- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Vagy 165 után a 144?
Szerintem a jobbról lefelé fájdalmasabb a váltás, mintha azt sem tudod mi az amiről lemaradsz, ha nem veszed meg a jobbat.
És akkor arról még nem beszéltem, hogy ez teljesen szubjektív, amit az egyik ember azonnal észre vesz, azt a másik mikroszkóppal se.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Amerigo57
őstag
wwhy
WQHD , *VA és *1440, és DisplayPort
A két legolcsóbb monitor , ami jó is :
Samsung Odyssey C27G55TQW , 144 Hz , 99. 990 Ft
Link:
AOC Q27G2U , 144 Hz , 99 800 Ft
Link:
..............................Full HD: 27 col IPS panel , DisplayPort
Dell P2719H , 60 Hz
AOC 27G2U5 , 75 Hz
LG 27BK550Y , 60Hz
AOC I2790PQU/BT , 60 Hz
..........................A Full HD , 27 col 144 Hz-s , IPS panel , DisplayPort monitorok , drágábbak,
amik már jók és megfizethetők :ASUS VG279Q 98 900 Ft de csak itt - Link
Acer Predator XB273GP , 115 190 Ft Link:[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
-
Komplikato
veterán
Mikor vagy 20 éve vettem a Iiyama Pro Vision 454-et, akkor még volt magyar képviselete. Most a legközelebbi a lengyeleknél van. Itthon is lehet kapni itt-ott, de erős gyanum, hogy nem jár rá itthon a 30 nap gyári pixelgari. Pedig lehet befizetnék egy 34"-os G-Masterre.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
titán
-
Lanash
senior tag
-
kpal
nagyúr
Itt van a privát beszélgetésem megint én kollégával és neki is a szeme nem bírta :
Hali!
Akkor arra a driverra emlékszem, ilyen sihetetlen alig-alig észrevehető "laggocskák" voltak, amiket a fraps ki sem mutatott...
A mostani drivereknél nem nagyon vettem észre hibákat, szóval szerintem az új monitorban lehet valami. Van eza tesztelő progi (PassMark MonitorTest V3.1)...
Ha ebben csinál furcsaságokat, akkor az valószínű, hogy monitoros eredetű problémára utal. Főleg, hogy monitor csere óta jelentkezik...
Ebben főleg a szűrke rácsosat nézd meg "Moire interferance 1". Nálam volt egy AOC monitor amitől szintén bazira vájt a szemem, és amikor nézegettem a tesztet a fent említett "kép" vibrált, míg az LG moitorral nem, el vittem szervizbe, és ki is cserélték, mert szerencsére még garanciás volt.
Remélem tudtam segíteni!Mondta ezt nyugodtan bemásolhatom bárhova mert mi kevesen vagyunk akik ilyen problémával küszködnek.
-
kpal
nagyúr
Netre nekem mindegy hogy mit hogyan mutat csak a szemem bírja a képét . Nem rég voltam rokonnál és a 5éves 19"-os fujitsu siemens a képétől nem fájt a szemem . Szóval felbontás annyira nem izgat csak maga panel hogy hogyan üzemel .Esetleg a felbontás annyiban lényeges hogy Full HD-ben nem fogyjon el a VGA-m mert nem akarok évente cserélni vga-t.Vagy az újabb játékoknál vagy visszább veszem a minőséget vagy 16870-as felbontásra állitom.
Erre az LG-re gondoltam lehet jó lenne [link][ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
Én teljes képernyőn netezek, és egyáltalán nem zavaró az hogy csík van oldalt. Ami mellesleg nem minden oldalnál van így. Aprók a pixelek, de senki sem mondja hogy úgy kell nézned. Böngészőben 133, 150%os nagyítással már korrekt méret elérhető, ami jól olvasható akár 1 méteres távolságból is. Windowsnál is lehet képi elemeket nagyítatni 125%osra. Ennyire azért rugalmas a win, csak tudni kell kihasználni. A nagy képernyő meg sokszor jól jön.
-
Crias
senior tag
"Ha az LG, HP, NEC olcsóbban adná a VA/PS-es monitorokat, akkor lenne alternatíva, de így nincs, mert mindenki azért rinyál, h ócsó legyen. És persze jó. A kettő együtt ritkán jön össze."
Azért az LG nemrég dobott a piacra alternatívát, és igazából emiatt is akartam kérdezni hogy Dell-t (U2311H) vagy LG-t lenne érdemes venni egyik ledes másik nem, viszont mind2 IPS paneles mind2 60k körül van mondjuk a dell pár ezressel olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
Crias
-
BiP
nagyúr
Igazából nem is a színekre gondoltam, általában olyan tartalom megy a boltokban, amiről ezt nehéz megállapítani, meg tényleg nagyon sok múlik a beállításokon.
Én a TN másik nagy rákfenéjére gondoltam, a betekintési szögekre. Vannak olyan TN-ek, amik oldalról pl. viszonylag jó, alulról, felülről viszont azonnal kiderül, hogy bizony tn.
De van olyan, ami pár foknál már torzul, ha nem szemből nézed.De azt elfogadom, amit mondasz, hogy szín-kontraszt-gamma stb. viszonylatban kalibrálva olyan nagy különbségek nem nagyon vannak, az igazi nagy korlát maga a panel típusa.
-
BiP
nagyúr
Hát nem tudom. Te kalibráltál monitorokat, valószínűleg jobban értesz hozzá, de a szemem azt mondja, TN és TN között is van különbség.
Persze az összes sz*r, ha azt nézem, de nem mindegy, mennyire.
Volt már pár olyan TN, amire ránézésre a boltban azt mondtam volna, hogy nem is olyan rossz, de volt olyan is, amin azonnal látszott, hogy fos.
Szóval szerintem igenis van létjogosultsága annak, hogy TN közül melyiket. Vannak sokan, akinek kisebb a keret vagy képminőségre a TN is elég, és akkor már ne vegyen ótvart TN-en belül.[ Szerkesztve ]
-
macy49
tag
Hali!
Tulajdonképpen szívemből Szóltál!
Én sem óhajtok további vitát folytatni. Nem is vitaindító szándékkal írtam le a bennem fölmerülő kételyeket, pusztán gondolatébresztőnek.
Vissza olvasva a mostani pár hozzászólást, viszont arra ébredtem rá, hogy azok számára, akik néha olvassák is a fórumot (nem csak kérdeznek), azok számára viszonylag kis helyre sok érdemi információt sikerült begyűjtenünk.
Más: nekem kimondottan szerencsém volt, mert a fórumon olvasott tapasztalatok mellé, sikerült a munkahelyi rendszergazdával is elmélyült beszélgetést folytatni a monitorokról.
Tőle is nagyon sok érdemi információt sikerült megtudni. Ezt azért tartom szerencsének, mert Ő nem csak egy - kettő, hanem százas nagyságrendben foglalkozott már monitorokkal. Sajnos szerintem is, itt a fórumon kevés hasonló tapasztalattal rendelkező ember tud tanácsokat adni, pedig jó lenne.
Kedves cyberpunk!
Én is céloztam arra, hogy az új monitor sok esetben új VGA-t is igényel.
Itt jön a másik pénzfogyasztó gond. Viszont van egy érzésem, hogy egy most vásárolt jobb (drágább) VGA tovább fogja húzni, mint a monitor. Ez is okozhat gondot a fejekben.
Veled is egyetértek abban, hogy hiába van igen jó szuper monitor (lehet azt nézegetni), ha a gép nem tudja igazán kihozni belőle a maximumot.
Üdv[ Szerkesztve ]
A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást
-
macy49
tag
Hali Embör!
Megfogadom a tanácsodat, de kiegészíteném egy módosítással: akinek van pénze, az se kérdezzen, vegyen Dell-t, oszt jónapot.
Ez így eléggé furcsára sikeredet válasz volt (amit Írtál).
A fórum szerintem leginkább, az ismeretek szerzésének és ütköztetésének a helye.
Abban az esetben, ha kétféle válasz létezik, akkor értelmetlenné válna az összes fórum.
Üdv[ Szerkesztve ]
A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást
-
ro_bert17
őstag
Alapon DVI-al volt össze kötve a gép, de nem tűnt túl nagy számnak. Aztán rákötöttem a T410-emre egy ilyen dell u2211h monitort. Nos a kis gengusz laptop kijelzőt valóban csúnyán helyben hagyja. Nah, végül is nem rossz így alapon sem.
Már csak az a kérdés, hogy pl. egy Dell Ultrasharp U2311H-t hol lehet kapni 60k környékén, ahol még van is készleten? -
Romvr
őstag
Persze megcsinálhatom úgy is, csak pont azért raktam ilyen felugró ablakba, hogy jól elkülönüljön az eredmény. De ha nagyon szeretnéd, a kedvedért átírom
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
bartucc
addikt
Most vagyok épp előtte egy vásárlásnak, előtte megpróbálom megnézni milyen is.... 22"-ban gondolkozok, Full HD vagy nem Full HD, ez a kérdés itt is. Most 17"-os monitort használok 1024-ben, ezek után érdekes váltás lehet, való igaz. Holnap megyek vásárolni, előtte megpróbálom megnézni, milyen is az.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Monitor hiba topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Android szakmai topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32CG554EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Monitorok Huawei, HP, Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest