Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Galahed

senior tag

válasz dkess #86113 üzenetére

Köszi a segítőkészséget! :R

Szóval:
    Helyszin:
    Falu, 3 szomszéd, mindegyik Tp-Link alap wifivel, csak 2.4Ghz-n, távolságuk 30m és felette.
    A ház, az 88m2 tégla belül normál téglafalak válaszfalként.
    Internet 70Mbps kábelen keresztül.
    Belső háló: Jelenleg egy haldokló Ac66 első szériás model a ház mértani közepén kábelen 2 NAS, média lejátszó (ZIdoo), Hue rendszer bázisállomás, a többi része ZigBee frekvencián megy.
    Wifi: 2 db TV, 2 db Mac, Notebook,Tablet, 2 db Amazon Alexa Echo, 3db telefon, kb 10db Wifis dugalj plusz pár darab okoskütyű, termosztát, Netatmo időjárás, külső és belső kamerák (3db) stb stb.
    A másik médialejátszó rendelkezik belső tárolóval, igy nincs filmek streamelése Wifi-n, de másolni azt kell rá értelemszerüen...
    Fontos lenne a stabil hálózat, a sebesség , lásd "csak" 70Mbps net miatt nem elsődleges paraméter.
    Fontos, hogy utazás közben elérjem a belső hálómat, tudjam kapcsolni a klimát, fűtést, lássam a belső hőmérsékletet, a kamerák képét a NAS tartalma az kevésbé fontos ritkán volt rá szükség.

A kertbe (csak nyáron) arra a két hónapra meg tudok telepíten extendert ha szükség lenne rá, de gyakorlatilag csak 1x 2x volt rá szükség tavaly...

Én az Ac65P-re, az Ac1200Gu-ra gondoltam, meg a Archer AX20-ra. Ha van más, jobb ötlet akkor szivesen fogadom kb max 40, talán 50ezer forintig.

Előre is köszönöm.

• Bandita4141

tag

válasz dkess #86113 üzenetére

Az a baj, hogy csak jót egyik routerről sem olvastam, nyilván ki kell próbálni több típust és akkor lehet eldönteni, hogy melyik éri meg jobban, az adott környezetben.
    Asus routerem még sosem volt, szivesen kipróbálnám azt is, csak ott az árcédula vaskosabb egy kicsit. :)

Új hozzászólás Aktív témák