-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz Mágus2 #154167 üzenetére
Nekem fogták és rádobták a javítóelemeket, aztán 1mm-s fémmel "megstoppolták" a nyúlványokat. Valszeg rossz szakembert választottam. 1600 euró sajnos nem sok érte alvázvédelemmel, én inkább az miatt félek, hogy ezt a pénzt rossz kezekbe adom. Kevés felénk a neves karosszériás.
(#154168) tboy93:
Khm.. tudom, hogy nem érte meg, de a Feliciám lakatolása a végére majdnem 200 volt.
De a meséken kívül létezik olyan autó, amit igazán komoly szakember javított, számla is megvan hozzá, esetleg fényképek és hahu-n eladó? Válaszolok gyorsan; nincs.Ahogy Mágus mondta, azok már sosem lesznek eladók, vagy csak akkor amikor már ráunt a kedves úriember és újra elkezdett rohadni.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
válasz Mágus2 #154160 üzenetére
Hááh, de jó, hogy ezt említetted!
Én is pont ezen a dilemmán voltam az MX-5-tel, hogy lehet már kapni 900-1M körül olyat, amivel már lehet mit kezdeni. Érdemes inkább egy "gyári rozsdás" elemekkel felszerelt darabot venni és kilakatoltatni, vagy olyat keresni, amit megcsináltak és esetleg pár 100 mátyással drágább?
Műszakilag, apróbb dolgokat el tudok végezni rajta, de ha blokkot kell felújítani, vagy váltót, ott már én is eldobom a csavarkulcsot meg a hitelkártyát.
Röviden tömören; érdemes rászánni az energiát, időt, hogy ki legyen lakatolva, fényezve a gép? Meg lehet tartósra csinálni ezeket? Az én skodamban ugyanez meg lett csinálva. Hátsó ívek, első nyúlván, első elemek és 2-3 év után visszarohadt. Ezért is félek erre a szopórollerre felülni.
-
McSzaby
őstag
válasz m3tr0 #154156 üzenetére
Őszintén szólva nem vezettem még E36-t csak E30-t, de tetszett az élmény. Amennyire elnéztem, 500 körül lehet találni olyat, ami nincs porrá rohadva, viszont olyat, amin mondjuk a felfüggesztéssel is lett már foglalkozva és nem ereszt 324 helyen, na, olyat még képről se láttam 6-700ig.
Ha elmegyek 1 misiig, akkor viszont MX-5 lesz, szóval meglássuk.
-
McSzaby
őstag
Hali,
egyelőre elméleti síkon mozogva, milyen hátsó kerekes autót tudunk venni a legolcsóbban, ami még használható és nincs szétcseszve, szétrohadva? (Ladát leszámítva)
Történelmi háttér:
Szeretnék egy hátsó kerekest, amiben valamennyi fun van azért, és még el is tudom adni később (1-2 évvel később).Számomra két autó jött fel, amit olcsón megkapok és még talán elvagyok vele. A BMW E36 318-320, illetve az MX-5, de mivel millió alatt keresek, így valszeg bukom az MX-5-t, plusz az mx-5-t max. télre tudom berakni anyósék garázsába, fennmaradó ~7-8 hónapot a milliócsillagos garázsban töltené.
Ideas? Vélemények az említett rozsdakupacokról?
"Léccí, ne savazzatok szét!"
-
McSzaby
őstag
válasz Atomgeszi #143549 üzenetére
Én nem tudom, de azt le kell írnom, hogy egyszer mentem az autópályán és arra lettem figyelmes, hogy a leálló sávban egy 307-s ég. Ellenpélda: 2008 Peugeot 207st árulok 1,4 motorral és tökéletesen jónak érzem, semmi komoly hibát nem láttam még rajta az évek során. Egy barátomé amúgy.
-
McSzaby
őstag
Felhívtam, őszinte volt. Németből lett behozva, ő használja most. Augusztus óta van meg neki, a sárvédő ívet javította, de nem lakatolta, csak festette és csiszolta. A km állás valszeg falsch, ő is megmondta. Átcammogok Ford topicba, hogy mire kell figyelnem. Azt se tudom, hogy láncos, vagy szíjas.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Nekem most ezen akadt meg a szemem és ez közel is van hozzám.
-
McSzaby
őstag
válasz Richard! #143359 üzenetére
Erősen gondolkoztam ezen eddig is, mert ami az én igényemet kielégítené az nem is nagyon van MO.-n, ha van akkor meg értelmetlenül drága és azért fejjel a falnak nem akarok menni.
Tudtok esetleg leírást a külföldi vásárláshoz, ami leírja mire kell figyelni és mire van szükségem a papírozáshoz, illetve a fizikai behozatalhoz (P rendszám,stb..)?
(#143361) Qru
Az is volt listán, de az egyik haveromnak volt és szidta a megbízhatóságát. A Corolla futóművében van potenciál. Keményebb gátlók, rugók és kész is.Osztrák "HAHU" mi lenne? Mi lenne a mobile.de megfelelője? Van mobile.au?
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz molnarpeter #143355 üzenetére
Neeeem akartam 200+ lóerős autókat De a Cuprak azok eszik a lóóóóvéééét.
(#143354) richie900812:
Igen, egyre erősebben gondolkozok, hogy repülőre ülök.[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz BigBlackDog #143352 üzenetére
Áhh, Subaruból esélyem sincs ennyiért sajnos. A Corolla TS már a listámon van, de az ritkább, mint a gyári Civic
-
McSzaby
őstag
válasz BigBlackDog #143350 üzenetére
De az német Japánt szeretnék most, az még nem vót Németek közül egyébként ebben az árkategóriában csak az octaviak jönnek be, de most valami kisebbre pályázok első körben. Vezettem nem rég egy Subarut, az nagyon meggyőzött róla, hogy nekem az útfekvésre kell helyeznem a hangsúlyt, szal elkezdtem keresgélni és a IX Lancer jött szóba alternatívaként, de már a 4. értelmesről csúsztam le mostanában, mert nem tudtam felérni érte időben Pestre :S Az értelmes futóművet nehéz leírni, de valami olyasmire gondoltam, hogy tartós legyen és a lehető legjobban tapadjon az útra.
(#143349) diegho
Ezeket már én is néztem. Az Avensis nem tetszik, Accordból ennyiért nem láttam igazán jót, a Corolla meg fent van még a listámon.#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
Hi,
Mi olyan japánt lehet kapni 1,3 M körül, aminek értelmes futóműve van és nem rohad körbe és nem a telepi részerek nyúzzák szét őket? (Hopp, Civic kiesett )
-
McSzaby
őstag
Hi,
tudtok olyan oldalt mondani, ahonnan leránthatnék pár infót egy németországi autóról? Van egy verda, amit onnan hoztak be, de szeretnék utánajárni.
-
McSzaby
őstag
Hi,
1,5 misi körül szabad Subarut venni? 2005 körüli Impreza, illetve Legacy érdekelne főként. Nem igazán tudom mennyire megbízhatóak, illetve mennyire drágák az alkatrészek más autókhoz képest. Azt tudom, hogy a vezérlés méregdrága, de mást nem nagyon láttam, ami olyan kirívóan drága lenne. Boxer, szóval enni fog, de városban 11 körül meg tudok vele állni? 2 literes motorra gondoltam.
Vezettem egy Forestert nem rég és nagyon bejött a kormányzás és az útfekvés, illetve a motorja is nagyon kellemesen erős volt. Az egy 2.0 diesel volt, de nagyon bejött a gép, viszont én kisebbet keresek.
-
McSzaby
őstag
válasz focvis #136374 üzenetére
Az megvan, persze, de én arra gondoltam, hogy mi alapján kapom meg a hitelt?
Szituáció:
- Magánszemély az eladó, megegyezünk az árban, hitelre vásárlok. Ilyenkor megírjuk az adásvételit és azzal megyek be a bankba és utána megy a hitelbírálat, vagy bemegyek a bankba, mondom, hogy kő' autóra nyóc misi, aggyatok oszt' itt se vagyok? Kereskedő esetén a kereskedő intézi a bankkal a dolgokat, azzal a bankkal, akivel kapcsolatban/szerződésben áll általában. (Tudtommal)#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
nincs valahol egy leírás, ami leírja hogy megy a használt autó vásárlás hitelre? Mi van, ha kereskedőtől vesz az ember hitelre, lehet konstrukciót választani.. bankot gondolom nem, ha kereskedőnél vesszük. Mi van, ha magánszemélytől vesszük, akkor mi a folyamat, hogyan jutunk hozzá a hitelhez az adott autóra, stb.. Nem tudtok ilyen leírást? Összefoglalóban nem nagyon találtam.
-
McSzaby
őstag
A vételárat épp eszerint igazítanám. Egyébként Leon mellett vagyok inkább, de az 1.8T-ket én is félek megvenni. Kérdés, hogy milyen lábbal kelek fel, amikor elmegyek megnézni az autókat.
A BMW-nél van valami gáz a soros négyessel, vagy miért a hatost mondja mindenki? Csak azért, mert az a jobb, vagy mert csak az jó?
A Mondeo nem oké. Ha ST, akkora fürge Fiesta vagy Ford nálam. Egyéni dolog ez
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Ha már így benne vagytok a Golf-ban. Én is Golf 4 gyermeken gondolkozok. Leon, Octavia leginkább vagy prémium márka és akkor valami 3-s bömös. Leon vagy Octavia jó lenne 1.8 20V-vel, legjobb a turbós fajta lenne. Szerintetek ezek közül melyikkel kockáztatom meg jobban a bokafogást és pucsítást?
Nekem az a véleményem, hogy 1.6 16V-vel semmi kockázatot nem vállalok, occó, jó, elvisz a világvégére. 1.8 drága a fenntartása és ugyanott jövök ki vele, mint a Bömössel. Rohadjak meg, ST Focust nem találtam normálisat ennyiért.
Rosszul látom?
-
McSzaby
őstag
válasz Mágus2 #126548 üzenetére
Tegyük fel odamész egy verdát megnézni. Hobbiszakértő vagy, mint itt a legtöbben. Nem állsz neki kompressziót mérni, de azt se tudod hogy használták az autót. Nem tudod, hogy rövid, vagy hosszútávon használták.
Meddig egészséges egy valós kilométert nézni és a tesztvezetésen kívül van bármi módja, hogy megítéld a valós állapotát a motornak? Mert szerintem nincs, illetve ahogy már sokszor lekoptatott téma; egy autó élettartamát soha nem fogod tudni megítélni/megjósolni. Lehet 250-nél darabokra szál, lehet belemegy az 1 millió.
u.i.:
(Na, ez az, amiért a tudatlanság boldogítja az embereket. Fingjuk sincs mennyi van benne, soha nem is fogják megtudni, de bedugják a kulcsot és azt látják, amit szeretnének, ez nekik elég. Csak a csillámpor legyen meg, a többi nem érdekli őket. )#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
válasz bmwsan #126404 üzenetére
Köszönöm a hsz.-t, hasznos volt!
TDI nem érdekel, de ahogy láttam van 1.8T is belőlük. Az mennyire para, mert nekem nagyon bejön leírásra?!
Én csak jót olvastam róla és gondolom rendesen van benne "csúcsúcsúcsúúúú". Az a boost bemelegedett moci után reggelente jobban megküldené a napomat, mint valami ratyi kávé.
-
McSzaby
őstag
válasz molnarpeter #126396 üzenetére
Jó tippek, köszönöm!
Golf 4-t nem akarok, ahogy Bora-t sem. Passatoktól meg félek, hogy ratyit dobálnak ennyiért, vagy öreget, de azon meg már eljárt az idő. Én a VW-ket mindig is túlságosan túlárazottnak tartottam ahhoz képest, amit nyújtanak. Nem tudom, ez csak az én érzésem, semmi tudományos háttere nincs.
Leon már nekem is eszembe jutott. Cordoba kicsit gyengének tűnt.
A4 - Ezek az öregek mennyire beton biztosak? Kicsit tartok tőle, hogy qva nagy cocó lehet a vége egy ilyennek. Ugyan az, mint a Passatnál..
-
McSzaby
őstag
válasz adatfalo #126391 üzenetére
Meglátjuk, de egyre jobban elkeseredek ahogy mászok mélyre a használt autó piacban. Nem patika verdát akarok csak egy normálisat, ami csak a szeretet igényli és akkor kivirágzik. A baj az,hogy a legtöbbön a rozsda meg kosz virágzik csak..
-
McSzaby
őstag
Mazda3-t akartam nagyon már nagyon régóta. Ha nem rohadnának gyárilag ennyire nem is gondolkoznék.
De így valszeg Corolla vagy Almera lesz, esetleg Civic Sport. Pár kilót vállal a bank, de szart nem akarok.
-
McSzaby
őstag
Mondjatok már kérlek olyan autókat, amik 1M-ig elfogadhatóak mechanikailag és a kaszni erősen rozsdaellenes. Rendre nézem az autókat (főleg japánokat) és mindegyiken megjelenik 1-1 virágfolt..
-
McSzaby
őstag
válasz SzlobiG #125392 üzenetére
Igen, ezt én is néztem, de a szervizkönyvben aláírás és még a tinta is ugyanaz, de önmagában ez még nem lenne deal breaker. De a lényeg, hogy ilyesmit néztem én is, ezeket a fajtákat keresem.
Szerintetek túl optimista vagyok, ha 800e-1m-ig ezeket is számításba veszem? Kb. félév múlva lenne reális a konkrét vásárlás.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz kalmanchris #125390 üzenetére
Jah, én is néztem. Még majdnem a duplája kéne.
Civicből a régi típusú (ami a halálos iramban is volt) nem tetszik, az új meg nem tudom mennyire jó vásár ennyiért. Corolla ugyanez, bár abból mondjuk a régebbi típus is tetszik. Az Accordok, amiket ennyiért találtam, nagyon leéltek voltak, vagy már 300+ km. volt bennük. Még mindig a 3-s Mazda a nyerő.
-
McSzaby
őstag
A Mondeo nálam is két esélyes volt. Ha a Mazda nagyon rohad, akkor sajnos kiesett nekem. A Seatnál nekem is ez volt a bajom, hogy gyenge. Mondjuk vezetni még nem vezettem. A csúnya pedig szubjektív, nekem pl. tetszik!
Octavia? Amit láttam ennyiért az töpszli, fos motorokkal volt. Opel Astra G nagyon nem tetszik, kiesett. Vectra.. Volt egy családban, az nagyon rohadt. Francia nem kell, abszolút nem tetszenek, egyik se.
Civic és Accord.. hát-hát... Ennyiért milyet kapok belőlük?
(#125379) Integrale:
Igen, a Corolla nekem is beugrott, de ugyan az a bajom, mint a többinél. Nem túl leéltek ezek már? A Stilok nem rosszak, de valahogy akkor se akarok. Nem tudom megmondani miért.Megmondom őszintén Skoda Felicia-m után Octavia, Corolla és a 323-s jönne nálam képbe, vagy gyűjtök még egy kicsit és Focus II. A bajom az, hogy olyat, ami rohad, nem vehetek meg, mert ki lesz téve az elemeknek a panel előtt. Szívem szerint pedig a Mazda-t választanám.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
autóvásárlás előtti autókiválasztásnál tartok. Nagyjából 800e ft. körüli összeg, ami rendelkezésre áll. Amiket néztem a következők:
- Ford Mondeo 2001-2003 körüliek, 1.6-1.8-s motorral
- Mazda 323 2002-2004 közöttiek
- Seat Cordoba - 2004-2005Ezek azok autók, amik nekem tetszenek. Az évjáratot azért írtam oda, mert ezek tetszenek és nem azért, mert korra akarok vásárolni. Napi 20 km.-re keresek autót átlagban. Nagyjából évi 8-10e km. Csak benzines lehet és annyi az elvárásom, hogy bírja a panel előtt dekkolást, illetve klíma legyen benne.
A Seatok fiatalok és tetszenek, a Mondeonál viszont a mérete és a kinézete, ami nekem nagyon bejön, viszont a három közül a Mazda tűnik a legjobb választásnak. Tudtok mondani hideget, meleget ezekről? Szerintetek nyugodt szívvel vehetem ezeket? Kb. 4-7 évre tervezek az autóval, amit veszek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...