Új hozzászólás Aktív témák

• Cray Tyler

senior tag

Sziasztok, wall-of-text rant poszt incoming.

Feleségemnek rakunk össze új gépet, i7, 4070 vagy 4080, 64 vagy 128GB RAM, semmi különös. Nem az első és nem is a második gép amit összeválogatunk magunknak. Intel fétisünk van, lapozzunk. Lian Li O11 mini lett a választás, mert minél kisebbet de szépet szeretett volna. Sok száz oldalnyi teszt meg sok órányi videó után két kérdést tennék fel:

Kis méretű, kifejezetten mini ITX-hez való case-ekbe belerak nagyon sok videós ilyen i7 meg i9 (!!!) konfigokat, 240-as vagy 280-as meg 140-es (!!!) AIO-val, és egy kurva szót nem ír vagy mondd arról, hogy thermal trottling... És aki esetleg megépít mondjuk egy Fractal Terra-ba egy i7 konfigot egy sima 140-es AIO-val (mert a videóban olyan szép volt), az miért nem írja tele utána ezen videók alatt a komment szekciót, hogy az adott videós hiteltelen balfasz akinek leginkább mozdonyt kéne vezetnie youtuberkedés címén?

Mer' a barom videósok megcsinálják, és persze az eredmény szép és esztétikus, csak épp használhatatlan, mert a 140-as AIO soha a bides életbe nem fog kihűteni egy i7-et. És ilyenből rengeteg van. SFF buildet (tényleg szépet!) bemutató videó, erős CPU, meg pici AIO, 'szt jóvanazúgy.

Másik kérdésem: simán lehet hogy én nem tudom használni a Google keresőt, de SFF vagy "minél kisebb" build esetében ugye fontos volt hogy mit hűtünk ki mivel, és ehhez mekkora hely kell. Tehát kerestük hogy melyik CPU mekkora teljesítményt fűt el, hogy tudjuk mekkora rediátor kell, hogy tudjuk hogy minimum mekkora case kell. Nos, NINCS ilyen cikk. Vagy csak én nem találtam. Valaki tud ilyen összefoglaló sheet-ről? (olyat találtam, ami olyan baromságokat írt, hogy a 13 gen i9 max 270 wattot eszik, meg ilyen sületlenségek)

Érthetetlen módon az mindenkit nagyon érdekel hogy idle mennyit eszik a CPU (engem ugyan nem), de hogy munka közben nyélgázon baszatva mennyit eszik (fűt), az már jóval kevesebbeket aggasztott. Kérlek szóljatok má' ha én ülök fordítva a lovon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés