Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
MILC alá nekem Hama Traveller Mini Pro van, itt írtam róla. Ha csak egy, vagy két tagot húzol ki, akkor nagyon stabil, nagyon könnyű, és van megfordítható középoszlopa, vagyis kellően alacsonyra lehet engedni a gépet. kb. annyiba került, mint a linkelt miniállvány, de ez egy (MILC-hez) teljesértékű állvány.
-
Balinov
titán
szia jjeahh,
inkabb Gorillapod, abbol is inkabb SRL-Zoom. Focus sztem MILC-nel agyuval verebre lenne, azt inkabb dsrl+tele felallasra ajanljak. Nekem D90+18-105-hoz az SRL-Zoom-van, tele vegere kinyitva az obit is megtartja normalisan, bar szeleslato vegen azert erezhetoen stabilabb. Probaltam mar korlatra, fara, facsonkra rapasszintani, sztem eleg jol tartja. Pixi-rol egy fotosmagazinban volt teszt, mas hasonlo (koztuk a gorillapod is) megoldasokkal. Ott inkabb kompakthoz ajanljak
Fejjel egyutt vettem, angol amazonon warehouse deal kereteben (bontot, de makulatlan csomag volt, valami 30 egynehany fontert). Nemet amazon is vannak warehouse deal-ben ahogy latom.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ZooLee
senior tag
Jó kérdés, nem tudom Szerintem nem, de persze nem is vagyok egy heavy user, nem használom nap mint nap. Elég sok állványt megnéztem, és messze jobb ez, mint az ezüst csodák, amiket hasonló árban lehet kapni. A Manfrotto Compact-ot (MKC3-P01) néztem még összehasonlításul, de a Hama könnyebb, csak 4 tagú lábai vannak, ugyanolyan kicsire összecsukható szállításhoz, és kevesebb, mint a felébe kerül. Az én céljaimra jobb választás volt a Hama, eddig nem is bántam meg, használtam már jópárszor.
Én nem félek a Hama cuccoktól, mert vannak nagyon jó cuccai is, de mivel nem egy specializálódott gyártó, ezért nem kell a nagynevűekhez mérni, de azért nem csak gagyi cuccai vannak. Ami olcsó - ott persze csodák nincsenek, nem kell azt megvenni.
Ha pesti vagy akkor tudunk esetleg találkozni, kipróbálhatod.
-
erzol
őstag
Szia jjeah!
Gombákhoz próbáltam egy gorillapod hybridet . F@szán lehet hajtogatni, tekergetni, de a legalacsonyabb pontja ~10 cm-re van a talajtól. A nagyon fűbe bújó gombákhoz nem volt elég alacsony. A másik állványommal cullmann nanomax 250 megfordított középoszloppal a földig tudom ereszteni a gépet és nem kell ásni hozzá, hogy kényelmesen beállítsam a kompót. Számomra egyetlen hátránya a gorillához (25cm,190g) képest, hogy 1kg a súlya és ~50cm összecsukva. A nagyon földközeli fotókon kívűl a gorillapod számomra sokkal praktikusabb, könnyebben kezelhető. -
Real_Necro
veterán
Olcsónak nekem ilyen van: Fancier WF-531B
Könnyű, kis géphez használható, lehet negatívba is szerelni, olcsó... utazósnak tökéletes, komolyabb dolgokra Manfi 055xprob-t használok.
Esetleg nézz körül szlovák szomszédainknál.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
Nekem van egy nagyon hasonló (talán az előde? MKC-H01) állványom. Jól használható, ehhez a mérethez kényelmes és gyorsan állítható a fej is, én szeretem. A lábait sajnos nem lehet szétterpeszteni, azt meg még én se vettem észre, hogy fordítható a középoszlop, pedig de. Nem ez a legstabilabb állvány, távkioldó ajánlott mellé, de ettől függetlenül nem rossz vétel. Használtan viszont ezért a pénzért már szokott lenni itthon stabilabb régi Manfi, Slik is.
-
ronson
őstag
Én ma figyeltem fel rá, hogy írtad és be is ruháztam egyre. Jó kis cucc ennyi pénzért. Látszik, rajta, hogy nem egy erős, de remélem kiszolgál egy ideig.
A pisztoly markolat nagyon istenes kézből videózáshoz, szépen egyensúlyba állítható az összecsukott lábakat használva ellensúlyként. Ami gáz lehet, hogy a svenkelés kicsi darabos, indulásnál mindenképp ugrik egyet, amikor a billenő zár zárva van.
A tatyója azt hittem, hogy csak egy lehelett vékony susogós mackó anyag lesz, de meglepetésemre, még egy kis bélés is került bele.Fujifilm X-E1-el próbáltam, XC16-50 és XC50-230 obikkal teljesen stabilan áll.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Na jó, ahogy elnézem, ezt nem úszom meg olcsón Az itteni vélemények és videók alapján nem merem megvenni a manfi compact action-t Így egyel feljebb lépek... a 290-es sorozat árkategóriájában (40-50k) vagy valamivel olcsóbban van jobb állvány makró fotózásra (kivehető vagy forgatható középoszlop) és videózásra? Fontos lenne, hogy legyen viszonylag stabil és akadozás mentesen tudjak vele svenkelni... csak milc-ek mennének rá kis fixekkel (Panasonic G6, GH2, G3, Olympus E-P1).
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Schuby
aktív tag
-
-
fireman123
őstag
Ezek gyakorlatilag elérhetetlenek magyar webshopban (legalábbis én nem találtam), olyan tipp kellene ami itthon is megnézhető/megvehető.
Jelenleg 18-105 és 35mm f1,8G van a D5300-hoz ...az még a jövő titka, hogy lesz-e esetleg 70-300, kezdőként mennyire ragad el a fotózási hév. (most még lelkes vagyok ), de lehet sosem veszek 70-300-at.
A meglévőkhöz elegendő lenne a Vanguard CX 203AP?[ Szerkesztve ]
-
osszaki
tag
Szia! Igen, majd azt is (majd jövőre már szeretnék). Egyelőre event videózás van, ahol max monopoddal tudnék alkotni, de egyelőre még az nem megoldás. Marad a kézben tartás. Time-lapse-hez viszont valami robosztus és stabil kellene. Köszi a tippeket, megnézem őket.
Xbox 360 gamertag: osszaki
-
tvamos
nagyúr
Tudnal nekem kuldeni egy linket, hogy melyikre gondolsz? En a Cullmann-t fogtam a kezembe, (460M,) nekem az tetszett, de a 20-25 ezremet szeretnem a leheto legjobban elkolteni.
(Nikon1 + "nagy" tele lesz rajta, 750mm gyujtotavval, kesobb esetleg megtobbel.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
faki_
senior tag
-
grigo
őstag
Kínai drágább. Meg amivel a kínaiak felhúznak, 5 láb max magasság amit találtam hasonlót. Az másfél méter. Mit állítok elé, hobbitot?
Ha esetleg valakinek kidob jobbat szívesen fogadom(Mikrosatnál 25-nél indul lehet nem kellene ebayezni)
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
tvamos
nagyúr
Nem szeretem a gomb fejet, de ez nem túl jól állítható a csillapítás.
(#5466) jjeahh válasza r.levente75 (#5465) üzenetére
Neked 6662 van? Nézegettem, de túl nagy sajnos. (Pontosabban, én a 6663-mat vettem fontolgattam.)[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Fú, hogy én hogy utálom sok év joystickfejezés után a sima gömbfejet is Jobban kilazít, ballal tartsam a gépet, mozgassam, stb. Joystickkal behúztam jobb kézzel a "ravaszt", beállítottam félkézzel két másodperc után, ahová kell oszt csókolom. Nem kétkezes zsonglőrködés volt, ráadásul az olcsó kínai gömbfejek olyanok, hogy ha meghúzod őket, elmozdulnak kicsit.
-
tvamos
nagyúr
Ertem... Hat, ha oldom a fejet, akkor ne fittyedjen le hanem szep lassan tudjam allitani. Azt jo lenne kulon allitani vizszintesen, meg fuggolegesen. Hogy mondjuk panneles szep folyamatosan menjen vizszintesen, fuggolegesen meg ne allitodjon el, es ezt tudja fuggolegesen is. Megjegyzem, eddig meg nem volt nalam ifazan progi gombfej, szoval nem tudom, hogy egy igazan jo pontosan milyen, csak kepen lattam / olvastam rola.
Ma sikerult megszorongatnom az RW32-t, az tetszik...
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyöször
senior tag
Ezeket (állvány+fej+ 2 posta) 60 angol Fontért lehetne hazajuttatni, jól gondolom, hogy az 25 ezer körül van?
Sosem rendeltem még külföldről. Egyébként itthon mit szabad megvenni? Szintén videóhoz kellene fluid fejjel. Asszem fél kiló a gépem: PJ810 Sony.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Byk01
őstag
2-3 nap után a fluid fej már nem volt olyan fluid
(#5496) jjeahh válasza tvamos (#5495) üzenetére
Vagy fluid vagy nem, közepesen fluid vagy csak kissé fluid nincs
Bocsi, de nem tudtam kihagyni
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Geffry
aktív tag
Köszönöm, ez már egy irányelv, még akkoris ha kissé aggasztó
Nekem igazából annyi az elvárásom hogy miután rögzítem, maradjon is úgy ahogy beállítottam. Az általános tapasztalatom olcsó állványokkal az hogy mindig kicsit lebillen a fej valamiért, akármennyire is tépem be a csavart...
A csőhöz alapból járt egy állvány, az valószínűleg egy hama star 700 lehet, igaz nincs rajta jelzés viszont pont úgy néz ki, illetve én könnyelműen kipróbáltam egy Rollei Digi3400-at ami épp annyit ért mint a fent említett. Szerencsére ezutóbbit a 8 napos dologgal vissza tudtam küldeni...A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Geffry
aktív tag
Köszönöm ezeket a hozzászólásokat is. A fő műszer egy 12cm-es lencsés távcső ami egy ilyenen pihen:
De ez ~17kiló körül van viszont messze precízebb mint bármelyik fotós állvány amit ajánlanátok
Távol áll tőlem az arrogancia, de viszonylagos magabiztossággal állíthatom hogy tudom miről beszélek.
A remegés csak nagy nagyításon lehet gond és ott is csak a fókuszálásnál. A tubus viszont a kialakításából eredően nem kimondottan erre alkalmas, hanem inkább nagyobb látómezőre alacsonyabb nagyításon és ezenfelül parfokális okulárokkal kijátszható a fókuszálási probléma. Ha meg már be van lőve az éles kép akkor nem fogdosom a műszert és így nem remeg.Közben egyébként volt lehetőségem megtapizni egy gömbfejes állványt. Igaz 32k volt de hama és beton stabilra lehetett fixálni a fejet...
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
tvamos
nagyúr
Én oda figyelek rád is, meg a múltkor a srácokra, akik az 5 kilós Vanguardra esküsznek... Csak ötletelek, hogy vegyek egy utazó állványt, vagy kettőt, egyet ittere, egyet otthonra. A kettő valahol kényelmesebb lenne. Ha veszel egy utazó carbont, az piszok sok pénz, és nem tudhatom, mikor találják ki, hogy nem tehetem a kézipoggyászba.
A Q666C vajon jó annyira? Meg akkor azt csak gömbfejjel adják, kell rá egy jó fej is. Ha meg AFA-t is kell rá fizetni, ott van, hogy nem síkság több a Concept One. Az meg mégis csak Német technológia, és csak bemegyek a boltba, már a kezemben is van...
Sok a kérdés... Elnézést a hosszú eszmefuttatásért!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Az Olaszokat sem szerettem. Nep mint nap sz..pok velük, nem akarok olasz termékeket bámulni a szabadidőmben.
A Q666C is 40 ezer (97GBP) Britanniából, de ahhoz meg azért jó lenne egy másik fej. A 625 OT35-tel meg 70 ezer, az tetszik úgy, ahogy van. De ezek már mocsok sok pénzek azért!
Új hozzászólás Aktív témák
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Visszatérhet a kezdeti stratégiához a Nothing Phone (3)?
- Autós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ukrajnai háború
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest