- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
makoss #61112 üzenetére
"- a szemed jobban károsítja (szemed felé megy a fény)"
Öööö... ez a látás lényege, nem?
Bájdövéj, ezt valaki elmagyarázhatná nekem, mert bár érzem, mire gondolhatott a költő (direkt sugárzott vs. visszavert fény), a fizikáját/biológiáját sosem tudtam megérteni. Elvégre tévé és projektor esetén is a szemünkbe jut a vetített kép... képe. Nem tök mindegy, hogy sugárzott vagy vászon által reflektált fény jut végül a szemünkbe?
- Vagy az számít, hogy egyiknél egy LCD szűri, a másiknál meg egy vászon veri vissza?
- Mi van, ha LCD projektort (és annak LCD által szűrt és vászon által visszavert) képét nézzük?
- Mi van, ha projektoros tévét (és annak CRT/LCD/DLP/Lézer/LCoS stb. által kilőtt és reflektiv felület által visszavert és a képernyő által megszűrt képét) nézzük?A végeredmény minden esetben ugyanaz: a kép (képe) eljut a retinánkig.
Más: a szünetmentesítést én így oldottam meg:
-
szepi0808
senior tag
válasz
makoss #61112 üzenetére
- projektor + vászon (néhány esetben annyiba fáj mint maga a proji) + szünetmentes táp (ajánlott áramszünet miatt)
Nem szabad szünetmentes táppal használni a projit, ment kinyírja a ballasztját a sinuszos áram, ha jól írom. De mindegy is, mert nem kell hozzá. Pl. az Epsonok hűtés nélkül állnak le, ha vissza akarod kapcsolni hamarabb, mint, ahogyan kihült a lámpája, akkor először meghűti és csak úgy engedi visszkapcsolni. A Sony lehűtve a lámpát kapcsolja ki a projit, de ez is csak egy kényelmi funkció, nem szükséges.
A lényeg, ha hűtés nélkül áll le a proji, akkor az nem gond. A gond a melegen indítás vissza, ami a élettartamát rövidíti meg a lámpának. De lenni kell hőmérséklet érzékelőnek és kell, hogy hűtéssel engedje visszakapcsolni a lámpát. Ha nem lenne ilyen, akkor várni kell kb 20 percet és akkor lehet újraindítani áramszünet után. De ez csak a lámpás gépekre igaz. -
tobias40
veterán
válasz
makoss #61112 üzenetére
Általában esténként nézi az ember a projektort 2-3-4 óra hosszáig,így elég kevés az esély arra hogy pont akkor legyen áramszünet.
Ráadásul legtöbben nem is nézik minden nap csak heti 1-2 alkalommal tehát méginkább kevés rá az esély.(filmnézésre)
Én minden nap nézem tv nézésre is használom de szerencsére még sosem futotttam bele egy áramszünetbe amikor ment a proji,persze még meglehet.
Mondjuk nekem van egy olcsóbb projim amit átlagosan használok tv-re is és van egy jobb (sony hw55) amivel a filmeket nézem.Azolcsóbbst direkt erre a célra használom pedig van egy Pana 65vt50 plazma is..
Lehet ezért sem foglalkoztak ezzel a gyártók és persze így olcsóbb is a gyártásuk,gondolom én...
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest