Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
-
Erick68
csendes tag
Sziasztok
Még mindig azon vacillálok, hog melyik tv-t vegyem.
Eddig volt LG 55um7450, LG55sm8200, most meg ajánlották a Panasonic TX58gx830-ast, véleményetekre lennék kíváncsi, milyen ez a panasonic tv.
Érdemes ezt venni, vagy ennyiért inkább az LG sm8200 a jobb. kb hasonló az áruk jelenleg.
Köszi -
gyuri.sza
tag
válasz
lacuska74 #36897 üzenetére
Szia!
Mi vettünk tavaly random egy Horizon tv-t emagról (laptop monitort váltotta) , full HD, WiDi, smart, kb ennyi volt a feltétel, 80k volt(82cm), néha a tv SW-e meghülyül, értsd pl. filménézés közben random beszaggat a hang, megáll a kép és kikapcsol magától a tv, de ez csak néha fordul elő, egyébként youtube, böngésző van rajta, ami nekünk akkor szempot volt még, meg netflix, a kép nem egy csúcs, pl. oldalt világosabb a kép, ezt kb csak akkor lehet észrevenni, amikor fekete képet mutat a kijelző.
-
fgabor87
tag
Sziasztok!
Új TV vásárlás előtt állok. Igazából elég korlátozott a választék, mert csak 32"-os fér be úgy igazából. Ami elvárás, hogy FullHD legyen.
Eddig kettőt találtam, egy Samsungot és egy Sony-t:
Samsung UE32N5302AKXXH
Sony KDL32WD755BAEPIgazából egyikről sem találtam semmit. Melyik lenne a jobb választás szerintetek? Tudnátok még mondani márkákat, mik között körülnézhetnék?
-
stilo18
addikt
válasz
Dareiosss #36913 üzenetére
Hm, érdekes, simán lehet amúgy akkor...
Avforums - on volt téma ugyanez a kérdéskör, Sony vagy Samsung... ott nem a PLS vagy VA panel miatt került elő a Q60, hanem az építési minőség miatt...Kíváncsi lennék, hogy panel lottó áll a háttérben vagy minden piac PLS panellel kapja...
Találtam egy spanyol oldalt, ott a 43-ast tesztelték, 6000 feletti kontrasztot mértek, az tuti VA paneles...
Szóval akkor panel lottó...
Esetleg ha van itteni tulaj, írhatna, hogy neki milyen, mi melyik sorból kapunk... -
Dareiosss
senior tag
válasz
stilo18 #36910 üzenetére
Nem írt hülyeséget, én is úgy tudom, hogy a 43" Q60 IPS.
displayspecifications -
-
stilo18
addikt
válasz
Tomirallye #36908 üzenetére
VA paneles tv után, főleg ha már megszokta a szemed, nem vennék ips paneles tv-t.
A Q60 a Samsung - nál az, így én azt választanám a felsoroltak közül.
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Szertenék egy 49-es TV-t árban max 150 ezerig. LG érdekel elsősorban, mert samsunggal korábban megjártam... Minimális árkülönbségek vannak a 7100PLB , 7400PLB, 7390PLC és a 7450PLA között. Melyiket érdemes venni? És tulajdonképpen mi a különbség? Leirás alapján veszek tv-t a valóságban egyiket sem láttam még. Köszi előre is !
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, egy Samsung UE40F6400 lesz cserélve.
Méret: 43"
Költségkeret: < 200k
Felhasználás: Teljesen általános (adás, film)
Márka: Eddig csak Samsungom volt, meg az egész családnak is... lehet, hogy csak elvakultság, mint az Intel-AMD. Esetleg még a Sony felé elkacsingatnék, bár azzal semmi tapasztalatom, ill. nem tudom mennyire gördülékeny az androidja.
Esetleg, talán LG?... de inkább Samu prioFilmeket általában Serviio-n keresztül nézek, nem tudom számít-e.
A jelenlegi F6400-am VA paneles, ehhez képest a Q60 meg a Sonyk is IPS-esek.
TV-knél mennyire jellemző az IPS bevilágítás, ami a monitoroknál botrány szinten van jelen?
Szinte csak szemből nézem kivétel nélkül, így a betekintési szögekkel nem lesz gond, egyedül az "IPS Glow" az, ami foglalkoztat.Kinéztem pár típust, de kíváncsi volnék a véleményetekre, tanácsaitokra.
Samsung:
- Samsung UE43RU7402 [link]
- Samsung QE43Q60R [link]
Sony:
- Sony Bravia KD-43XG7096 [link]
- Sony Bravia KD-43XG8096B [link]Szívesen fogadok minden véleményt, és ajánlást.
Valamelyest sürgős is volna, mert TV nélkül maradtam.Előre is köszönöm.
Üdv.:T. -
alratar
addikt
Sziasztok,
Családtagomnak szeretnék vásárolni TV-t karácsonyra.
100k körül lehet jót kapni?A feltételek:
- képernyő átmérő: 100 cm körül
- okos (HBO GO, Netflix, YT miatt) -
AL
addikt
válasz
Humbucker #36901 üzenetére
Szia ! Erre a célra megfelel az MM üzletekben, vagy más műszaki áruházakban kapható olcsóbb kábel is. A HDMI kábel sokkal jobb képet és hangot fog adni, főleg HD adásoknál. Tökéletes szép kép lesz és a hang sem fog recsegni ( hacsak nem valamelyik készülékkel van baj ) Az még fontos, hogy a kábelek dugiszálásánál midegyik készüléket áramtalanítani kell ! Üdv.
-
Yany
addikt
Erre tud valaki adni egy tippet?
[link] Köszi. -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Fekete péntek alkalmával beruháznék egy tévére.
Kép- és videószerkesztéshez kellene vmi olyan, amit be lehet kalibrálni színhelyesre és jó képe van (se black bleeding, se feltűnő felhősödés). 10 bit HDR nem követelmény, de a 4K nem lenne rossz.
Smart-ból nekem anno a Samsung rendszere nagyon bevált (H6400 volt anno), azt imádtam. Főleg a mozgásérzékelős tapizós távirányítót (azóta köpködök az xbox-ra, mert egy tévé jobb böngészési élményt nyújt).
Amúgy egy H6400 képi világával már elégedett lennék (asszem ez VA panel volt?), ha be lehet húzni a képét alacsony delta E-re.
Felhasználás elsősorban filmezés, másodsorban munka.
Évek óta TV-m sincs, nem követem a piacot. Mik az újdonságok?
Köszi! -
Humbucker
senior tag
[link] Ilyen tv-hez kellene, sima HD tv.
Ilyen bemenetek vannak a tv-én. Igazából azért kellene, mert mindig tv adapterről megy és nagyon zúg néha a hang ha százlábúval összedugva tv-zünk, és arra gondoltam, hogy veszek hozzá egy HDMI kábelt hátha megszűnne a zaj.Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Shanling m1 plus
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest