Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek megadta magát az alaplapja, ezért vennie kellene egy újat.
Jelenlegi gépe egy Acer Aspire M3985, összerakva vette.
Intel Core i5 3350P
1Tb merevlemez
4Gb DDr
dvd író
plusz vette bele videókarit - GTX 570
Játék, netezés, miegyéb, egy olcsó lap kellene Neki, tuningolni és egyéb ilyesmit nem szeretne, csak működjön.
Tudnátok ajánlani egyet, vagy kettőt, hogy alternatíva is legyen, és amelyik jobban tetszik, vagy jobban bejön Neki, az lenne.
Előre is köszi! -
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet?
Kizárólag játék.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
~300Euro környékén (115e Ft)
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
13600k + 3080 + G.SKILL Ripjaws V F4-3200C15D-16GVR + Seasonic Focus Plus 750 Gold + (Corsair Force GT 120Gb + Kingston SUV400S37480G + Micron 1100 MTFDDAK1T0TBN )+ ezeket valószínűleg hamarosan kiváltja egy :Kingston KC3000 2Tb
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
A házban elfér bármekkora, így ez nem szempont
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
a megszokottakon kívül semmi extra, a lap WiFi-s legyen
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
nem
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
A lehetőség jó, ha adott rá.
8. Használt, vagy új alaplap?
Új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
~ 5 évente kb, most is egy 8600k-t váltanaahogy átfutottam a kereséseket a 13600k-ra szűrve, a [ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4] volt ajánlva, amennyiben DDR4-nél maradnék. 300Euróig (~115e Huf) van ajánlottabb alaplap DDR4-re? Esetleg más gyártó azonos tudású terméke? AsRock, MSI, Giga?
Csak játék lenne a gépen, 1440p és 4k felbontáson. A felsorolt alkatrészek mennének bele, a RAM majd ki lenne egészítve 32Gb-ra, illetve az SSD-k lecserélve egy KC3000-re.
Ha a Dark Rock Pro 4 elbírná a 13600k-t, akkor maradna az is, de ezekkel a specifikus kérdésekkel inkább felkeresem az adott szaktopikot.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
evitiguF
senior tag
válasz palfitom #104529 üzenetére
Szia,
köszi! inkább az a kérdés, hogy a keretbe (vagy ahhoz még kicsit hozzátéve) van-e jobb alternatíva.
[link] ezt a hozzászólásodat vettem alapul, itt szépen össze van foglalva, hogy mi az "erősorrend". Hogy efelett a TUF felett hol van a következő lépcső, és az milyen előnyökkel járna a TUF-al szemben.
Végülis most is 3-4-5évre tervezek, így inkább most adok ki kicsivel többet, minthogy 1-2év múlva cserés legyen.
Bár ebben az esetben lehet a DDR4 is meghatározó lehet, és nem érdemes már ebbe túlzóan sokat fektetni?
[link] CB teszt alapján még nem sokat profitál a DDR5 -
evitiguF
senior tag
válasz palfitom #104533 üzenetére
Mégiscsak maradok itt, mert kitartanék az intel platform és a DDR4 mellett. (DDR4-et most nagyon olcsón lehet beszerezni, 32Gb~25k, DDR5 ennek a duplája)
Szóval böngésztem, utánaolvastam egy kicsit, a felmerülő kérdéseim a következők:
- mivel most egy Z-s lapban K-s procim van, amit amúgy sosem piszkáltam meg, ezért felmerült bennem, kell-e egyáltalán a Z-s lap nekem. Főleg úgy, hogy ezek a processzorok már nagyon forrófejűek. Bár ha másra nem, akkor talán undervoltra még jól jöhet a Z-s lap
- miben tér el, lett jobb a B760 a B660-tól, DDR4 verzió azon kívül, hogy a 13xxx lap egyből, bios frissítés nélkül megy benne
- miben tér el, lett jobb a Z790 a Z690-től, DDR4 erzió azon kívül, hogy a 13xxx lap egyből, bios frissítés nélkül megy benne
- egy B760-os lapnak van-e előnye egy Z690-es lappal szemben
Konkretizálva pl [ASUS ROG STRIX B760-A GAMING WIFI D4] vs. [ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4]Első sorban azért Asus lapokat linkelek, mert szintén itt a fórumon olvastam valahol, hogy az ezekhez mellékelt WiFi vevőegység jobb, mint ami csak abból a két rúdból áll, és egyből az alaplapi csatlakozóhoz van csavarozva.
Ha ezt rosszul tudom, javítsatok ki.
Gigabyte-ról mostanában sok rosszat olvasok, ezért attól tartok, MSI és AsRock szóba jöhet, ha hasonló, vagy jobb ár/érték/teljesítmény aránnyal rendelkezik. Azoknál viszont nem ismerem, hogyan épül fel a sorrend, itt tudom, hogy a Prime<TUF<ROG -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
7800X3D alá az árak visszatükrözik az erősorrendet is?
[MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI]
[ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI]
[GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX]
[ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI]
Illetve érdemes már most a ROG felé húzni, a a PCI-E 5.0 miatt, vagy ez a szabvány még később finomításra kerülhet, ergo esetleg a következő szériás alaplapok valami kiforrottabb verzióval jöhetnek?
MSI-hez képest megvan a 30k különbség tudásban is?
Nem vagyok a pénzem ellensége...
4070Ti, KC3000 mellé menne, és 3-4évre terveznék ezzel a konfiggal. (8600K is kiszolgált eddig, még most is bírná, de a 4070Ti-hez már karcsú)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok