Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz MaCS_70 #98489 üzenetére

Te a magyar viszonyokból indulsz ki: optika esetleg TV kábel, nagy sávszélesség - fillérekért ;-)

De mi Ausztriában élünk, és itt kb. az a két lehetősége van a népnek, hogy dsl, vagy mobilnet...

Kábeltévé szinte nincs is (minek, millió német csatorna van ingyen az égből) , optika - most látok az útszélen óriásplakátokat, hogy tervezik, elindult az igényfelmérés, lehet regisztrálni, aztán ha lesz elég érdeklődő, akkor majd egyszer.
    (OK, a nagyvárosokban lehet, hogy van más is, de pár évvel ezelőtt még a gráci magyarok fórumon is ezzel szenvedtek, hogy akkor most melyik szolgáltató mobilnetje, ami nem használhatatlan a sűrűbben lakott helyeken este mit tudom én 6 után...)
    Nekem 4-5 éve még (megyeszékhely, belváros) 15Mbit/s volt a maximum, aztán lett 30Mbit egy akkora fejlesztés után, hogy még az újság is megírta. Aztán költöztünk a város széle felé, de most már csak 120m tőlem az optikai gerinchálózat - lett 150Mbit, és az ősztől meg már 300Mbit, potom 50€ havonta ;-)

Na szóval, errefelé nincs más lehetőségem, mint a dsl, mert a mobilnet eléggé esetleges, leterheltségtől erősen függ, hogy mit tud (volt olyanom is régebben pár évig) , sok eszközről párhuzamosan használva meg szerintem halál.

Akkor marad a jól bevált AVM, annak van olyan cucca (akár használtan az itteni "Jófogáson") , ami 1000Mbit-ig támogatja a dsl-t :-) Majd halászok valami használtat, mert újan nem olcsó.

Egyébként találtam TP-Link cuccot, ami úgy néz ki, jó is lenne nekem :-) Mondjuk 110€ körülbelül, AVM hasonló tudással, használtan meg 60-70€ körül is van már... Na majd utánanézek, melyik tetszik jobban (felhasználói felület, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák