- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
szeretnék venni egy új házat, de már nagyon régen foglalkoztam ilyesmivel (az előző kb 9 éves )
mini-atx
alul vagy elől legyen a táp
legalább 4 3,5" hely
hátul 12cm venti hely
semmi csicsa sima kocka fekete
max 15k táp nélkülTudnátok mondani esetleg pár típust?
-
nano222
csendes tag
Üdv valaki tud ezekről a házakról jót vagy rosszat mondani ha igen kérem ossza meg velem
Cooler Master 690 II
Cooler Master RC-942
Cooler Master Storm Eenforcer SGC-1000
Corsair CC600Tamúgy ezen a három házon gondolkozom. Bár azt halottam hogy az 1-es és 2-es nem drágák és jó hűtésük van
1
ooler Master 690 II
2
ooler Master Storm Eenforcer SGC-1000
3
orsair CC600TElőre is kösz
-
hesszan
aktív tag
válasz
Madn!ght
üzenetére
Szia.
#17682) mitkov77
igen neked és Barátnőmnek hiszen Ő követelte ki a fehéret amit én ár alapján elvetettem.(#17685) Madn!ght
én nem találtam Bp csak annál az egy boltnál fehéret, és annak nem plexis az oldala#17684) gabikiraly2
keresek majd képet az előző gépről kb 8hónaposan
pormacskák tömege. Szőnyegen állt, elől nem volt venti, oldalt és elől ment be a levegő, hátul venti fújt ki(#17686) Mad6
én is lusta vagyok! +plusz nincs otthon kompresszorom, boltban veszem a sűrített levegőt, és annyira nem olcsó hogy havonta szétfújjak egyet. (nincs kocsim h levigyem a benzinkútra, gyalog meg áhh kicsit gáz lenne)u.i. magával a házzal van a "gond"! az alsó részre szerelhető ventik porszűrője kívül van, a ház alján. A tápé belül. Ez az egy hibája van, a háznak amit eddig felfedeztem. illetve nem hiba csak következetlenség.
-
Mad6
tag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Ebben is nagy igazság van!
Ha takarítod rendszeresen, akkor hót mindegy a dolog.
Csak én lusta vagyok.
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
hesszan
üzenetére
Kicsit már túl van lihegve ez a porszűrős mizéria. Mindenki retteg a portól.
a jelenlegi gépemben nincs egy fia porszűrő sem, a gép a földön van parkettán, táp alul. 4 hónap után gondoltam kipucolom. A kompresszor alig vitt ki mocskot. Ráadásul tökéletes porszűrés akkor volna, ha szűrőpaplant alkalmaznál, de akkor ezek a ventik lehalnának 5 perc után. A másik hátulütője a jelenleg használt porszűrőknek: tényleg megszűrik a port, tehát csak a nagyon finom részecskék jutnak be. Na ezek aztán okoznak mindenféle gondot, elektromos szigetelés, mozgó alkatrészek kopása, hűtőteljesítmény csökkenése.
A bejutott por jó része távozik is, hiszen nem csak befújunk, hanem ki is szívjuk a levegőt, a tápból, gépházból.
A táp megfordítását én személy szerint nem javaslom. Össze-vissza fog tőle kavarogni a levegő a gépházban. Főleg a videokártyánál.
Ez a saját véleményem, bár már sok helyen olvastam hasonlókat. -
mitkov77
aktív tag
válasz
hesszan
üzenetére
Szia!
Grat, szép ház. "persze magamnak köszönöm az érdemet"

A táp alulról szívjon, ne a házból, mert eleve meleg levegőt vinne az amúgy sem hideg tápba.
Szűrőt szerethetsz rá alulról is, valamint fabrikálhatsz bútorlapból lábat neki
Vagy veszel barkácsboltban valami lábnak valót. Igaz én erősítő lábra gyúrok, mert az zajcsillapítós, de még nem találtam. -
Beretvás
veterán
Kösz mindenki nagyon segitökész volt..

-
Jim-Y
veterán
Srácok, a Bitfenix Shinobi Window, és a Shinobi Core Window között mi a különbség, és ha már valaki látta ezt-is, azt is, akkor melyik néz ki jobban? Asszem mintha egy díszítőelemmel kevesebb lenne a Core. üdv
-
Mad6
tag
válasz
hesszan
üzenetére
A porszűrő visszafogja a levegőt, tehát magasabb fordulat kell ahoz, hogy ugyanannyi levegő menjen át!
Szerintem simán fordítsd meg, és akkor nem kell semmi extra szűrő.
A cucc amit otthon én is barkácsoltam kb 14cm összesen. Hesd meg, hogy befér-e. Az egész nem volt 4000ft. -
hesszan
aktív tag
sajnos a vásárolt tvállvány/tvpolc magassága nem biztos h engedné a további emelést. de az ötlet jó, majd kísérletezek vele könyvekkel, dvdhengerekkel
és ha befér a desingba Bnőm szerint, akkor meglépem
Köszönömilletve azon gondolkoztam, hogy a ház aljára szerkesztek egy saját porszűrőt ami könnyen mozgatható, mivel a lábak elég magasságot hagynak esetleg egy vastagabb anyagnak is.
vagy megfordítom a tápot, h belülről szívja a levegőt..
-
hesszan
aktív tag
jah ezt lehet nem ide kéne de hátha TI megmondjátok a frankót.
Alsótápos ház CM690II a tápot 2 állásba is be lehet csavarozni. Honnan szívja a levegőt? a gép alól? (3cm lábakon áll) vagy a doboz belsejéből?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A tervezett új gépemhez vettem egy Centurion 5 II házat, amibe a régi gépből átkerülne az alig 1 éves Chieftec 450GPS-A táp, valamint egy ASUS ENGTS 450 direct cu top videokari kerülne bele. Szerintetek méret tekintetében lehetnek problémák (pl. nem elég hosszúak a táp kábelei, kicsi a ház a videokarihoz, stb.)? Előre is köszi a válaszokat. Üdv
-
hesszan
aktív tag
Az ebédlő asztalon raktam össze
ott fotóztam, de nem ott lesz a helye. nappaliban TV állvány mellett a földön, (nincs monitorom hozzá, "csak" a TV. amiben meg nincs kábel tv "csak" a gép)
Amikor a nappalibútort vettük (3hete) sokat filóztam hogy smint, se sajnos itt fektetett házat (sok vinyósat) nem tudtunk találni. Maradt az álló, de FEHÉR az meg csak a földön fér el.Majd kiderül mennyire koszolódik.
Az előző gépemet évente 1x takarítottam, oldallap le, teraszra kivittem, 1 flakon sűrített levegő és "kész" nem szedtem szét nagyon. -
hesszan
aktív tag
a ti segítségetekkel sikerült kiválasztanom ezt a házat:
Cooler Master 690 II Lite Midi-Tower WWN3 - PCGH white a linkelt boltból.
Mind a boltot, mind a terméket csak ajánlani tudom. tegnap átvettem, hazavittem beleraktam a konfigot, és nagyon szellős, a kábeleket hátul nagyon szépen el lehet vezetni.
Pedig nagy VGA +procihűtő van benne, de a mikroATX-es ház szinte eltűnik benne. Végig Érződik a kidolgozás minőségén, az apró figyelmességeken, hogy ez a kategória miért kerül ennyibe.
(ha a Barátnőm nem ragaszkodott volna a fehérhez, én biztosan a 10-15között vásároltam volna házat)Egy hátránya van eddig alsótápos: a föld és a táp közötti porszűrő csak a tápkiszerelésével vehető ki
bár valószínűleg alulról a dobozt megdöntve fogom porszívóval kitisztítani hosszú távon.

-
Szabesz14
csendes tag
Kerlek valaszoljatok a kerdesmre milyen hazat vegyek ezek ala ?
Procesor: AMD Athlon II X4 640 Quad Core
Vidi:Gigabyte nVidia GeForce GT430
Alaplap:Gigabyte 880GM-D2H, socket AM3
Tap
orsair CMPSU-430CX 430W, ATX2.2
Tudtok erre egy megfelelo hazat ne tul dragat de azert legyen benne minoseg is
-
-
kmisi99
addikt
Tudnátok olyan gépházat ajánlani amihez járt táp is és az nem ipari hulladék mértékű? Nem kell erős egy kis 100w os konfighoz kell.
-
ETOM
addikt
válasz
Madn!ght
üzenetére
economy verziót vettem ventiket magam vásárolok CM SickleFlow , de inkább coolink swif2-t veszek bele 2 vagy 3db-t.
am a ház tágas a kábel menedzsment tökéletes. i7 2600, asus p8p67, xfx pro 450-es táp, CM 212+ hűtést építettem bele utóbbi is elfér szépen. A többi még hiányzik, de eddig teljesen pozitív a véleményem róla.
masszív anyag is van bent nem azt érezni h össze dől 
-
ETOM
addikt
sharkoon T9 teljesen rendben van nagyon fasza kis ház nem tudom már kik írtak rosszat egy másik típusról, de ez télleg nagyon jó.

-
Madn!ght
addikt
válasz
freestailo
üzenetére
Az már szintén 30k+ kategória. Szvsz annyiért inkább a fractal design xl, esetleg 30k környékén egy CM 932, vagy a 932 advamced.
-
Beretvás
veterán
Hy. Ehhez mit szoltok?? Tapasztalatok érdekelnének föként de bármi más info jol jön..
-
freestailo
őstag
válasz
Madn!ght
üzenetére
Köszi a választ, a xigmatek pantheon tetszik a legjobban ezek közül, érdeklődnék, hogy erről mi a véleményed: Enermax hoplite
-
Madn!ght
addikt
válasz
freestailo
üzenetére
Ha még 6k-t rá tudsz dobni, a Fractal Design XL-t ajánlanám. Minőségi, igényes kialakítás, halk gyári ventik, könnyű szerelhetőség. Amennyiben a pénztárcád engedi, illetve tetszik a minimalista stílus, ezt vedd. PH cikk róla.
Amennyiben kevesebb a kereted, az alábbiakat ajánlanám:
- Cooler Master Silencio 550
- Cooler Master Cm 690 II Advanced Window edition
- Cooler Master Storm Scout
- Xigmatek Pantheon
- Fractal Design Arc Midi -
freestailo
őstag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni házválasztáshoz, szeretném hogy kényelmesen beleférjen egy 6950, egy Mugen 2 méretű procihűtő, és szeretném ha a ház tetején min 1db, oldalán pedig vagy 1 db nagyobb, vagy két 12-es venti lenne. Jó lenne ha alsótápos lenne a ház. Ár szempontjából 30k lenne a max, és akár használt jó állapotú is szóba jöhet. köszönöm a segítséget
-
ETOM
addikt
Megjött a T9 elég jó minőség eddig semmi gond. Van a csomagban a csavarok alá ilyen alátét ezt érdemes felhasználni a lap rögzítésekor?
-
izomhod
őstag
hali!
http://ipon.hu/webshop/akcios/coolermaster_rc_335_kkn1_gp_elite/39604
erről mi a véleményetek?
mi ez a lila világítás benne? azt ki lehet kapcsolni?5830as vga + 4magos amd proci megy bele, tuning nélkül
2hdd+1dvd író10k-ig mi ajánlott még ezekhez?
köszi
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kal-El
üzenetére
Cosmosnál elszúrták a marketinget, emberek Stackert vártak, ehelyett egy erősen felhízlalt P180at kaptak
sose volt egy elterjedt ház, innentől apróban sem gyakori.p183
fractal r3
nzxt h2
silencio 550graphitet és a cosmost nem tesztelték, többire ott a tesztjük.
az egységes egyfajta tesztnek semmi értelme: milyen venti? legyen a gyári, vagy egy swif2, vagy egy ac f12, vagy netán sflex/gentle typhoon?
aztán a komponensek: hány és milyen vinyó? milyen vidkari? hány wattot fogyasszon a rendszer?
aztán a házaknak megvannak az egyéb featurejaik, pl ha eatx kell, akkor csak a cosmos játszik. a p183 a legjobban zajcsillapított atx kategóriában, de emiatt árban drága.
ez az a szint, ahol már nem 1-2 fokokat kell nézni szellőzésben, hanem featureoket: kivezetések, hely, szerelhetőség, szellőzés.
-
Kal-El
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Akkor ez valószínűleg még halkabb, mint a többi ház, mondjuk ez már tényleg nagyon drága és használtan sem lehet venni, mert aki ilyet vesz az valószínűleg nem fogja eladni egy hamar.
Kíváncsi lennék egy tesztre, amiben összeeresztik a:
Cooler Master Cosmos 1000-et
az Antec P183-ast
a Fractal Design Define R3-at
az NZXT H2-t
a Cooler Master Silencio 550-et
és a Corsair Graphite 600T, ami nem halk háznak készült, de külsőleg a személyes kedvencDe úgyis csak azok a márkák és alkatrészek lesznek tesztelve, amik támogatják az oldalt. Ez egyértelmű. Abból meg senkinek nincs haszna, hogy csak úgy hobbiból teszteljen ilyen drága házakat. Ezt csak úgy lehetne megoldani, hogy a tagok felajánlanák a házaikat egy összehasonlító tesztre és egységesen 1 fajta ventilátorokkal lennének hűtve a tesz alanyok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kal-El
üzenetére
nekem Cosmosom van. röviden: nagy, masszív, ergonomikus, tud jól szellőzni, tud halk lenni.
alul szív, tehát előre nem hallatszanak ki az alkatrészek, vinyók közül meg még a elsőszériás raptor hangját is szépen lefogja (kb egy 1300rpmes 120as venti alapból, seek közben versenyzik a 2500-2800rpmes kategóriával... tényleg 40dbA+
), pedig az asztalon két óra után nekem már elviselhetetlen, ha seekel is. kifelé hátul szellőzik, kialakítás miatt sok por felülről nem megy bele (ez a felül szellőző házak átka). vas váz, ami miatt nem fog beremegni 5 vinyóval sem (többel nem próbáltam). a vinyók szellőzésében sok helyen kételkedtek, nos annyira rosszul szellőzik, hogy konkrétan a CM690et veri ilyen tekintetben (120as ventit alulról felmozgattam). a dupla szigetelés és a gumibakok miatt a vinyók tényleg jó helyen vannak: tesztelőknek ez nem tetszett, de gyakorlatban nagyon jó megoldás. alulról por miatt nem kell aggódni, jók a gyári porszűrők, csak szőnyegen pár hetente nem át átmosni őket pl a csap alatt: ez kb két perc.ergonomikus, a füleinél könnyű emelni. mmint amennyire könnyű lehet felemelni egy kb 30-35kilós házat. nagy, könnyű szerelni (CM690hez képest is). a tetején a csúszásgátlós tartó remek. elöl 4 usb és esata, előbbiek főleg jók, mert nagy és macera mögé belógni
. ja és imádom a gombnyomásra nyíló oldallapot: többé nem kell a csavarhúzó, ha le akarja venni az ember az oldalát.ventik kellemesek és bírják: alapból is jól szellőzik, bár nekem ventik felül antec 140esekre, 120as lyukakon pedig SFlexekre lettek cserélve. házszellőzést kikapcsolni vagy sokkal gyengébbre venni a házban nem lehet, gyári ventikkel 5Vn beáll a meleg, olyan 8V még okés. ld ph!s teszt, egyszerűen ennek a háznak kell a légmozgás. ez egy nagytorony EATX támogatással, innentől pedig egyszerűen nem elég neki annyi légmozgás, mint pl az Antec p18Xeseknek. ebből következőleg teljesen csendes háznak ez nem való, de halk performance pcnek tökéletes. 360Wos terhelésig tudtam jelen konfiggal próbálni, annyit lazán bírt. erősebb ventikkel nyitott asztalos teszteredmények szintjét el lehet érni vele, de ott már persze annyira nem lesz halk
.külsőleg picit nekem szokni kell, de jellemzően 20 fölött mindenki, aki picit is ért a gépekhez, nagyon meg szokta nézni, szóval élőben elég magas a *bling* faktora is
a középkategóriás (sileo, cm690) házakhoz képest a minősége azért egy más világ.negatívumok: az alaplapi kábelvezető lyukak jelzésértékűek, cable managementben nem ez a legerősebb ház. műanyag részei is vannak. nincs usb3. nagy és nehéz. újonnan nem olcsó, de 35-40 körüli áron szerintem ár/érték bajnok lenne. 7 (standard mennyiségű) pci slot. szabályozók közül kevés fér potisok közül bele, bár én besüllyesztettem egy zalman mfc1plusot is

összességében: a sajátom egy évig állt Budapesten amíg ki tudtam magam után hozni. mert nem akartam eladni nagy bukóval, hogy aztán vegyek itt mégegyet
. jelenleg kb három éve van meg, és egy hónapja cseréltem a maradék gyárikat SFlexekre: következő konfighoz is valszeg meg fog maradni. én imádom, viszont ha nem raknád tele, akkor szerintem elég egy kisebb p183 is, mert azokat picit könnyebb átszellőztetni. viszont nincs fülük
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami olcso de jó minőségű kíváló szellőzéssel bíró házat? max 15k-ért? vagy max 20k-ért de akkor ne kelljen vennem ventiket.... köszi
-
Kal-El
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ok. Köszi!
-
Kal-El
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem biztos, hogy igénybe veszem, de megkérdezhetem, hogy ki csinálja ezt?
-
Tothgera30
veterán
válasz
Kal-El
üzenetére
Igen, ez egészen más kategória mint az előzőekben említett házak. A P180 Mini Black-ot és a P182-nek egy verzióját (azt hiszem Metal Gun Black nevűt) kívül-belül feketére festik. De itt a PH-n is van aki gépházakat fest belülről, talán 5k-ba fáj egy teljes belső fényezés, normális alapozóval és festékkel, szétszereléssel-összeszereléssel.
-
Kal-El
senior tag
válasz
thomasa
üzenetére
Érdekes ez az alulról hűtős koncepció. Találtam egy tesztet róla: [link]. Jól hűt, viszont a zajról nem esett szó. De szerintem egyébként is csúnya.
-zaki-: Ez a Silencio 550 már inkább olyan, ami nekem kéne. Tetszik, mert eléggé puritán és letisztult, egész jónak tűnik. De ennyiért szerintem én inkább Fractal Design Define R3-at vennék, csak 3 ezerrel drágább. Vagy: NZXT H2-t ez viszont már 7ezerrel több, viszont sokkal több extra van hozzá és szerintem külsőleg is jobb benyomást nyújt. Ezek sokkal jobb minőségűek, az már más kérdés megér-e annyi +pénzt.
Tothgera30: Valahogy én is erre jutottam, nem valami meggyőző ez a szivacsos hangtompítás, meg szerintem a hőmérsékletnek is csak rosszat tesz. Csak az a kár, hogy a belseje olyan rosszul kialakított, esztétikailag sem a legszebb, meg nincs lefújva feketével. Ennek ellenére, valószínűleg ez lesz megvéve. Köszi a megerősítést!
-
Tothgera30
veterán
válasz
Kal-El
üzenetére
Nah, szóval térjünk a lényegre. Sok házat nyúztam már, jelenleg a második Antec házikómat gyűröm. A P sorozat házainak az oldalfala három rétegű kompozit anyagból épül, az hiszem alu, plasztik, alu. Ezért elég halknak nevezhető, tehát a többi ház meg sem közelíti, sem minőségben, sem pedig szellőztetés terén. Én nem váltanék más márkájú házra,ettől jobbat úgy sem tudnék venni, tehát ha hosszú távra tervezel akkor Antec.
-
thomasa
senior tag
válasz
Kal-El
üzenetére
Esetleg SilverStone FT02R-W is játszhat.
http://www.ibertronica.es/Silverstone/products-ft02.htm -
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Van aki a csendes házakat szereti és kipróbált már többet is?
Most van egy Casetek ck-1020 házam, ami elég jó, de gondoltam kéne egy még csendesebb.Eddig átnyálaztam elég sok tesztet, de kb. ezeket találtam:
- Cooler Master: Cosmos 1000
- Antec P182/183
- Cooler Master: Sileo 500
- Fractal Design Define R2/R3Nekem az Antec tűnik a legjobbnak, vagy a Fractal Design házai. De jó lenne egy olyan véleménye, aki használta, vagy látta/halotta ezeket működés közben.
-
Zohan
senior tag
szerintetek melyik a jobb
Cooler Master Stacker 831 black VS. Cooler Master 690..????nem a kinézet az első szempont hanem a tudásuk..
-
tatabánya
senior tag
válasz
Azúr77
üzenetére
már a házakat is teljesítményben adjuk meg
eléggé túl vannak itt dramatizálva a dolgok főleg ha megveszitek a mindenfajta military felszereltségű hardvert ami "hasszám" -100 tól +100 fokig bírja. De most énis egy FD Core 1000-t választottam, jó lesz PH-t nézegetni, tetszenek az FD designjai viszonylag tűrhető árakkal vannak itthon is. -
osonte
őstag
válasz
szamoki
üzenetére
Szerintem jó lett a módosítás után. Mondjuk én előre raktam ventit (befúj), oldalra lent (befúj), hátul (kifúj), tetejére (kifúj). Az oldalsó FELSŐ venti hely eléggé bezavar, azt leragasztottam. Elől a venti előtt van szivacs porszűrés céljából, ami eléggé megfogja a levegőt, azt kivágtam és a ventire tettem egy darab női harisnyát. Az optikai meghajtót betettem a legalsó helyre. Fölötte kitörtem a lemezeket, ott is tud szellőzni, de ott a porszűrő szivacsokat meghagytam. A táp lefele van, meg van emelve a gép 1.5 cm-t.
Nekem ezzel a medoldással egy EKL cold tower van passzívan tuningolt E3400-al. Mielőtt nem csináltam meg ezeket a módosításokat, tuning nélkül bírta csak a processzor. Általában 500-as fordulaton mennek a ventik. A nagy melegben is 30 fok van a gépben.
-
sasa134
addikt
Nos, Fractal Define Mini megrendelve, remélem nem bánom meg. Sokat agyaltam mire eldöntöttem, majd mesélek, ha érdekli a nagyérdeműt. köszi mindenkinek a segítséget.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!!
Asszem Sandrew meggyőztél a cm 690-el!!
De miért is lenne ilyen egyszerű a választás....
Megpilantottam a HAF 912-őt...
Megtetszett az a 20 cm-es tátongó lyuk az elején!!
Néztem a tesztet és csak a lekapcsolt ventilátorok melett volt nagy előnye a 690-nel szemben!!
Erről a kuckórol van valami véleményetek?
Vagy maradjak a 690-nél?
Az a baj vásárlás elött mindíg felfedezek valami ujjat
És az ember mindg a "legjobbat" akarja!!
Sziasztok -
albert8
veterán
válasz
Dexter-2000
üzenetére
Ezekre jók a
Coolermaster Storm Scout és a Bitfenix survivor
mindegyiken van hordófül és elférnek benne elég jó hardverek is
-
Rider74
tag
Saját kivitelézésű otthoni rögtönzött teszetemben (mellesleg) az alábbiakat állapítottam meg.
Ezt még a régi chieftec házban SH01 BBB próbáltam ki (klasszikus felsőtápos ház, elforgatott vinyókeret elöl, a vinyóknál oldalt 2x 92mm venti., hátul 1db 120mm venti.)
Próbaképpen kivettem a tápot, a helyét lezártam, a befúvás a 2x92-es a kifújás 1x120 as ventivel.
Az eredmény: a kialakult pozitív nyomás ellenére alul a VGA-nál kb. 2-3°C hőmérséklet csökkenés volt megfigyelhető, de a mostani 28°C os szobában játéknál a VGA 70° körüli hőmérsékletet ért el, a lap kb.42-43°C os.Nyilván nem tragédia, de azt gondoltam, hogy ha az ideális elöl be hátul ki áramlás valósul meg, akkor csökkennek a belső hőmérsékletek...
A tesztet csak azért csináltam, hogy kipróbáljam, hogy játék alatt miért kapcsol a számomra már zajos fokozatra a GPS-400A tápom, amikor kifejezetten jó hatásfokú az olcsobb 400W-osok között. Erre egyébként jó volt, a táp a beszívott melegtől teker, mert ha kint volt a gép tetején szinte semmit sem gyorsított a kb. játék alatt 230-250W felvett teljesítménytől....
-
szamoki
tag
válasz
zsolthee
üzenetére
Nekem is T5-öm van.
Nagyon büszke voltam magamra, hogy elöl egy Scythe Kama Bay-ben egy 12 centis venti azután szinte vele egy vonalban a NINJA3 12 centise mögötte egy a ház végében és egy frissen vágott a tetőlemezben.
Hát nem lett 10 fokos esés. Max 2-3 feltekerve a hűtőket 4-5 fok.A VGA-m meg a mostani melegben sima munka mellett 46 fok 21% veti.
Játéknál meg ahogy eddig 50-70fok max 75% ventiig. -
Rider74
tag
válasz
Sandrew
üzenetére
Szia!
Jelenleg, ami az aláírásomban szerepel, de ez úgyis változik...
Ami biztosű: ATX-es lap, középkategória felső osztály VGA, alapfeszes tuning proci, 2-3 HDD. 2 ODD.
Fontos, hogy ne legyen zajos, de jól szellőzzön, lehetőleg ne legyen csupa lyuk, mert utálom, ha 2 hét alatt porcsimbókok lógnak a ventikről...
Sajnos általánosságokat tudok írni...Ezeket néztem: Bitfendix
-
zsolthee
senior tag
válasz
Rider74
üzenetére
Véleményem szerint nem elég.
Engem zavar, hogy az oldallapján nincs szellőzési lehetőség.
Bár nekem csak 5770-em van, de ahogy jött ez a meleg nyár, könyörgött egy oldalsó 12cm-es ventiért.
Szerintem melege lesz a GTX460-odnak, de legalább nem hallod annyira...
Ja, bocsi. Az a vas lesz benne ami a profilodban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- S22 ultra 512/12
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Max annyi, hogy szeretem ha csendben van. 

pormacskák tömege. Szőnyegen állt, elől nem volt venti, oldalt és elől ment be a levegő, hátul venti fújt ki

masszív anyag is van bent nem azt érezni h össze dől
ugy akartam kifejezni közel azonos höfokon teljesitenek nekem egyébként nem jönnek be az ilyen stilusuak,inkább Antec P széria vagy amit te is választottál,vagy még define mini,r3 de ezek drágák még nekem

Busterftw