Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz DrAk3 #97176 üzenetére

Nem írtad, hogy mekkora területet kell majd lefednie a hálózatodnak vezeték nélkül.
    AZ a Qnap router ugyan jó darab, de én még nem tudok róla, hogy lenne más olyan eszközük házon/márkán belül, amivel lehetne tovább bővíteni a wifis hálózatot.

Ill. mennyire elvárás egyből a 10Gigás otthoni LAN? Tudja mindegyik eszköz, ami vezetéken fog kapcsolódni? Ha igen, akkor OK, ha nem, akkor én olyan switch-et néznék, amin van pár 10 gigás csatlakozó, a többi gigabites.

A switch, amit írtál, az egy full SFP+-os switch, ha ezt akarod használni, akkor nem átlagos kiegészítőkkel (SFP+ modulokkal) és optikai összeköttetést kell használnod, vagy DAC-kábeleket, amik szintén nem átlagos dolgok.

Én azt javasolnám, hogy nézz szét a vezérelt, komponensekből álló hálózati megoldások terén, pl. Ubiquiti Unifi, vagy TP-Link Omada, stb.
    Azért írtam ezt a kettőt, mert átlagembernek az ő rendszereik kb. a még megfizethető kategória (így sem olcsók), ezek mellett/felett már csak a vállalati, üzleti megoldások vannak.

Másik lehetséges út, hogy konzumer cuccokból építkezel, de akkor szintén valamelyik gyártó megoldását kell mindenhol használnod, mert nem kompatibilisek egymással.

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz DrAk3 #97176 üzenetére

- Szolgáltató eszköz bridge módban vagy Router elé egy fiber to RJ45 media konverter?
    Bridge módba kell tenni a szolgáltatói eszközt.

- Mesh/AP témakör teljesen idegen nekem, annak megoldására milyen javaslatot tudtok adni? Ahogy fent írtam, ennek további eszközöket is ki kellene szolgálni.
    Asus AiMesh hálózatban lenne érdemes gondolkodni, rugalmasan bővíthető igény szerint, kezdésnek AX1800U megfelelő lehet.

- Ha esetleg gondolkodnék másodlagos internet betápon ami mondjuk mobil alapú, akkor milyen másik router jöhetne szóba?
    A jelenlegi is tud dual WAN-t így nem szükséges lecserélni a jövőben sem, csak egy kültéri mobilnet modemet kell rákötni kábelesen.

Új hozzászólás Aktív témák