Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VHS digitalizálás
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
Ja igen, lemaradt. Ismerősnél egy Tenda AC8 routert üzemeltem be extenderként (tehát tudja ezt az üzemmódot) egy hosszú elrendezésű lakásban, ahol az egyik végén volt a szolgáltatói router. Félútra tettem a a Tenda-t és hát nem váltotta meg a világot. Teszt szerint jobb volt a térereje a vételi helyen mint a távoli routeré, de sebességben kábé semmit nem hozott.
-
kpityu2
addikt
Mivel egy szem PC-t akarnál megtáplálni LAN-on, nem célszerűbb egy kliens? Asus szótárban Media Bridge. Azt kábé bármelyik router/extender tudja (az olyan extenderek amelyeken van egy LAN csatlakozó. 5-6000 Ft). Lerakod oda ahonnan jól csatlakozik a routerhez és öszekötöd a PC-vel. Így nincs az jelerősítő sávfelező problémája sem.
Itt visszatérő probléma, hogy az érdeklődők "erős wifit" tudó eszközt keresnek. Olyan meg nincs. EU wifi szabványok okán. Olyan meg biztos nincs ami garantálja a födémen keresztüli jó kapcsolatot, ahol a "jó" ismét egy határozatlan dolog. Ezért szoktuk a mesht javasolni. Egy két elemből álló vezetékes mesh stabil megoldás és egyenletesen lefed egy átlagos egy v. két szintes lakást. Egyszer kell megcsinálni és utána kábé el is lehet felejteni ezt a wifi dolgot.
Én 2-3 éve üzemeltem be 2db RT-AX53U-ból álló hálózatot és azóta semmi dolgom a wifivel. Előtte egy darab TP-Link 1043ND volt és azzal is elvoltam, azt leszámítva, hogy a lakás távolabbi végében már gyengécske volt a jel. Ez most nincs, a wifi olyan természetes a lakásban mint az egyenletes hőmérséklet. Ami azért van, mert mindenhol van radiátor és nem egy nagyobb teljesítményű kályha a konyhában.
Lehet javasolgatni eszközöket, hogy kinek mi a tuti, vannak jó tapasztalatok leírva pl. a Cudy WR3000 routerrel, aztán lehet, hogy pont nálad nem lesz megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kuponkunyeráló
- Visszatér Velvet – bejelentették a Tales of Berseria Remasteredet
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Könyvajánló
- The Game Awards 2025 - Íme a jelöltek listája
- További aktív témák...
- Asus ROG Ally Z1 Extreme 2026 októberig Alza garis számlás kézi konzol handheld PC gaming gamer
- Lenovo Y520 I5 7300HQ GTX 1050 TI 16gb ram 256/1Tb
- XPS 9320 27% 13.4" 3.5K OLED érintő i7-1260P 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Latitude 7430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Huawei Watch 5 42mm Sand Gold
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX