Hirdetés
Aktív témák
-
Overfiend
csendes tag
válasz Zbacsi #35201 üzenetére
Mondjuk egy relatíve kevés megabyte videomemóriát evő 3dmark, ami kényelmesen belefér 512-be, nem fog különbséget kihozni, de attól még ott van a különbség. Ugyanúgy, mintha a géped ramját bővítenéd. Annál is az van, hogy a 3dmark ugyanannyi pontot ad, de a valóságban érezhetően gördülékenyebb lesz..
Amúgy meg a fene tudja, ha ennyi a különbség, én nem szórakoznék a kisebbel. Majd a szakik is elmondják a véleményüket Az biztos, hogy dupla vga memória ennyi pénzért mindenképpen megéri szvsz.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
-
szekto
aktív tag
válasz vzsryl #35198 üzenetére
Azt tudom, hogy nem Codegen van benne, attól talán jobb. De az is biztos, hogy nem Thermaltake/Chieftec és társai. Eddig nem volt ezzel a táppal semmi bajom, pedig szinte mondhatni, hogy ez is noname, túl élt már jónéhány áramszünetet. Egyébként egy márkásabb 450W-os táp mennyibe kerül? Illetve a 7000 Ft-os Deer tápot megéri-e megvenni?
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
csacsu
tag
melyik kari jobb??gtx260 vagy4890?
[ Szerkesztve ]
huh-mit írjak ide? a lányykori nevemet?
-
csacsu
tag
ohh köszi..3-15%-al
nem tudom eldönteni meiket vegyem meg...bár még messze van január addig meg lejjebb megy az ár.
te meiket választanád??7750BE kihajtja szerinted öket?
bár még ez se biztos..lehet lesz az egy x3 710 akár
[ Szerkesztve ]
huh-mit írjak ide? a lányykori nevemet?
-
GrG1210
aktív tag
Ahogy elnézem ezt a tesztet , méég mindig érdemesebb 4890-et venni , mint mondjuk egy 5770-et , ez a kártya számomra eléggé kiábrándÍtó, mostszeretném majd lecserélni a 4850-esemet , de úgylátszik maradok a 4800-as szériánál , 5800-asra nincs pénzem , az 5770,meg gyakorlatilag a DX11-en kÍvül semmivel nem tud többet , és lassab is sokkal a 4890-nél,
javÍtsatok ki ha nemjól látom a dolgot , vagy győzzetek meg , hogy mÍért érdemes 5770-et venni 4890 hejett. -
dangerzone
addikt
válasz csacsu #35211 üzenetére
Inkább az x3
GrG1210: Szerintem még a 4850-et sem érdemes lecserélni 4890-re. Annyival nem jobb. Max nagyobb felbontáson, ahova már nem elég a 4850.
Ha cserélni akarsz innen, szerintem mindenképp legalább 5850-re. Majd úgy 3 hónap múlva, mikor 45.000 köré megy az ára, miután kijött (remélhetőleg egy ütőképes) fermi.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz GrG1210 #35212 üzenetére
Nos 40nm, kicsi fogyasztas, DX11, alacsony orajelek 2D ben...stb stb.
Ezek mind az 5770 mellett szolnak.
4850 es 4870-es szintet tudja atlagosan az 5770.
Szoval nem egy kategoria a 4890-essel, kesobb javulhat a helyzet egy egy uj drivertol, de meg mindigott marad a 128bit ami azert itt ott hatrany a 4890-el szemben.
Inkabb azt dontsd el erdekel-e a kozeljovoben a DX11....
-
Indianna
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő lennék és szakértő tanácsra lenne szükségem, mert már belezavarodom a sokféle kínálatba, amit a piacon látni...Adott egy Asrock p4vm800 alaplap, 2.6 Ghz-es celeron procival, 2gb rammal, ati radeon 9200-as 128mb, agp vidikártyával, és ide 80-as vinyóval.
Szeretném feltuningolni egy kicsit valami jobb vidikarival és nagyobb tárhelyű vinyóval, mit tudnátok ajánlani, amit még bír az alaplap+a proci?
Agp és sima pci csatlakozóm van, vinyóra meg ide és sata1-es.És szerintetek ez a konfig elbírna egy vistát, vagy win7-et oprendszernek?
Előre is köszi a jótanácsokat!!!
-
RootRulez
félisten
-
hajbel
addikt
válasz Indianna #35216 üzenetére
Szerintem cserélj alaplapot, mert nem drágák mostanában. Esetleg ha egy P35-öst el tudsz csípni az nagyon jó. Az AGP-s kártyák sajnos nagyon drágák teljesítményükhöz képest, mert már kevés van a piacon és nem gyártják őket egy ideje.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz GrG1210 #35215 üzenetére
Nézd meg ezt a tesztet! Nem csak jobban néz ki a directx 11, de 15-20%-al nagyobb fps-t produkálnak a directx 11-es kártyák, mint előtte directx 10.1 alatt. A minőséget nem lehet leírni. Nézd meg ezt!
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Overfiend
csendes tag
válasz hajbel #35221 üzenetére
A techdemo-k mindig szépek. Ezzel a nagy lelkesedéssel talán várni kéne addig, amíg nem lesz a kezünk között néhány ilyen effektet tudó játék, és azokban is nem durran ekkorát a grafika.
Ha tényleg olyan áttörő lesz, én is cserélek 5850-re (vagy mire, arra a top alatt eggyel lévőre), addig nem.
Gyönyörű techdemo-t már 2002-ben is tudtak csinálni. A játékok szintje meg mára érte el azt a grafikát.. -
Killing
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egy XFX 9800GT-t, vagy egy Sapphire HD4850-et vegyek? Szinte egy árban vannak, de nekem teljesítménybe kéne hogy melyik a jobb. A lényeg hogy a GTA IV is kibéküljön vele.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
szekto
aktív tag
-
emre
veterán
válasz Killing #35228 üzenetére
röviden: mindegyik dual chanel-ben működik, és ezért két féleképpen nézhetjük az értékeket. A képeken a mem értékeket nézd.
Ezt nem tudom érthetőbben elmondani, sorry"a gépben lévő RAM-oké?" ez alatt nem tudom mit értesz
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Killing
addikt
Köszi, így már érthető.
Ahogy nézem a tesztekben a HD4850 a FraCry-on kívűl minenben veri a 9800GT-t. A Readont fogom venni, kösz a segítséget.[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Tommy7
tag
Az XFX HD4850 512MB DDR3 jó ??? - ezt találtam a legolcsóbb 4850es ként (ipon) -
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
szekto
aktív tag
válasz vzsryl #35198 üzenetére
Meglestem a tápomat, 450W-os. Találtam rajta egy táblázatot. A V Output résznél a következő volt írva:
+12 V (alatta) 18 A. Ez tehát azt jelenti ha jól sejtem, hogy a 12 V-os ágon maximálisan 18 A-es áramot tud leadni, tehát 12*18=216W-ot?
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Core2duo6600 #35237 üzenetére
A 9800GT egy átnevezett 8800GT. 8800GTX többet eszik de erősebb mint a 9800GT.
#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz szekto #35236 üzenetére
Az meg milyen 450W-os táp, ami összesen 18A tud a 12V-os ágán? Ez nagyon gagyi, nem lesz elég semmiképp. A proci is és a VGA is a 12V-os ágról eszik. Kb. csúson járatnád a 12V-os ágat, ami hosszú távon nem tesz jót a tápnak. De egyébként milyen márkájú táp ez? A 12V-os ágának erejéből ilyen Codegen, HKC, Deer, Vargáné és Tsa stb. kategóriára tippelek.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
harry
veterán
válasz vzsryl #35239 üzenetére
Azért nem feltétlenül, az én régi 420-as Chieftecem is 18A-t tud az egy db. 12v-os ágán (a gép valóban nem megy, de nem emiatt, mert az fsp, ami meg ugy két ágon 8A+8A, akár más arányban, gond nélkül vitte).
Persze én is inkább valami gagyit sejtek a háttérben, szóval jó lenne egy konkrét típus.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
szekto
aktív tag
Chieftec 450W-os tápnál nézem, hogy a 12V-os ágon 15 A erősségű áramot is le tud adni. Tehát akkor mégse olyan hülyeség az az adat...
Sőt, most nézem az FSP honlapját (ha ez az), egyik 450W-os tápnál ott is 18 A a 12 V-os ágon:
http://www.fsp-power.ru/english/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=176&proid=655
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szekto #35241 üzenetére
Az valóban gagyi, tehát cserélned kell. Ezzel kapcsolatban a "Melyik tápegységet vegyem?" topicban kérdezz.
(#35242): Azoknak 2db 12V-os elágazásuk van. A 450-es Chieftec tudtommal 12V1@14A, 12V2@15A-es ága van. Az FSP-nél 450-es meg a CRG-ből és Saga-ból van. Ezek közül a Saga-nak van 2db 18A-es elágazása, ami kombinálva 30A@360W.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
attiati
veterán
20k-ig kellene egy videókártya, ami egy Athlon 4800+ X2, és 2 giga ramhoz nem szűk keresztmetszet. (és azért a tft-m 1680*1050-es natívján elfutnak rajta akadásmentesen a 2 éves játékok). Ha van ilyen
Radeon vagy Geforce? Vannak bestbuy-ok, vagy kerülendő kártyák?
u.i: 1-2 hónapot ráér. Szerintetek érdemes várni? Köszi előre is!
Ezeket nézegettem: 9800GT, Radeon 4830, 4850
[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Egy ATI 1650 Pro 256MB-os videókari helyett milyet tudnátok ajánlani 10-15 ezer Forintig? Lehet ennyiért jobb videókarit kapni mint ez? (használtan is jó lenne)
AGP-s alaplapba kellene és természetesen nem a legujabb játékokhoz szánnámEzt néztem ki, de nemtudom van-e ennél jobb ennyi pénzért? ASUS AH3450/DI/512MD2(LP) AGP
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz attiati #35247 üzenetére
Nem tudom merre mennek az árak, de inkább fel, mint le... Várni lehet, de ilyen alapon az ember sose vegyen semmit, mert mindig olcsóbb lesz a cucc vagy ugyanannyi pénzért később jobbat kapna
cascada x1650-nél komolyabb karira már nem igazán áldoznék AGP-s foglalatba... Nem a leggazdaságosabb...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
cascada
senior tag
válasz RootRulez #35248 üzenetére
Szia!
Értem. Köszi a választ.
Most pl a Half Life 2 Souce - 1024x768-as felbontáson ~60fps-el megy.
Láttam HD3650-es karit 11 ezerért, és ugy láttam a teszteken hogy jobb kari.
Egy max 15k-s karival kb mennyire lehetne feltornázni az FPS-t mondjuk ugyanebben a játékban, ha ezt igy meg lehet saccolni?
Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Öregszem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép