Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- bitpork: 2025, zárás
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PHenis
üzenetére
Én személyes tapasztalatom alapján mertem ajánlani a TP-Link Omada rendszerét.
Ezt is lehet részletesen konfigolni, állítgatni, modulárisan bővíteni, ahogy az igény és pénztárca engedi.
Tudom, nem olcsó, de én is havi lépésekben építkeztem és folytatom azóta is a hálózatom bővítését, alakítását, ahogy változnak az igények otthon.
Omada kotroller szerintem mehet ugyanúgy a meglévő málnára, ha a switch-ed POE képes, akkor az is OK, ha meg nem POE-s, akkor adnak tápot is az AP-okhoz.
Nálam hiba nélkül működik, király, hogy a hálózat intézi, hogy épp melyik AP-hoz kapcsolódjon adott eszköz, így a butább mobilokkal sincs gondom, amikkel ezelőtt mindig váltani kellett a több wifi hálózat között.
Van a kertben is fasza sebesség és térerő és lehet videótelefonálás közben is mászkálni ki-be, nincs szakadás.
Megnéztem megint az alaprajzodat, szerintem két AP-pal tudnál indulni:
- EAP670 a ház eleje felé elhelyezve, mondjuk plafonon.
- EAP650 Outdoor a ház hátsó falára, kintre, de a ház hátsó részét is lefedné.
Ez a kettő szerintem lefedné úgy az ingatlant, hogy mindenütt lenne elég térerő és a sebességre sem lenne gondod.
Router maradhat a szolgáltatói. Omada kopntrollert szoftveresen intézed saját eszközön.Alternatíva:
2x EAP610 bentre és 1x EAP650 Outdoor (610 Outdoor majdnem ugyanabban az árban van...)A router funkciókat én is egy miniPC-re bíztam, amin pfSense fut, ez router, tűzfal, meg központi reklámblokkoló is egyben. VPN-t szintén tud, azt még nem üzemeltem be, de van rá WireGuard is telepíthető kiegészítő csomagként.
-
Multibit
nagyúr
válasz
PHenis
üzenetére
Itt milyen funkcókra kell gondolni?
Futtathatsz VPN-t saját eszközön, de használhatod egy szolgáltató VPN-jét is, ha úgy tartja kedved. Ahogy írod, szolgáltatói NAT mögött vagy, így saját VPN helyett jobban járnál külső szolgáltatóval (Tailscale, Cloudflare Zero Trust, stb.). Üzemeltethetsz saját reklámblokkolót, DNS blokkolót, de kiszervezheted ezt is (pl. NextDNS).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Path of Exile (ARPG)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Adobe Lightroom topic
- BestBuy ruhás topik
- Fotók, videók mobillal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple Gyári független
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- TMR, HALL, Dualsense, Xbox kontrollerek felújítása
- TMR, HALL, Dualsense, Xbox kontrollerek felújítása
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Gubek-Einste
Dr.NX