Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hínár929
tag
Sziasztok,
Ha a kisebb méret és a jobb videó miatt váltanék Nikon D7000-ről Milch APSC vagy 4/3-ra akkor mi lenne az alternatíva?
Mi lenne, ami hozná, ezt a szintet?
Szerintem az árához képest aránylag jó a szenzor, gondolom én, de az utóbbi időben nem követtem technikai fejlődést ezen a téren, ha volt egyáltalán eget rengető változás. Képminőség szempontjából nagy különbség van az APSC és a 4/3 között?
Az objektívek tekintetében (ár, választék, fényerős darabok, használtpiac ) melyik rendszert érdemes megcélozni?
Egyrészt a szokásos célra, családi események, nyaralás dokumentálása, stb., mellett szigorúan hobby szinten fotóznék koncerten (gyenge fényviszonyok), sporteseményen (gyors fókusz).[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Köszi mindenkinek a kérdésemmel kapcsolatos hozzászólásokat, gyűjtöm az információkat és közben persze egyre jobban elveszek a Milc-ek világában.
Ésszerű alternatívát keresek ezért nem jelöltem meg a rászánandó összeget, még nem is igen tudom, még mennyit akarok egyszerre beletenni egy új rendszerbe. SIGMA 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM, Tamron SP AF 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD, most ez a két objektívem van, és valami hasonlót keresnék az új vázhoz is. Itt már el is bizonytalanodom, mert nem nagyon találom a piacon az árban is megfelelő lehetőségeket, akár használt is, vagy csak rossz helyen keresgélek.
Tanulmányoztam a téma összefoglalót is, de az ott említett oldalakat már ismerem viszont nem találtam a felsorolásban a
DXOMARK-ot. Mennyire objektív a pontozásuk, lehet rá hagyatkozni, vagy szponzorált oldal?
És még egy buta kérdés. Melyik oldal az ahol több, az az sok tulajdonság kiválasztható a szűréshez, mint pl. a számítástechnikában a mysoft vagy bicajnál az ebike oldala?[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Sziasztok,
Nikon D7000 cserélném le a méretek miatt milc-re, néhány hónapja már kérdezgettem itt a fórumon, a válaszokból arra jutottam bármelyik rendszerben gondolkodom nem fog romlani a képminőség.
Azóta is folyamatosan olvasom a kommenteket és próbálok a másik lényeges kérdésre válasz kapni, mozgás fotózása (hobbi szinten), sport vagy ugrabugráló gyerek.
Kell-e kompromisszumot kötni?
Tudom a Sony ilyen szempontból a legjobb, remélem nem generálok ebből vitát. A Canon M50 és Pana modelleknél találtam még gyors fókuszt, biztos bővebb ez a lista de én ezeket találtam.
Ha más gépben gondolkodom a D7000-hez képest a fent említett témáknál lesz-e lényeges különbség, a mai milc gépekkel előre lépés lesz? Nincs összehasonlítási alapom ezért kérdezek esetleg hülyeséget.
Ami lényeges szempont, kb. 300-350 ezer Ft.-ig kategóriáról lenne szó.Pesten melyik üzlet lenne ahol megnézhetőek, esetleg kipróbálható a gépek és szakértő válaszokat kapok a kérdéseimre?
-
Hínár929
tag
A Z50 a méret és az ár miatt nem jönne számításba, bár tetszik, az M50 egyből a látókörömbe került, gondolkodom rajta.
De most nem konkrét típusok miatt írtam hanem arra lennék kíváncsi mit jelent az, hogy a milcek autófókusza lassabb.
Ezt észrevenném-e egy D7000 után?[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Szia,
Nem én mondom, hogy lassabb hanem ezt olvasom mindenhol a kontraszt alapú fókuszról ami a milcekben van (kivéve ahol hibrid), magamtól nem találnék ki ilyet.
Az olvasottak alapján jutottam erre a megállapításra, csak rosszul fogalmaztam, nem az összes milc gépre értettem úgy nagy általánosságban hanem azokra ahol kontraszt alapú fókusz.
De akkor tévedtem ezek szerint,
és bármilyen milcet vehetek mert nem fogok különbséget észrevenni a fókuszálás sebességében.[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Köszönöm mindenkinek, hasznos információkhoz jutottam.
Nincs összehasonlítási alapom ezért az itt-ott olvasottakból próbálok megfelelő tudásra szert tenni a vásárláshoz. -
Hínár929
tag
Sziasztok,
Nem találok olyan oldalt ahol az alábbi paraméterek alapján tudok rászűrni a gépekre. Abban kérnék segítséget, hogy milyen oldalon lehet szűkíteni ezek alapján vagy konkrét gépekre kérnék tippeket.
APSC vagy 4/3, váz stabi, hibrid fókusz az olcsóbb szegmens érdekelne ebből a kategóriából, gyártói megkötés nélkül.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Köszi Mindenkinek,
sokat segítettetek.nozs23, árat nem írtam, tudom nem a legolcsóbb gépek, igazán csak arra tértem ki, hogy nem a csúcskategóriát szeretném megcélozni.
-
Hínár929
tag
A hibrid fókusz, vázstabi kérdésemre kapott válaszokból erre jutottam:
A legolcsóbban és a legkisebb méretben a Sony 6500 váz lenne a megoldás, használt piacon 250-300 ezer körüli áron.
Erősítsetek meg ebben a megállapításban.
Esetleg más is lenne amit nem találtam meg?
-
Hínár929
tag
Köszi,
Valahogy nekem is mindig ez jön ki. Csak az a bajom, hogy egy szereplős a történet, pedig jó lenne több gépből válogatni, de mindig ez a végeredmény.
A fogása, ami nekem kicsit szokatlan, többet még nem sikerült személyes tapasztalat alapján megtudni.[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Persze mind jó gép, de én szeretném olcsón és kis méretben megúszni, APSC vagy MFT vonalon. A hibrid fókuszt a gyors-pontos AF miatt írom, azt a következtetést vontam le, hogy a milc gépekben ez kell.
p_adam: Nem videóra kell, az csak másodlagos, fotózásra lesz inkább a gép.
-
Hínár929
tag
A lelkes amatőrökre jellemzően minden témára, helyzetre tökéletesen használható gépet keresek, nincs egy jellemző, kiemelhető téma amire kihegyezném a választást. Ezért érzem szükségességét a stabinak és jó AF-nek, na meg nincs lehetőségem kipróbálgatni minden lehetőséget és összehasonlítani a kiválasztott darabokat, így nehéz kideríteni melyik hiányát érezném meg.
Most ez a becsípődésem: stabi+jó AF.
-
Hínár929
tag
Igen, tudom az obik között sok stabis van de én halmoznám az élvezeteket, ha nem találok a használt piacon jó vétel 6500-öst akkor elengedem a vázstabit és egyből kibővül a választék.
Van a családban néhány M42 üveg ezekkel van értelme a vázstabinak, működik?Tin_Shield, köszi ez remek tipp, mindjárt utánanézek.
-
Hínár929
tag
válasz tvamos #55050 üzenetére
Szia,
Enyhén fogalmazva, rossz következtetéseket vontál le, nem tudom miből, de sejtem az M42 lehet az oka, ez valamit kiváltott benned, és ez alapján kicsit lekezelő hozzászólást írtál.
Nem csak M42 objektíveket akarok használni, felmerült mint lehetőség de nem az én világom, nem ez a fő irány.
A jó AF nem a „művészkedésre” kellene, és nem az M42-höz, ez még nekem is egyértelmű, sőt a „művészkedés” is távol áll tőlem.
Az utómunkázás nem is értem hogy jött képbe? Ha azt mondom, hogy szoktam utómunkázni és raw/jpeg-ben fotózom akkor az nem is elképzelhető az eddigi hozzászólásokból? Pedig, még ha amatőr módon is, de szerkesztem a képeimet.Lehet, „komoly” fotósoknak túl sok amatőrséget irkálok, de gondoltam elfér a fórumon, hagy pörögjön egy kicsit.
Azt is igazán sajnálom, hogy egyáltalán szóba jött mint lehetőség a 6500 mert a szavaidból ítélve nem a legjobb választás. De ha nem az akkor jó lenne tudni, hogy miért. Nem vagyok Sony részvényes tehát más is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest