- Fórumok
- Notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Tom1939
őstag
Jól láttod, az y580 és az M6600 között van egy nagy teljesítmény és ár "űr".
De az y580 teljesen jónak tűnik 280-300 ezerért. Ár érték arányban jobb az M6600, de 500 ezer egy notebookra azért meredek.
M6600 nem sokáig lesz már, jön az új. De lehet hogy megint bejön az erős vga üzleti notebook összeesküvési elméletem (ha valami jó erős vga-val jön ki egy üzleti noti, akor a következő szériában belépő vga-ban "visszabutítják", ilyen példa a t500, t510 a 8740w, 8760w).
Terjengenek olyan hírek hogy a belépő firepro az m6700-ban nem 7970 hanem 7870 alapú lesz (tehát összeségében gyengébb mint a mostani).Ha bízol a refurbished cuccokban, és el tudod intézni hogy hazajusson akkor nagyon jó áron van néha refurbished M6600 (1000 dollár környékén).
-
Tom1939
őstag
Az xps a precisionhoz képest felejtős szerintem. Nem rossz önmagában de a precision sokkal jobb.
A gyári ssd sem egyértelmű kérdés. Oranos kollégánál ahol én vettem ott a fullos gép sokkal jobban megérte mint a fapad (tehát a brutál mennyiségű ram és az ssd plusz ára kevesebb volt jóval mint külön megvéve). És a jelenlegi keretednél olcsóbban vettem (igaz múlt augusztusban jóval erősebb forint mellett).
A rossz hír az, hogy ha jól tudom Ő már nem tud M6600-ot, majd csak M6700-et ha az kijön. De egy kérdést azért megér. -
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Ha meg valaki akarja az üzleti gép minőséget és hűtést játékgép teljesítménnyel az meg fizet mint a katonatiszt
Nincs más út sajna.Én is így voltam vele amikor a hp 8510p-m (elitebook széria közvetlen elődje) már kezdett lassú lenni. Lehetett volna jóval olcsóbban teljesítményt vennem, csak tudtam hogy zavarni fog a minőségi visszalépés. Ezért inkáb spóroltam még egy évet.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Az elitebookban a sok fém a nehéz. Ez engem is zavart (korábban hp 8510p-m volt, lett volna esélye).
De ez a sok fém a 8560p-re is igaz, kötve hiszem hogy 0,1 kg-nál többel lenne könnyebb mint a 8560w.
Szerintem a 15-ös workstationban ez a sorrend: 1. w520, 2. m4600, 3. 8560w. De mind jó gép, következő szériánál ez a sorrend változhat.
Apropó következő. Nem érsz rá míg jönnek az újak? Nyáron már lesznek szerintem. Nagyon jók az új videókarik (ha belerakják őket) és az ivy bridge is erősebb egy kicsit (és energiatakarékosabb).
De nem emlékszem hogy kell e neked videókari. Ha nem egy t520 nagyon jó választás (de a t530 még jobban bírja majd akkuról, bár a thinkpad most tér át chiclet billentyűzetre, nagyon sok thinkpados nagyon ki van akadva ezen).
-
Tom1939
őstag
A mobilisabb gépet hosszabb akku időre gondoltad? Mert a 8560p és 8560w között nagy súlykülönbség nincsen.
Én egyébként erre azt szoktam mondani ha hasonló a kinálat akkor mocsok drága notiból vagy kocsiból azt kell venni amelyikhez a szíved húz. Mert azt szeretni fogod. Thinkpad/elitebook/precision mind jó gép.
Szerintem neked a 8560w a nem is titkos szerelem

-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
A kérdés az hogy az egyetem mit jelent. Ha órára is akarod vinni akkor a korábban javasolt asztali plusz egy kicsi notebook (12,5 vagy 13,3). Erre a G asus sorozat túl nehéz (a 15-ös nehezebb mint az enyém). Ha max hetente van mozgatva akkor most egyértelműnek tűnik: 17,3-as percision oranostól. A kérdés mikor kell? Ha ráér pár hónapot akkor érdemes megvárni a dell M6700-et. Állítólag ez 7970-es alapú fireproval is lesz. Nu ez überbrutál asztali szintű teljesítmény (20k+ 3dmarkvantage, 5k+ 3dmark11 és ezek még óvatos értékek). Ha gyorsan kell az M6600 sem gyenge m8900-el (12,5k 3dmarkvantage, 3k 3dmark11). A linkelt asusnál ez is gyorsabb.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Azért ez kategória kérdése. Thinkpad-nak megfelelő Precision se nem hangos, se nem sütögetsz rajta pecsenyét. Pedig játékban is kap rendesen. Mondjuk az enyémen külön hűtése van a videókarinak és a procinak (és ebben jobb mint jelenleg a thinkpad és az elitebook, masszívan túl van tervezve a hűtése). Persze a dell belépő gépei az más tészta...
-
Tom1939
őstag
Nem volt ám 8740p sem. Se 8730p. Az utolsó a 8710p volt. Mondjuk rejtély miért nincs már. Kereslet szerintem lenne rá. De valószínűleg sokkal jobb üzlet a profeszionális vga kártyával szerelt gép (majd ugyanaz a hardver nagyobb haszon). De már régen nincs ilyen, dell-nek lenovonak nem is tudom volt e ilyenje (17es üzleti gép erős de nem munkára kihegyezett viedókarival).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Ahogy nézem teljesítményben ez ott indul ahol majd az y580 lesz. De jóval feljebb megy.
A 7970-es nagyon brutális első tesztek alapján. 5k+ 3dmark11, 20k+ 3dmarkvantage...
Ez már asztali szinten is nagyon erős. Ha berakják az új precisionokban akkor elérhető lesz asztali teljesítmény 3,5 kilós 17,3-as gépben... -
Tom1939
őstag
A kérdés az hogy az nvidia feltétlenül szükséges e. Ha igen a quadro 4000-es játékban is nagyon komoly. A quadroval lehet probléma játék alatt de elég ritkán hallok ilyet. Az én firepro-m minden játékot szépen vitt agusztus óta.
Quadrot én csak akkor vennék ha van valami specifikus munkára való program amihez kellenek a quadro driverek. Mert akkor valóban jóval gyorsabb. Vagy ha kell a hozzú akkus idő, mert abban is jobb az optimus miatt.
Különben a firepro erősebb és olcsóbb. És most már fireprohoz is tudsz kérni ips kijelzőt. Én sokkal inkább vennék egy firepro-sat ips-sel mint egy alap monitoros quadrot.
-
Tom1939
őstag
A Company of Heroes az külön kategória. Az alap játék elmegy majd mindenen de a kiegészítők egyre húzosabbak.
Én alapvetően az egyik mod-jával játszom (blitzkrieg), abban a cpu a limit... Állítólag a coh csak egy procimagot használ. Nem tudom hogy az alap coh-nál is igaz e ez a cpu limit, de ha igen és fontos ez a játék neked akkor inkább egy magasabb órajelű i5-öst lehet az ideális.
Mondjuk az én esetembe a videókártya brutális, a proci amiatt hogy csak 1 procimag van használva az aránylag alacsony órajel miatt nem a legerősebb.
-
Tom1939
őstag
Szerintem y580 erejű videókarival a dell és a hp nem fog kihozni "elérhető" árú multimédiás gépet. Az ok egyszerű, ártana a "gamerebb" gépeknek (alienware, hp envy). Csak a lenovonak nincs ilyen gamere, neki nem árt. Szerintem az ötlet jó, ha jól valósítják meg akkor tarolni fognak. Legalább 2-3 ismerősnek én is ajánlani fogom ha jók az első tesztek.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
A 2-essel kezdődő millió is jó? De viccet félretéve kemény munkára érdemes üzleti gépet venni, a te igényeidhez egy workstation illene. Kb másfélszer annyi pénzért (az enyém szerintem mostani dollcsi árfolyam mellett olyan 480 ezer lehet) be tudsz itt a prohardveren szerezni teljesen új magyar garis M6600-at. És az nem másfélszer olyan jó mint a felsorolt gépek, jó lenne legalább 4 évig szerintem. Jóval jobb ár/érték arány.
A kérdés csak az hogy kereted csak elhatározáson vagy lehetőségeken múlik. Ha nincs több és kell a gép akkor nincs mese meg kell venni a legjobb munkaeszközt az adott keretből. De ha tudsz többet rászánni akkor érdemes lehet elgondolkodni az M6600-on.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Ha nem tetszik a precision M6600 kinézetre akkor ne vegyél. Én sem vettem alienware-t, mert nekem az nem tetszett.
Nagyon fontos ha ennyi pénzt kiadsz akkor maga a gép mint tárgy is ok legyen neked. Különbözőek az ízlések.
Mivel az alienware dell tulajdon én a helyedben rákérdeznék Oranos kollégánál hogy tud e jó áron szerezni. Kb. egy kategória árban a percisionnal.
-
Tom1939
őstag
Nem sajnos. N55 van fényes és matt kijelzővel is. Meg kell kérdezni az adott gépnél. Nekem úgy rémlik hogy a drágább 1600*900-asok a mattok.
Rendes kijelzőt csak drága gépekbe raknak. Ilyen a kapitalista szabad rablás...
Ha ráérsz esetleg várd meg a lenovo y580-at. Abban full hd is lesz. De csak valamikor nyáron és jóval 200k felett. És nem tudom hogy matt lesz e, szerintem nem.
A recept:
matt+nagyobb felbontás+ dedikált videókártya +jó minőség = üzleti "workstation"
Borzalmas áron.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Az lenne aztán a pénzkidobás... Ő semmire sem használja a videókarit... Ha majd kijön az ivy bridge lehet hogy veszek neki egy szelíd asztali gépet valami ips monitorral. Úgyse cipeli sehova, csak történelmileg úgy alakult hogy mindig az én gépeim "örökölte". Most a szokásosnál is nagyobb a kontraszt az Ő és az én gépem között

-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Én az enyémet napi kétszer metróztatom. Az első consumer asusomnak 1 év után megreppedt a zsanérjánál egy műanyag. A következő asus már az üzleti kategória volt (asus v2s), az az 1 évig amíg én használtam bírta jól (aztán 3 évig asszonynál az asztalon). A hp 8510p 3 évig minden nyom nélkül bírta ezt a strappát. Szóval nagy hordózásra, kemény használatra megéri az üzleti. Napi 1-2 órára nagyrészt otthonra nem biztos hogy szükséges.
-
Tom1939
őstag
Nekem több mint egy évig tartott gépet találni. Amit akartam nem volt (hp 8740w firepro, aztán lenovo w520 quadro 2000-el), más meg nem tetszett.
-
Tom1939
őstag
Hát igen a kockázat alapvetően az hogy vagy nem lesz olyan a teljesítménye az y580-nak mint várható, vagy ha igen nem bírja a hűtése...
Pedig a g74 alapvetően a súlya miatt bukott el nálam. De valóban a kinézete sem tetszett, és nem volt opció belső 3 g modemre. Teljesítménye elég volt (jobb mint a hp 8740w-nek és azt is megvettem volna ha lett volna itthon firepro változat).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Azért az y580 tényleg ütős lesz ha a 660-as videókari legalább azt tudja mint az 560-as. Főleg ha 300 ezer alatt lesz full hd-val és msata ssd hellyel. Erre én is kiváncsi vagyok. Ha jó lesz akkor elkezdek rugdosni egy két emeberkét akivel gyakran játszom hogy ideje lecserélni az ósdi és emiatt nagyobb térképen akadozó gépeket...
-
Tom1939
őstag
Ha tudsz várni akkor várja, a lenovo y580 elég ütősnek igérkezik de csak később tavasszal/nyáron érkezik (300 ezer körüli árra sacoljuk). 200-ért én nem vennék gépet fél évre mert nagy bukta lesz rajta (éppen akkor adnád el amikor jönnek ugye az új gépek, még plusz bukta).
Vagy ha van 450-500 ezred is akkor dell M6600.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Ja, erre mondom én hogy 64 giga nagyon kevés. Ha már ssd, akkor én a leggyakrabban használt programokat is rátenném. De itt majd mindenki ellenkező véleményen van
Van aki szerint 32 giga is elég.Szóval ha van keret nagyobbra akkor 128 giga, ha nincs akkor a 64 giga is nagy gyorsulást eredményez és mindenképpen érdemes meglépni. Csak akkor oda kell figyelni mi van rajta.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Őszintén szólva nem tudom. De ugye itt nagyon eltanácsolnak a quadoktól még ha sandy bridge is, hogy meleg. Mondjuk a gépemben külön hűtése van a procinak és a vga-nak, és mindkettő masszívan felültervezett.
Mondjuk 200 ezer keretből elég biztos hogy i3 főlé nem mennék prociban (videókari és ssd fontosabb).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Szia Kolléga!
Nem akarlak idegelni, de én munkára nem vennék hd kijelzős gépet 15,6-ban... Legalább hd+ (1600*900) illik azért ha nem akar állandóan scrollozni.
Emlékeztem egy jó kis thinkpad t520-ra az usanotebooknál ilyennel potom 280-ért, de az már sajna nincs.
De találtam egy hd+-os t420si-t itt 275-ért.
Tudom hogy nem ez a keret, de téged ismerve talán hajlasz a jobbra
Ha thinkpadja volt akkor most is azt vegyél neki. Jobb 275-ért boldogság mint 180-ért csalódás. És ebben van egy kis optimusos videókari is.T520-at 330 ezer alatt nem láttam most sajna.
Ja és ha dellt veszel, akkor kérdezd meg szerintem gépünk közös forrását hátha tud még jobb árat

-
Tom1939
őstag
Nem tudom, nekem volt egy fényes kijelzőjű notim. Utáltam otthon is. De ugye ízlések és pofonok.
A gépemnek szerintem elég jó a hangzása.
Van hdmi csatlakozó a gépen. Meg szerintem minden más is
Szóval én is azt mondom ha lehet üzleti gép.
Ha valaki játszani akar és kisebb a keret akkor jöhet az y570 vagy az N55. Jók, de nem mondanám hogy jobbak ár érték arányban mint az én gépem. -
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Az msata ssd szerintem nagyon jó dolog, nekem is ez van. Nagyon felgyorsítja a rendszert. Bár szerintem 64 giga elég karcsú (20-30%-ot illik szabadon hagyni), de ebben vannak itt eltérő vélemények. 128 gigás már teljesen ok.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Mondjuk akinek van egyszer van valamilyen üzleti notija a 3 "nagytól" (hp,lenovo,dell) az általában elégedett, és nagy eséllyel ugyanazt a márkát akarja megint. Attól kezdve neki az lesz a legjobb.
És az elitebook még a thinkpadnál is drágább újonnan, úgyhogy szerintem jóval több itthon a thinkpad tulaj. Dell precision meg gyakorlatilag nincs itthon.
Én speciel kivétel vagyok hogy váltottam az elitebookok közvetlen elődjéről (hp 8510p), de a váltás nem azért volt mert elégedetlen lettem volna a 8510p-vel. Kinéztem magamnak a 8740w-t, firepro videókarival. És nem tudtam beszerezni itthon... Csak az alap quadroval tudtam volna. Aztán jött az M6600.
Tehát szerintem elég szűk az a kör itthon, aki hosszabb ideig használt volna különböző gyártmányú csúcs üzleti notikat.
Az hogy melyik legjobb az gyakran változik modell szériák szerint. A t500 nagy dobás volt, a t510 elég jelentős visszalépés teljesítményben, a w520 pedig szerintem most a legjobb 15,6-os.
A 8540p pedig szerintem jelentősen jobb volt mint a t510. -
Tom1939
őstag
Nehéz kérdés.
Az ips azért sokkal jobb mint az alap kijelző.
A quadro 4000 azonban drágább és kicsivel gyengébb mint az m8900. Plusz játékban a quadro néha bekavarhat (több rosszat olvastam quadro driver problémákról játékban, firepro m8900-ról még nem, a quadro még specializáltabb munkára).Nekem ugye kell a beépített 3g modem, és az sincs ips-sel. Szóval nálam ez döntene most is az m8900 mellett.
De ha lenne ips képernyő m8900-hez amit nem zavar be a 3g modem, már rendelném is...
Tehát nehéz...
-
Tom1939
őstag
Sajna sejtettem. Nagy kár
A 3 g modem sem ment ips mellé ugye?A quadro 4000 is egy nagyon erős kártya, és az ips azért ips. Nekem még nem volt ez a döntésem, augusztusban még nem volt ips.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Valamilyen technikai minimumot nem teljesít az M8900, meg nem mondom pontosan mit.
De ha kell ips a legjobb választás a quadro 4000. Alapban gyengébb mint az M8900 ("csak" 17k 3dmark06) de állítólag irtózatosan bírja a feljebb húzást (alapóra jele nagyon nagyon biztonságosan alacsonyra van véve). -
Tom1939
őstag
Vigyázz evvel a kártyával ha játszani akarsz vele (ha ez lesz a fő felhasználás). Ez jelenleg a "top of the line" viedókari (quadro 5010). Munkára kiváló, gigaszuper. De! Mükődési elve miatt játékban kicsit lassabb mint az m8900... Tehát ha jó áron kapod akkor szuper, de játékra nem éri meg nagy felárát (az infó forrás a notebookreview m6600 fóruma, már jó pár hete olvastam).
És ha már quadro akkor kérd ips kijelzővel. Az tényleg egy nagy plusz (m8900 hátránya hogy ahhoz nem rendelhető).
-
Tom1939
őstag
Az M6600-hoz képest valóban egy 18-as alienware lenne kb. az egyetlen valóban jelentősen erősebb gamer notebook. Dual 580-as videókarival sli-ben. Na az erős lenne. És hatalmas tömegű és árrú. Szerintem tömegben és árban is verné a mi két m6600-asunk doserrel

-
Tom1939
őstag
A notebookcheck eredményei tudomásom szerint nem az atomfizika szigorú törvényei alapján történnek
Kapnak eredményeket aztán átlagolják ha jól tudom. De általános tájékozodásnak teljesen jó. Az a 3dmark06 eredmény elég jó notebooknak (enyém 19k és ez már elégé a teteje ha az igazán durva alienware féle gépeket nem nézzük). Bár szerintem legalább 3dmark vantage-ot érdemes használni, a 06 már nagyon régi és a proci nagyon megdobja az eredményt ha jól tudom.A blitzkrieg az a ritka játék amiben állítólag a proci a lényeg nem a videókari. A sok dolog amit hozzáadtak, gondolom lényegi optimazálás nélkül. És csak 1 procimagot használ ha jól tudom. Tehát lehet hogy egy gyorsabb 2 magos gép ebben leveri az enyém. Nem csoda hogy annyi 1 piros-os performance-ot lehet látni a multiplayerbe.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Hát igen, hasonló volt a problémám nekem is. Az enyém majd egy kilóval könnyebb (3,5 kg), legalább 20 %-al erősebb (3dmark06 19k), elegáns üzleti külső, belső mobil net modem, msata ssd és eddig 5 hónap alatt teljesen elégedett vagyok vele. Itt a prohardveren lévő eladótól vettem.
A hátránya az ára...
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Ha nem lesz hűtési gondja, legalább 560-as szintet tud majd az a 660-as és nem lép egy kategóriát felfelé az árrak akkor tarolni fog az y580. Hacsak a versenytársak nem lépnek...
A multimédiás notiknál hatalmas ár/érték arány fejlődés van az utóbbi időben. Manapság 1000 dolláros gépekkel is egész jól el lehet játszogatni.
-
Tom1939
őstag
Nekem hp 8510p-m volt ez előtt 3 évig. Jól körülnéztem mielőtt vettem, és az után lett ez.
A hp 8560w előnnyel indult volna, de nagyon nehéz 15,6-osnak és drága is (ezen a szinten is). Képernyőben van ips-es változata (mint a dell m4600-nak is), de az még drágább.
Alap képernyőben viszont tudomásom szerint az fhd-k közül ebben a mezőnyben a w520 a legjobb.
Szóval 15,6 businessben én jelenleg w520-at vennék quadro 2000-el fhd kijelzővel, és 2760qm-el.
17,3 businessben pedig m6600-at (játékra is használom és abban vannak néha gondok a quadroval, meg persze a firepro m8900 majd kétszer olyan erős mint a quadro 2000).
Egyébként akár melyiket veszed a w520, 8560w, m4600 közül rosszul nagyon nem fogsz járni.
Erre szoktam azt mondani hogy ha már ennyi pénzt kiadsz vedd azt amihez a szíved húz.
-
Tom1939
őstag
A nagy testvér az jó, már kettőnknek is van itt a prohardveren. Ez egyéretelműen thinkpad w520 elitebook 8560 kategória. Garancia nagyon jó itthon (behozott gépre is).
Msata ssd-t ne hagyd ki. Ha bírod a nagyobbat akkor az m6600 jóval erősebb videókariban (2,8 helyett 3,5 kg majd dupla teljesítmény).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Tőlük nem olyan nagyon érdemes venni, szerintem w520-ban drágák is. Bár máshol most nincs ha jól láttom. De volt jó kis quadro 2000-es full hd kijelzővel 400 ezer körül múlt év ősszel. A mostani forinttal az majd 500 ezer, de még mindig jobb mint amit a radium árul.
Nincs nagyon időm visszaolvasni, de mire kellene a gép? Ennyiért már kapsz dell m4600/6600-at is (a w520 is kitűnő, de nincs most megbízható forrásból itthon).
-
Tom1939
őstag
Ha lesz benne msata ssd bővítő hely és ez a 660-as tud annyit mint a jelenlegi 560-as akkor ez mindent visz ebben a kategóriában. Meglátjuk mennyibe kerül majd, ha a jelenlegi árszinten marad akkor szuper (és ez független valamennyire sajnos a forinttól ha az elszáll a kategória társai is drágulnak, és így továbbra is a legjobb választás marad).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Igen, ez csak attól függ mit teintünk átlagos felhasználónak. Szerintem 128 giga alatt nagyon figyelni kell mit tesz az ember és mit nem az ssd-re windows 7 esetén. Én szeretem úgy használni hogy a gyakran használt programok rajta vannak az ssd-n (nem a játékok!). Azért van hogy gyors legyen minden.
Szerintem a 64gb elég lehet, de nagyon szűkős. A 96 giga ami neked van már szerintem jó kompromiszum.
Én a magam részéről áldoztam volna a 256 gigásra, de nem volt amikor rendeltem. Venni meg nem fogok most már bele, annyit nem ér amennyit buknék rajta (vagyis nem olyan mértékű az upgrade mint amennyibe kerülne).
-
Tom1939
őstag
Én saját tapasztalatból azt mondom hogy win7 rendszernek inkább 128 gigás ssd az igazi. Sőt ha rendeléskor lett volna 256 gigás msata elgondolkoztam volna (mostanában jönnek).
Az én 128 gigámból most 71 giga használt és 33,8 üres (ugye ilyen a gyártói matek
).
Semmi játék nincs rajta, de a gyakran használt kiegészítő programok igen (office, stb).Szóval szerintem 128 giga az igazi, de 256 sem túlzás.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Ez gyakorlatilag még business kategóriában is megcsinálják. Hp elitebook 8560p első példa ami erről eszembe jut. Kis hp 8510p-m a saját korábban jóval ütősebb volt grafikai teljesítményben, középkategóriásnak volt mondható. Egy 6770-nek vagy 555-nek megfelelő profi grafikus kártya igazán beleférhetett volna. Akkor nem is kezdek el más után nézelődni...
-
Tom1939
őstag
Lenovo y570 vagy asus n55.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
A kereted éppen egy érdekes területen van.
Ha játszani akarsz, akkor ennyiért simán kapsz megfelelő gépet consumer kategóriában a kereted alsó tartományait kihasználva (asus n55, lenovo y570).
Ha nagyon mebízható és jó supporttal rendelkező gépet akarsz, akkor talán 280-ért kapsz üzleti kategóriás gépet (thinkpad, elitebook). De akkor játék erősen limitált.
Ha üzletit akarsz játszani is, akkor messze nem elég a keret (dell m6600, lenovo w520 quadro 2000-el, hp 8760w).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Hát belső mobilinternet modem. Bárhol tudok nethez hozzáférni anélkül hogy kilógna valami a gépből. És anélkül hogy meg kellene bíznom a helyi wifi üzemeletető biztonságában/tisztességében. A 17-es méret előnye hogy ez is és msata ssd is lehet benne egyszerre. 15,6-nál választani kell ha jól tudom.
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Asztali 4850? Nem ismerem ki magam ezekben de sejtésem szerint notebook viszonylatban az még elég ütős teljesítmény. Google nem tudom mennyire megbízható adatai alapján 12,5 k 3dmark06 és 7k 3dmark vantage.
Mennyi a keret?
Kicsit gyengébb videóban a lenovo y570 és az asus n55 (190-250k kategória)
Asus g53 kicsit jobb videóban (de 4 kilós 15,6-os, 300k körül).
Szerk: kevés pénz esetén nem hiszem hogy van jobb a lenovo y570-nél. És ha lesz később még pénz akkor a hdd mellé tehetsz msata ssd-t. Nekem van, nagyon jó dolog a rendszernek.
-
Tom1939
őstag
Hát ugye a nagy kérdés ugye képernyőméret. Utazni sokat szerintem max 13,3-al érdemes. A kérdés hogy útközben, vagy csak a célodnál használod.
A filmhez nem árt a jó kijelző. Az utazáshoz meg a strapabírás.
Mivel keretet nem adtál első javaslatom: thinkpad x220
Ips kijelző, a thinkpadekbe megy mobilinternet belső modem, strapabíró. Persze 390 ezerért nem olcsó... De az elitebook se olcsóbb (inkább drágább). De abban van dvd(rosszabb kijelző, van benne dvd , hp 2560p)
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
Lenovo w520. Van amikor van a boltoknak itthon, van amikor nincs. 2820q procival és quadro 2000-el és 8gb rammal volt 400 ezer körül még "erős" forintnál. Most ha van gondolom 500 e. Meg ugye pluszba a 8 giga ram. Ebben van msata ssd hely ha nem kell belső mobilinternet modem (tehát mehet 128gb ssd plusz nagy winyó ). Kitúnő fhd kijelző. 2,7 kg.
Bár a céljaidra lehet hogy az én gépem jobban megfelelő (17,3-as).
-
Tom1939
őstag
-
Tom1939
őstag
560 vga felett már ritka a notebook. Alienware 17-es és 18-as legalább 6970-es de inkább 6990-es vga-val. Az enyém is tudja amit egy 6970-es alienware. De ezekhez már szűk lehet a keret most hogy ilyen gyenge a forint. Vannak más gépek is de itthon nem forgalmazzák őket, anélkül meg rizikós. A dell gari biztosan mükődik.
-
Tom1939
őstag
Szerinte minden dell jó.
Szerinted minden elitebook isten

Mielőtt megharagudnál inkább veled értek egyet

Szerintem meg elitebook/thinkpad/precision mind jöhet, a consumer gépekkel vigyázni kell, de ezen olcsók közül jönnek ki a legjobb ár/érték arányúak ha az ember talál aránylag jót (például lenovo y570).
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- (téma lezárva)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Gaming notebook topik
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LEGO klub
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7-1185G7 / 16GB / 250GB SSD gyári töltő - szép állapot
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro 13" M2 / 16GB / 256GB 144 ciklus, kifogástalan
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ott ha anélkül kérdezel rögtön szólnak hogy töltsd ki szépen aztán majd válaszolnak...
Nincs más út sajna.

Mondtam is hirtelen hogy ez nem kivánságműsor... Inkább egy asztali, de ssd-vel az sem lesz olcsó.
)