Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman789
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #92448 üzenetére
Szia! köszi szépen!
Az első és a második között a méret a különbség, ugye?
Az elsőnél abba a házba is be lehet tenni ilyen tápot? Azt hittem ott csak külső táp játszik
Illetve az elsőnél a két alaplap amit írtál azon nincs digitális optikai kimenet. Nézegettem nem olcsók a kártyák, amit írtam asrock (AM1H-ITX) alaplap is jó ebbe a konfigba? mert kb ugyan ott tartok árban, ha kell vennem plusz kártyát.
300wattos táp azért kell, mert jobb a hatásfoka? Ha jól tudom minél jobban használom ki a tápot annál jobban megközelítem a gyárilag megadott hatásfokot. Itt ebben a konfigban remélem 40 wattnál nem megy feljebb idle állapotban szóval a kisebb jelen esetben nem jobb?Köszi a választ!
Üdv.:
pac[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz pacman789 #92451 üzenetére
Tápok:
-Mindkettő FSP belsős(hogy melyikben melyik van, én azt nem tudom).
-Harisnyázatlan kábelekkel rendelkeznek.
-A BQT! csendesebb.Normális(ATX) táp is belemegy.
Kisebb, olcsóbb táp nem nagyon van.
Tulajdonképpen mehet az is, de Én nem szimpatizálok a márkával. Reménykedj, hogy Mint a Szikla legyen, ne Seggszikla.
-
saturn27
tag
válasz pacman789 #92451 üzenetére
Szia!
Hát nem hiszem, hogy kijönnél 40-ből...
alaplap: asrock am1h-itx ~16k
proci: amd athlon x4 5150 ~11k, vagy 5350 ~13,5k
ram: 4gb crucial 1600mhz ~8k
ház: cm elite 110 ~12k
táp: fsp 90w-os 19v-s noti kocka ~7-10kösszesen ~ 54-60k
Amúgy van topic-ja, érdemes lenne ott is érdeklődni.
-
membrandj
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #92449 üzenetére
"egyébként jelenleg bármennyire is fényezve van a 970, egyértelműen h technológiailag előnyben van az AMD,"
Hogy mibe van? Kifejtenéd?Ha egy gyártó kisebb fogyasztás mellett, ugyan olyan vagy nagyobb teljesítményt ki tud hozni a kártyájából, az sehol nincs hátrányban.
Azt én értem,hogy nem akarnak előre ellőni mindent. Nem ez a probléma,illetve ez is,de most ezt hagyjuk.
Hanem az,hogy az amd kártyák fél- 1 év eltéréssel mindig csak az nvidia szintjét hozzák.Most itt lett volna a lehetőség,hogy dobbantsanak valamivel és minden kategóriában odavágjanak az nvidának. Akár full azonos áron is. Nem tette.
Hónapok óta azt lehetett olvasni,hogy na majd most, majd dobbantanak. Akinek pl van egy 3 éves hd 7950 kártyája, az minek váltson? Egy r9 280-ról már nem is beszélve.
Szemben egy pl gtx 770-ről gtx 970-re igenis megérte váltani, mert fogyasztásban is lényegesen jobb lett és teljesítményben is. Még 2x megcsinálja az amd ezt az elalvós dolgot és nem 1 év lemaradása lesz, hanem 2.
Ha pedig úgy vélik,hogy nem kell jelenleg nagyobb kraft, akkor csak a fogyasztáson tudnak ügyködni.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
dannyl
addikt
válasz membrandj #92457 üzenetére
Hát ja. PC téren igazi mázlistának érzem magam. 2012-ben vettem egy i5 2500k-t (50E) egy ASRock Z68 Extreme3 Gen3-mal (huszon párezer volt), és fél éve 50ért egy 280x-et használtan. Egyáltalán nincs értelme cserélni semmit semmire. Gondolkodtam, hogy egy 100-ast beletolok a gépbe, de nincs értelme. Teljesitmény igy is jó, +10-15%-ért meg nem adok 100E-t.
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Na akkor megvan. A táp Thermaltake Hamburg 530W a ház pedig Carbide 200R lesz,mert a többi szörnyen néz ki... faragtam több mint 10k-t. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
anonimus25
tag
sziasztok új gép összerakásán gondolkodom lehet használt cuccokból is illetve ujból is.elöször szeretném kezdeni az alaplappal mert az a leke ugy gondolom bár lehet tévedek.sajnos nem követtem rég a számitástechnika változásait igy én nehezebben tudom mit mivel hogyan érdemes összetenni.
ha valami nem jo dologt kérdezek előre is bocsánat.
elöször is a 64 bit irányába szeretnék elmenni.a gép netre netes játékra és néha otthoni játszásra kellene.A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
polgi803
őstag
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz anonimus25 #92461 üzenetére
Mindegyik, amit ajánlunk, 64 bit-es.
Mennyit szánnál összesen rá? Mik kellenek(külön-külön időpontban megvásárolni egy gépet nem érdemes)?
polgi803(#92462)
Ez az.[ Szerkesztve ]
-
anonimus25
tag
válasz DR|FTK|NG #92463 üzenetére
köszönöm de sajnos csak külön fog menni egyben nincs annyi lové.ha csak nem használtan jön valami jo vétel.
sajnos nem olyan jo az anyagi háttér de ez van ezért kellene külön .a cucc.ár érték aránybanA majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
dannyl
addikt
válasz polgi803 #92462 üzenetére
Azért nézz körül, ha spórolni akarsz: Ócccssóóóbb
Anonimus25:
Driftking jól mondja. Olyan nincs, hogy csak részletekben tudsz megvenni egy gépet... Akkor ne vedd meg most, de a pénzt tedd el olyan helyre, ahol nem nyúlsz hozzá, és vedd meg később. Pláne mire összeáll az utolsó darab is, az elején megvett alkatrészeket már olcsóbban megkapod. Az logikus max, hogy Ház+táp+lap+cpu+ram (igy működőképes), és később egy VGA-t. Fölöslegesen ne álljon ott, és pörögjön a gari idő.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz anonimus25 #92464 üzenetére
Az pedig hülyeség. Csökkeni fog a garancia ideje, a hardvereid elavulnak, Te meg nem tudod használni.
Ez alatt mit értesz: "otthoni játszás"?
Legolcsóbb(Intel):
-G1820 ~ 10k
-Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V ~ 13-15k
-1×4GB DDR3 RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 9k
-WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
-FSP 350-60APN, Be Quiet! System Power S7 300W ~ 10k
-Modecom Mini Cool, Modecom Mini Trend ~ 5-6k
Összesen: 60-65kLegolcsóbb(AMD)
-Athlon 5150, Athlon 5350 ~ 10-14k
-Asus AM1M-A, MSI AM1M ~ 10k
-WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
-FSP 350-60APN, Be Quiet! System Power S7 300W ~ 10k
-Modecom Mini Cool, Modecom Mini Trend ~ 5-6k
Összesen: 57-64kEz az AMD-s gép kb fejleszthetetlen, egy szálon gyengébb, cserébe jobb IGP-t és kevesebb fogyasztás(az Intel-es gép sem fogyaszt sokat) kapsz.
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok, már többször majdnem nekiugrottam új gép vásárlásának, de sajna valami mindig közbeszólt, de talán most összejön!
Véleményeteket szeretném kérni a következő összeállítással kapcsolatban, ezeket az alkatrészeket raknám össze!
Ami már adott és megtartanék a jelenlegi gépből:
Ház: Corsair Carbide 300R
Táp: XFX Pro 450W
Videókártya: Nvidia GeForce 9600 GT 512MBEzeket venném:
Alaplap: ASUS H97-PRO
Proci: INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
Memória: CORSAIR 16GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 CML16GX3M2A1600C9
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU
Winchester: SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
Procihűtő: COOLERMASTER Hyper 212 EVOA gépet elsősorban munkára (zeneszerkesztés, egyszerűbb videóvágás) használnám, tehát játék nem fontos!
1. Mit gondoltok erről az összeállításról, jó lenne így, vagy érdemes lenne valamit kicserélni?
Egyedül alaplap fronton ragaszkodnék az Asus-hoz, mert nagyon bevált eddig is nekem és abban márkahű vagyok!2. A 450-es tápom elbírna vele?
Ilyen kalkulátorokkal kiszámolgattam, és mindenhol kb. 350-es eredmény jött ki, szóval azok szerint igen, de nem tudom azok mennyire megbízhatóak!?Előre is köszönök minden tippet / ötletet!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ZoltanRobi #92468 üzenetére
A táp kalkulátorok általában WC-be valók.
Lap: OK
CPU: OK
CPU hűtő: Inkább ezek közül válassz: Raijintek Aidos, Alpenföhn Sella, Deepcool Gammaxx 300, Alpenföhn Sella, drágábban(főleg tuning mellé, de Nálad ez nem játszik): Alpenföhn Brocken 2, Thermalright Macho 120 Rev A, Thermalright HR-02 Macho
RAM: OK, ha más is érdekel: HyperX Savage, Crucial Ballastix, HyperX Fury
HDD: Szerintem ez is OK.
SSD: Részemről inkább HyperX 3K 240GB legyen.
Táp: Elég lesz, akkor is, ha teszel a gépedbe egy GTX 970-et.
VGA: Az IGP erősebb nála, többletfogyasztást jelent.
Ház: OK[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz DR|FTK|NG #92469 üzenetére
Nekem is ilyen Seagate HDD-m van és nagyon jól működik .
Amúgy szerintem a 850-es Samsung éri meg jobban az 5 év garancia miatt, de ez egyéni vélemény .„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
ZoltanRobi
tag
válasz DR|FTK|NG #92469 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A VGA-nál úgy érted nincs értelme beleraknom a Geforce-ot mert úgyis gyengébb az IGP-nél?
A videókártya igazából azért kéne, mert több programot is amit használok azokat 2 monitoron osztva használom, és a kártyán van dual DVI amire kötöttem őket, alaplapon meg csak 1 van.
Mi lenne így a legjobb megoldás?
-
Ármester
válasz ZoltanRobi #92471 üzenetére
Olyat nem tudsz, hogy pl. Egyiket kötöd HDMI-re másikat pedig DVI-re. Vagy Dsub és DVI?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Apollo17hu
őstag
válasz tranceplanet #92428 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Még annyi kérdésem lenne, hogy 4 giga ram elég lesz? A 3 éve vett gépemben is ennyi van (mondjuk nem nézem, mennyire használom ki). Filmezéshez továbbra is elég az integrált videókártya?
A ház árát kicsit sokallom. A mostani gépemhez (midi méret) harmadennyiért vettem. Van valami spéci benne, amiért ezt ajánlod?
DR|FTK|NG: Neked is köszönöm a konfigot. Azt, hogy gondolkozzak el, tényleg van-e szükségem, mire írtad? Az ODD-re?
Amúgy érdemes várnom nyár végéig, hátha valamelyik alkatrésznek csökken az ára?
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Apollo17hu #92475 üzenetére
-4Gb alap dolgokra bőven elég.
-FullHD filmekhez is elég az integrált.
-Ez egy teljesen alap ház, de rendesen van összerakva és jó minőségű, van benne kábelmenedzsment.
-Szerintem ODD-re értette.
-Annyit nem csökken, hogy érdemes legyen.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Apollo17hu
őstag
Jaj, egy dolgot elfelejtettem. PC-be beépíthető kártyaolvasót lehet-e venni, és ha igen, mennyiért? Banktól kaptam ingyen egy USB-n keresztül csatlakoztathatót, de nem szereti a Win7-et.
-
Ármester
válasz Apollo17hu #92477 üzenetére
Ilyenre gondoltál?
Ezek 3.5"-os helyekre beépíthető, vagy 5.25"-be átalakítóval.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-
Ármester
válasz ZoltanRobi #92480 üzenetére
Én úgy tudom csak bedugod alaplapba (mintha a vga-ba dugnád, csak alaplapba megy) és működni fog. Nemtudom ehhez kell-e driver, ha igen azt letöltöd és telepíted. A régi kártyát meg ne is tedd be, igp bőven erősebb.
-
dannyl
addikt
válasz ZoltanRobi #92480 üzenetére
Igy van, csak bedugod hátra a monitort, és kész. Plug&Play.
-
DR|FTK|NG
veterán
Igen, az ODD-re értettem. Így jár az ember, ha figyelmetlenül változtat valamin.
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon alap netezős gép kellene idősebb korosztály számára minden csilli-villi nélkül.Amit használnak kb Skype, Facebook - illetve ennek valami Skype szerű chat dolga - meg szökőévente kis mese amit az unokák néznek.
Ami szükséges lenne: alaplap, processzor, memória illetve egy táp.
Monitor, perifériák, számítógépház, Winchester van. VGA a minimális igények miatt szerintem nem szükséges.
Összeg a lehető legminimálisabb legyen, ha megoldható ami még nem megy túlzottan a minőség és megbízhatóság rovására.
Köszönöm előre is!
-
DR|FTK|NG
veterán
Ház ATX(vagy mATX), nem BTX, ugye?
HDD SATA-s?Intel:
-Intel G1820 ~ 10k
-Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V ~ 13-15k
-FSP 350-60APN(felső tápos házhoz), Be Quiet! System Power S7 300W(45cm-es CPU 12V) ~ 9-11k
Összesen: 41-45kAMD fronton:
-Athlon 5150, Athlon 5350~ 10-13k
-Asus AM1M-A, MSI AM1M ~ 11k
-FSP 350-60APN(felső tápos házhoz), Be Quiet! System Power S7 300W(45cm-es CPU 12V) ~ 9-11k
Összesen: 39-44k -
lanszelot
addikt
Hello!
Csak játszani kellene a gép.
Alienware uk oldaláról melyiket ajánljátok, ami ár érték arányban a legjobb?
Az alienwaret nem ismerem, csak testeket nézegettem, és ott jól jöttek ki, azért írtam alienware-t. -
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Régóta nem követtem a hardverpiacot és most szeretnék egy htpc/nas rendszert VGA nélkül összerakni, ami csendes, de erős. Tudna valaki ajánlani egy komplett konfigot? SSDm van a rendszerhez. Játszani nem fogok rajta, arra van más alkalmatosság. Szeretnék filmeket tárolni és nagyon fontos képeket/videókat biztonságban tudni. Árkeret ilyen 150 körül van HDDk nélkül.
Ha lehet minnél kisebb alaplappal szeretném megoldani.Remélem tudtok segíteni! Előre is köszi!
Dávid
[ Szerkesztve ]
-
robikah
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék vásárolni teljesen a nulláról, ezt a fórumot olvasgattam és a hozzászólások alapján a következő konfigot állítottam össze:
CPU: INTEL Core i5-4590 3.30GHz 1150 BOX
Proci hűtő: DEEPCOOL GAMMAXX 300 | RAIJINTEK Themis
Alaplap: GIGABYTE GA-H97M-D3H
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD: HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
Táp: FSP Raider 550
VGA: GTX970 (ASUS STRIX VAGY MSI GAMING)
Ház: Cooler master n300 | Corsair 200R
Monitor: LG 22MP65HQ-P MonitorA kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó ez a config? A gépet játékra használnám leginkább. Proci hűtőt feltételen vegyek? Továbbá tudnátok még hasonló monitorokat ajánlani mint ez az LG? A videokártyából az asus strix vagy msi gaming-et néztem, ezek jók? Esetleg még ha tudtok jó gépházakat, akkor meghallgatnék még párat. Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz robikah #92489 üzenetére
én lehet azért egy picit nagyobb monitort vennék, 23 alá nem nagyon mennék, ha már ennyi pénzt kiadsz, bár nyíván kérdés, h mekkora a helyed, milyen messziről filmezel stb.
ASUS VX239H (szerintem best buy most 45k-ba oazisnál, vékonykávás, minimális bevilágítás, nekem a 27es kiszerelése van, hát nincs okom panaszra, bár sokan mondják h a fhd erre már kevés, szerintem nem, ha belefér a keretbe az utóbbi 70k környékén akkor azt)
DELL P2314H/P2414H (állítható magasságban stb, ami az ASUS-nál, LG-nél hiányzik, pofás darab, bár nekem elég ocsmány bevilágítása volt, akárhány példányukat is láttam, így letettem róla, ráadásul nem éppen árbarát)
LG 24MP55/LG 27MP35 - a legolcsóbb választás, ha nincsenek olyan nagyon komoly igények, illetve már nem fér be több a keretbe, akkor nyílván érdemes ezek közül választaniÉn a magam részéről ahogy írtam a 45k-s ASUS-t választanám
A gép többi része rendelésképes
-
robikah
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #92490 üzenetére
Igazából filmezni TV-n fogok, játékra netezésre ilyesmire használnám a gépet. Mindenesetre meggondolom a nagyobb monitort, köszönöm a segítségedet.
-
membrandj
nagyúr
válasz lanszelot #92486 üzenetére
[link]
Ezekre válaszolj.
Miért alinware? Kint élsz angliába vagy mi?vargapdavid
Csak adattárolásra,filmezésre, netezésre kell?
Mert erre felesleges a 150k.ASROCK B85M-ITX ~ 23k
g3220 ~ 15k
1x4GB ddr3 hyper x fury ram pl ~ 10k
vga nem kell
ssd van
hdd-t megoldod. WD red pl.
COOLERMASTER Elite 110 ~ 13k
Fsp hexa+ 400W ~13kHa csendesebbre akarod:
[link]
CPU cooler height: 76mm / 3 inch ezt írd oda nekik.robikah
OK a konfig.
Egy 6-ks hűtőf szerintem itt nem akkora tétel,de nem kötelező.
DELL P2314H ezt tudnám mondani, ez jobb is.
VGA: Amelyik tetszik, mindkettő jó.
Fractal design core 3500 még esetleg.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
válasz lanszelot #92486 üzenetére
Az alienware erősen túl van árazva, nem érdemes megvenni őket. Amennyiért azt megveszed annyiért sokkal jobbat is ki lehet hozni. 1.hsz kérdéseit töltsd ki.
(#92487) vargapdavid
mATX:
Alaplap: Asrock H81M-HDS, Gigabyte H81M-D2V ~13-14k
CPU: Pentium G3220 ~16k
+Hűtő: Deepcool Gammax 200, 300, Raijintek Aidos ~4-7k
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury,Savage, Curcial Ballistix ~9-10k
SSD: Van.
HDD: -
Táp: Be Quiet! System Power S7 300W ~11k
Ház: CM N200 ~10k
Össz: 63-68kminiITX:
Alaplap: Asrock H81M-ITX ~18k
Ház: CM Elite 110 ~12k
többi ugyanaz. (hűtő nem)
Össz: 66-67k(#92489) robikah
- CPU hűtő nem kell, csak ha nagyon fontos a csend, egyébként Intel gyárija jól hűt.
- Motitorokat fentebb írtak .
- Mindkét VGA jó, még a Giga G1 Gaming ami nagyon jó.
- Gépház: 200R az nagyon jó kis ház. Még alternatíva: AntecGX500, InWin Dragon Slayer(mATX).[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz vargapdavid #92494 üzenetére
Arra már kéne egy pl. i5-4440+8Gb Ram. Meg lehet egy videókártya se ártana, de nem biztos.
Lap: Asrock B85M-ITX ~24k vagy mATX-be B85M Pro4 ~18k
CPU: i5-4440 ~55k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury,Savage, Curcial Ballistix ~16-20k
Többi ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
válasz vargapdavid #92494 üzenetére
Hát ha csak néha, akkor gondolom nem 4k videókat vágsz például.
alaplap: asrock h97m-itx/ac ~30k
proci: intel i5 4590 ~59k
ram: 2x4gb corsair lp cl9 1600mhz ~18k
ssd: van
hdd: nem kell figyelembe venni
táp: fsp 350-60apn 85+ ~10k
ház: fractal design node 304 ~25k (akár 6 db normál méretű hdd is elfér benne)
hűtés: scythe katana 4 ~8k, olcsóbban raijintek aidos ~5kösszesen ~150k
Ha mégis komolyabban vágsz, és/vagy kell vga, akkor újratervezés kell.
-
Celebrau
csendes tag
Megint sziasztok!
Pár hete kértem segítséget, de akkor nem tudtam továbbhaladni a témával.
Szóval.PCX-nél van ez a konfig: [link]
Tweak: Az R9 280 helyett R9 270/GTX 750Ti (?), ami fedez +4 GB RAM-ot.
A 650W tápot túlzásnak érzem. Power Supply Calculator 400/300 W igényt ír, amire gondolom +100W biztonságnak mehet. Korábbi hozzászólások alapján FSP HEXA+ 500/400?
A házakhoz viszont már abszolút nem értek. Jó az ami a konfigban szerepel? Mennyire árt a por ezeknek az alsó tápos megoldásokat? -
Ármester
válasz Celebrau #92497 üzenetére
Előre összerakot gép én biztos nem vennék ilyet. Nem bonthatod meg eladásnál, csak az egész gépet tudod visszaküldeni gariztatni , stb..., mellesleg 4gb ram egy 200k-s gépbe és ssd sincs benne.
Ezek a kalkulátorok meg semmire nem jók. Összeadod a procit+vga tdp-t és ehhez még kb. 100W-ot és kész.
Csak a watt amúgyse számít sokat.Alaplap: Asrock B85M Pro4, Gigabyte B85M-D3H ~18k
CPU: i5-4440 ~54k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Curcial Ballistix ~16-20k
VGA: GTX960, R9 280 ~60-70k
HDD: WD 1TB Blue (WD10EZEX) ~15k
SSD: 120Gb Samsung 850 Evo, Kingsotn HyperX Fury, 3K ~18-20k
Táp: TT Hamburg 530, FSP Hexa+ 500 ~15k
Ház: Corsair 200R, Antec GX500, Inwin Dragon Slayer(mATX) ~15-20k
Össz: 211-232
ODD: Kell?? Ha igen Samu 244BEBE 3,5k
Ha sok a 211k akkor SSD-t veszel bele később és nem kell variálni a vga-val meg rammal. Így megvan a 8Gb ram és R9 280 is.[ Szerkesztve ]
-
itsDani
tag
Sziasztok!
Pár hete membrandj (#90935) javasolt nekem egy konfigot, amin azóta módostottam pár dolgot, de nem vagyok benne biztos, hogy jó lesz-e. A gépet főleg játékra és szoftverfejlesztésre venném (utóbbihoz kell a 16GB memória), ahogy az árból látszik, a keret kb 300k Ft.
Amikben nem vagyok biztos, azok elsősorban azok, amiket megváltoztattam rajta:Alaplap: A javasolt Asrock UEFI-je elég gagyinak/vásárinak/stb néz ki (cserébe gondolom költséghatékony), ami nem egy jó pont és legszívesebben messzire elkerülném az Asrockot, de azt már nem tudom eldönteni, hogy mit válasszak helyette. Mivel az Asus alaplapokról jókat olvastam mindenhol, ezért az Asus Z97-C/H97-Pro/H97M-Plus vonalon gondolkoztam, de meggyőzhető vagyok másról is.
Videokártya: Szerintem nem lesz szükségem a GTX970-re. Igazából egy olyan kártya kéne, amivel néhány (kb 4-5) évig kb 30-40 FPS-sel elfutnak a játékok akár minimum grafikán (alapvetően 1080p-n). Igazából annyira sokat nem játszom, hogy 120k-t költsek egy videokártyára. Viszont megint eddig jutottam, nem tudom, mire cseréljem, de a GTX960-at néztem ki. (esetleg a 4GB-os verzió? szerintem felesleges..)
Ház/hűtők: Erről csak úgy általában fogalmam sincs. Ezen nem változtattam, de érdekelne, hogy vannak-e alternatvák, és azok miben jobbak/rosszabbak. Sajnos a specifikációk nem sokat mondanak nekem ezekről...
CPU: Ezen sem változtattam, viszont nézegettem az újgenerációs i5 procikat (i5-5675C), de fogalmam sincs, hogy megérné-e ilyet venniTermészetesen a többi alkatrészről is szívesen fogadok meglátásokat/ajánlatokat/linkeket (ha lehet, akkor indoklással)
Tehát a jelenlegi konfig:
Alaplap: Asus H97-PRO (33k Ft)
CPU: Intel Core i5-4590 3.3GHz Quad-Core Processor (61k Ft)
Videokártya: Asus GeForce GTX 960 2GB Video Card (68k Ft)
Memória: Corsair Vengeance LP 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory (39k Ft)
CPU Hűtő: Deepcool GAMMAXX 300 55.5 CFM CPU Cooler (6k Ft)
Háttértár SSD: Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SSD (35k Ft)
Háttértár HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM (24k Ft)
Ház: Corsair 200R ATX Mid Tower Case (20k Ft)
Tápegység: FSP Raider 550W ATX Power Supply (19k Ft)
Összesen: 305k FtVélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest