Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok e, de talán itt is tudtok segíteni, ha esetleg rossz helyre írtam volna.
Keresek egy all in one pc-t, vagy talán egy ilyen apró kiszerelésű gépet, mint amiket a Zotac is gyárt, azt hiszem.
A felhasználás internetre, irodai alkalmazásokra lenne.
Egy monitor van, azért is jó akár egy ilyen mini pc is. Sajnos nem igazán igazodok ki, hogy mi mennyit ér, melyik jó.
Egy 2-4 Gb ram, 2 magos proc., valami vga, ami nem kell, hogy csúcs legyen maximum egy hd filmet még kezeljen, wifi, hdd. A lényeg, hogy gyors, egyszerű, kicsi, és jó minőségű legyen az egész.
Árat pontosan nem tudom belőni, de 100 k alatt maradni jó lenne, esetleg kicsit lehet fölé menni.
Valaki tudna ebben segíteni?Szerk.:
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
-
Dicker
őstag
válasz horush #11909 üzenetére
Ez több, mint megfelelő lenne. De méretben ilyenre gondoltam:
Az optikai meghajtó nem lényeges. Van egy usb-s.
Nem saját célra lesz. Itthonra akarom a szülőknek internetre, skype-ra, emailezésre. + Office. Néha egy videó/film, de semmi extra. Az ssd szimpatikus, de egy rendszer futtatására elegendő is bőven jó lenne méretben, ha ezekbe a "mini" pc-kbe lehet olyat találni, vagy allinone-ba. Nézegettem régebbi mac-eket, de inkább maradnék a windowsnál.
Szóval egy ilyenbe mi zsúfolható be? Nem ragaszkodom a képen láthatóhoz, csak ezzel tudom a legjobban szemléltetni, hogy mire gondoltam.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
válasz horush #11912 üzenetére
Hát nem kell nagy teljesítmény, így gondoltam a ráfordított összegből ez is kijönne, mivel egy átlagos asztali gépet kapok kb. 60-ért újonnan, és igen neccesen férne el a behemót fénymásoló miatt. Asztalra meg ez a méret az ideális. De akkor ezek szerint rossz helyre írtam. Azért köszönöm. Próbálom megkeresni a megfelelő topic-ot.
-
Dicker
őstag
válasz #79335424 #12719 üzenetére
Húú régen mennyi ilyen ház volt
Nincs amúgy ráírva?
Meg melyik része az, ami igazán megfogott?
Mert fogantyús ház rengeteg van. Plexit meg saját magad is tudsz az oldalába rakni. De szerintem, ha alaposabban keresném, akkor meglenne.Szerk.:
Én is szerettem régen ezeket a házakat. Főleg a gyerekkori LAN-partyk miatt
Általában Chieftech, Coolermaster volt a legtöbb ilyen. Jó áron. De valaki biztos meg tudja mondani neked pontosan a típusát.OFF:
A mostani kedvencem egy Thermaltake Chaser, de sajnos amire hozzájutottam nagyon kedvezményesen , addigra el adtam az alkatrészeim, így attól is megváltam, mert nem lett volna kihasználva itthon.
De ha újra építenék gépet, akkor biztos azt választanám, és abba pakolnék![ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Keresek egy irodai/otthoni felhasználásra egy gépet. Elég az integrált videokártya.
100-140 körül maximum. (bruttó)
Amiket néztem én eddig azok:
Asus Vanguard B85
I3-4330
4 gb Kingston HyperX 1600 Mhz, CL9
120 Gb Samsung 840 Evo SSD
Pieoneer DVR-221LBK
Ház CM Silencio 550 + GX550-es tápEz így 130 körül van, de érdekelne, hogy mi az, ami ebben az árkategóriában van jobb?
Például alaplapban van egy jobb opció?
Esetleg jobb ssd, vagy jobb ár/érték arányú ram?
Blu-ray olvasó, és dvd író is jó lenne egyben, de ezekben már nem vagyok otthon.
Házból, és tápból jobb lenne a minőségi, halk, és jó hűtésű. Ezt a Silencio-t találtam hangszigeteléssel, de kicsit drágállom, van esetleg kisebb változata? Vagy olcsóbb más márkával, hasonló tudással?
Számlára kell majd, úgyhogy apró kizárva.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
válasz membrandj #50767 üzenetére
Azt hiszem félreértettél. A lehető legjobbat kéne kihozni az árból. Nekem ennyi a rá adott keret a pályázat által. Legyen 130 körül a plafon, és 115 az alja.
A processzort, azért ezt néztem, mert a HD4600 teljesítménye kelleni fog néha, külön kártyából meg drága lenne.
Vanguard helyett mi van, ami nem túlságosan lebutított 30 alatt?
Illetve a két ssd között mi a különbség? A 4 ezren kívül?Köszönöm!
-
Dicker
őstag
válasz membrandj #56152 üzenetére
Ha már itt jártam pont most. Hasonló az én felhasználásom is. Alapanyag tárolásra megteszi a hdd, de munka végzésél jobb egy ssd.
Illetve most iponon van 8 gigás kingston 20-ért. Szóval nem kell 2x4-re bontania.
Csak az árgrafikont ne olvassa el senki, mert sírva fakad, ha meglátja, hogy ez 8.500 volt egy éve az áremelkedések előtt... -
Dicker
őstag
válasz membrandj #56155 üzenetére
Nem túl jelentős az időzítés egy átlagfelhasználónál, és az ő igényei is annak mondhatóak. Egyébként a mhz levételével csökkenthető a késleltetés is, bár az már kevésbé jó döntés.
Igazából az dönt, hogy később akarja e használ a slotokat, ami a 4 gb-nál hátrányosabb, vagy sem. Ha nem, akkor jó neki a 2x4-es kiszerelés, amit ajánlasz. Ez csak egy alternatíva, de egyéni igények döntenek. Bár 32 gb ram még nem sok mindennek kell, csak nagyon ritka munkafolyamatoknál.
Crucial Ballistix amúgy még megoldás. Azt hiszem abból van még egy modulos kiszerelés ennyiért, és talán cl9-el, ami ugyanúgy jó minőségű.[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
válasz richaxes #66802 üzenetére
Mire nem elég 3 GB? Konkrétan? Mivel foglalkozol, hogy ekkora gép kell?
ASUS SABERTOOTH X79
INTEL Core i7-4930K
Noctua NH-D15 (egy hónap múlva már lesz)
CORSAIR 16GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT
ASUS POSEIDON-GTX780-P-3GD5 (később bővítheted vízhűtésre)
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO x2
CORSAIR Obsidian Series 750D
FSP AURUM 92+ 650 v. COOLERMASTER V850Ez ugyanannyi, mint amit te írtál. Nekem ez szimpatikusabb, ha már mindenképp 600.000-et akarsz költeni.
-
Dicker
őstag
válasz lezerkard #71808 üzenetére
Vízhűtés 30 ezer? Hány pálcát kell eltalálni hozzá a lövöldébe? Az kérlek korrekten 60-80 ezertől indul. Ügyesebbek, és szerencsésebbek meg tudnak venni jó szetteket használtan.
Egy processzornál semmit sem számít a mag. Egy 8320 8 magjával 8 szálat tud. Egy 4770 pedig 4 maggal szintén 8-at. 4930 pedig tud 6 maggal 12 szálat. Így a "csak" 4 mag, meg a "csak" 6 mag több szálon dolgozik egyszerre, mint a 8.
De 10 évre nem elég egyik sem. Bár egy 4930k már elhúzhatja 6-7 évig, de VGA-t ugyanúgy cserélned kell.
Főleg, hogy itt a küszöbön a ddr4, meg kitudja még mi lesz az apu-kkal, és ezekkel a komplex mindenegybe alaplapokkal. Nem lát a jövőbe senki. (csak tomkrúz)[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Egy új gépet vennék még idén. Megvárom a Karácsonyt, hátha akcióznak pár dolgot. Egy esetben csúszna át jövő januárra, ha árcsökkenés helyett emelés lenne az ünnepnél.
Fő szempont nálam a megbízhatóság, és a stabil alap, néha 0-24 működés miatt.
Felhasználása sokrétű. Fotókkal, videókkal is foglalkozok, de esetenként játszok is, plusz az alap felhasználás. Későbbi bővíthetőség is fontos.
Keret olyan 200-230 elsőre.
Ebben nincs vga egyenlőre, azt később tervezem megvenni. Ettől függetlenül jöhet rá valami ötlet, de szerintem 970, 770, 760-nál több nem kell. Perifériákkal rendelkezem. Az egyéb ventilátorok, és processzorhűtő is külön van ettől a kerettől.Amiket kinéztem:
Alaplap: Asus Sabertooth Z97 Mark 1
CPU: Intel i5-4690 (i7-en nem tudom, hogy megérné e a felárat)
Ram: nincs még kiszemelt. 8 gb, CL9.
SSD: Samsung 840 Pro 128 Gb
Ház: Corsair Obsidian 750D, esetleg CoolerMaster Storm Trooper, vagy Zalman Z9 Plus (itt a használt piacot is nézem, lényeg a jó szellőzés, a stabil kialakítás, a praktikusság, majd a sorrend legvégén van valahol a zajszint, és a kinézet)
Táp: (itt is több lehetőség egyenlőre, nem tudtam még dönteni melyik lenne a jobb, leginkább ezekre kellene javaslat, és házra) Seasonic Platinum Series 520W Fanless, CoolerMaster V700, vagy Corsair AX760Tudom, hogy Iponon, vagy más gépösszerakóban ez 260 körül állna meg, de nem egy helyről tervezek vásárolni, mert ezzel már kapásból megspórolok közel 20 ezret csak az alaplap, processzor pároson. Egyes alkatrészeknél pedig a keveset futott használt is szóba jöhet, ha olcsóbb, mint a nettó ár.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Komplett gép összerakásához kérnék segítséget.
Felhasználás, tanulás (programozás), játék, internet, egyéb alap dolgok.Ami biztos, hogy i5 8400 8. generációra kellene épüljön, és egy 1060-as kártya mehetne bele, ha a kettő elég lenne egymáshoz. Utóbbihoz típus márka is jöhet. Asus 6gb-s kártyát néztem első körben.
A keret 220-280 között.Monitor nem kell hozzá. Egy hdd-m van, azonkívüli minden jöhet, a hűtőtől kezdve, ram, stb.
Köszönöm!
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a jelenlegi érdekes árak mellett valami élhető gépet összerakni. Nem játékra kell, hanem munka. Emiatt érdekelne az is, hogy a kimondottan Quadro, stb kártyák, amik olcsóbbak itt jobb választás lenne?1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
- CAD, Renderelés, egyéb tervező programok
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?- Semmi.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?- Mindenre a hűtőktől kezdve.
4. Mennyi a kereted rá?
- Egyelőre nem írnék keretet. 300-350 körül első körben, de ha nem lehet kihozni, akkor írjátok a legalsó árkategóriát.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
- FHD első körben, de duplán.Köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest