- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Black&White #18027 üzenetére
Jaa, már beugrott, te kerestél korábban kijelzős HTPC házat.
68Ł-ért hozzánk postázzák? -
Mercutio_
félisten
válasz
Black&White #18025 üzenetére
Esetleg ha nem titok - ha nem publikus privátban - az ár, pontos modell, jöhet
-
Mercutio_
félisten
válasz
LonGleY #17745 üzenetére
Mivel mennek fel az árak az apró nem biznisz, mindenki új közeli árban akarja eladni a használt cuccát, mert úgy van vele, hogy még mindig olcsóbb mint a boltban ma, és holnap még drágább lesz a bolt, így előbb-utóbb úgy is elviszik.
Ja, ha valakit érdekel elképzelhető, hogy megválok az SG05-ömtől
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kreash #17707 üzenetére
HookR alábbi hsz-e, és az abban linkelt korábbi hsz tartalmazza az ilyen hűtőket.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #17658 üzenetére
Megtaláltam a 90-est itthon is, nekem megérne ennyi felárat, hogy van rá gari is, viszont nem lenne gond abból, hogy a külső tégla csak 80W-os?
Akkor már csak az ajánlott paneltápra kérnék egy linket
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #17650 üzenetére
Persze, ha a belső modul nem sokkal olcsóbb mint ez a 80-as pico (gondolom a külső kockám 12V 4,5A-es teljesítményéhez úgysincs értelme nagyobbat venni), akkor nincs sok választásom
Még valami eszembe jutott: Intel H61/AMD A75 esetén kell még egy ilyen molex-P4 átalakító is, hogy induljon a lap?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #17650 üzenetére
Pistám értem én, de az egész "bele" kerül nagyjáb annyiba mint az a táp, ha jól saccolo, ráadásul lehet, hogy miután összeraktam inkább eladom ha a csajok nem bírják megszokni a kezelését, akkor viszont a minél jobb ár a döntő, amit erősen ront a pico-s megoldás.
Szóval honnan tudnék a legolcsóbban venni bele belső modult ami a külső 80W-os téglához megfelelő?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #17647 üzenetére
Csak a mennyiért a nem mindegy
Minimál konfigra nem szánnék sok pénzt, ezért kérdeztem mivel és honnan/mennyiért lehetne beszerezni?Ja igen, kaptam egy 1U magas ACE-816A tápot is ezt gondolom a legjobb ha eladom, hisz gányolás nélkül nem lehetne berakni a házba
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17644 üzenetére
Passz, csak példa volt, nagyon nem túrtam a részletek után a netet
Kérdés: Került hozzám egy ilyen GA-620iBK C-változatú ház, van hozzá 80W-os külső tégla, DE a belső paneltáp hiányzik
hogy lehet a legolcsóbban pótolni, illetve mi a legjobb megoldás amivel pótolhatom?
Ilyen házzal találkozott már valaki, egy minimál HTPC (slim ODD, Intel G1610, 2x2GB ram, 1x3,5"-os vinyó, vagy ha sok lesz akkor 2,5"-os) mehet bele, nem fő meg, és a paneltáp+tégla bírná a terhelést?
-
Mercutio_
félisten
válasz
=Thor= #17636 üzenetére
Valami VGA-s topicban érdeklődnék a helyedben, hogy milyen 1 slotot foglaló passzív VGA van ami jó házimozira.
Itt jobbára vagy APU-s procikat vagy a legerősebb 1 slotos aktív kártyát vagy erős kicsi / low profile kártyákat követik a srácok, passzivbol is az erősebb 2 slotosak a jellemzőek. -
Mercutio_
félisten
Legyen inkább ez a HD7750 ez olcsóbb és DDR5-ös, bár ennyiért ha nem ódzkodik a "használt" garis kártyáktól 7770-et is lőhet, ami 30%-kal erősebb
Hopp most látom, valszeg az 1 slotos volta miatt linkelted a kártyát, akkor stornó, ezek mind 2 slotosak ami abba a házba már nem fér be
-
Mercutio_
félisten
válasz
orbano #17524 üzenetére
Olyan lapos kell, vagy jó az erősítő méretű pl. Thermaltake DH-sorozata? (Ne tévesszen meg, hogy az ikonoknak csak a helye látszik, az egyes típusokra kattintva bejön a termék oldala)
sb: Az SG05 300W-os tápja FSP, a 8 centis venti miatt hangosabb mint egy Seasonic S12 II (mondjuk az egyébként is igen csendes a 12-es tápok között is) és persze attól is függ milyen távol és hol van az SG05. Nekem előttem 40 centire az asztalon
-
Mercutio_
félisten
Ne viccelj már, egy olyan gép amiről te beszélsz (m) ATX méretben mennyi is?
Ahhoz képest %-osan - vagy akár forintban - mekkora az eltérés?
Alaplap esetén 2-5k ház esetén 3 körül (core 1000 vagy Vaya vs. CM Elite 120 advance) táp proci memo ssd/hdd vga ugyanaz, még esetleg a proci hűtőre lehet + néhány k-t elverni a 65mm-es magasság limit miatt, de normál házakban kialakitott konfigok esetén is lehet szórni a pénzt gondolkodás nélkülEgyébként az '' általános pc'' és WOT-ot közepes grafon futtató az csak ph-s fejjel gondolkozva ugyanaz, az átlag pc használó az dolgozik + filmez + közösségi oldalakon van jelen és max flash-es vagy régi játékokkal játszik hébe - hoba arra pedig bőven jók a mai integrált VGA - k is.
-
Mercutio_
félisten
Az természetes, ugyanis bios alatt nem működnek az energiagazdálkodási funkciók csak amikor indul a Windows, tehát amíg a biosban vagy olyan mintha valami tesztelő programmal maximumra hajtanád a rendszert
Úgy nézd meg, hogy már nem bios-ozol, hanem egy szobahőmérsékletű kikapcsolt rendszert indítasz és indul a windows. -
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17320 üzenetére
Hümm, most, hogy mondod az intel adatlapon mintha lenne olyan része a virtualizációnak, amit nem tud a G1610, bár nem tudom, hogy egy sima VT érinti-e azt a részt
Azért írtam, mert ahova a brazos szóbajöhet oda a G1610 pláne
-
Mercutio_
félisten
válasz
glocker #17317 üzenetére
Veszel egy Asrock H61MV-ITX-et vagy B75M-ITX -et ha kell az usb3+sata3,bele egy Intel G1610-et és raksz rá egy ilyen hűtést. Ránézésre az is szép lesz és a töredékéből megvan, ráadásul nemcsak amire neked kell, de normál haználatra is bőven elég a proci ereje, emllett ha nincs túlterhelve szépen visszaveszi a fogyasztását a proci
de ha még tovább akarsz faragni a fogyin akkor G1610T-t veszel, az picit drágább (10 helyett 12k) cserébe 55 helyett 35W-os TDP-be sorolt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
fero02 #17311 üzenetére
Azt mondod a military class components felirat csak marketing?
mITX lapból 3 járt nálam azok rendben voltak, tudtommal kevesebbet esznek mint más gyártók azonos szintű lapjai és 3 év gari se egy rossz dologde nyilván ez nem egy reprezentatív mennyiség. Ami még kérdés, hogy a te tapasztalataid mikorioak, mert bár én is asrockot ajánlok manapság, de még emlékszem arra az időre amikor hullottak mint a legyek
mégsem abból indulok ki.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
RudiSteel #17294 üzenetére
Feel 202/302 (csak külsőben térnek el) tápja a gyakorlatban gond nélkül visz ilyen konfigot egyedül arra kell figyelni, hogy gyári coolerrel a teteje csak az egyik végén záródik a másikon pár milire eláll, de ha az általad írt hűtő alacsonyabb akkor ezzel se lesz gond.
-
Mercutio_
félisten
válasz
superTibcsi #17278 üzenetére
Arra szeirntem röhögve elég, sőt, gyakorlatilag egy teljesértékű 2 magos ami mindenre jó, legfeljebb renderelni meg encode-olni tovább tart vele, mint a 4-8 magos drága procival, de arra amúgy is kevesen használják
Esetleg nézz be a HTPC-s topicba és kérdezősködj kinek milyen konkrét tapasztalatai vannak a cuccal, nálam rövid ideig volt, mert Tibijax megvette
de lesz még ilyen konfigom szerintem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
superTibcsi #17276 üzenetére
Ki tudod választani, hogy a digi hangkimenetet hova küldje a PC, tudom, mert már raktam össze ezzel a lappal és procival HTPC-t.
radi: 2 tüske van, de "nyitott" a hely. A hátlapi csati kábelén, ha be van kötve a vcc rá lehet rosszul rakni a tüskékre.
-
Mercutio_
félisten
válasz
superTibcsi #17270 üzenetére
Próbálj venni ilyen hátlapi SPDIF kivezetést, a bekötésnél arra figyelj, hogy a VCC az optikai digi kimenethez tartozik, a coax esetén az ne legyen bekötve
vagy ha olyan a hátlapi csati kábele, hogy oda is megy, akkor helyesen kösd be.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #17220 üzenetére
Arra egy G1610 is bőven elég 4GB rammal egy SSD a sebesség érzet miatt és olcsóbban is megvan ugyanaz az élmény.
Ha meg játék is lesz a procin spórolt pénzből egy HD7750 mehet bele, vagy az aprón hirdetett amd-s apumhoz hasonló megoldáson is elgondolkodhatsz, ha nem kell dvga de Intelnél erősebb vga teljesítmény kellene.
Korábban raktam be ide 3DMark eredményeket, most nem tudok linkelni mert mobilról vagyok. -
Mercutio_
félisten
válasz
Geller72 #17146 üzenetére
Jobbra fent beirod a keresőbe, hogy Gigabyte, Lian Li, Silverstone, vagy épp általánosabban csak azt hogy ház...
Alaplap honlapján a specifikációban általában feltuntetik ha van tdp limit.Ha a jövőben 2 slotos VGA a terv akkor a felsorolt házak + Silverstone SG05 jöhet szóba, a csak 1 slotos vga-t fogadó házak között közkedvelt az olcsó és aránylag jó elrendezésű codegen MX31 a tápot eladod belőle és veszel 4k-ért valami megbízható FSP-t itt ph-n ATX vagy SFX méretben.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #17101 üzenetére
Letöltés, egyebek - van egy XP-s rendszerem 3 user + 5 kötet - miatt kevés az SSD meg ugye ha összeomlik is nehezebb visszahozni az adatokat. Ezért gondoltam erre a felállásra, NSK 310-150 - re gondoltam ott még alulfeszeléssel se kell foglalkozni. Sharkoon usb3.0 külső házam van.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17090 üzenetére
Jah úgy könnyű, de ennyit nem költenék a projektre
esetleg a cucc talapzatát egy moduláris táp jelenthetné az elég súlyos is, hogy ne billegjen, és ha diszkrét, vagy valami perforált fekete burkolat kerül rá még nem is látható, kivéve persze a parketten terelgetett porcicákat, arról azért gyanítható, hogy van ott valami
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #17087 üzenetére
Az a Tenuis 2 tényleg zsír, szolidabb verzióban el is gondolkodnék valami hasonlón, azt nem tudom hová tette a tápot?
-
Mercutio_
félisten
Jaja, ráadásul ION-nal az atom már émlékeim szerint lényegesen többet eszik mint az E-350.
ST05: Én a helyedben a Brazos Klubban érdeklődnék mi lehet a hiba oka,(rémlik valami Flash verzió tiltása, régebbi telepítése) valamint első körben DirectX -et frissítenék és mpc-hc legújabb verziót raknék fel, ha még nem történt meg.
-
Mercutio_
félisten
Ott valami flash vagy egyéb beállítási probléma lesz, elvileg a HW-s gyorsításból eredően fullHD videókat is csak 20-30%-os prociterheléssel játszik le.
Azt is tegyük hozzá, hogy az atom proci semmivel nem erősebb rpoci tekintetében mint az E-350, csak még az IGP-je is hulladék.
-
Mercutio_
félisten
válasz
glocker #17051 üzenetére
Neked is az itt leírtakat javasolnám, a gyári ventit biosból le tudod szabályozni, úgy szinte hangtalan, vagy ha nagyon zavar vehetsz rá a gyári helyett valami nagyobb hűtőt 100/120mm-es ventivel ami leszabályozva szintén nagyon csendes.
-
Mercutio_
félisten
válasz
PandaMonium #16881 üzenetére
Én inkább a mérhetően kisebb gyártott mennyiségre gyanakodnék, mint árnövelő tényező
-
Mercutio_
félisten
válasz
Maarki #16855 üzenetére
Akkor compkerben ugyanannyiert G550-est is vehetsz bele, vagy ha ennyire számít a penz/fogyasztás veszel egy olyan routert amin gyárilag vagy hackelt firmware - rel megy a torrent rá kötött vinyora.
Esetleg iponbol veszel H61M-ITX lapot ami többet tud + G1610 - et háztól házig garanciával. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pocok256 #16824 üzenetére
Ha aggódsz használj K10STAT-ot azzal szépen alul lehet SW-ből feszelni a procit és még kevesebbet eszik.
Pista0001: Köszi a tapasztalatokat, azt hiszem megpróbálom nyaralásból ha visszajöttem elboltolni valami Antec ISK 310-150-re vagy hasonló kisebb ház+tápra azt a Corsairt, így aki elviszi is boldog lesz és én is
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14212 üzenetére
Végül is milyenek a tpasztalatok a 360-osSeasonic táppal? (Fogyi, zaj, kábelhosszból eredő esetleges problémák, egyéb "jó tudni" dolog)
Van most nálam egy Corsair HX520 gondolkodom, hogy megtartsam-e vagy cseréljem le valamire ami jobb hatásfokú és/vagy szintén moduláris és kisebb
(új max. ~20k-ig szóba jöhet, használt 15-ig)
-
Mercutio_
félisten
45W-os Richland-ek, jól gondolom, hogy ha a max frekit visszaveszem bios/sw szinten ugyanezt a fogyasztás értéket érném el?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolikaDB #16747 üzenetére
AMD fő baja, hogy nincs olcsó mITX deszka alá
ha kell némi játék, de komolyabb dvga nem lesz és / vagy cél a kisebb kuckó erősebb proci közel azonos árban akkor AMD ha csak film, netezés office, akkor Ivy magos G1610.
Kicsit lentebb az aláírásomban szereplő félkonfiggal találsz 3DMark eredményeket YouTube - on pedig videókat játékokról amit AMD APU - val tolnak.
-
Mercutio_
félisten
Jobban jársz egy Asock H61MV-ITX + Intel G1610 párossal. Nem sokkal eszik többet, de még pár én múlva se lesz elavult, és biosban le tudod a ventit szabályozni, hogy csendben menjen a gyári cooler. Árban is hasonlóra jösz ki és ha később kell valami izmosabb felhasználásra akkor nem kell megint pénzt kiadni az atomot meg kidobni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
storm4 #16726 üzenetére
SFX-ből egy FSP-t raktam bele, ahhoz képest, hogy nem volt moduláris viszonylag normálisan el lehetett férni, viszont tartok tőle, hogy hiába moduláris a HX450 amit nyerek a felesleges kábelek elhagyásával azt bukom, a nagyobb méret miatt
A múltkori 3DMark eredményeket kiegészíteném a 3620-ra vonatkozóan újabbakkal, a különbség annyi, hogy DDR3-1600-as ramok helyett 1333-asok voltak a lapban, és nem 2x8 "csak" 2x4GB, egyébként a konfig ugyanaz.
3DMark 2013 és 2006 -
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #16712 üzenetére
#16712-ben írt tápos kérdésre senkinek nincs tippje?
Esetleg 10-14k-ig van olyan táp ami az MX31-be vagy más elvileg ATX-et fogadó házba berakható és nem lesz tele a kábeleivel a ház? (Ezért merült fel bennem a HX450-es is mint moduláris, bár már nem garis és 2008-as, de belül Seasonic S12 II ha jó ltudom, ha van ilyen áron más csendes SFX táp esetleg moduláris az se lenne baj
)
-
Mercutio_
félisten
Szakik, nem férek a bőrömbe
szóval egyrészt ha valakinek lenne olcsó FM1-es lapja dobjon egy privit
Másrészt Corsair HX450 moduláris táp befer-e MX31 - be valamint Q03-ba? (előbbi az anyagilag reálisabb a mai Q03 csak vágy, de reálisan gondolkozva túlzás egy low budget konfighoz )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest