Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pyttawrx

MODERÁTOR

válasz szobipeti199 #173304 üzenetére

Miért törölném a hsz-ed.
    Ezt honnan lőtted be, hogy 200-260 ezres kategória amit én keresek?
    A kérdéssor alapján, amit kitöltöttél. Az hogy honnan vegyél melyik az olcsóbb webáruház, azt meg kell nézni, hol mi van akcióba, de mivel értesz hozzá pl árukeresőbe beírod és látni fogod.

Hogy ki mit árul hogy jön ez ide. Szerintem nem kínáltunk saját portékát, és nem is fogunk. Ne vidd el a beszélgetést más irányba. Értelmetlen is lenne.

Te ezen a low-end budget kategórián mozogsz, ahol nincs értelmes gép. Ezt látom nem fogadod el. De ahogy Tilla is írja ezekre nem fogjuk azt mondani, hogy vehető erre meg arra, mikor tudjuk hogy nem.

Tudod segítő szándékkal vagyunk itt a tapasztalat miatt sok esetben tudunk is segíteni. Van olyan amibe nincs tapasztalat, akkor küldjük a megfelelő topikba a kérdezőt, ha itt nem kap segítséget.

Ha valakinek van 150 ezre egy gépre az jó, de akkor használtban ajánlunk olyat ami jó lesz neki mindféle szempontból. Jah és van rá 1-2 év gari is sok helyen

Szerinted mi lenne a jó kérdéssor?
    Miért is ajánlanánk N-es vackokat, ami egy full gagyi műanyag házban van, ami nyeklik-nyaklik. Főleg egyetemre, ahol főleg igénybe lesz véve mindenre is. Szerintem ne te vegyél neki gépet.

Csak mellesleg pont most van nálam 2 noti (HP 15s, megy egy Asus X542U) az egyik i3 5 gen a másik i5 8.gen cpu. Tehát ez már alap dolgokra elég lenne bőven. Viszont az egyik lcd hátlap és palmrest, zsanér csavarfészkei törött repedtek, a másiknak "csak" a palmrest csavarfészek. De nem sorolom, mert úgyis félre viszed.

Szerintem zárhatjuk is.
    Kértél segítséget, kaptál is. Aztán úgy használod fel ahogy szeretnéd és azt veszel amit gondolsz. Pont nemrég írtam pl huawei mate d14 190k körül kapható. Ez alá nem menj ha jót akarsz a tesódnak. :K ;)
    Azaz neki ez már jó lehet, kb 180-tól indul: [link]
    Bár ez OS-el van, de nézz neki OS nélkülit, mert ugye mivel egyetemista, ingyen igényelhet személyes licenszet a tiszta szoftver oldalán.
    Szép napot

• fogtunder

nagyúr

segítek picit.

1. onnan lőtte be, hogy ebben a kategóriában vannak értelmes házzal, hűtéssel megáldott laptopok. nagyon király, hogy értesz az asztali gépekhez, csak egy laptopnál tovább kell nézni a specifikációs adatlapon, mert egy vacak zsanért, gyenge hűtést, billentyűzetet nem fogsz tudni cserélni, mert a gép szerves része. nem véltelneül lehet ugyanazzal a processzor kombóval és RAM-mal szerelt gépet megvenni 150-ért és 300-ért is.

2. az egyetemre járásnál sokat lesz hurcolva a gép, több fizikai behatás éri, ezért különösen fontosak a fentiek. plusz valószínűleg sokat fog gépelni rajta, amihez nem árt egy rendes billentyűzet, ez szintén nem sajátja ennek az árkategóriának. ellenben egy használt üzelti laptopnak igen.

3. egyértelmű részrehajlással vádolni valakit bármilyen bizonyíték nélkül kevéssé etikus. attól, hogy nem egyezik a véleménye a tiéddel, még nem implikálható egyértelműen, hogy félre akar vezetni, nem láttam arra utaló jeleket, hogy valamilyen saját portékát próbált volna ráderőltetni. és azt se mondta, hogy teremtsen elő bárki plusz 100K-t, csak hogy ebben az árkategóriában nem az új gép a legjobb választás.

innentől fogva rád van bízva, hogy hallgatsz-e a kapott tanácsokra, de attól, hogy ez nem illeszkedik a te értékrendedbe, nem kell úgy csinálni, mint egy óvódás.

és még mielőtt belekezdenél, én nem ezzel foglalkozom, csak használtam már jópár lapotopot életem során, meg szebesültem azzal ismerősöknél, hogy milyen minőséget képviselnek az olcsó gépek.

• KubanitoS

veterán

Laikusként én is hozzászólnék. Meg kell érteni azt, hogy ebben a fórumban jellemzően olyan emberek adnak tanácsokat, akik valóban értenek hozzá, ezzel foglalkoznak stb. Szóval értem én, hogy miért nem ajánlanak jószívvel bármit. Ettől függetlenül egy 160-200 ezres gép sem fog feltétlenül "széthullani" két év használat után, ezt én is extrém dolognak tartom.

Itt szerintem arról van szó, hogy egyes gépek jobb konstrukciók, arra vannak tervezve, hogy naponta nyüstöljük őket, ezek munkaeszközök és nem fognak szétesni attól, hogy kevésbé figyel rájuk a user. Egy ilyen gép használtan valóban jobb lehet, mint egy olcsóbb gép újonnan, de ennek is lehetnek azért hátulütői.

Az én családomban is főként alacsonyabb árfekvésű gépek vannak, sokat itt lehurrognának, hogy nem megfelelő minőségűek. De azért jellemzően nem hullanak szét. Viszont nincsenek is hurcolászva napi szinten. Mondjuk ellentmondva magamnak édesapám HP 250 G nemtommennyije, amit munkára használt és volt is hurcolászva gyakorlatilag három éves korára egyszer mikor felnyitotta a kijelzője szétesett... szóval na.

Ettől függetlenül én azt gondolom, ha az ember vigyáz a laptopjára, akkor az hosszú éveken keresztül társa lehet, feltéve, ha megfelelő alkatrészekből áll.

A kérdésedre a válasz, hogy mit vegyél: ha ennyi a keret, akkor ennyi, keresd a normális márkákat (ASUS, Dell), keresd a sok év garit, a kijelzője minimum FHD legyen, 8 giga ram alap, proci egy normális Intel i5, esetleg Ryzen. Legyen benne minimum 256 gb-os SSD. Aztán kb ennyi. Ha fémházas lenne, az lenne a legjobb, de ennyiért olyan szerintem nem lesz.

Itt van pl egy fémházas Zenbook 240-ért.

Ez a gép ár / értékben véleményem szerint ezerszer különb, mint egy random 160-200 ezres gép.

• SeniorTilla

veterán

Nincs igazad. Nem árulunk használt gépeket, én biztos nem. Nem kell ennyire mellre venni a véleményünket, a hsz-edet nem fogja törölni senki. Azért ne sértődj meg, mert nem ugyanazt szajkózzuk, mint amit te elvárnál.

Ha valaki azt kérdezi, hogy mit ajánlunk, akkor megértheted, hogy nem fogunk legalja belépő szintű gépeket ajánlani senkinek, mert ezek nem ajánlott gépek. Persze meg lehet venni, sokan meg is veszik, én is árulok HP 15s gépeket, vagy 250-es sorozatot, de nem ajánlanám senkinek. Ha csak kevés pénz van rá, akkor vedd meg, és használd. De ne várd tőlünk, hogy ezekre a vackokra azt mondjuk: ajánlott gép.

Ja és még egy: nem ártana kérdés előtt elolvasni a témaösszefoglalót, ott értelmesen le van írva ez a dolog is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés