Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Max 70.000Ft-ig keresek 1080p felbontással 27-est. A hajlított kijelző nem kell, viszont jó lenne, ha minél színhelyesebb lenne, mert esetenként kép-videófeldolgozásra is kéne hobbi szinten.
Az se baj, ha olcsóbb, mint 70 ezer, igazából egy jó ár érték arányt keresek. Nvidia 1060 mellé menne, szóval ha G-synces az sem hátrány. A legjobb lenne, ha 50 körül megállna.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz deja vu #74729 üzenetére
Nem mondom h ezek közül mindet akarom Látom h g-sync ebben a méretben 150 alatt kb meg sem szólal. Akkor maradok ott hogy legyen IPS a színhelyesség miatt és 50-75-ig az ár. Kacérkodok az előttem említett Dell P2717H-vel, annak olyan 75 körüli az ára és ahogy elnézem ettől olcsóbbi kategóriában csak az AOC i2781FH játszik. Ez mennyire lenne csalódás? Illetve a Dell kategóriában még mi rúgna labdába, ami esetleg jobb választás lenne a Dell-től?
Illetve mennék még a TN panelesek jóval olcsóbban, az nagy csalódás lenne? A gamer monitorok pl TN-esek az alacsony válaszidő miatt, de én fontosabbnak tartanám a jobb színhelyességet
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Jó amit írsz, ez kicsit átdolgozza a keresési feltételeket. Bár most is azt olvasom a TN csak átlagos/gyenge színhelyességű. A VA-ról nem találtam sok olvasmányt, de ahogy látom az IPS-el egy árban mozog, késleltetésre talán picivel jobb, vagy ugyanaz.
Kezdek elveszni a részletekben. Valószínűleg kalibráltatnám miután megvettem. Egyenlőre az IPS a szinpatikus. Ott mely típusok ajánlottak?
-
Formaster
addikt
válasz deja vu #74747 üzenetére
Értem, sorry kicsit belekavarodtam... viszont:
Néztem a Dell S2717H-t az összehasonításokban és feltűnt az sRGB 99% lefedettség. Igaz Adobe RGB csak 64%, ez utóbbi számít, vagy már az sRGB -is jó? Esetleg ez az érték ugyanennyi a P2717-nél is, csak itt nincs róla adat? Nem sokkal drágább, de ha annyival jobb, akkor lehet h azt választanám, az meg talán előny is, hogy glossy kijelzője van. Vagy inkább hátrány?
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Uraim elnézést a vacilálásért, de lehet h egy kategóriával feljebb ugranék. 1440p monitorból ajánlott a Dell U2715H, esetleg lenne ebben az árszintben jobb vétel is?
-
Formaster
addikt
A PB278QR is PWM mentes?
-
Formaster
addikt
Üdv,
Újra a topikban. Az általatok javasol monitorok közül eddig a befutó nálam az ASUS PB278QR.
Viszont felmerül egy másik versenytárs is, ennek a modellnek az előző szériához tartozó 4K variánsa. Azaz az ASUS PB287Q. (ebből még nem láttam frissebbet)
Nem vagyok hardcore gamer, de azért játszanék is, illetve fontos a színlefedettség is. Az első befutó ugye hozza a 100% sRGB lefedettséget, de erről ilyen nem találok. Illetve a másik még a régi TN paneles verzió... Viszont 4K...
Jelenleg egy GTX1060-al hajtanám, ahogy nézem nem lehetetlen ez sem. Bár nem is optimális a minimális fps és a 99%-os kártyafutás miatt (ultrán).
Továbbra is úgy gondolom ésszerűbb lenne az újabb és kisebb felbontású IPS paneles verziót választani, viszont a 4K is csábító, mert lassan teret nyer ez a felbontás és monitort nem 2 évre vesz az ember.
-
Formaster
addikt
Talán a legjobb, ha megmaradok az eredeti 1440p elképzelésnél, de itt valami jobb modellben gondolkodok. A G-sync mennyire ajánlott? Ezt még talán úgyahogy elhajtaná a 1060, főleg a kedvenc Starcraft2 játékkal. Ez annyira nem vga igényes...
Itt hirtelen amit találtam pár...
-Dell S2716DG TN panel
-ASUS ROG Swift PG278QR TN panel
-ASUS ROG Swift PG279Q IPS
-Acer XB271HU IPS
-AOC AGON AG271QG IPSEzekkel mennyivel járok jobban, mint az előzőleg választott ASUS PB278QR-vel? Megérné az árkülönbözetet az a G-Sync? Illetve ugye a TN panel gyorsabb, meg volt akitől olvastam, hogy jobban szereti, mint az IPS-t. Bemegyek egy médiába a hétvégén és remélem lesz bekapcsolva pár moncsi, hogy lássam a különbözetet. Elég szar ez a webshopvilág manapság, hogy mindent zsákbamacskára kell venni
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Értem és kösz neked is killer! Az árral úgy vagyok h befektetek rá, ha megéri, mert jó esetben 7-8 évig tolom rajta mint az előző moncsin is. Persze kicsit ez már átlépi a lélektani határt, amitől tartok az az, h ettől hamarabb fogok a 4k-ra vágyni...
Viszont amit még mindig nem tudok, h a G-Sync megéri e... Sosem volt vele dolgom így olyan ez mint amikor a vaknak mondják aki sosem látott, hogy "milyen szép színű" Tényleg megéri a sync a 30% felárat vagy elhanyagolható?
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
Brekk, megnéztem ma az Asus ROG 4k változatát... Csak ez volt kiállítva, de ez ugyanaz sztem, mint a 2k változat, amiről beszéltünk...
Hát nem voltam elájulva a fényerőtől, ez normális az IPS-eknél? ( meg a fekete kb szürke) Más igazából nem volt kiállítva, csak a csumpi 60Hz-es cirkuszok Azoknak még silányabb képe volt. De ezért akartam moncsit cserélni, mert a mostani 7 éves TN-em már vesztett a fényerőből, erre azt látom h az 27-es 4K ROG monitor sem sokkal jobb ettől. A beállításokat is próbáltam piszkálni, hacsak nem a winen belül volt letompítva, oda nem engedett belépni semmilyen settingbe...
-
Formaster
addikt
Üdv ismét! Halogattam a monitor vételt de tegnap beadta a kulcsot a régi. A Dell S2417DG mennyire ajánlott? Lenne jobb G-Sync monitor ebben az árkategóriában? Elsősorban game-re kellene, így a TN panel pozitívum a kevés input lag miatt. 1440p-ben nem találtam jobb vételt, vagy lenne esetleg?
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
Még egy kérdés... mennyire fog zavarni, ha 24" 1080p-ről ugrok 24" 1440p-re? Merthogy majdnem 2x-es a pixelsűrűség és RTS-t játszom, tehát a unitok kb fele akkorák lesznek gondolom jobb választás lenne 27" -ban keresgélni, de az húzósabb és túl nagy lenne talán RTS-hez.
-
Formaster
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest