Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
- leslieke
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Hosszas mérlegelés után végül is úgy döntöttem hogy nem erős laptopot, hanem "gyenge" lapit, és erős pc-t fogok venni. Az elmúlt heteket a laptop processzorok, videokarik, meg minden egyéb laptoppal kapcsolatos dolog tanulmányozásának szenteltem, és nincs kedvem (és időm se) áttanulmányozni az asztali konfigokat. Látom ti profik vagytok ezért fordulok inkább hozzátok segítségért
Egér, billentyűzet, hangfal van, a monitor amit kinéztem az EZ(Asus VE248H 1920x1080), de ha valakinek van kb ebben az árkategóriában valami jó alternatívája azt szívesen meghallgatom persze. Minden más kéne a gépbe.
Fontos kritérium lenne hogy kapható legyen a PCX boltban. Árban olyan bruttó 240ezer az ami fölé nem szeretnék menni (esetleg ha valami miatt nagyon megéri). Videókártya téren jó lenne Nvidia, proci meg Intel i5 vagy i7 kellene.
Amire használnám: videóvágás, szerkesztés, kis modellezés (Sony Vegas, Cinema 4d, After Effects), valamint nem lenne rossza ha magas/közepes grafikán elfutnának rajta még egy ideig a legújabb játékok. (itt nem kell bf4-re gondolni, inkább a single játékok érdekelnek.)
Bocsi hogy hosszú lett, próbáltam visszaolvasni hátha volt ilyen kérdés, volt is hasolnló, de remélem hogy tudtok valami újat mutatni
Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.Szerk.: Ja és később ha a videóvágást véletlen komolyabban csinálnám akkor lehet kellene majd mégegy monitor, de gondolom ez érdemben nem tesz hozzá semmit a konfighoz mer a videókarik már mind tudnak kezelni két monitort.
[ Szerkesztve ]
-
ModliH
tag
Sziasztok, ismét hozzátok fordulok, de már van egy konkrét elképzelésem a gépről, arra lennék kíváncsi hogy az általam összerakott konfig működik-e így együtt ahogy összeraktam, esetleg lehetne valamit változtatni rajta olcsón hogy még jobb legyen.(fontos továbbra is hogy PCX-es legyen, ezért csak pcs-es linkeket adok.)
Processzor: Intel Core i5-4570
Alaplap: Asrock B85M PRO4
Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMY8GX3M2A1600C9B
Videókártya: Asus GTX760 2GB GDDR5 GTX760-DC2OC-2GD5
Háttértár: Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD1003FBYZ
Tápegység: Chieftec CTG-600-80P 600W
Ház: Corsair Carbide 300R CC-9011014-WW
Monitor: Dell U2412M U2412_133601SSD-t ha majd szükségesnek találom később rakok bele, meglátjuk anélkül milyen gyors lesz.
Hogy működik ez így együtt? -
ModliH
tag
válasz SkiDev #68421 üzenetére
Ha elég a 2.0-ás USB akkor veszel usb elosztót, párezerért lehet kapni, aztán meg van oldva a több USB-is, meg a hátrahajolgatás is De talán már 3.0-ásat is megoldották, de mivel nekem nincs 3.0 a gépemben elég volt egy USB hosszabbító végére rádugni egy elosztót, és máris van az asztalon 3 USB nyílás.
Szerk: most nézem hogy vannak 3.0ások is, de az inkább 10k-körül, míg a 2.0-ások 1-2 ezerért már vannak 3-4-ért pedig már a minőségiek. (usb HUB)
[ Szerkesztve ]
-
ModliH
tag
válasz Tannhäuser #68422 üzenetére
Processzor: Intel Core i5-4590 ~47k (a későbbiekben kellhet ha valami komolyabb játék megtetszik, de a Homm6-ot meg az ETW-t egy Intel Pentium G3220 is el kell hogy vigye minden probléma nélkül, ez esetben ~13k körül. i3-at nem a legszerencsésebb venni, szóval döntsd el hogy mennyire tervezel hosszú távra venni )
Alaplap: Asrock B85M PRO4 ~17k
Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz ~24k
Videókari: GTX 660-at ajánlanám ~45-46k körül újonnan, egyik ismerősöm most vett és nagyon elégedett vele.
Háttértár: Western Digital 1TB 64MB ~13k
Tápegység: FSP Raider 550W ~15k
Ház: fractal design core 3000 ~18k
(SSD:Adata 128GB ~18k, vagy ennek a kistesója a 64GB-os ~15k. ez opcionális, de eléggé meggyorsítja a gépet, de nem elengedhetetlen.)az i5-tel SSD nélkül pont kijön 180-ból, ha a pentiumot veszed akkor meg bőven alatta vagy. op. rendszert belekalkuláljuk? mert akkor a pentiummal, ssd-vel, plusz op. rendszerrel majdnem kijön a 180k.
[ Szerkesztve ]
-
ModliH
tag
válasz TheScavenger #69582 üzenetére
Maga a rendszer, boot idő stb lassabb lenne természetesen, de ha később amikor futja rá csapsz hozzá egy SSD-t és újrarakod akkor is teljesen oké, addig kibírod, kicsit (na jó jelentősen) lassabban fognak betölteni a programok, de pl játék alatt kb semmit nem fogsz belőle érezni.
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki kicsit faragnom kell a költségvetésből, és elgondolkoztam rajta hogy inkább egy i5 4440+valami gyengébb VGA (15-20k körül), majd később (mondjuk idén karácsony) egy erősebb VGA, avagy egy g3220 plusz most valami erős (pl GTX 760 vagy r9 280X), és majd akkor később menne bele az i5, esetleg i7.
Amire használnám: játék, és videóvágás, 3d animációk készítése, PS, videók, böngészés. Ezek között ugye a rendernél jó lenne az i5, de játékokra nyilvánvalóan jó lenne az erősebb VGA. (Battlefield 3, Archeage online, ARMA 3,Bioshock Infinite, LoL, és végsősorosn majd a Witcher 3 lenne a cél majd ha kijön).
Jelenleg így néz ki a gép többi része, ha valahol lehet vágni belőle jelentős kompromisszum nélkül akkor szívesen fogadom a tippeket.
Alaplap: Asrock B85M PRO4
Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMY8GX3M2A1600C9B
Tápegység: FSP Raider 550W
Ház: Corsair Carbide 300R CC-9011014-WW Na itt gondolkoztam el, egy kicsit sokallom a ~20k-t érte. Néztem a Sharkoon Vaya házakat, az árazásuk sokkal barátibb, de ezzel a világítós ventivel nem nagyon vagyok kibékülve, nem karácsonyfa ez hogy világítson hanem munkaeszköz. Valahogy ki lehet kapcsolni/cserélni olcsón a ventijét? Meg ha jól látom nincs benne USB 3 kimenet, ami azért hiányozni fog.
SSD:Adata 128GB ASP900S3-128GM-C
+jön bele egy Terás HDD, aszem 5,5"-os kiveszem régebbi gépből.
+még jön a monitor, de azon nem szeretnék spórolni, mindenképp ips, és a 23"-osak 40 alatt nem nagyon mennek. Itt egy Dell S2340L-re gondoltam. A mostani Samu lcd monitorom meg van 7 éve, egyszer kellett kicsit babrálni vele, de azóta tökéletes, szeretném a következőt is ilyen sikerrel használni.
Ötleteket előre is köszönöm.Szerk: Most néztem hogy a Sharkoon Vaya Value-ban már van 3.0-ás USB hub a 2.0ás mellett, de ez a 8,3 helyett már 12k-t kóstál.
[ Szerkesztve ]
-
ModliH
tag
Tisztelt kollégák!
Sajnos a hőn szeretett Latitude-om (integrált gpu) ventillátorja ma Civ6-ozás közben úgy döntött hogy eddig, és ne tovább, úgyhogy eljutottam arra a fél éve halogatott döntésre hogy beruháznék egy tisztességes asztalira, hogy a ventillátorcsere után ne verjem megint gallyra a laposomat egy fél éven belül...
1. Mire fogod használni a gépet?
Játék: Most leginkább civilization 6, homm5, szóval nem olyan nagyon hatalmas gépigényű, leginkább körökre osztrott stratégiai játékok, nagyon ritkán CS:GO haverokkal (fél évente, de az egy krumplin is elfut). Pár év múlva esetleg ha beújítok egy VR szemüvegre akkor egy jobb GPU-val tök jó ha menne a VR is, de ez harmadlagos)
Videóvágás: nagyon ritkán sportkamerával felvett anyagból csinálok pár perces montázst, eddig a laptopon is teljesen élvezhető volt a vágás, legalább ezt a szintet hozza a gép
Programozás: webfejlesztő vagyok, néha munka után ha még van lelki erőm akkor pet projektetkkel foglalkozok (egyre ritkábban fordul elő sajnos), de itt is áll hogy nem kell azért hozzá erőgép (React, Angular projektek futtatása, 1 VS Code instance -> 16 gb ram ).2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
4. Keret:
Szeretném monitorostul 300-350 között kihozni. De ha 200 akkor még boldogabb vagyok5. Monitor:
Ha már lúd legyen kövér alapon az eddigi Dell monitorom mellé vennék egy ilyet is. Nyilván játék alatt csak az LG menne, amikor kódolok vagy videózok akkor mindkettő.Nem szeretnék rá semmilyen színesen villogó biszbaszt, legyen letisztult, egyszerű, ár/érték arányban minél jobb.
Nem vagyok semmilyen márkának a hívője, jöhet mindenből a legjobb cucc az árért!Köszönöm előre is a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
-
ModliH
tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kiváncsi, használt, brand PC vásárlásában.
Infó röviden az igényekről:
Pár éve munkára vett üzleti laptopom munkahely váltás miatt mostmár szinte "asztaligépként" funkcionál, valamint van egy hasonlóan erős céges gépem is, amit el tudok bármikor hozni ha hordozni kell a gépet. A mostani lapos egy i5 4.gen-es U-s procival, és hozzá tartozó beépített videókarival üzemel.
Használat: Minimális játék - semmi uhd, 300 fps, régebbi játékok (Civ6, CS:GO, ilyesmik), minimális videóvágás, tartalomfogyasztás, filmezés, tanulás.
Ezt a konfigot váltanám valami picit combosabbra, mert szegényke nagyon süvít ha tekerem neki a használatot nyáron.
Ami igényem lenne az annyi, hogy legyen azért gyorsabb, ne égjen szét a nyári melegben sem (a laptopot kicsit féltem ilyenkor nyáron ha megy egy Civ6, már egyszer kellett ventillátort cserélnem bene), és hajtson ki egy QHD, és egy FHD monitort (60Hz mindkettő, nem gémer).
Az lenne a kérdésem hogy milyen buktatója van annak ha valami használt brand PC-t veszek (pl: Geforce GT 1030-al, 87 000-ért). Egy ilyemsi gépbe ha rakok egy SSD-t akkor szerintetek értelmes teljesítményt kapok, vagy szemétre való minden ilyen használt brand pc, és rakjak össze valami budget megoldást új hardverekből, esetleg várjak az új AMD procikra hogy kijöjjenek?
Vásárlás nem sürgős nagyon, két-három hónapot is ráér akár ha akkor jobb ár/értékben lehet beújítani gépet. (keret ilyen max 130, esetleg 140 lenne rá, mindennel együtt). Esetleg valami más hely ahonnan van jó tapasztalat ilyesmi gépek beszerzésről?
Köszönöm a véleményeket!
-
ModliH
tag
válasz solfilo #143703 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöktől!
Akkor eldőlni látszik, mostanában úgyis szimpatikusak az AMD háza táján lévő fejlemények.
Annyit szeretnék még kérdezni (lehet nagyon nobb kérdés, bocsi), hogy ha netán a jövőben belepakolnék egy GPU-t, vagy upgrade-elném a procit akkor ez az alaplap (Gigabyte B450M DS3H) mennyire lesz kompatibilis az újabb generációkkal? (én most azt gugliztam ki hogy Radeon RX 580 még simán belefér, de pl Ryzen 5 3600, vagy valami hasonló cpu ha mondjuk egy év múlva kitalálom hogy upgradelnék belemegy? )
-
ModliH
tag
válasz ModliH #143707 üzenetére
Nos, kicsit nézegettem a piacot, meg a pánztárcámat, és arra jutottam hogy belefér kicsit nagyobb keret, de akkor már legyen egy 2-3 évre időtálló a felszerelés.
Összeraktam egy konfigot, itteni javaslatok, és jó öreg google barát alapján, le tudnátok csekkolni hogy valamit benéztem-e, esetleg van valami jobb komponens hasonló áron valamelyik helyébe?
GPU: MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC - (erről mik a vélemények, 570-esből, vagy ehhez hasonló áron van más gyártótól best buy kártya?)
CPU: AMD RYZEN 5 2600 - (emellé ha jól olvastam ajánlott egy minőségi venti, vagy az X-es típust venni egy 10-essel drágábbért, melyiket éri meg inkább?)
RAM: G.SKILL 16GB / 3000MHZ AEGIS KIT
Alaplap: GIGABYTE B450M DS3H
SSD: KINGSTON UV500 480GB - HDD majd lesz beújítva ha kevésnek érzem a 480 GB-ot
Ház: Cooler Master N200 - (ebbe belefér minden, vagy legyen N300 inkább?)
Táp: CHIEFTEC ECO 500W - (ez a táp ajánlott? elég az 500W, vagy inkább lőjjek nagyobbra?)
Köszönöm a hasznos tanácsokat, életmentő ez a topic, elég idő hiányában nem tudnék most mindennek elég alaposan utánaolvasni
-
ModliH
tag
válasz palfitom #143787 üzenetére
Igazából a kinézet nekem abszolút huszadrendű, sőt, még örülök is ha nincs telerakva mindenféle idétlen ledekkel, szeretem a letisztult, elegáns kinézetet
Sokkal fontosabb lenne a szellőzés, esetleg kevesebb decibel alapzaj ami még jó lehet (de nem olyan fontos).
A gépházas topikban ami tetszik és ajánlott az Aerocool Aero 500 (porszűrő), Fractal Design Core 1100 (1 db venti), Fractal Design Focus G (ez elvileg jól szellőzik, 2 venti, de van rajta led ).
Vagy ilyen 16k-s keretből inkább egy olcsóbbra rakjak még ventillátorokat? (bár lehet ez már inkább a házas topikban is megérne egy kérdést )
A többi tippet köszönöm, szerintem akkor lesz egy Arctic Cooling Freezer 33 a proci mellé, meg a linkelt Giga 570-es, mellé egy FSP 450W HEXA 85+ , bár jobban örülnék ha az is az Oázisból lenne, onnan ami hasonló amit találtam az EZ.
Még annyi kérdés lenne hogy CPU-val szerintetek megérné várni next gen Ryzen-ekre ennyi pénzért (mondjuk plusz 10-15% felárért?)
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Haverom külföldről jön haza, kérte hogy rakjak össze neki gépet a karanténja idejére hogy legyen mivel eltöltenie az idejét
Alapból egyéni válallkozó, úgyhogy ez egyben munkaállomása is lenne.
Paraméterek:
300ezer a vasra, AMD cpu alapon, 16GB ram, GPU ami a legjobb az árért, ne villogjanak rajta LED szalagok az volt még a kivánság.
Felhasználás: alapvetően munkára. Vagy két 27" 1440p@60Hz 16:9, vagy egy 34" 1440p@60Hz ultrawide-on. Ezen kívül valamennyi játék, de ennyi pénzért mindent ki fog hajtani amivel haverom játszik (GW, WoW, régebbi autós játékok )
Fontos lenne hogy az alkatrészek egy helyen beszerezhetőek legyenek ahol össze is rakják a gépet (PCX, Ipon-ról tudom hogy ilyet csinálnak).
Én már egy ideje kiestem az új hardverek követésséből, úgyhogy a segítségeteket szeretném kérni hogy mi a best buy mostanában ebben az árfekvésben?
(vagy ha úgy érzitek hogy ennyi pénz overkill erre a felhasználásra, akkor ha olcsóbban kijön akkor még jobban fog szeretni - mert szerintem overkill erre 300k-t kiadni...)
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gitáros topic
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs