- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
Boltban 94 óta nem vettem cseresznyét.
Amikor szezonja van nálunk, akkor mindenki teletömi magát az egész évre szóló adagjával. Kicsit egyhangúnak hihetné az ember a napi 0,5-1kiló cseresznye befalását 2 héten át, de mivel az év többi, 50 hetében NINCS cseresznye, már érthető, hogy bírjuk gyomorral. Egyszerűen imádnivaló a friss gyümölcs. Lemenni a kertbe, felnyúlni és leszedni a sajátodat. Királyi élmény.
Állítólag Pesten, valamelyik hiperben kapható volt télen, 4999Ft kilója, perui cseresznye...
Azért ez már túlzás.
Ha télen egy kis desszertre vágyunk az ebéd mellé, inkább hazai készítésű befőtteket veszünk, vagy kérünk a rokonoktól.
Mi befőzéssel nem pepecselünk, mindent frissen eltakarítunk a kertből. -
Algieba
őstag
Ha jól tudom, a Van és a Meteor is önbeporzású. De még él két meggyfa a kertemben, egy cigánymeggy, mint porzó, és egy érdi bőtermő.
A Van cseresznye a családom számára bőven elegendő gyümit ad. Nem is férne el még egy kifejlett cseresznyefa a kertemben.
Valóban, közepes méretű a szeme, nem nő akkorára, mint a Germesdorfié.
Gyönyörű lehetett virágzáskor a cseresznyés. Romantikus látvány a virágzó fa. Idén is lefotóztam. -
Algieba
őstag
1992 tavaszán ültettem a fákat.
A cseresznye törzse csak 1 méter magas, és egyből már a koronájában találja magát az ember, ha fellép az egyik alacsonyan fekvő ágára. A koronája fő ága kb. 3 méter magas. A tetejéről nem is tudjuk leszedni a termést. Az a seregély csapaté.
A fajtája, VAN. Az első érett szemet május végén szoktam lecsippenteni, és június első hetében már teljesen beérett a termés legnagyobb része.
Korai fajta. A szemek már most túl vannak a fél centin. Nagyon gyorsan fejlődnek.
A METEOR meggy vele egy időben érik. Tehát egyszerre ehetünk cseresznyét és meggyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest