Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepe4
tag
Tv vásárlás előtt állok. Samsung Q80 néztem ki olvastam itt a fórumon, hogy tavaly novemberben akciózták a tvket, hogy látjátok esetleg érdemes várni és a Q90 hátha jó árban ki tudnám fogni gondolok itt 300 000ft körül.
-
kispe82
tag
Hali. 55 col méretben mit ajánlotok? Netflix, YouTube, usb-re film letöltés és Android rendszer ami fontos lenne. 140 a max keret rá.
-
djxp01
senior tag
Üdv!
43-as 4K-s TV-t szeretnék csak filmre és PC-re (nem játékra), lehetőleg nem ezüst kávával, direct led háttérvilágítással (a minél kevesebb "felhősödés" / blooming miatt) és VA / mVA panellel (a jobb feketék reményében néztem ki ezt a panelt). Az pedig egy nagy plusz lenne, ha lehetne a TV-t 2560 x 1440-ben is használni PC-vel. Ezek a fő igények.200k alatt mit tudnátok ajánlani? (legfőképp használt, DE mindenképp garis érdekelne)
-
Puma K
nagyúr
Helló,
1. Tévére szánt összeg, forintban? - Maximum 180.000 Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - Filmezés és néha alkalomadtán PC-ről kilőném rá a képet.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - A távolság még változhat a leendő bútorok alapján, de 50" vagy nagyobbnak kellene lennie.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - Változó, de tudok úgy sötétíteni, hogy ne legyen tükröződés vagy surló fény. Többnyire este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? - Szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - Beépített youtube lejátszás és itthoni NAS-al való jó kommunikáció.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) - Semmi extra, és tudom kb lehetetlen ebben az ársávban, de ha DisplayPort lenne a leendő javaslaton az nagyon jó lenne, de nem muszáj a megléte.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? - Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) - Ne akadjon ha youtube-ról megy a lejátszás akár a tévé natív felbontásán...
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) - Semmilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? - Lehet használt de lehet új is.
Jelenleg itthon van egy Samsung UE50JU6800W amit nem én hasnálok. Magamnak keresnék egy tévét. Azt látom és tudom, hogy ezen az itthoni Samsung-on olyan akadások tudnak lenni amit nem szeretnék átélni a leendő-javasolt tévén... -
*RLaci*
addikt
válasz
zazenke #60520 üzenetére
Egyiket sem tapasztalom, a betekintési szöge is sokkal jobb mint az előtte lévő Q70t-nek. Android is hasít, még nem volt vele problémám. Szerintem én egy nagyon jó panelt fogtam ki, teljesen anomália mentes. Ráadásul 75-ös van, ott még jobban ki jönnének a hibák, ha lennének.
-
zazenke
őstag
az árukeresőn egy vélemény egy itt jónak tartott sonyról(55xh9096) :" Nekem nagy csalódás a SONY - tól , 3 éves készülék foltosodik, kiégnek a ledek." Valóban így van hogy a sonyval is így jár az ember mint egy olcsóbb kínaival ? Ezek szerint 3 évre vesz az ember tv-t ? ha ez így van akkor nem is éri meg drágább tv-t venni?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pecccccccca #60513 üzenetére
Ja futottam egy felesleges kört mind1
-
pecccccccca
őstag
És, ha előtte nem volt rá alkalmam?
Ráadásul a mondandója végén ott van az a “remélem jó lesz”.
Ha más nem arra reagáltam.Egyébiránt rainman72 leírt neki kb mindent amiből le is lehetett szűrni, hogy a három készülék közül a 753 a jobb választás…
De úgy látszik a kérdezőnek a 17 ezer forint fontosabb volt, tehát ár szerint döntött. Bár a 89 ezer kedvezményt max egy fullos előfizuval vagy két előfizetéssel tudta elérni, szóval nem hiszem, hogy a 17 ezer problémát jelentett volna neki. -
Kaba
veterán
válasz
pecccccccca #60511 üzenetére
Nem zavar.Mielött a döntését meghozta már megirhattad volna neki a javaslatodat.
-
Kaba
veterán
válasz
pecccccccca #60509 üzenetére
A szerződést már megkötötte és a tévét is megrendelte,ezért utólag már nem sok értelme van véleményt nyilvánítani.
szerk.Miért töröltetné,14 napos elállás van(amennyiben nem lenne megelégedve). -
pecccccccca
őstag
válasz
bulgesz777 #60508 üzenetére
753-mal jobban jártál volna szerintem.
De töröltesd aztán hét elején meg újrakötöd a szerződést.
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz
bulgesz777 #60504 üzenetére
Alap esetben az HBO GO miatt Lg vagy Samsung.
A Samu VA panel az Lg meg az 50" kivételével a Tkomnál IPS.
A VA sötét helyre jobb,oldalirányban fakulhat,az IPS inkább világos helyre mert a fekete szín megjelenitése gyenge lesz,viszont nagy a látószöge ha sokan nézitek 1szerre.
Ez és az ár alapján már tudsz szűkiteni
Lg UN 2020s UP 2021s model
Samu TU 2020 AU 2021.Lg UP75 nagyon alap nincs magic remote.
Viszont a 2021s Lg újitott webOs-al és új MR-el jött. [link]
Nano793 tavalyi Nano753 idei model.
Ezek mind direct ledesek.
A Nano753 a gyakorlattal elletétben több forrás és teszt alapján nem ips hanem va. -
bulgesz777
tag
Sziasztok,
Telekom díjcsomagváltásom miatt kedvezménnyel vásárolnék TV készüléket és ehhez kérem a tanácsotokat. (kedvezmény 89e ft, max listár: 220e Ft)
1. Tévére szánt összeg, forintban?:
max 220e Ft (ebből jönne le 89eFt kedvezményem)
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
filmnézés, sport (foci), játék (ilyen sorrendben)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3 méter, 55 - 65"-ra gondoltam
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Sötétebb szobában, Többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Főleg szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Minél több HDMI (jelenleg 4db HDMI-s eszközöm van...)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG (a magic remote miatt kipróbálnám), de jó a Samsung is (most is ilyen van csak 2021-es modell)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
- az LG magic remote érdekel, de nem feltétel
- korábban DirectLED háttérvilágítású tv-m volt, azzal meg voltam elégedve, az EDGE-től tartok...
- valamiért az IPS felé húz a szívem, de szóba jöhet VA panel is
- a képfrissítés legyen minél magasabb
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
csak újEzekkel szemezgettem:
LG 55NANO793NE 4K UHD HDR webOS Smart NanoCell TV fekete -194eFt
LG 55NANO753PA 4K UHD Smart NanoCell TV fekete - 213eFt
LG 65UP75003LF 4K UHD Smart TV fekete - 213eFt -
Kiskutya
veterán
-
rainman72
Topikgazda
Itt jobban össze tudod hasonlítani őket [rtings Q60T vs. Q60A]
Nem igazán van nagy különbség ,a nativ kontraszt hiába kisebb az új modelnél,az is nagyon jónak számít.A vékony készülék és a solar táv miatt én is az újabbat venném,főleg falra.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- LG OLED55G49LS 3 ÉV Gyári Garnciával
- BenQ MW523 DLP 3D Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Pro-Ject DAC RS2 Black
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest