Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sizzu
újonc
Sziasztok!
Vennék egy új gépet főként játékra, FHD felbontással. Kinézztem egy konfigot de nézzétek meg létszíves hogy így jó-e, ill még egy két dolog kérdéses.
GIGABYTE GA-B85M-D3H ( vagy MSI B85-G43 Gaming?)
INTEL Core i5-4670 3.40GHz 1150 BOX (vagy elég 4570?)
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX
SAPPHIRE 11221-02-40G R9 280X 3G GDDR5 VAPOR-X OC PCIE
FSP Raider 650W(vagy elég az 550w?)
ZALMAN Z11 fekete -
tranceplanet
addikt
válasz blau24 #51598 üzenetére
Jó lesz, a VGA elboldogul a DXVA filmekkel és a BluRay filmekkel is! Ne felejts el használni megfelelő lejátszót és codec-et is!
----------------------------------------------------
(#51603) sizzuElég az alacsonyabb órajelű proci is, persze ha van kereted rá, veheted az erősebbet is. Tápból 550-es bőven sok a gépnek. Egy hűtő még nem árt a procira, a halkság jegyében, bár játék alatt a VGA szokott hangosabb lenni.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Gigabyga
aktív tag
válasz tranceplanet #51604 üzenetére
Mennyire lesz életképes ez a config, amit kedves (#51586) membrandj kolléga küldött?!
Nem ismerem nagyon az Intel szériát,első gen. i3-at ismertem azóta AMD APU-t használok laposban.Melyik config lesz tovább naprakész?!
(#51586) membrandj-kollégáé.vagy ez?!
MB : GIGABYTE G1-Sniper A88X
PR : AMD A10-Series X4 6800K 4.1GHz FM2 Processzor
PS : FSP Raider 650W
VC : Sapphire Radeon HD7970 3GB 384bit
ME : Corsair 8GB DDR3 1600MHz
WC : Western Digital Caviar Black 1TB 64MB
HO : Thermaltake V4moncsi nélkül~229K
[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
válasz tranceplanet #51604 üzenetére
Milyen codecet? Milyen lejátszó mellé?
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
törölt tag
válasz patrik1994 #51590 üzenetére
LAP: Gigabyte GA-970A-UD3 (AMD-AM3+), 22k
CPU: AMD FX-6300 AM3+ 3,5GHz BOX Black Edition, 27k
RAM: Kingmax 8GB 1600MHz DDR3 , 19k
HDD: TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB DT01ACA050 3,5" S-ATA3 HDD, 12k
SSD: Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD meghajtó, 15k
TÁP: Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység, 7k
HÁZ: Kolink CXA-SA01 fekete számítógép ház, 7k
total: 110k+ GT210 vagy HD5450 VGA kari 6k
bár nézhetsz HWaprón is, gondolom pár ezerért vannak ilyenek[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Gigabyga #51605 üzenetére
Egyrészt én montorral írtam, másrészt a10 7970 mellé egyrészt baromira gyenge, másrészt felesleges, mivel az integrált vga miatt fizetsz sokat.
Illetve nem véletlen írtam nvidia kártyát, mvel ps,videovágás, effektek, stb-nél a cuda magok gyorsítanak a folyamaton. Ha nem szempont, akkor az enyémbe kicseréled a vga-t egy msi 7970 lighting-ra.~82k.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tranceplanet
addikt
válasz Gigabyga #51605 üzenetére
membrandj ajánlata sokkal erősebb és időtállóbb, a proci miatt. Komolyabb kártyákhoz az APU-k ma még nem megfelelőek. Kis túlzással a VGA-d még menne feljebb FPS számban, de a proci (APU) nem tudja tartani vele a lépést, single player játékokban mondjuk ez nem érződik annyira, de na... APU-k nagyon jók dVGA nékül!
----------------------------------------------------
(#51606) shadow1901Én ezt a hármast használom:
MPCHC -külső kodekekkel (coreAVC, ...)
PotPlayer -belső kodekekkel
Splash PRO EX -belső kodekekkelAkinek van erős procija és VGA-ja az használhat MPCHC + SmoothVideo Project (SVP) kombót is, bár akit zavar a szappanopera effektus, annak nem ajánlom (ez igaz a Splash-re is).
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
TheHero
újonc
Sziasztok!
Új gépet vennék /max 200k de inkább alatta/ játékra főleg.
Ezt a configot fontolgatom de nem értek nagyon a gépekhez szóval minden vélemény jöhet (főleg ha esetleg 2 alkatrész nem illik össze vagy vmi más kéne helyette stb)
Gépház: Bitfenix merc alpha VAGY Cooler master elite knight 350
Táp: Chieftec ctg500-80p
Alaplap: gigabyte-b85m-D3H
cpu: Intel i5 4570
Ram: Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz
Videokártya: Geforce GTX660 GV-N660OC-2GD PCX VAGY Gigabyte Gf GTX760 OC 2GB DDR5 PCI-E GA-760OC-2GD
merevlemez (ebbe pl foglamam sincs mi a jó rossz olcsó drága stb) : Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100GTX660-al ~ 180k körül
GTX760~ 200kHa valakinek van jobb ötlete alacsonyabb vagy ugyanebben az árkategóriában szívesen veszem az ötleteket + ha valami hiányozna a konfigból vagy mást raknátok bele valami helyett.
Üdv TheHero
-
törölt tag
válasz TheHero #51612 üzenetére
Én másik házba építenék.
Sem a Merc-ben, sem a 350-es CM-ben nincs menedzsment. Utóbbi egy nagy átvágás ás szarul is hűt.
A GTX 660 most igen jó áron van, amennyiben az elég, akkor i5-el az alábbi házak vmelyikébe tenném a cuccot:
ZALMAN Z9, Z11
Antec One
Corsair Carbide 300
Fractal Design Core 3000Más: én FX-6300 -al raknám össze, 20k-val olcsóbb mint az i5 és majdnem ugyanazt tudja.
alaplap:
Gigabyte GA-970A-UD3 (AMD-AM3+), 8 fázisos[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz TheHero #51612 üzenetére
(Toshibát) Toszibaszit ne vegyél.
WD Black való neked, ha rendszer + tárolás lesz a feladat. Csak tárolásra WD Red.
500 GB-os, rendszernek a WD Blue-ból a WD5000AAKX.
Esetleg Seagate vinyók közül valami szimpatikus, ha nem kedveled a WD-t.Más vinyók felejtősek.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
tixem
addikt
válasz kalozhun100 #51619 üzenetére
Nem, Toshiba gyk hitachi vinyókat árul. Olvass utána a hdd-s topikban, újabban sok rájuk a panasz. Mindemellett én február óta használok toshibát, egyelőre nem zajos, és nincs jele bármiféle problémának. De ha tudsz akkor WD-t vegyél
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlásán gondolkodom, már többször írtam a topikba, és olvasom is egy pár hete. Monitorom 1680*1050-es. Játszanék vele ilyen felbontáson, filmezésre és netezésre használnám. HDD-re (satás) nincs szükségem, se bill-re se ODD-re (satás), se egérre, ezek megvannak. A konfig jelenleg így néz ki:
Lap: Asus Vanguard B85
CPU: i5 4570
Ram: 4 GB (később +4)
SSD: Kingston SV300 120 GB
VGA: Sapphire HD 7790 Dual X OC
Ház: Fractal Design Define R4
Táp: Corsair CX 430 V2A dologra nagyon max. 175K-m lenne. Prociból intelt szeretnék. A házból nem nagyon szeretnék mást.. A VGA-t 2 éven belül cserélném valami jobbra. Ha van hasonló árban valami jobb alkatrész, szívesen veszem az építő kritikát.
[ Szerkesztve ]
-
demlin
csendes tag
sziasztok!
Össze tudnátok dobni egy gépet 50-60 ezer forint értékben. Irodai felhasználásra kéne egy barátom édesanyjának 1 Tb-os winchesterrel. Perifériák nélkül természetesen.
-
törölt tag
Az Amd Fx 8350-nek a gyári hűtő? Csere egyből vagy ameddig nem húzza az ember addig jó ?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz kalozhun100 #51619 üzenetére
A Hirtelen Halál és a garanciáztathatalanság.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
membrandj
nagyúr
válasz demlin #51625 üzenetére
Asrock B75M-GL R2.0 alaplap 36 hó gar.
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység 24 hó gar.ű
M-Tech FM12A-BK BLUE számítógép ház 12 hó gar.
Intel Pentium G2030 processzor 36 hó gar.
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 24 hó gar.
~ 62k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
Mert egy i5 alatt gyorsabb a word és társai? Egyedül egy 60 GB ssd mehetne még a gépbe, többet nem érdemes költeni egy full alap irodai gépre. Aki meg komoly munkára veszi, az úgy is leírja,hogy photoshop,ilyne program,olyan program,stb. Akkor nyilván komolyabb gép kell.
-
Dugos
tag
Köszönöm a válaszokat!
Azt mondjuk elfelejtettem írni, hogy pcx-nél vásárolnék. A milyen alaplapot vegyet topicba ajánlott kategória az a lap, a táp is szintúgy: ajánlott tápok. A kártyát meg úgy is cserélni fogom két éven belül, amikor már full-hd monitorom is lesz.
#51623: a 7790 nem lenne elég erre a felbontásra? Mert a full hd monitor beszerzése még várat magára sajnos. Házból a letisztult stílusúak tetszenek inkább, amit te linkeltél annyira nem jön be. Tudom, hogy amit én néztem, nem hűt olyan jól, de a haswelles topikban azt írták vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
D Magyarok nagy többségének hozzáállása? Hogy nem pazarlok feleslegesen? Nem ajánlok 150 ezerért egy gépet arra,hogy valakinek az anyukája netezzen, meg word dokumentumokat szerkesszen? Ha erre gondoltál, akkor igazad van.
Ennél már csak a " tipikus magyar mentalitás" kifejezést "szeretem"... Igazságtartalma kb semmi, de mindenki bőszen dobálózik vele, mert a tv-be ezt hallotta.. Nem kell mindent elhinni.
-
membrandj
nagyúr
Eléggé drága ez a ház, azért ajánlottam egy olcsóbb, de szintén nagyon jó házat. Ház másik alt.: Fractal Design Core 3000. Ez eléggé letisztult és olcsóbb is 4-5k-val.
7790 is elég, de ez a 660 eddig ~ 52k körül volt, 43-44k-ért nagyon jó vétel és lényegesen erősebb a 7790-nél, illetve később full hd-ra is simán alkalmas.
Táppal semmi baj.
Lapból szintén egy kicsit olcsóbb és akkor már simán belefér a 660:
MSI B85-G41 PC Mate alaplap
vagy matx méretbe
Gigabyte B85M-D3HPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
=HG=
addikt
válasz membrandj #51640 üzenetére
Sajnos néha a TV-ben is mondanak igazat !
Ahhoz, hogy netezzen valaki, és szerkesszen egy kicsit word-ban, minek 1 Tb-os vinyó...És különben is "nagyban" dolgozik...Ne bagatelizáld el a munkáját ! Eh, de mind1 nem akarod megérteni, és már így is sok az off, úgyhogy részemről ennyi...
-
Ærni
tag
Sziasztok!
Hozzá nem értésemet próbálom palástolni a kérdésekre adott minél pontosabb válaszokkal, szóval előre is elnézést kérek, ha mégis valami "átcsúszik" a szitán
1.
Játék lenne az elsődleges cél. Elsősorban az új keletű stratégiai játékok, Fifa, Assassins Creed, Crysis, Battlefield 4 (gondolom ide már elég komoly vas kell). HD filmek nézésére is sor kerülne (néha lehet két monitort is használnék). Ha már ilyen gépem lenne kezdő szintű videószerkesztésre is használnám. Valamint rengeteg torrentezésre (fel- és letöltés, szóval elég sokat menne egyhuzamban). Sok filmet, játékot, adatot tartanék rajta, szóval a nagy HDD indokolt lenne.
2.
Jelenleg semmilyen alkatrésszel nem rendelkezem ezért a háztól a tápig mindenre újonnan lenne szükségem.
3.
Monitorra, egérre, billentyűzetre és magára a gépházra és annak teljes "belsejére" szükségem lenne. A monitort azt külön venném meg, de valószínűleg egy 20-22'-os Full HD, hdmi-vel felszerelt termékben gondolkodom.
4.
300 ezer forintom lenne az egész beruházásra (a monitort ne számoljátok bele).
5.
Ha lesz monitorom az Full HD lesz szóval ha van lehetőség van rá akkor ilyen felbontáson szeretnék játszani is.
Egyéb:
Nincs gépem amit be szeretnék áraztatni. Ha belefér a keretbe SSD-t i szeretnék minimális nagyságút a gépbe. Jó lenne ha a lehető leghalkabb legyen és a ház esztétikuma sem utolsó szempont.
Ha az elképzeléseimet egy kisebb házba (olyan Mac mini szerűen, nem feltétlenül olyan kicsibe, csak mégse az a nagy monstrum ház lenne) sűrítenénk bele akkor az jelentősen drágább lenne? Gondolom a hűtés és hely hiánya problémákat okozhat. De a hagyományos gépházas megoldás is érdekelne.
Durván ezek lennének az elképzeléseim.
Köszönöm előre a segítségeteket! -
Zsivaagoo
őstag
válasz membrandj #51635 üzenetére
MS Office 2007 is tud zabálni memóriát, processzorteljesítményt. Gondolj csak PowerPoint prezentációkra...
Amellett ha meg van nyitva néhány 20-50-100 MB-os Excel tábla csurig makrózva, akkor az is zabál.
És bizony PhotoShop is befigyelhet mindezek mellett, pl. vállalati - teambuilding - stb. képek feldolgozása, vállalati hálón közzététele.
Nyomtatásról mindezek mellett ne is beszéljünk. Windows tesztoldaltól az 50 példányos, A3-as színes kép nyomtatásig bármi beleférhet.Gyíííhárom 4GB rammal simán feladhatja a harcot egy titkárnő keze alatt is.
-
bazsi98
csendes tag
Sziasztok!
Változtattam az előző konfigurációmon egy picit. Az lenne a kérdésem, hogy kompatibilis, jó lesz gamer PC-nek? És mehet rá a Windows 8.1 vagy maradjak a Windows 7-nél?
Szeretnék játszani régebbi játékokkal mint pl.: Assassin's Creed.
Konfiguráció:
Alaplap:, Asus M5A97 Evo R2.0 ,
Processzor: AMD FX-6300 3.50 GHz
Memória: KINGMAX 8GB DDR3 1600MHz
Videokártya: GAINWARD 426018336-2999 GTX760 Phantom 2GB GDDR5 PCIE
Merevlemez: WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Ház: ZALMAN Z11
Táp: FSP Raider 550 -
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #51648 üzenetére
Teljesen lényegtelen. Egyszerre nem tudsz 3-4 alkalmazásban dolgozni. 4GB memóriát ezek meg az életbe nem esznek meg.
Ezeknek a gyors váltásához pedig max egy ssd kellene még, de azt írtam is.
Ps-t szintén írtam,hogy aki arra veszi, az általában beírja. Aki meg évente 1x használ ps-t, annak meg nem számít az a + fél óra..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Automata kávégépek
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest