- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Ami azt illeti megnéztem az oldalát. Leírás és kép alapján full ugyanaz a kialakítás, mint a z590-es lapomon
marketingszöveg: M.2 HŰTÖBORDA-TÖMB
Az alaplapi M.2 helyek a chipset vastag hűtőbordái közé vannak beágyazva – ez a helytakarékosság jól kitalált módja. A hűtési hatékonyságról egy miniatűr aktív hűtési megoldás gondoskodik, ezért a nagy teljesítményű meghajtók is folyamatosan csúcsteljesítménnyel működhetnek.kép:
Az ssd támogatás fül alatt az mz-v9p1t0 ssd családot pedig tesztelték. Szerintem jó lesz, de hamarosan megtudjuk.
-
HUN_Sector
őstag
3400g volt a korábbi gépemben, tisztán csak integrált. Nagyon jól el tudtam játszogatni vele. A 4600G pár fps-el többet ki tud sajtolni magából, de az am4 legjobb ár/érték arányú apuja szerintem.
A gt1030-ast meg nyugodtan kiveheted, azon kívül hogy képet ad olynakor, ha nincs grafikus egység a prociban, más haszna nem igen van -
HUN_Sector
őstag
Köszönöm mindenkinek. Nasom nincs, utp kábel nincs, akkor ez a beszűkítés számomra nem reális veszélyforrás
-
HUN_Sector
őstag
Mivel tematikus csoportokban nem tudnak válaszolni rá, felteszem itt is a kérdést, biztos van olyan aki tud segíteni.
Van egy gigabyte z590I Vision D itx lapom. [link] 11 genes cpu van benne.
Kettő m2-es slotja van, alul és felül. A felső a 4.0-s pci express x16 vga sínre kapcsolódik, az alsó a chipset sínre.
CPU:1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2260/2280 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2A_CPU)*
* Supported by 11th Generation processors only.Chipset:1 x M.2 connector on the back of the motherboard (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe 3.0 x4/x2 SSD support) (M2P_SB)Jelenleg a felsőben van egy m2 ssd.
Ha az alsóba is rakok egyet, az a a gyakorlatban mit fog okozni? Ez a manualból sem derül ki. Leveszi a vezetékes 2,5 gigabites hálózati sávszélt? Vagy hogy tudnám értelmezni a lenti ábrát? (egyébként jelenleg wifin vagyok, ami különálló vezérlőn fut) -
HUN_Sector
őstag
Kb egy éve volt Dupplynál Gigabyte z590 itx ac wifi lap 5000-ért az akkori 80-as ár helyett. Vagy 3 hétig futott az akció. (Socket 1200)
Na az egy nagyon bestbuy vétel volt. -
HUN_Sector
őstag
Attól tartok, ez az ITX alaplap (socket 1700) a jelenlegi árazás és felhozatal mellett az elérhető legjobb ár/érték arányú lap jelenleg.
[link]Kár, hogy ennyiért nem AM5-ös
-
HUN_Sector
őstag
válasz
viperabácsi #60455 üzenetére
Processzorok esetében ugyanígy megy a fanboyoskodás. Csak intelt, csak amd-t. Talán még ramoknál is vannak ennek a habitusnak képviselői
(a tápoknál tutira)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #60448 üzenetére
ITX ház esetében az extrém rövid kábel nem hátrány. Nálam az alaplap és a táp között van 8 cm. De mivel full moduláris az sincs kizárva, hogy msá gyártó moduláris kábeleivel is gond nékül elmegy.Talán még anno a CM NR200P-ben is elég lett volna, bár ott a cpu 4 pin nem tudom belefér e, bár szerintem igen.
-
HUN_Sector
őstag
A ház papíron itx, a valóságban nem. De ezen az áron kit izgat?
[link]
Minőségi ház + riser + modular sfx neves táp + 120-as aio
Nincs 50000ft -
HUN_Sector
őstag
Nekem kicsit industrial, de hátha valaki ilyet keres
3 slot vga hely
300 wattos tfx 80% bronze psu benne
[link] -
HUN_Sector
őstag
Egyslotos 4060ti
[link] -
HUN_Sector
őstag
Ha nem bánjátok, még pár említést tennék erről a sparkmax cégről.
Kíváncsiságból próbáltam megtudni, vajon melyik nemzet gyermeke üzemelteti. Esélytelen megtudni bármit.
Elkezdtem nézegetni a házakat.
S mondom, b+... ennyire pofátlan koppintást.Mindenkinek megvan az Inwin Chopin? Hogy néz ki, miért is akarja mindenki megszerezni?
Akkor bemutatom a Gamemax Violint [link] 180w 80+ bronze táppal
-
HUN_Sector
őstag
Alza a spark mini gépház szállítását most 12.28-ra ígéri. Nabazz…
-
HUN_Sector
őstag
válasz
tippm86 #60279 üzenetére
HP 400S-em van valahol. Azt hiszem asszony gépébe rendeltem. (legalábbis a pcx megrendeléseim alatt látom hogy van ilyenem is
)
Ez meg a két legutóbbi Jonsbo-som volt:
Jonsbo HX4170D
Jonsbo HX6200DA nagytesót vettem először, de nem fért rá az ITX alaplapra, VRM hűtőbordákba ütközött. Pedig még a lamella széleiből csíptem is le fogóval, de úgy se. Ment a gyerek i5 4460-as procijára.
Ezt követően vettem meg a kisebbet, ott meg a második szerelésnél lett a fenti kiszakadás. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Victorio #60278 üzenetére
Alma a körtével, így ez nem igazán jó összehasonlítás. A toronyhűtők már csak a borda mérete, a hűtőlamellák mennyisége, a benne lévő anyag súlya miatt is jóval alkalmasabbak 65-80-125 watt elvezetésére, mint egy low profile hűtő amiről beszélünk. Így ha XingXungXong toronyhűtőt vetünk össze egy nevesebb low profillal akár, akkor is más erőviszonyokról beszélünk.
(Egyébként ha már toronyhűtő, akkor a CM EVO 212 típust ajánlanám, az viszi a prímet a tesztoldalakon és nem is drága
Azom is van itthon, azt is teszteltem)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
viperabácsi #60276 üzenetére
a ventit felhasználtam, a borda megmaradt. Majd eszkábálok hozzá egy új lécet, vagy beleforrasztok és vágok bele egy mérettel kisebb menetet. Vagy felajánlom Protronnak. Még nem döntöttem
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #60253 üzenetére
Id cooling 30-ast vettem először a chopinomba pár éve, német amazonról (csak ott volt akkor) kínából adták fel. Hangos volt, szörnyű hőfokokkal 3400g mellett. Szerintem még meg is van valahol.
Nekem utána egy noctua am4 lp volt a megváltás, de az akkor volt 14, most tuti 24 vagy feletti.Jonsbo-ból van hasonló kialakítás, de ha már közepes erővel meghúzod, kiszakad a menet. Az ára azt hiszem azonban magasabb.
A cryorig volt egy nagy noctua ellenlábas ebben a méretben, de az is más árkategória.
Arctic freezer 11lp (53mm) belefér méretben? Az 10 alatti.
De az alpenföhl Silvretta vagy mi a neve is ilyen és árban 9-10000 közötti -
HUN_Sector
őstag
Rendeltem egyet, de lehet elrakom a polcnak. (a chopin max mellé, ami meg egy ddr 5 - ddr6 APU-ra épülő technológiaváltásra vár 2028-ra
)
ITX méretből már úgysem fogok azon kívül többet építeni, a gyerek ősrégi 150-es socketes itx lapja meg kezdi beadni a kulcsot, egy matx + pci wifi + i3 12100 konfiggal meg egész jól elboldogulna ez a kis gépház. -
HUN_Sector
őstag
Itx és matx méreteket fogad, árban jó, mini ház, hordszíjas…
Lehet veszek egyet, elég csábító
[link] -
HUN_Sector
őstag
Ha ez a kis sz*r az új játékokat 60 fps-el viszi, nem hinném hogy technológiailag olyan megoldhatatlan lenne PC-re implementálni.
Minden csak akarat kérdése lenne.
Anno az AMD ki is adta pc-re, csak gyártási hibás grafikai magokat tett bele, hogy ne tudja amit az xboxban tudott.
[link]Oké, fejleszteni más konzolra és pc-re, de technikailag minden adva van.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #60206 üzenetére
3400g-vel másfél évig tök jól ellavíroztam a játékokkal. Relative öreg motoros vagyok, nekem nem fontos a mai csilivili negyvenkétszeres élsimításos 4k felbontású ultra részletességű, háromfényszöges tócsacsillogásos környezet.
3400g-n a GTA V fhd meden jól ment, mutant year zero jól ment, fallout 4 jól ment. Integrálttól szép teljesítmény volt.
Aztán rx 1600 meg gtx 1650 alatt fhd meden elégséges volt a cyberpunk 2077, számomra folyékonyan futott.Közhely, de tényleg minden csak nézőpont kérdése. Unreal 5 enginre hótziher hogy az rtx 3060-asom is alkalmatlan lesz
-
HUN_Sector
őstag
Az előttünk álló AMD APU tervek
[link] -
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #60188 üzenetére
Kb 2 hónapja tettem fel 10-ről a 11-et, nem kért akkor semmit. Felajánlotta, de átugorható volt.
(ENG, HOME, eredeti - mármint a kulcsom, egy régebbi gépről, aminek meghalt a hdd-je. Ha már fizettem érte, életem végéig használni fogom a kódot)
Asszonynak kb 1,5 hónapja telepítettem a gépét, akkor sem kért még (10, home)
De a 10-ről 11-re aktiválás ellenben már sehogysem működik, ha nem felel meg a proci. Gyerek i5 4460-asával esélytelen a frissítés most már
-
HUN_Sector
őstag
válasz
rxmiss #60181 üzenetére
Lehet az én finnyásságom, de ezeket a simán színrefújt vékony fémlemezeket sosem komáltam igazán... kivéve ha fehérre van fújva
De ezt legalább könnyen lehet airbrusholni, úgyhogy jó moddolhatóságú külsőleg ránézésre.
Az alaplapi IO backplate hogyhogy nincs fent? Illetve a hátsó rész tetejére (a vga output felett) van valami fedőlemez? -
HUN_Sector
őstag
Valaki találkozott már dual ac wifi 2,4Ghz / 5Ghz SMA csatis 2t2r antennákkal külön? Csak egycsatlakozósokat látok a netes kínálatban. Meg egy csomó más informatikai eszközhöz, no meg 2-3-4G-s hálózatokhoz valót.
A kis műanyag forgatható alaplapi antennák nem túl jó hatásfokúak a betonfalak közelében, legalább 2-3 darabot kéne vennem.
UTP kábeles megoldás nem opció. -
HUN_Sector
őstag
A legszebb és egyben legnagyobb, leghaszontalanabb ITX ház, rémes hűtéssel.
De akkor is gyönyörű
-
HUN_Sector
őstag
Van itthon egy egyventis gtx 1650, meg egy kétventis 1650 super (meg rx6600, 3060, de ezek be vannak építve). Ha lenne hozzájuk kellően kicsi, pofás gépház, akár egy jó ár/érték arányú matx alaplappal, vagy ismét megfizethető itx-szel, a gyerekek laptopját is le tudnám váltani egy casual gépre
Megint kezd bennem dolgozni a gépépítési kényszer…
Más:
A Jonsbo TK-1 végül mégsem jelenik meg Európában? -
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #60134 üzenetére
A chopin 3,3 literes, a max 4,4. Van aki még dvga-t is belemoddolt, de ahhoz már fúrni, faragni, vágni kell. (No nem mintha a videóban szerpelő házzal bármi baj lenne, csak nekem biztos kényelmetlen lenne már ennyi mindent ennyire összezsúfolni, főleg hogy a mostani procim fűt, mintha muszáj lenne neki)
APUs rendszerem eddig csak a 3400g volt a kicsi chopinban, de nem adom fel a reményt, hogy lassan felzárkózzon az integrált megjelenítés is 1080p-ben és ismét átlovagolhassak arra. -
HUN_Sector
őstag
Én mèg mindig töretlenül bízom benne, higy jön egy ddr5-ös amd ryzen apu ami hozni fogja legalább egy 3050 szintjét
S akkor költözhetek be ismét egy gyönyörűséges In Win Chopin házba -
HUN_Sector
őstag
Én egyetlen egyszer álltam neki ekkora nyomtatásnak (leszámítva a Fallout enclave figurát), az a cooler master nr200p ATX tartókerete volt. 16 óra után felszakadt a szál a fűtött ágyról és nem tudta ugyanonnan folytatni.
Egy ilyen ház kinyomtatása alsó hangon is 48 óra, amihez "zen" szintű helyiség kell. Lehet hogy pofás, de őrülten lassú a jelenleg elterjedt műanyagszálas technológiával. (a gyantással nincs tapasztalatom) -
HUN_Sector
őstag
El kell menni matx irányba.
Ddr5, wifis lapok 35000 az intel, illetve 48000 az amd oldalon
Amíg egy c6 mini házba befér egy ekkora lap, szerintem belefér ebbe a kicsi típuskategóriába -
HUN_Sector
őstag
Egy valamirevaló nagy cég nem használt hardverrel tölti fel az it parkját. Ráadásul a mikrovállalkozások is le tudják az új eszközt írni az adóból. Használtként nem tudom van e rá lehetőség.
A nagyobbak a brand asztalit vígan megveszik (dell, lenovo, hp), az egybegépes all in one monitoros gépet megveszik, a laptopot megveszi, de kis kockagépekkel sehol sem vacakoltak eddig. Ez ráadásul a büdzsébe be is van tervezve, maximum a mikro és kisvállalkozások próbálnak ezen foggal-körömmel spórolni.
Külsősként jó pár mammutvállalatnál és közepes cégnél megfordultam, alkalmazottként szintúgy.Valószínűleg oka van, hogy ezekkel a forrasztott mini gépekkel egyik sem foglalkozik.
-
HUN_Sector
őstag
Itt a 40x40x10-es. [link]
2.89 CFM
De ugyanez van 3,9 CFM-el is
[link]
A konstrukción csiszoltak egy keveset. +3 dB, +1 CFMAzért sejthető hogy ez nem fogja nagyon megkavarni a dolgokat. Arra jó, hogy rásegítsen a légáramlásra. A gyakorlatban max 4-5 C egy zárt, oldalszellőzős mini házban (2db esetén). Ha nincs benne légáramoltató, de van neki hely és ez a max amit betehetsz, jobb, mintha nem tennél a helyére semmit, ráadásul csendes.
-
HUN_Sector
őstag
A blacknoise noiseblocker 50mm-es keskeny ventiket használom asszony minigépében, nagyon csendesek
-
HUN_Sector
őstag
Ebben egy régebbi konfigot fut, amikor még integrálttal játszottam. Ryzen 5 3400G, 16 GB 3600 Mhz ram (ha jól dereng a freki), MSI B450I GAMING PLUS AC itx alaplap. ha jól emlékszem, ehhez anno 180 wattos tápegységet adtak beleépítve.
Most van a szekrényben egy in win chopin max, azt eltettem ínségesebb időkre. Ebből is Európában másfél-két éven belül teljes hiány volt.Hála a noctua alacsony profilú hűtőjének, teljes terhelésen van csak bármi hangja és az is csak fél méteren belül hallható, szóval nagyon elégedett vagyok vele.
-
HUN_Sector
őstag
Na meg az lc power tápjára sem szívesen bíznám még a 35/65/80 wattos procit sem
A minőség is nagyon másabb
A viszonteladási értéktartás ég és föld
S a megjelenés sem utolsó.Itt a kistesója a most kapható chopin maxnak, kint a nappaliban
-
HUN_Sector
őstag
Ilyen ház esetén inkább egy chopin a 200 wattos gold táppal. Megéri a felárat
-
HUN_Sector
őstag
Nem csavar volt, fúrószár.
Megpróbálkozom a lyukfúróval. 4 nagyobb lyukkal meglátjuk milyen lesz.
Aztán megnézem a 82-90 mm-es lyukat, bár félek, az már túlzottan sokat fog elvenni a felületből.
De sebaj, van még 2 nm2 faanyagom
Rick: A 3D nyomtatómat már eladtam, mert a "3d nyomtatás for dummy kids" szájbarágós videó+könyv szint is erős volt nekem. Nem az én világom. Próbálkozom tovább a kétkezi fúrással-faragással.
-
HUN_Sector
őstag
Első prototípus
Konklúzió: A rétegelt lemez alkalmatlan. Átfúráskor leválik a fedőlemez rétegei közül pár tized mm. Ez javítás után (fa javító), lefestve is látszik. A fafúró szár és a kézi fúró megbukott.
B változat csiszolófejjel lesz tesztelve.
Az alsó részen egy réteg szúnyoghálót a festékkel rögzítettem a felülethez. Meglepően erősen tart.A 4 mm-es lemez 1 mm-el emelkedik a felület fölé. Keskenyebbet nem találtam.
-
HUN_Sector
őstag
Megjött a chopin max. Most már megvan a nagytesó, meg a kistesó is
-
HUN_Sector
őstag
válasz
industry #59585 üzenetére
Nem hiszem hogy ezek a celeronos procik olyan könnyen elboldogulnának a 4k adással. Képet meg tudnak jeleníteni a leírásuk alapján, de a video más tészta.
Lehet egy itx alaplap + max 35 wattos GE (amd), egy 35 wattra lekorlátozott APU-val, vagy U (intel) procival jobban jársz.
-
HUN_Sector
őstag
Breaking! Merlinhardveren van In Win Chopin max 200W!
-
HUN_Sector
őstag
A nap felfedezése: A lidl-ben van egy akciós íróasztal. Nos, ha a polcot az asztal síkjáig kihúzzátok, ráfér egy jonsbo 6 házikó koppra (a kábeleknek ki kell vágni a vékony hátlapot, nagyobb furat esetén a polc maradhat a helyén)
[kép] -
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59411 üzenetére
Igen, látszani fog az erezet. Még dolgoznom kell kicsit rajta, vágni bele szellőzőket, festés, majd alá szúnyogháló porfogónak
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #59353 üzenetére
Asszonynak vettem egy ilyet (ha csak a méret a lényeg). De ezek elég vállalhatóan is néznek ki, jó a megmunkálási minőségük.
Inter Tech A60
[link]Az A80-ast javaslom annak aki kicsi házat szeretne. Kell az a plusz pár centi a megfizethetőbb cpu hűtők miatt. Mivel ez egy OEM ház, más gyártónál is előfordul, van ahol kapni rácsos tetővel. Külföldi oldalakon ezüst színben is láttam. A melegedés miatt rácsosat kell venni.
Mi egy 2100GE csökkentett telejsítményű APU-t tettünk bele, oldalra két 40 mm-es ventit tettem, hogy kifújja ameleg levegőt, de így is mocskosul felmelegszik. Szóval igen, kell a rács a tetejére.
Jelenleg azon gondolkodom, veszek rétegelt lemezből, formára várom, lefestem, kilyuggatom.
Ja igen, SSD tartó is van benne. -
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #59350 üzenetére
A legkisebb házak 3 literesek. Az alá nem hiszem hogy be tudsz úgy menni, hogy ne melegedjen túl a rendszer. Ezeknél is már prémium hűtés kell, meg jó szellőzés, és/vagy alacsony tdp keretű proci.
A silverstone márkának vannak most ilyen keskeny és álló házai.
(Idehaza mocskosul megdrágultak, a német amazont is érdemes átfésülni)
A merlinhardveren és a bestmarkton vannak kicsi házak idehaza nagyobb választékban.
Merlin: [link]
Bestmarkt (beépített psu): [link] -
HUN_Sector
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59342 üzenetére
Ott volt az In Win chopin (nem a max, plus, vagy mi a neve, hanem az eredeti). Na azon nem volt semmi ilyen
Ha tudtam volna hogy ilyen rövid idő alatt kifut nálunk, vettem volna még vagy négyet.
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Na, eltekintve a 450-es fsp-m menedzselhetetlen (igyekeztem amennyire lehet) fix kábelrengetegéről, végül felül egy furattal az ssd-t is sikerült felfogatni. Vízhűtés pipa, középkategóriás alkatrészek pipa, méret pipa. És még kellemes lilában dereng az egész is a vízhűtés ventinek, meg pumpának hála. Mindezt 20000ft-ért
[kép]
[kép]
[kép] -
HUN_Sector
őstag
Nálam a 65 wattos proci és a 170w gpu a fogyasztó, az alaplap van ezen kívül, meg egy m.2, egy 2,5" ssd, illetve hútőventillátorok. A csúcson volt 6 venti a gépben.
Nem okozott teljes terhelésen sem problémát.
Egy alaplap fogyasztását nem tudom megállapítani, mivel a gpu sín lead 70 wattot, nem ismerem miképp számolják.
De esélyes, hogy nekem csak 300 watt környékén van a teljes fogyasztásom.Egyébként nálunk itt a topikban többnyire sfx tápok kellenek a gépekbe, azok meg 300-550 watt között érhetőek el nagy többségében. Így itt nem is dobálózunk gigawattos ipari téglákkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Synology NAS
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Nintendo Switch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Classic / Xbox 360
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest