Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zadia
senior tag
Szerintem én vagyok a legjobb. Én megmondom mindenkinek a tutit.
Milyen ramot vegyek: Sokat,gyorsat,kicsi időzítéssel.
Ennyi. -
bari012
tag
Sziasztok,
HP 840 G6 (i7-8665u, 16 GB (Adata - AAO1P26KCST2-BBXS) RAM) notebookom van.
A proci a BIOS és a netes leirás szerint 2400mhz RAM-ot támogat, a gépben viszont gyárilag a fent emlitett egy darab 2666mhz-s modul található.
2400mhz fölé gondolom felesleges menni az esetemben.
Érdemes vajon 2x8 GB-ra cserélnem, ha a hardverből a maximumot akarom kihozni?
Amennyiben igen, mi az ajánlott a tipushoz és a procihoz?
Köszi
Barna -
KAMELOT
titán
válasz
soetigabor #37743 üzenetére
Legegyszerűbb ha veszel még 1db és megvagy. Milyen alaplapod van?
-
soetigabor
tag
válasz
soetigabor #37742 üzenetére
-
soetigabor
tag
Sziasztok!
Ilyen memóriából van jelenleg a gépemben 3 db, azaz másfél kit, mert az egyik megmakkant. Mit javasoltok 16 GB-ra való (vissza)bővítéshez, vegyek 1 db megegyező specifikációjú 4 GB-os RAM-ot? Vagy ilyet ne csináljak?
Szerk: kicsit tovább árnyalom. A 3 db-ból 2 db 1866Mhz-s, 1 pedig 1600Mhz-s, de az alaplap csak 1600-at bír el.
-
zolee1984
senior tag
válasz
LewSmith #37738 üzenetére
Igen eléggé népszerűek.
A ballistix-ről bizton állíthatom, hogy 4000-ig elmegy ha van kedved bíbelődni vele
Ha nem életbevágó akkor várj 1-2 hónapot a cserével
Remélhetőleg addigra nagyobb készlet lesz ryzenből
De a ramot megveheted nehogy elszabaduljon az áruk.
Most nagyon olcsók relatíve. -
LewSmith
csendes tag
Sziasztok!
MSI MAG B550 TOMAHAWK és Ryzen 5600x mellé vennék ramot.
(Úgy döntöttem hogy, lecserélem a tíz-tizenvalahány éves inteles gépemet, a fenti kombó nagyon megtetszett. Kár hogy pár hét alatt a 120-ról inkább 135-150-re ment fel a proci ára, kár volt várnom...)
Ez férne bele a büdzsébe 40-45e max:
[link] vagy [link]De ezt is néztem, de ez necces az ára miatt:
[link] vagy [link] Megérné a feláratA ryzen leírása miatt választottam, meg a tesztek ajánlások miatt a 4000MHz-t. Elméletileg ezt imádná a proci. A fenti ramok, nincsenek az alaplap támogatott listájában, de gondolom, ahogy előzőleg már olvasgattam, nem mindent tudnak letesztelni és ha egy két hasonló ment, akkor ezek is mennek majd. Vagy nem?
Játékra lenne elsősorban, meg persze ne haljon le ha megnyitok pár excelt, weblapot, word-öt egyszerre munka vagy iskola miatt.
Köszi előre is!
-
batkee93
csendes tag
Sziasztok!
Adott confighoz szeretnem tanacsot kerni.
Lap: MSI b350m mortar
cpu: ryzen 5 1500x
jelenlegi ram: kingston hyperx fury 1x8 GB 3000 mHz
Kerdesem a kovetkezo lenne:
Vegyek ugyanilyen ramot es remenykedjek, hogy mukodni fog dual channelben, vagy vegyek 2x8 GB ujat?
Ha ujat kene, mit tudnatok ajanlani?Koszi elore is.
-
BMS
őstag
Hali
Ez a ram [link] tudja alapból a 3200mhz-ez vagy állítani kell(ipon kommenteknél olvastam)?
-
joci88
csendes tag
Sziasztok, remélem van itt olyan,aki tud segíteni, egy őskövületbe akarok ramot venni.
khx1600c9d3b1k2/8gx lenne amit vennék bele, és a jelenlegi kit-em pedig khx1600c9d3k2/8gx. Az alaplapom egy Gigabyte GA970A-D3, kérdés az,hogy a B1-es ram fog-e együtt menni a B1-nélkülivel? Köszi a segítséget. -
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ramot szeretnék cserélni, mert a mostani konfogomban (3700x, C6E, Viper Steel Series 16GB 3733@cl17) nem szeretik egymást a komponensek. Random fagyásaim vannak, vagy nem indul el a gép ram hibával. HA alapon használom a ramokat, akkor semmi baja, xmp gyakori fagyás, calculator/saját tuningnál meg bf4/cyberpunk fagynak, meg néha újraindul a gép.
Szóval feladtam ezt a ramot, keresnék helyette valamit, szerintetek már van értelme 32GB-ra ugrani? Tegyük fel, hogy a pénz nem számít, nem kell semmi csicsa (jó lenne B-die, cjr semmiképp sem kell), akkor milyen ramot ajánlanátok? Még mindig a ballistix a befutó?
-
jeni
félisten
-
BMS
őstag
Hali
Ezt [link] tervezem venni a konfigomba egy msi b550 tomahawk lapba egy ryzen 7 3700x procihoz.
Játékokhoz lesz a gép.
Van valami tapasztalat vagy kompatibilitási probléma vele? -
KAMELOT
titán
Milyen szép magas ramok
90€
ZADAK SHIELD AURA2 RGB 16GB KIT DDR4 3600 MHz CL17 -
balage06
tag
válasz
undeflorate #37718 üzenetére
Köszi, közben a G.SKILL honlapját is csekkoltam és ott viszont szerepel az alaplap a QVL-en, úgyhogy megrendelve.
-
Tom6711
újonc
Sziasztok,
ASUS TUF GAMING B460-PLUS alaplap, i5 10400 cpu-hoz milyen RAM-ot vegyek. Tervezett 2x8GB.
Szükséges "komolyabb" vagy elegendő "sima" ? Gyártó és típus?Köszi a választ.
-
jeni
félisten
válasz
Iparmágnás #37719 üzenetére
Amit a procid és az alaplap támogat valamint jó áron kapod meg.
-
Iparmágnás
tag
válasz
Iparmágnás #37706 üzenetére
Erre valaki?
Kiegészítésként a proci: Intel Core i5-4590. Köszönöm! -
balage06
tag
Sziasztok,
ASUS lap esetén (X470-F GAMING) mennyire szivatom meg magam, ha olyan kitet veszek hozzá, ami nincs rajta a QVL-en (G.SKILL F4-3200C14D-16GTZ)? Még az sem biztos, hogy megtartom, csak úgy néz ki az egyik modulom meghibásodott és minimum átmenetileg sos-ben kéne csere kit helyette. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, valaki hozzáértő tudna segíteni abban, hogy az alábbi gépemben milyen alaplap van és meddig bővíthető RAM ügyileg? Jelenleg 8Gb található benne ezt szeretném 32-re bővíteni. Ha esetleg tudnátok ajánlani RAM-ot hozzá azt külön megköszönném.
ASUS ROG HURACAN G21
https://www.notebook.hu/asus-rog-huracan-g21-g21cn-hu001d-fekete
Gyárilag egy ilyen laptop RAM volt benne: -
gera021
aktív tag
[link]
Hi ezt a memoriat vasaroltam a 2700x es asus x470 pro laphoz, az lenne a kerdes ha nem lesz vele stabil akkor az idozitest kell majd magasabbra allitanom? mert azt olvastam h hiaba xmp es a memoria tudja de az nem biztos a h a proci is mert tuning nak szamit, -
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg egy HyperX Fury 2x4GB 2400mhz kitet használok (CL15), i5 7500-al, ami ugye csak 2400mhzig támogatja a memóriákat. Ha ezt váltanám G.SKILL AEGIS 3000mhz CL16-ra, akkor ez a gyakorlatban sebességben minimális downgrade lenne? Mivel az órajel úgyis csak 2400-on futna, a következő szempont az időzítés, ami viszont lassabb a G.SKILLnél.
(az oka egyébként az, hogy 2x8GB-ra váltanék, és keresem a megfelelő memóriát ami sebességben is upgrade lenne, nem csak méretben)
-
Iparmágnás
tag
Sziasztok!
ASRock B85M Pro4 alaplaphoz mi most a best-buy 2x8 Gb kit? Szeretnék bővíteni single channelről.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Huawei P30 - kell ennél több?
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest