-
LOGOUT.hu
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz entoni1989 #1978 üzenetére
visszaveszi ha visszaviszed, aztán lezárva, ez tanulópénz sajnos, legközelebb megnézed mit veszel, és/vagy előre egyeztetsz minden nem tisztázott kérdést, lokalizáció, papírok, stb
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz entoni1989 #1972 üzenetére
erre a gépre sztem semmi gar nincs, ha nem magyar a lenovo nem foglalkozik vele, papírokkal sem legjobb tudomásom szerint
-
Chaser
legenda
válasz szilard28 #976 üzenetére
Figyelj csak, van egy futáros cimborám. Megpróbálnád "feltartóztatni" nem csak a pénzedet bukod hanem pár fogadat is mellé. Másrészt ő speciel lesz@rja, hogy mi van a csomagodban, meg se várja hogy kibontsd - mint minden értelmes futár -. Tudod mi a futár munkája? Kézbesítés. Pont. Ha valaki nem veszi át, ráírja hogy a paraszt nem vette át és tovább megy. Mit foglalkozik a futár vele szerinted, hogy te mit rendeltél meg mit nem? Nem az ő dolga. Ha jó fej akkor megvárja hogy megnézd, de magával b@szik ki ha gebasz van. Várja ott a rendőrséget fél napig, a csomagokat meg majd a jó tündér ki fogja szállítani helyette? Ne nevettess már
A tisztességes futár kézbesít és ott véget ért a feladata. Az hogy vannak - jelzőt inkább nem mondok mert világűrig bannolnának - emberek, az nem az ő baja/gondja/dolga/munkaköre. Stimm?
Van a hülyeségnek egy határa, aki fél áron akar venni 100 ezres telefont az morfondírozzon el ezen. Csodák nincsenek. Én kapásból az ilyet tartóztatnám le orgazdaságért úgy látom ez az, ugye nincs a jogszabályban az hogy jogerősen elítéljék...na de bolti ár fele alatt venné a telefont? Ez orgazda lesz..ilyen alapon a futár zárja rád a lakást, hagyjuk márBiztonsági őrös hasonlat nagyon sántít..te az áruházba belépve elfogadod annak szabályzatát. A futár nem fogad el a te szabályzatodból semmit, max ha akar.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz szilard28 #967 üzenetére
Jah tényleg, mintha az áruházba belépve bizonyos feltételeket elfogadnál...ne hasonlítsd már egymáshoz a két szitut. De mondok jobbat. Futárnak nem kötelessége ám, hogy egyáltalán megvárja hogy te kibontsd a csomagot. És akkor ott pont is van. Ha az ügyfélnek nem tetszik ráírja, hogy a paraszt nem vette át aztán ennyi. Megyek az utcán, észreveszem eltűnt 20 rugó a zsebemből, te meg mellettem mész el, szépen beváglak a bokorba amíg megjön a rendőrség? alapos gyanúm van hogy te loptad el..ne csináljuk már.
Te meg valószínűleg belelátsz a jövőbe és a múltba, hogy tudd az éppen kiérkező futárcéget mikor alapították meg mikor nem..jah hogy utólag okos vagy, és mi van ha nem? Egy nyeszlett futárt lehet fel tudsz tartóztatni, ha sáros ha nem, de ha nem nyeszlett úgy szájon ver papi, hogy nem csak a pénzed buktad hanem pár fogat is mellé Egyik haverom is hasonló alkatú futár, megnézném ahogy "feltartóztatod" Mondjuk ő nem olyan hülye, hogy megvárja amíg te kibontod a csomagot, pénz, aláírás aztán viszlát..ennyi a dolga...Gondolkodni kéne inkább, nem rendőrösdit játszani._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz szilard28 #965 üzenetére
Ahan, ez csak ott bukik meg hogy zárod rá a bejárati ajtót? és ha bezárod személyi szabadság korlátozása..és ha ő el akar menni mit csinálsz? Én szerinted hagynám hogy rám zárd az ajtót? Eleve mért menne be lakáson belülre ha nem akar? Meg ilyen apróságok. Ha kamu cég is, te azt előre nem tudhatod, nem vagy te rendőrség se bíróság hogy intézkedj. Attól, hogy a futárcég kamu, az alkalmazottnak nem kell feltétlen annak lennie..sőt. Az meg ha a futár meglegyint nem verekedés, hanem önvédelem...szép is lenne már, ha futárokat zárogatnánk a lakásba, pláne mert egyesek azt hiszik a jó tündér webshopokat is csinál ahol fél áron lehet vásárolni
Nagyon egyszerű a megoldás, aki ilyenre vetemedik, kösse ki, hogy csak MPL üzleti csomagot vesz át a magyar posta alkalmazottjától, vagy egyéb ismert futárcéget, mással nem áll szóba. Ha ez nem felel meg a shopnak akkor kamu az egész, már itt kibukik. Persze ehhez gondolkodni is kéne ugye..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz szilard28 #963 üzenetére
hát persze...próbálna engem valaki visszatartani, magzatpózba sírná magát vissza keljfeljancsi meg rád hívja a rendőrséget ha nem tudja magát megvédeni, nem vagy te oknyomozó riporter hogy feltételezz ilyen esetben, csak egy szimpla palimadár...nem elég hogy átvertek, még jól körbe is röhögnek. Ezt most ne vedd magadra, azoknak szól akik azt hiszik, hogy pl 80k-s telefont majd 40-50k-ért hozzájuk vágnak "nyitási akcióban" meg egyebekben...18 éves kor felett úgy az ember ne nagyon higgyen már a mesékben ilyen szinten.Amit lehet csinálni, azonnal be a yardra feljelentést tenni, utána postára vagy a futárcéghez, megpróbálni zároltatni a pénzt. Valószínűleg ha már valaki ezt meglépi, automatikusan bekerül valami folyamatba a pénz és nem fogják elküldeni a feladónak, de ehhez rendőrség is tuti kell. Ez tipikus olyan dolog, hogy nem az utókezelésen van a hangsúly, hanem a megelőzésen. Ami túl szép hogy igaz legyen, az nem is igaz.
-
Chaser
legenda
Nem azért, mert bántani akarnálak. De legyünk már reálisak...ilyenhez kell egy madárfogó, meg egy madár is. Most legalább tudod, az utánvét semmivel nem biztonságosabb előreutalásnál...annak is örülhetsz egyáltalán, hogy a futár vett fel jegyzőkönyvet. Neki nem az a dolga, hogy ellenőrizze mit kértél, csak annyi hogy szállítson. Onnantól kezdve, hogy átvetted a csomagot, semmilyen jogalapod nem lett volna elvenni tőle a pénzt. Ha megteszed garázdaság, és mondjuk rablás vádjával most valszeg nem nagyon tudnál gép előtt lenni arra ahol lennél. Ha valami feltűnően olcsó ott gáz van...persze polgári peres úton talán 5 év múlva láthatsz a pénzedből valamennyit, de én elkönyvelném tanulópénznek és beraknám a "hülyeségnek is van határa" fiókba...
-
Chaser
legenda
Ez jó Pénztár utáni részét tudtam, de arra gondoltam, azért perelhetnek be, mert amit én visszaraktam, azt közben elvitték volna és így vásárlóktól estek el, közvetve megkárosítottam a boltot. Vagy túl élénk a fantáziám?
-
Chaser
legenda
Ezt mondtam én is, nálatok a számtech dolgoknál is gyorsabban változnak a "játékszabályok", pedig a számtech se a lassúságáról ismert. Te példádra analógia, mikor a user tervez gépet venni, ajánlok neki valamit, aztán fél év múlva megkeres, hogy megvenné a gépet, de már annak ellenkezőjét ajánlom mint fél éve és ez van a szemében: Próbálja az ember megmagyarázni, hogy akár fél év alatt is mennyit változhatnak a dolgok
Amúgy ezt hobbiból csinálod vagy mért? Persze ha nem titok.szerk: A kosaras dologról jutott eszembe, ráutaló magatartás már az is, ha a kosárba rakom a cuccot? Van olyan, hogy meggondolom magam és visszarakom. Ezért most perelhetnek szerződésszegésért?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Pont olyan ez mint a számtech, a megoldáshoz átfogóan kell ismerni mindent, de úgy nézem még itt is lassabban változnak a dolgok, mint a jogszabályokban
A csalásos dolog "halmozását" ismertem valahonnan, néha a jogszabályalkotók is tudnak értelmes dolgokat összehozni.
Üdv:
Krisztián/Chaser_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Tehát bukta van, nekem kell szaladgálni az "igazam" után.
Komolyan mondom mikor anno pályaválasztás volt, felmerült bennem a számtech oldal mellett hogy esetleg lehethnék ügyvéd is, hát nem bánom, hogy letettem róla_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
"(itt a szerződés létrejön pl emailváltások során megegyeztek abban hogy termék és pénz csere milyen összegben. stb, de szerződés jön létre szóban is, nem kell hozzá írásos forma, de persze akkor kell legalább egy tanú, aki igazolja a szóbeli megállapodás megtörténtét.)" Ezt berakhatnák az aprókba, hátha nem akarna minden 2. msn-en meg telón "tárgyalni".
-
Chaser
legenda
Hi, köszi a -nem éppen rövid- választ.
"Annak érdekében, hogy öt év után ne szűnjön meg elévülés miatt a követelés a végrehajtók eljárási cselekményt végeznek pl akár egy hivatalos levél kiküldése, ez megszakítja az elévülési határidőt ami ekkor újra indul, azaz az öt év újból kezdődik."
Ez gondolom akkor működik, ha az érintett ezt átveszi, ellenkező esetben talált egy kiskaput a kiskapun?
Engem ugyan nem vertek még át - csak 1x majdnem, de megoldottam -, csak érdekelnek az ilyen ügyek._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Mennyi az átfutási ideje egy polgári pernek? Évek? És mi van akkor, ha nincs "hivatalos" jövedelme, tulajdonában sincs semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...