Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DennisVT1

csendes tag

válasz SyMbioTe #148132 üzenetére

Köszi a választ!

Az maradna meg, amire ti, nálam sokkal hozzáértőbbek azt mondanátok, hogy érdemes megtartani.
    Nyilván a vinyót érdemes. Az SSD is maradhat, ha azt külön lehet venni a laptól, és beletenni egy másikba.
    Hű a házat most így meg nem mondom fejből, h milyen, de ehhez a laphoz, ami most van benne, nyilván jó ugye :)
    A táp Zalman ZM600-LX.

Inteles és Nvidiás vagyok inkább.

Megvan a ház is: Bitfenix Neos :)

[ Szerkesztve ]

• DennisVT1

csendes tag

Sziasztok!

Ez itt a jelenlegi masinám:

Intel Core i5 6500 @ 3.20GHz
    ASUSTeK COMPUTER INC. B150M-A/M.2 (LGA1151)
    16,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
    3071MB NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (Gigabyte)

Láttam kértétek, h írjak a monitorról is, milyen csatlakozói, stb vannak:
    https://edigital.hu/monitor/samsung-syncmaster-p2370hd-ecofit-lcd-televizio-monitor-p48095

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ezen a konfigon jelentősebb(!) teljesítménynövelést elérni 1-1 alkatérsz cserével (pl jobb videókari), vagy totál új konfigot kéne venni?

A cél a mai és közeljövőbeli játékok normális futtatása fullhd-ben (nem kell 4K) anélkül, hogy le kelljen őket butítani. De nem ragaszkodom az ultra high beállításokhoz sem.
    Sajnos nem értek nagyon hozzá, hogy milyen proci milyen videókarit fog vissza, vagy tud kihajtani, vagy fordítva, stb stb.

Ha azt tanácsolnátok, hogy teljesen új konfig kéne, akkor kérlek írjatok 1-2 ajánlatot. Konkrét keretet nem akarok megadni, nincs is igazából, csúcsgép biztos nem kell, inkább a felső középkategória.
    Azért nem bánom, ha 300.000 körül megáll a dolog :)
    Előre is köszönöm!

• DennisVT1

csendes tag

Sziasztok.

Pár napja kértem tanácsot egy gépösszeállításról, amit túlnyomórészt játékra használnék, jó lenne ha bírná a 2560*1440et is (monitor van hozzá, az nem kell), a keretem olyan 200-240.000 közt lenne.

Ezt a javaslatot kaptam :

"RAM-od add el, és vegyél helyette 2×4GB/1×8GB DDR4-as RAM-ot, pl HyperX Fury ~ 16k
    A házat én lecserélném ezek egyikére: ATX: Corsair Carbide 200R/300R, Fractal Design Core 2500, Zalman Z9(max 290mm hosszú VGA fér bele), mATX: Fractal Design Core 1500, In Win Dragon Slayer ~ 14-23k
    i5 6500 ~ 62k
    Deepcool Gammaxx 200, Deepcool Gammaxx 300, Alpenföhn Ben Nevis, Alpenföhn Sella ~ 4-7k
    MSI B150M Bazooka, Gigabyte B150M-D3H, MSI H170 Gaming M3, Asus H170 Pro Gaming, ASRock B150M Pro4, ASRock H170M Pro4, ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4, ASRock Fatal1ty H170 Performance ~ 28-35k
    HyperX Fury 120GB/240GB, HyperX 3K 120GB/240GB, Crucial BX100 250GB ~ 17-34k
    GTX 970, pl Gigabyte WF3, Gigabyte Gaming G1, EVGA ACX, MSI Gaming ~ 105-115k"

Úgynéz ki, hogy a jelenlegi gépemből (5-6 éves) semmit sem ajánlott megtartani, még a házat sem (gigabyte poseidon - http://prohardver.hu/teszt/isteni_hazak/nyomtatobarat/teljes.html ) , és akkor nyilván a tápot sem (CHIEFTEC CFT-700-14CS 700W).
    A fenti konfig már nagyon 300 körül van táp nélkül.
    Hol tudnék még értelmesen spórolni rajta? Vagy esetleg van valakinek teljesen más konfig ajánlata? Ez így egy kicsit sok.

És az is jó lenne, ha újabb pár évig nem kéne hozzányúlni, de lehet itt már bilibe lóg a kezem az anyagi keretemet és a felbontás reményeimet tekintve:)

Köszi all.

• DennisVT1

csendes tag

válasz DR|FTK|NG #98445 üzenetére

Először is köszi a választ.
    Tápom: CHIEFTEC CFT-700-14CS 700W

Ennyire megéri a gtx970es kártya a 960asokhoz képest, hogy érdemes rákölteni + 40-50ezret?
    Miért/miben jobbak az általad ajánlott házak az enyémnél? Nem kötözködni akarok, csak tanulni:)
    Nagyjából azért írtam a 200-220 ezres keretet,mert gtx960-al számoltam, a ház és a RAM megtartásával.

Persze látom a skylake procihoz olyan alaplap jön, ami tud ddr4et, (nem is láttam prohardveren b150 h170 chipset teszteket) és akkor már kéne olyan RAMot is venni.

Köszi

• DennisVT1

csendes tag

Sziasztok.
    Új asztali gépet vennék, de van pár dolog,amit meg tudok tartani a régiből.
    Ami van: Gigabyte Poseidon ház ( http://prohardver.hu/teszt/isteni_hazak/nyomtatobarat/teljes.html )
    Chieftec 700W táp
    2TB SATA vinyó
    2x2GB DDR3 RAM 1333 ha jól emlékszem
    Bill, egér, monitor

Ami kéne:
    alaplap,
    proci (+cooler),
    újabb 2x2GB RAM, ha gondoljátok, hogy kéne,
    videókari
    SSD
    Remélem nem hagytam ki semmit. Játék lenne főleg, meg Photoshop. Esetleg valami könnyebb egyszerűbb hobbiszintű videószerk., semmi komoly.
    Jó lenne megúszni 200k-ból, de ha 220k lesz, akkor sem megyek a falnak. Ha úgy érzitek, hogy újabb 10-20k forinttal nagy bővíthetőséget, vagy időtállóságot lehet nyerni, akkor belefér. De ez már nagyon a max:)
    Mit ajánlotok?
    Köszi

Szerk: persze jó lenne, ha nem kéne hozzányúlni a következő pár évben, de ha mégis kell majd, akkor könnyen bővíthető kéne.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés