Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz sb #61871 üzenetére

Mindent aszerint érdemes belőni, hogy mik a prioritások, pl. nálam az RX470 azért rádobott 10W-ot legalább, meg a chipletes cpu, jól megküldött IF/ram frekikkel is rádob még 15-20W-ot az APU-hoz képest. Persze ez sem egy nagy tétel a végén forintban, de ha abszolút nem kell játék - nekem nem kellett - akkor felesleges, fogyasztásban, hőben, méretben, mindenben...

A fogyasztást és a chiplet memória bénázását pontosan ugyanígy megtapasztaltam én is, amikor ment a váltás a 3600 + rx480-ról 5600G-re. Meg az 5600G-nek jobb volt a hűtése. Amivel rendszeresen játszom ahhoz épp elég a 5600G, egyedül az élsimítást kell letekerni (régi játékok, remake-ek, indie cuccok, ilyesmi).

Annyi előnye volt a rx480-nak, hogy az a Displayportot "mindig bekapcsolva" tartotta, nem szinkronizálta újra a kimeneteket amikor pl. HDMI-n ment az erősítő a monitort meg kikapcsoltam (5600G viszont ezt teszi és ezért mindig elmegy a zene pár másodpercig). De most ezért nem szerelek át mindent, főleg mert ki kéne cserélnem a hűtőjét és ahhoz most nincs türelmem. Jó lenne valami driveres javítást találni hozzá, de az APU iGPU-nak van messze a legrosszabb eszköztámogatása.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés