Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.endruu
tag
Sziasztok, közeljövőben tervezem összerakni a gépemet, játékra, videószerkesztésre lesz komolyabban használva. Jelenlegi árak (ipon) alapján kb 160ezerért tudnám ezt így venni. Azt szeretném megkérdezni mit gondoltok róla, mennyire illenek össze a dolgok, érdemes lenne-e valamit változtatni rajta. Nem arra kérnék tanácsot hogy miből kéne erősebb, inkább márkák és megbízhatóság szempontjából jól választottam-e.
Alaplap: ASUS M5A97 R2.0
Ház: Sharkoon VS4-S
Táp: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W
CPU: AMD FX-6300 3.50 GHz
Videokártya: GIGABYTE GV-N75TOC-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
CPU hűtő: ZALMAN CNPS5X Performa (nem vagyok teljesen biztos hogy szükség van rá)Köszönöm ha valaki ír róla véleményt!
-
r.endruu
tag
válasz juve600 #77770 üzenetére
ASUS M5A97 R2.0 - 24.500
AMD FX-6300 - 27.000
ZALMAN CNPS5X Performa - 6.000
Összesen: 57.500Intel Core i5 4440 - 49.000
ASROCK B85 Pro4 - 19.000
Összesen: 68.000Majdnem ugyanannyi!
Mindegy, azért köszi a segítséget, ha másba nem kötöttetek bele a configgal kapcsolatban akkor gondolom jók lesznek a márkák amiket választottam
-
r.endruu
tag
(#77834) membrandj
Miért KELL az evo lap? Mi igényli?
Hűtőknek utána nézek, sajnos ezzel kapcsolatban nem sok infót tudtam eddig szerezni. Mire kellene figyelnem hűtőnél?(#77835) juve600
Igazad lehet, de én az ipont néztem ki, onnan nézem az árakat. Pénzben pedig eléggé a határon vagyok már, szóval ha annyi is lenne már kicsit sokallnám. FX-6300ról jókat olvastam, bízom benne hogy jó lesz.(#77836) ggbuffon1897
Nem tervezem tuningolni, szóval csak az alap működéshez keresek hűtőt. Ha mégis arra adnám a fejem akkor gondolom majd befektetek egy olyanra ami jobb.
Neked is csak azt tudom mondani hogy pénzben határon vagyok, az a 8k "különbözet" is még kevés lenne ha 270x-et akarok. Játékok tekintetében nem olyan vagyok akinek fullHDben 100+ fpsen kell menjen minden, max grafikán, élsimítással és mindennel, 1280x720, ablakban szoktam játszani, olyan grafikán hogy 60fps meglegyen. Nálam kb ennyi a követelmény.Ne értsétek úgy hogy most elküldök mindenkit, tényleg köszi a segítséget és szeretném megismerni ezt a világot is, eddig nem volt komoly gépem, teljesítményben kb tudom mire számítsak ennyiért, igazából a megbízhatóságot tartom most a legfontosabbnak. Ezért is lett pl 750 Ti egy 260X helyett amit eredetileg kinéztem. Elolvastam a fórumát és hogy mennyi baj van azzal hú.. Na meg igyekeztem azért mindennek utána nézni aminek tudtam.
-
r.endruu
tag
válasz Kristof9094 #77839 üzenetére
Szia, lehet nem olvastad az előzményeket. Én alapból az FX-6300t gondoltam ki, egyik fórumtárs mondta hogy vegyem az i5 4440-et. Szóval ezt nem én találtam ki, nem célom elérni a teljesítményét. Az alaplap dolognak utána fogok akkor járni, és lehet az EVOt veszem akkor.
GTA IV úgy tudom elég rosszul van optimalizálva, és hát az teljesítményt amúgy sem a CPU határozza meg elsődlegesen. Tegnap rákerestem hogy az FX-6300 és a 750 Ti mennyire jó párosítás, és arra jutottam hogy a prociban még marad, a videokártya meg teljesen ki van használva. Így nem gondolom hogy kellene nekem jobb processzor.
[ Szerkesztve ]
-
r.endruu
tag
válasz ggbuffon1897 #77841 üzenetére
(#77841) ggbuffon1897
Itt az első hozzászólásom. A keretem 150ezerről indult, most 162ezernél járok ezzel + egy 4ezer forintos wifis hálókártyával. (kell, nem tudok kábelezni, ne kövezzetek meg ) Ezek iponos árak, tudom hogy kisebb boltokból pár ezressel ki lehet jönni olcsóbban, és vásárlás előtt ennek is utána fogok azért járni, de egyelőre az ipon a mérvadó most nálam.Szóval mostmár szeretnék 160ezer forint környékén maradni, ennél többet nem igazán tudnék rászánni.
(#77845) membrandj
Értem köszi, olvasgatok még. Havernak 1-2 hete lett gép összerakva olyan által aki elvileg ért valamennyit hozzá, szintén FX-6300-val, nem vettek semmi plusz hűtést hozzá. (Mondjuk őt nem nagyon érdekli...) Ebből gondoltam hogy talán nem olyan fontos, de ezek szerint még jó is hogy rákérdeztem itt -
r.endruu
tag
(#77849) membrandj
Aha, ez így logikus persze.(#77850) ggbuffon1897
Köszönöm, megnéztem az i3 4330-at, tesztek alapján tényleg nagyon hasonlóak, 1 magnál (ami 2 szál ugye) meg jóval jobb mint az FX-6300. Fura nekem ez, nem fér a fejembe hogy a 2 magjával hogy tud mégis olyan teljesítményt hozni mint az AMD még akkor is ha hyperthreadinggel megy, 4 szálon. Aztán biztos csak én vagyok a hülye hozzá. Ennek a vonalnak is utánaolvasok, ha ha ennyiből ki lehet hozni és tényleg jobb mint az AMD-s változat akkor még ez is lehet belőle. -
r.endruu
tag
Sziasztok, nemrég írtam már ide, hogy gépet szeretnék majd összerakni és hogy adjatok egy kis iránymutatást. A lényeg most, hogy egy FX-6300-t terveztem, ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplappal (a ti tanácsotokra), rá egy Deepcool Gammaxx 300 hűtővel és ez egy Zalman Z9 házban (ezeket a házas topicban ajánlották). Ez a 4 alkatrész PCX árai alapján 70.500 Ft lenne, ha jól számoltam..
Viszont eszembe jutott hogy itt az i5 4440et mondtátok nekem, ASRock B85M Pro4 alaplappal. Na és azon gondolkodtam most, hogy ugye ha erre nem kell külön CPU hűtő, és esetleg egy Sharkoon Vaya ház is elég lenne.. Akkor ez 70.900 Ft-ból jönne ki.
A gép játékra, hobby videószerkesztésre, képszerkesztésre lenne használva nagyrészt. Játékokban nem fontos a max grafika (pl élsimítás), általában 1280x720ban játszom és igazából a lényeg a 60 fps. Játékokból videót is szoktam felvenni esetenként. Videokártyánál a Gigabyte GTX 750 Ti OC a választásom.
Szerintetek inkább az i5-ös verziót vegyem? Az az alaplap jó, nem lesz belőle semmi hátrányom? 1 PCIe 3.0, 1 PCIe 2.0 és 2 PCI slot van benne. Videokártyán kívül egy wifis hálózati kártyát raknék bele. Így akkor elégnek kell ennyi slotnak lenni, ugye?
Más opciót nem kérnék, max ha olcsóbban kijövök belőle Köszönöm a válaszokat!
-
r.endruu
tag
Köszönöm a válaszokat, közben megláttam hogy az i5 PCXen most pont akciós, 48 helyett 46k. Gondolom az nem rossz ár érte, de a vásárlás még nem aktuális szóval várok és reménykedek hogy nem fog addig mindennek felmenni az ára Az a 2-3ezer különbség még nem a világ vége.
"Az i5 jobban megéri, nem kell rá külön vásárolt hűtő, elég az, amit hozzá adnak."
Így értettem természetesenMég annyit kérdeznék hogy ha pl Vegasszal renderelek vagy ffmpeg-vel videót konvertálok, abban is jobb/gyorsabb lesz az i5 4440 mint az FX-6300? Mindkét program több szálon fut, az FX-6300-nak mind a 6 szálát kihasználták. i5-ben ugye csak 4 szál van és a magsebesség is kevesebb.
-
r.endruu
tag
válasz membrandj #79341 üzenetére
Aha, hát gondolom PCXnél nem fogják tudni nekem ezt előre megmondani... Kár pedig azt hittem végre nem lesz már változás a megálmodott configomban
Azt szeretném akkor még kérdezni hogy egy 4570nel mennyivel járnék rosszabbul mint a 4590nel? Azon a 100 MHz különbségen kívül van más? Mert azt ugye egy sima B85ös lapba bele tudom rakni. Nem akarnék még 4ezret költeni alaplapra amiatt a 100 MHz miatt.
-
r.endruu
tag
válasz Gombikácska #79377 üzenetére
Szia, a napokban én is pont ezt nézegettem. A 4440 3.1 GHzen megy alapból, Turboval 3.3-ra felmegy, de csak ha 1 vagy 2 mag aktív. 3 magnál 3.2re megy fel, 4 aktív magnál viszont 3.1 GHz-en marad az órajel. A 4590 3.3 GHz alapból, 1-2 magnál 3.7en, 3nál 3.6on, 4nél 3.5 GHz-en megy. Más különbség azt hiszem nincs köztük. Forrás (4th gen) (Talán a 4590 IGP-je 50 MHz-zel gyorsabb, de annak nincs sok jelentőséges szerintem.)
Árban ahogy nézegettem 5k különbség van (46 vs 51k), viszont míg a 4440hez elég egy 16/17ezres ASRock B85M Pro4 vagy egy Gigabyte GA-B85M-D3H, addig a 4590hez már H97es lap kell, amik olyan 21ezernél kezdődnek. B85ös lappal is mehet a 4590, ha elég friss BIOS van a lapban. Ha nem elég friss a BIOS és nincs más CPU-d amit belerakhatsz akkor nem tudsz frissíteni sem.
Szóval árban végülis már 9k különbség van a kettő között. Pont emiatt jutottam arra hogy a 4570est fogom venni. Ezalá elég a B85ös lap, 51kba kerül és mindössze 100 MHz-cel marad el a 4590től.
Semmiféle tapasztalatom nincs egyikkel sem, csak a napokban olvasgattam róluk. Remélem nem írtam semmi rosszat, ha mégis, majd valaki okosabb kijavít
Többen megelőztetek közben, akkor kérdeznék én is. Van értelme a 4570et venni 4440 helyett? Videó renderelésnél, kódolásnál mennyit számítana?
[ Szerkesztve ]
-
r.endruu
tag
válasz ggbuffon1897 #79388 üzenetére
"B85ös lappal is mehet a 4590, ha elég friss BIOS van a lapban. Ha nem elég friss a BIOS és nincs más CPU-d amit belerakhatsz akkor nem tudsz frissíteni sem."
Ezt írtam, nem?
[ Szerkesztve ]
-
r.endruu
tag
-
r.endruu
tag
Sziasztok, kérdezősködtem már itt pár hete, most kezd aktuálissá válni a vásárlás, konkrétan pénteken rendelném meg a dolgokat. Van monitorom 1600x900as, de lehet veszek majd később fullHDt, ez nincs benne az árban. A gép játékra 1280x720ban ablakban, illetve videószerkesztésre, renderelésre, konvertálásra lesz a legtöbbet használva, az általános dolgok mellett. Eredetileg hasonlóan nézett ki a config azokhoz amiket eddig ajánlottatok sok embernek:
i5 4570 ~52k
Asrock b85m pro4 ~17k
2x4 GB HyperX Fury RAM
Gigabyte 750 Ti 2 GB OC ~39k
WD Blue 1 TB EZEX ~14k
Chieftec CTG-500 / FSP Hexa+ 500W (későbbi esetleges videokártya csere miatt, tudom hogy ennek a confignak egy FSP Hexa+ 400 is elég lenne) ~14k
Deepcool Tesseract SW (nagyon remélem be tudom szerezni valahonnan..) ~10k
TP-LINK TL-WN881ND (wifis hálózati kártya...) ~4kEzzel kb ki voltam békülve, kb 165k-ból ki tudtam hozni, mert ramot sikerült elég olcsón vennem (14k).
Most így vásárlás előtt kicsit változott a keretem... RAM nélkül lenne 170k-m a gépre, max 1-2ezerrel több. Így már egy 60gigás SSDt beleraknék, az olyan 13k ha jól tudom, a maradékot pedig videokártyára és a confighoz megfelelő tápra költeném. A gép többi részét (cpu, alaplap, hdd) úgy gondolom nem indokolt cserélnem. Házra is érdekelne alternatíva, ha esetleg nem tudom megvenni a Tesseractot. A lényeg hogy RAM nélkül férjek bele a 170k-ba.
Nagyrészt PCXtől rendelném az alkatrészeket, nagy árkülönbség esetén pl Lec is szóba jöhet, de elsődlegesen boltból szeretném vásárolni.
Remélem nem voltam túl összeszedetlen, köszönöm ha segítetek!
[ Szerkesztve ]
-
r.endruu
tag
válasz membrandj #80733 üzenetére
Nem véletlenül írtam oda hogy ablakban játszom, szeretem ha közben tudok mást is csinálni. Tisztában vagyok vele hogy fullscreenben csúnya.
Összeszámoltam, tehát így SSDn kívül 7k-m maradna. (Miért hittem hogy több, nem tudom ) Abból meg értelmes videókártya upgrade nincs, 750 Tihez képest, ugye? :/
Házból Z9 U3 jöhetne szóba, majd átgondolom. N300ról nem olvastam sok jót, inkább kerülném.
Táp kérdésében nem tudom tudtok-e itt segíteni vagy menjen inkább a topicjába. FSP Hexa+ 400 elvinné ezt a configot, ez biztos. Ha később videókártya upgrade-re kerülne sor akkor akkor amiatt lenne értelme most Chieftec CTG-500at venni vagy FSP Hexa+ 500at? Ugye ezekkel az a gond hogy osztott ágasak, és egy ág lehet kevés lenne a kesőbbi videókártyának már? Szóval lehet tök felesleges lenne ezeket vennem, mert úgyis le kéne cserélnem a jövőben, mint ahogy az FSP Hexa+ 400at is le kéne.
[ Szerkesztve ]
-
r.endruu
tag
válasz membrandj #80735 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, a Tesseractot tudom hogy elég lehetetlennek tűnik megvenni Valahogy bíztam azért benne hogy egyszer csak találok egy boltot ahol még meg lehet találni. Videókártya akkor marad a 750 Ti. Tápból pedig majd az egyik 500 Wattosat veszem, én is úgy gondolom hogy a fogyasztásuk az újabb kártyáknak nem lesz óriási.
-
r.endruu
tag
Sziasztok, csak egy rövid kérdésem lenne SSD témában. (Azért itt, mert többször volt a típus itt megemlítve, mint az SSD-s topicban)
Itt többször láttam hogy ajánlottátok az Adata ASP600S3-64GM-C 64 gigás SSD-t, viszont az érdekelne hogy a nagyobb testvére, a 128as ASP610SS3-128GM-C 16500 Ft-ért jó-e? Nem a csúcsszuper Samsung és társaihoz viszonyítva hanem a 64gigáshoz. Tehát nem rosszabb nála, sebesség, megbízhatóság szempontjából? -
r.endruu
tag
Nincs valakinek esetleg PCX féláras szállítás kuponja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- HP EliteDesk 800 G2 SFF / USB 3.0 / i3-6100 - i5-6500 - i7-6700 / 4-64GB DDR4 / több db / 27% számla
- Warhammer Online: Age of Reckoning PC Játék
- GAMER PC : i7-2600 /// 16GB DDR3 /// GTX 1650 4GB /// 240GB SSD
- HP EliteDesk 705 G1 SFF / USB 3.0 / AMD A6 PRO-7400B / 8-32GB DDR3 / több darab / garancia / számla
- 4K Gamer PC - Ryzen 7 7800X3D & RTX 3090 24GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest