP68-as műanyag dobozba. "
Egy eleve kültéri eszközt miért padlásra teszünk?(Vagy esetleg a korábbi ajánlásaidat szánod a padlásra?
Utána néztél annak, hogy milyen hőmérséklet tartományokban képesek ezek működni?
Csodálkoznék, ha a Huawei beltéri vagy a ZTE beltéri eszközei csak 0 foktól felfelé lennének bevizsgálva és ajánlva, amíg szinte mindegyik beltéri MIkrotik is képest működni -20 fokban is.....
(Mikrotik hap AC2: -40 - 50 fokig....))Azért egy eleve kültéri eszközt első körben padlásra ajánlani....az majdnem olyan, mintha azt mondanám, hogy "beltéri routert használd kültéren, a kültérit meg tedd beltérre a padlásra".
Továbbá egy eleve kültéri routert minek tennénk bele még egy IP68-as dobozba?
Vagy ha a kültéri routert bridge módba rakom, akkor máris magától értetődő, hogy az eredeti routert (Mikrotik hap ac2) mellé kell tennem egy IP68-as dobozba?
Milyen wifit fog az szórni a padlásról, kültérről?Túl sok kérdés merült fel bennem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest