Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• stargazer

senior tag

válasz jaanoo89 #51485 üzenetére

Hali,

köszi a tippeket. Szóval igen, szeretünk utazni/túrázni és ez a fő téma, de ritkán sikerül. Ezért is fontos nekem hogy szépen megőrizzük ezeket az emlékeket.
    Legtöbbször tájkép, építészet illetve portré, tehát mi a tájban ill. az épület/ek mellett/előtt/mögött/között/helyett/alatt. :D

Említettem, hogy az zavart nagyon a kitobjektívvel kapcsolatban, hogy télen egy iskolai világított teremben már akadozott a történet. Azért ez sztem... jó lehet hogy teljesen normális egy kitobitól (meg tudom hogy fénytechnikával is megoldható lenne de arra nincs elég elhivatottságom), de engem mégis zavart. Ezért is kezdtem el objektívet keresgélni. Valamint igen, nem kell papírvékony DOF, de hiányzik a picit jobb háttérmosás, és ha összenézek két fotót ahol az egyiket ff-fel készítették a másikat mft-vel, akkor eléggé látványosnak tűnik a dinamikatartománybeli különbség (lehet hogy a képek manipuláltak voltak, ezt nem tudhatom).

Keresgélés közben ráakadtam a neten egy-két videóra ahol sztem profiknak tűnő arcok megkérdőjelezték hogy valóban ér-e ennyit egy jobb mft obi.
    Én fixekbe nem akarok belebonyolódni, egy jó standard zoommal nagyon ellennék. Nem célom az extrém fénymentes fotózás, hiszen általában abból indul ki az ember ha utazik hogy jó idő lesz és mi nem vagyunk éjszakai baglyok.
    Ugyanakkor ha azt veszem hogy egy "jövőálló" (ez is pont rosszkor jön mert pont most épp csak kezdődik megint ez az egész FF MILC divat és tuti hogy 1-2 év múlva sokkal jobb gépek lesznek, a mostani jó gépek sokkal jobb áron lesznek... tehát ilyenkor a legrosszabb beleugrani vmibe), guszta FF MILC pl Sony A7III + 24-70 2.8 a 4.000 eurót karistolja, azért arra kicsit erőltetnem kell a nevetést. Ennyit nem igazán ér meg nekem a dolog. Meg kell néznem hogy az A7II + 28-70 / 24-70 F4 mennyivel gyengébb cucc, mert árban kb. harmada, de hogy harmad annyit tud-e vagy csak harmad olyan szép képeket lehet velük lőni azt kétlem. És ez csak egy kicsivel több pénz mint egy jó mft utazó zoom ára...

• PuMbA

titán

válasz jaanoo89 #51485 üzenetére

"Statikus témáknál sem jön elő jelentősen a FF előnye, mert ma már sok gép tud multi expot, azaz szenzort mozgatva összerak 8 képből egy baromi nagyot (Olympus E-M5 II már 2015-ben tudott egy 16 megapixeles szenzorral 64 megapixeles képet lőni 1 gombnyomásra)"

Ja és multi-expo közben közben a szél fújja a vízfelületeket és a növényeket, fákat, szóval az egész nagyjából használhatatlan tájképre :DDD

Új hozzászólás Aktív témák