Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szzoo

tag

válasz gigollo #28971 üzenetére

5 év hosszú idő, ahhoz javaslom, hogy mindenből a legfejlettebbet és időtállóbbat vedd. (Csak hülyéskedek :) )

Belegondolok 5 éve milyen konfigom lett volna (nem volt, mert csak laptopom volt): ma kalapálnék a gépházon, mert már nem kellene kis mini-itxnél nagyobb gép, lecsípnék az alaplapból mert így már nem férne be a házba. Forrasztanék fel pár usb 3-at, kéne pár SATA 3 6,0 Gbit/s csatlakozó is. Máshol élek mint 5 éve, itt nem ésszerű vezetékes hálózatot kiépíteni, sőt a lakásban nagy a wifi interferencia így kéne intéznem dual-band WiFi kártyát is, hogy menjen 5GHz-en. Időzavarban vagyok, nem tudom melyik szabvány mikor jött ki, de emlékeim szerint ebből 5 éve 2010-ben sok minden még nem volt elterjedt, nem volt elérhető az olcsóbb (jó ár-érték arányú) szegmensben.

Én is nagyon ritkán váltok, előző laptopom 8 évig használtam, régi telefonom 5 évig. Ha a mostani gépem még működni fog mikor úgy érzem, hogy korlátoz (elavul vagy én változok és mondjuk nano-itx-re váltanék :) ), akkor talán befektetem a tv alá htcp-nek. 4k videót még akkor is vinni fog, 5 év múlva talán nem lesz túl alacsony felbontás. Ha reálisan nézem 5 év alatt ígyis-úgyis megöregszik, sőt: éven belül a coolereket cserélhetem mert nem lesz hangtalan a gép, kb. 4 év múlva meghal az SSD, azért a tápegységnek sem adok 5 évnél sokkal többet...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés